11. maaliskuuta 2011

Klinikka Mollan ja Lurpan kanssa

Tosiaan tässä on kiirettä pitänyt, joten valitettavasti (vaikka kuinka lupailin heti kertoa!) en ole ehtinyt blogia päivitellä. Itkiessähän tämä aika on mennyt, mutta kiireellisenä tuo nuori herra Rossokin on minut pitänyt! Mutta siis, aloitetaan tosiaan sillä klinikkakäynnillä, niin pääsette suurimman yli (tai jäätte suu auki)! Tosiaan niinkuin aikaisemmin kerroin Lurpan oli oikea etujalka turvotellut ja arkoi taas jännettä. Olen ollut siitä asti rikki ja torstaina vihdoin päästiin klinikalle. Molla yski aamulla räkäklimppejä, joten äiti sitten soitti ja ilmoitti ottavansa neidin mukaan. Niinpä siis molemmat hevoset matkustivat Forssaan Luikon Erkin hoitoon. Itse tulin suoraan koulusta työvaatteet päällä ja pian äiti sitten tulikin perässä hevosten kanssa.

Saatiin heti lupa viedä sisälle ja aloitettiin sitten tutkimukset Lurpasta. Ja niinpä niin.. Ultra ei halunnut toimia, joten kuvattiin astetta huonommalla, mutta toimivalla ultralla. Ja kuten jo aikaisemmin tiesin siellä se oli, hankkarivamma. Mutta se, että se oli paha, tuli minulle ihan yllätyksenä! Hankkarissa oli ihan reikä, siispä 25% jännevamma. Siltä seisomalta sitten sanoin että ostan sille koulusatulan ja kankisuitset ja saman tien purskahdin itkuun. Ei millään pahalla kouluratsastajat, pidän itsekin koulusta, mutta olen henkeen ja vereen este(kenttä)ratsastaja. Siinä sitten yritin hillitä itseäni kuin herralle laitettiin jalkaan uudet prpt ja minähän siinä olin pitämässä jalkaa. Ja pakko jakaa se kokemus teidän kanssa, koska itseänä (jälleen kerran) ällötti kun sitä veriplasmaa tungettiin väkipakolla jänteeseen ja sainpa sitten housuillekin osan. Ja hyi miten veri haisee! Jalka kipsattiin ja nyt 10 päivää karsinalevossa, mutta saa olla tarhassa, koska oli viimeksikin rauhallinen. Siispä sama rumba alusta.

      


Sitten seuraavaksi alettiin tutkimaan Mollaa ja sen räkätautia. Ensin kuunneltiin Mollan keuhkot ja sen jälkeen vielä tähystettiin ja otettiin verikokeet. Ja niinpä niin. Sielläkin sitten oli vaikka mitä.. Hengitystiet olivat tulehtuneet ja henkitorvi oli täynnä räkää. Niinpä Molla laitettiin välittömästi DMSO-nestehoitoon ja määrättiin antibiootti (suun kautta annettava, kuten matolääke), jokin reseptilääke (myös joku limaa irroittava tms.) ja sitten vielä siihen tungettiin jotain ihme ruskeaa töhnää jonka pitäisi saada henki paremmin kulkemaan. Kaiken kukkuraksi Molla sitten sai allergisen reaktion DMSO-hoidosta, joten siihen sitten vielä tökättiin kortisooni piikki. Onneksi oltiin vielä klinikalla silloin! Mutta Molla tulee kuntoon, se ainakin on ihan loistava kuulla! Nyt vain ahkerasti syödään lääkkeitä ja koitetaan saada tamma toipumaan. Tästä johtuen tosin Sunnuntain kisat jouduttiin perumaan, mutta terveys kaiken edelle!

     

Että joopa joo. Nytpä onkin sitten talli täynnä kipeitä hevosia :/ Mollalla nyt 14 päivän sairasloma, Lurpan sairasloman pituudesta nyt taas ei tiedetä.. Tänään herra sitten meni pukkilaukkaa tarhassa ja pomppi pystyyn kun kävin sitä taluttelemassa. Vaivun pian itse epätoivoon kun en saa tuota hevosta paranemaan.. Mutta pikku hiljaa, suunta ylös päin.. Seuraavaan postaukseen (jonka yritän vielä tänään kirjoittaa) olisi luvassa hieman Rossoilua. Eli tosiaan käsin 4 vuotiaalla Millway's Rosec ruunalla nyt parina päivänä ratsastelemassa, niin siitä voimpi jotain pientä kertoa, kuulumisiin! Nyt menen hoitamaan nuo omat sairaat hepat, jospa niistä vielä heppoja tulisi.. 

3 kommenttia:

  1. kiitoksia! Yritän pitää itseni kiireisenä niin ei ehdi niin paljoa miettimään.. Onneksi nytten on ainakin vielä hetken tuo Rosso-herra mitä saa ratsastaa niin ei ihan kokoajan mieti Lurppaa ja sen kohtaloa :(

    VastaaPoista