Siirry pääsisältöön

Että sellainen "treeniviikonloppu"

Meillä tosiaan piti olla oikein kunnon treeniviikonloppu. Teho treeniä lauantai-sunnuntai. Ei mennyt sitten ihan putkeen nämä suunnitelmat..

Alli lauantaina maneesilla. Kuvailin kun Pilvi meni Pyryllä ja jätin tamman vain maneesin keskelle.
Siinä se seistä nökötti, söpöliini!

Lauantai venähti odotettua pidemmäksi. Töistä pääsin myöhään aamusta, klo 14 oli lehtihaastattelu Somerolla ja sen jälkeen jumahdin turhan pitkäksi aikaa iskälle. Tulee isän luona käytyä liian harvoin kun sinne aina jumahtaa! Illalla kello huuteli jo paljon kun vihdoin pääsin lähtemään Lehmän ja Pyryn kanssa maneesille. Alunperin oli tarkoitus minun ratsastella molemmat ja Pilvi kuvaa, mutta lopulta mentiin sitten niin, että minä ratsastin Allin ja Pilvi humppaili Pyryn kanssa. Ja lopuksi MINÄ sain Pilvin kameran käteen. Ei onnistunut kuvat, se oli aivan liian nopea kamera minulle, haha.

Alli oli itseasiassa kiva. Aluksi siitä huomasi että vapaata oli ollut ja mentiinkin alkuverkkalaukoissa melkoista pukkirodeota. Kun sitten otin ohjat ja aloin työskentelemään, tehtiin hienoa pätkää. Uskomatonta kyllä, tehtiin jopa laukka-seis siirtymisiä! Saattaa kuulostaa helpolta, mutta tamman kanssa siistymiset on aina olleet hankalimmat, joten olin tosi tosi tyytyväinen. Koska pikku puolella oli kaksi miniristikkoa, en voinut vastustaa kiusausta vaan oli pakko mennä nekin pari kertaa. Ja taas tamma toimi super hyvin, tuli takaisin pienestä pidätteestä. Fiilis huippu!

Sitten kuivailin hieman kun Pilvi meni Pyryllä. Pyry oli kyllä söpö ja jee, hyvä Pilvi! Pilvikin uskalsi hypätä pari kertaa miniristikot! Tai siis pakotin sen siihen ;)





Onneksi Pilvi on niin paljon parempi valokuvaaja kun minä, kamala kun tuli vaikea olo sen kameran kanssa. Se vain räpsi sata kuvaa kun painoin nappia! Ei uskoisi että olen joskus enemmänkin valokuvannut ja ollut siinä vielä kohtalaisen hyvä!

Sunnuntaina kaikki menikin juuri niin pieleen kun voi mennä.. Jo aamusta kävi ensimmäinen pieni äksidentti, kun tulin kesähuoneesta pihalle (kun olen porukoilla, nukun pienessä nk kesähuoneessa joka on erillisessä rakennuksessa), Alli pelästyi ja hyppäsi heinäastiaan. Ihan vaan siis loikkasi sinne ja pois ja jäi siihen pörisemään (toimituksen huomio: meillä on tarhoissa siis sellaiset betonirinkulat heinäastioina ettei hevoset sotke heiniä, toimii erinomaisesti!). Tilanne rauhoittui ja en jäänyt siihen sitten sen enempää ihmeettelemään.

Parin tunnin päästä äiti meni hakemaan Pyryn, koska oli sovittu että äiti ja Kari menee ajamaan sen tänään. Herra ei ollut pitkästä aikaa päässyt kärryjen eteen joten tämä oli tosi kiva juttu! Samalla kun äiti haki Pyryä tarhasta, sattui katsomaan Allin jalkaa ja.. No, sehän oli sitten ihan veressä! Hipsasin sitten hakemaan tamman talliin, kylmetin jalan, tarkistin haavat ja hoidin niitä desinfiointiaineella ja kuivattavalla pulverilla. Ne näytti ihan pintanaarmuilta ja vertakaan ei enää tullut. Heppa takaisin tarhaan ja talliin hetkeksi.

No. Niinpä, ei sitäkään riemua kestänyt kauaa. Äiti soitti ja katsoin kun hepat pöristivät tarhassa. Äiti vaan sanoi että Pyry juoksee sinne päin, se on siellä kotimetsässä. Olin hetken että mitä ihmettä, mitä nyt on tapahtunut. Samaan aikaan kuului ihmeellinen "klonk". Käännyin katsomaan ja näin Pyryn ihan metsän reunassa, ihan paikoillaan. Toisella jalalla se potki kärryn aisaa

Vilkaisin tielle päin ja näin Karin kävelevän kotitien puolessa välissä, äiti tuli matkaa perässä. Kävelin lähemmäs Pyryä ja puhuin sille kokoajan. Se oli ihan vaahdossa ja selkeästi pelästynyt. Kärryn aisat roikkui molemmin puolin, se oli jäänyt toisesta aisasta puuhun kiinni ja valjaat puristi sitä. Rauhassa kävelin sen luokse ettei se pelästy ja Karikin oli päässyt jo ihan lähelle ja tuli auttamaan. Helpattiin sitten herra pois pinteestä. Voi kun toinen oli järkyttynyt kun talutin sen metsästä tallille ja siellä sitten laitettiin loimet ja kävelytettiin. Suurin järkytys oli kun Kari raahasi loppuja kärryistä ohi.. Se potki kokoajan takajaloille ilmaa kun näki kärryt!

Äiti ja Kari oli siis tulossa jo kotiinpäin lenkiltä - mikä muuten oli mennyt super hyvin, Pyry oli nauttinut silminnähden! - kun ihan varoittamatta Kärryn hitsaukset oli napsahtanut poikki. Totta kai Pyry pelästyi kun kärryt yhtäkkiä heitti kuperkeikkaa. Kari koitti sen saada pysähtymään, mutta ei tuollaista eläintä mikään pidätä kun se pelästyy. Oli sitten juossut suoraan isoimpaan ojaan mitä meiltä päin voikaan löytyä, sinne oli sitten kärryt jäänyt, sieltä rämpinyt pellolle ja juossut metsään mistä sen noukin - silminnähden järkyttyneenä. Eipä enää taida herralle kärryjä perään saada, sen verran herkkä poika kyseessä - ja harmi kun sattui juuri sen kohdalle! 

Muutama enkeli oli taas mukana, näkyviä vaurioita yksi hokinpolkema takajalassa. Arkonut ei mitään, ontutkaan ei yhtään. Sitten vaan seuraillaan. 

Seuraavassa välissä lähdettiin Mollan kanssa estetreeneihin maneesille ja kun täältä tultiin oli tarhassa taas järkytys. Meinaan Allin jalka. Oli vuotanut taas ihan hirmuisesti verta. Ei ollut kovin tuvonnut, mutta arka selkeästi, joten päätin varmuuden vuoksi soittaa päivystävälle. Päivystävä lupasi tulla vilkaisemaan. Putsasin sen taas kylmällä vedellä ja sitten odoteltiin päivystävää. Kun eläinlääkäri saapui, se vilkaisi sitä ja totesi että tikata kannattaa. Niinpä hepalla rauhoittavaa. Ja vielä toinenkin. Itseasiassa sekään ei riittänyt niin lopulta laitettiin kolmas. Sitten klipattiin karvat veks ja näkyikin ettei se ollut mikään ihan niin pieni haava. Tai tavallaan pieni mutta oli sopivasti osunut vähän syvemmälle.

Kolmannen rauhottavan jälkeen ja minun roikkuessa toisessa etujalassa saatiin puudutettua jalka ja siihen muutama tikki. Huomenna aamulla kylmäys, uusi sidetaitos ja kävelyä. Viikon verran tikit jalassa ja sitten saa ottaa pois. Kipulääkettä ja paaaljon kävelyä ja kylmäystä. Tätähän tähän väliin kaivattiinkin...

Joten ei mennyt ihan putkeen se sunnuntai..


No, tästä on vain suunta ylöspäin! 
Toivottavasti lukijoiden viikonloppu sujui hieman paremmissa merkeissä :)

Kommentit

  1. Voi että, tsemppiä sinne! On tää hevosharrastus niin ylä- ja alamäkistä.. Ei vaan teille ainakaan enää yhtään saikkuja sun muita toivota, ootte niitä jo ihan liikaa kestäneet... :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoksia. Joo, kyllä tässä alkaa olemaan jo ihan tarpeeksi saikkuja varsinkin Lehmällä, ihmeellinen katastrofi heppa sekin!

      Poista
  2. Aika huolimatonta touhua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten kun keksit lisää niin kerro minullekin ihmeessä! :)

      Poista
  3. Voi mikä tuuri teillä! Toisaalta oli myös onni onnettomuudessa... Kauhea sääli jos Pyry ei enää uskalla kärryjen eteen.
    T. Karoliina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin, oli kyllä koko päivä yhtä vastatuulta! Mutta kuten sanoit, onneksi päästiin vähällä.. Itselläkin vähän harmittaa jo jos ei saada enää Pyryä kärryjen eteen, mutta on niin kovin herkkä, että en uskalla varmaan kokeilla ettei riko itseään tai kärryjä hermostuessaan :(

      Poista
  4. Siis nököttikö pyry siin teiä kotimetsäs, siinä mihi melle aina haukkuu pimeäl? :oo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo, siinä! Ja tiet ne ojat mitkä menee siin meitin tien viertä pitkin ja ne kun käännytään siitä "isolta tieltä" meitin tielle? Se oli hypännyt sinne ISOON ojaan ja sieltä rämpiny pellolle ja juossu toho metikköö..

      Poista
  5. Voii ei, kauhee tuuri teillä ollu. No positiivista että kaikki raajat pakoillaan eikä ole kolmi jalkasia poneja pihassa.. Tsemppiä paranteluun! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos :) Ja tosiaankin on positiivista että kaikki raajat tallella ja melko hyvässä kunnossa!

      Poista
  6. tuota en kyllä jättäisi hevosta ikinä seisomaan suitsien kanssa vapaana mihinkään, tossakin pää alhaalla, ohjat tippuu maahan, astuu päälle saa paniikin riuhtasee ja pahimmillaan suu auki, suitse säpäleinä, heppa karkuuttaa pitkin maneesia ja villiinnyttää muut hevoset paikalla.... että jos ei omastaan välitä niin ehkä muista kuitenkin. Saattaisin kyllä pahasti sanoa jos vaikka itse kun olen nuorta ratsastamassa joku pösilö pitäisi hevostaan irti maneesissa samaan aikaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta kai se on aina riski että ohjat valuu jnejne. Niinkuin toiseksi viimeistä näkyy niin päätä tarpeeksi roikottamalla se onnistui ne ohjat valuttamaan. Mistä sitten kävin ne korjaamassa.

      Riskin ottaja kantaa myös vastuun. Sen verran pystyin lukemaan tammaa, että siitä näkyi voiko sen jättää muutamaksi minuutiksi siihen seisomaan ottaessani noin 10 askelta taaksepäin. Ja siinä se seistä möllötti, fiksu kun on.

      Kuka puolestaan on niin pösilö - tai jos on niin nimensä arvoinen! - että päästää hevosensa irti jos maneesissa on muita? Ja muilla nyt tarkoitan lähinnä muita hevosia ja / tai ihmisiä jotka eivät kuulu samaan laumaan. Tässäkin hieman maalaisjärkeä mukaan :)

      Poista
  7. Voi kasa rumia sanoja että voikin vastustaa! :/
    Eka sun silmä sit ponit!

    Tsemppi peukkuja ja paranemisia!
    Niin ja kivaa alkavaa kevättä! :) Vastustuksesta huolimatta :)

    -Nea

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov