Siirry pääsisältöön

Vieritään viikko taaksepäin

Aina viime sunnuntaille saakkka!


HUH, mulla on niin hullu viikko takana ettette uskokaan! Maanantaina piti alkaa aamuvuoro ja hyvissä ajoin töihin poljinkin ennen kuutta, ihan vain kuullakseni että ajankin yötä myös tämän (lue: viime) viikon. Eipä siinä mitään, se sopi minulle oikein mainiosti. Olin vain unohtanut että asiakkaalla oli markkinaviikot ja tavaraa oli ihan mielettömästi, jos ei meille niin Tampereelle mitä kautta sitten jouduin välillä heittämään lenkin. Perjantaista Lauantaihin menikin aikamoisessa sumussa kun en ehtinyt ennen valmennusta yhtään nukkumaan.. Kisoissakin käytiin tänään ja siitä tulossa omaa postausta kun saan kuvia, sillä hovikuvaajani ei päässyt töiden takia paikalle. Mutta ennen sitä, nyt hypätään vielä taaemmas ja viime sunnuntaille asti!

Viime sunnuntaina tehtiin kahta asiaa pitkästä aikaa: ratsastin ponilla ja sen lisäksi vielä mentiin maastoesteitä kaikilla hevosilla! Ihan putkeen ei kokonaan mennyt, hienosti kaikki tehtävät mitä eteen pistettiin suoritettiin, mutta kyllä kuskilla taas oli hakemista. Ehkä sunnuntaina painoi jo hieman väsymys, en tiedä. Kuitenkin, nyt luvassa melkoinen kasa kuvia ja vielä jokaisesta pieni klippi! Painotan nyt vielä tässä että tiedän virheeni, mutten jaksa niitä kaikkia edes tähän selostaa. Lisäksi nämä on viikontakaisia videoita ja olen yrittänyt niistä ottaa jo opikseni ;) Nyt ei muuta kun enjoy!




Päätettiin lähteä ratsastamaan suuruusjärjestyksessä, pienimmästä suurimpaan. Eli ensimmäiseksi menin ponilla! Ratsastan - aivan liian - harvoin Mollalla joten voin sanoa: olin täysin hukassa! Se on niin kovin pieni ja sen askeleetkin on niin minimaaliset etten voinut kun naureskella siellä selässä. Kentällä hypyt onnistui ihan hyvin, isompaa pystyä lukuunottamatta. Pikkutammalla pitää ratsastaa hurjasti pohkeella tasaisella kädellä ja vaikka kuinka yritin oli pohjetta kokoajan liian vähän.. Päätettiin kuitenkin siirtyä pois muiden alta kentältä ja mentiin pomppaamaan muutama maastoeste. Ja siitähän poni innostui ja hyppäsikin super hyvin, on se vaan mainio poni! Saisi olla vain reilun kymmenen senttiä korkeampi, nyt se on vähän liian pieni jo, höh!







Heh, videolla ihme hihkumista, älkää välittäkö! Ponilla ei menty tosiaan paljoa koska oli vain ihan mielenvirkistysreissulla ja testaamassa kuskaako esteillä ihan kympillä. Eipä tuon kanssa enää treenata niin aktiivisesti niin pidettiin vain hauskaa ja sitä ainakin kuskilla ja ponilla oli!

Pienen pomppu-poniinin jälkeen kiipesin kumipallo Pyryn selkään. Tuntui heti alusta asti etten mitään saanut herrasta irti, en ravia, laukkaa enkä hyppyjä. Onhan näitäkin epäonnistuneita päiviä pakko tulla ja fiilistelemään päästiin ainakin maastoesteille! Hauskaa oli taas molemmilla, heppakin innostui kovin pihalla olevista pienistä maastoesteitä. Hieno Pyry-mies!













Pyryn jälkeen oli vielä jäljellä iso lehmänen! Lehmä pääsi nyt ekaa kertaa pomppimaan aitoja maastoesteitä ja tutustumaan mm. hautaan ja vesiesteeseen. Verryttelyn rataestehypyt oli jotain niin turhauttavaa: kuskilla oli täysin rytmi kateissa ja kokoajan vaikuttaminen päällä vaikka olisi pitänyt vain odottaa hiljaa. No, aina sitä oppii uutta ja Lehmä oli kyllä aivan huippu tuolla maastoesteillä, kyllä siitä vielä hieno kenttäpeli saadaan aikaseksi!









Minulla alkoi Allin suhteen tulla epäilyjä sen tämän hetkisestä terveyden tilasta ja niinpä varasin ajan klinikalle. Päästiin jo onneksi perjantaina ja voin sanoa että yövuoron jälkeen ei kovin montaa rauhallista tuntia tullut nukuttua, heräilin jatkuvasti kävelemästä ympäri taloa.. Tietenkin päässäni oli kaikista pahimmat tuomiot ja kun sitten perjantaina päästiin klo 14 aikaan lähtemään klinikalta puhtain paperein, en voinut olla kuin tyytyväinen. Otettiin kuitenkin myös verikokeet laajana ihan vain sen takia että tietää vastaisuudessa vähän arvoja yms.

Puhtaiden papereiden ansiosta päätin pitää viikonlopun suunnitelmat paikoillaan ja lauantaina käytiin Mikon valmennuksessa. Valmennukset oli onneksi pihalla ja keli olikin mitä mainioin. Alussa ihmettelin kun Alli oli kokoajan taas kahdella jalalla, että mistä nyt kiikastaa, kunnes tajusin että olin ottanut ohjat väärinpäin käteen! Hitto mulla on vielä kahden väriset ohjat, "kankiohja" ruskea ja kapeampi, en ymmärrä kuinka saatoin sekoittaa ne! Kun vaihdoin ohjan oikein päin, alkoi Allikin tasoittumaan todella paljon.

Aluksi oli hieman hankaluuksia, johtuen varmaan osittain kuskin mielettömästä väsymyksestä (takana juuri 13 tuntinen työvuoro ja ei tuntiakaan unta..) ja osittain siitä että oli pihalla valmennus ja tilaa oli taas vaikka ja kuinka! Kuitenkin kun homma lähti pyörimään oli oikeasti aika loistavia hyppyjä! Rata oli ihan huippu ja en oikein itsekkään tiedä mistä se tamma veti tuollaisen rohkeuden. Ensimmäinen kolmen esteen linja tultiin siis kuusi  ja viisi laukkaa. Koska laukka jäi toisessa välissä paikoilleen, olin varma ettei se hyppää ja silti se vain loikkasi siitä yli kuin pupujussi! Seuraavalle esteelle se hieman kiukustui kun olin jäänyt aikaisemmin suuhun kiinni, mutta teki hienoja hyppyjä loppuun asti! Aivan huippu hyvä heppa oli valmennuksessa ja hyvissä fiiliksissä lähdettiin tämän päivän kisoihin - mistä tulossa erillinen postaus aivan pian ;)


Huh, että sellanen viikko! Ensi viikolla on onneksi vain kolme työpäivää ja sitten alkaa pääsiäisloma. Silloin ajattelin toteuttaa lukijan toiveen, missä pyydettiin letityksestä postausta! Pyry saakin toimia siinä mallina, tehdään muutama eri letti oikein ;) Mitähän muuta jännää on tapahtunut.. Ainiin Janni osallistuu Pyryllä myös Kisamatkalla-cuppiin, eli saadaan siihenkin sitten omaa tiimiväriä mukaan! Nyt etten mene liian pitkäksi lopetan tähän, nauttikaa taas kuvapaljoudesta ja videoista, ensi kertaan!

Kommentit

  1. Kas, enpäs olekaan aikaisemmin huomannut, että Pyryhän on miun Hallan puoliveli, huippua! Satuin selailemaan isän puolen (melko pitkää) jälkeläislistaa ja pomppasi Pyryn nimi sieltä silmiin :) Ihmekös Pyry on niin hieno suomalaismies ;) Hienosti menitte, tsemppiä jatkoon ja terkkuja velipuolelle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyryltä kanssa sinne terkkuja! :) Pakko muuten myöntää että jonkinasteista yhdennäköisyyttäkin on, mitä blogistasi kävin vilkaisemassa ;)

      Poista
  2. Mulla olis Allista jokunen kuva kasikympistä :) ehdin toivottavasti huomenna laittamaan esille

    http://greeneventer.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi jee, pitää käydä selailemassa, kiitos! :)

      Poista
  3. Onko jossakin kuvaa Pyrstä kun sen harja on auki eikä letillä? Oon vaan miettiny millanen se on auki kun letin tupsu on niin pitkä kuvissa :D
    Kiva postaus muutes! Ja ihana blogi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoksia :) Itseasiassa aika paljon ympäri blogia löytyy noita tukka auki kuvia, esimerkiks tässä yks: http://1.bp.blogspot.com/-Pw99HG9NfP4/UB19BpNfe4I/AAAAAAAACT4/pHcj_u1MITs/s1600/pyry4.jpg

      Poista
  4. Ihanan pitkä postaus ja kivat videot! :) Alli meni super hienosti maastarit! :))
    Multa löytyy Allin radoista kuvia, lähetän sun sähkikseen kun saan laitettua kuvat koneelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoksia! :) Alli oli kyllä huisin hieno maastoesteillä!

      Poista
  5. Kiva postaus! :)
    Sun blogia on tosi kiva lukea, kun itte en oo koskaan ratsastusmaailmaan silleen tutustunut.. Niin kiva nähdä esim. miten sun ja Allin yhteistyö on kehittynyt! :)
    Kisapostausta odotellessa. Jee!

    VastaaPoista
  6. Joka kerta kun luen tätä blogi niin ihastelen sun ratsastusta, se on niin kaunista!

    VastaaPoista
  7. Nii selviskö Allista mitään :)
    Mistä oot ostanu ton Pyryn rintaremmin?
    tsemppiä kisoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mitään mitä en olisi jo tienny :) Rintaremmi ostettu viljar shopista!

      Poista
  8. Almalehmä on niin upea! ja ihanan värinen(:
    En ikinä muista että se on Alli, ni piän sitä Almana :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha :D Kyllä se Almakin voi olla ja kiitoksia! :)

      Poista
  9. Mulla on jääny nyt hieman epäselväks nää sun hevoset, Alli on sun oma (?) , oliko Pyry ylläpidossa? Entäs Molla? Yritin blogista etsiä mutta en saanu vastausta.. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://kisamatkalla.blogspot.fi/p/hevoset.html

      Poista
    2. Joo, eli tuolta hevoset välilehdestä löytyykin kattavammin :) Pyry ylläpidossa ja Alli ja Molla omia.

      Poista
  10. En kestä sun hepat on kaikki kolme niin hienoja :) Ja Allihan on ihan haka maastoesteillä!
    Aattelin muuten osallistua siihen sun Kisamatkalla -cupiin :D Harmi että on vaan kaks osakilpailua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hiih, kiitos! Allista tulee kyl viel huippu kenttämopo on meinaan järjettömän rohkee! :D

      Jee, tervetuloa! Mää olisin halunnu tehä kolme osakilpailua, mut Merjalla oli vaan kahdet aluekisat niin piti tyytyä tähän.. Saa nähdä mitä ens vuonna tapahtuu ;)

      Poista
  11. Moikka! Otin susta ja hepoista kuvia alvan kisoista sunnuntaina! :)
    http://emmakas.weebly.com/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov