Siirry pääsisältöön

Kisamatkalla-cup 2015: Kypärä on halpa henkivakuutus

Toinen uusi hanke Kisamatkalla-cupissa on turvallisuuteen painottava hanke. Viimeistään syksyn kaatumisen jälkeen olen alkanut vielä enemmän miettimään turvallisuutta ja sitä, miten voisin edes hieman yrittää siihen kannustaa. Yhteistyössä Ridmerin kanssa, teimme päätöksen palkita kokonaiskilpailun parhaan ratsastajan kypärällä.


On sanomattakin selvää, ettei kypärä ole varma pelastus tippuessa, mutta on todistettavissa että suurimmat aivovauriot ja jopa kuolemat voi kypärä ehkäistä. Vertaan asiaa nyt työhöni, jossa ei siis ole kypärän käyttö niin yleistä. Alallani suurimmat vammautumiset ja kuolemat johtuvat juuri päähän kohdistuneesta iskusta. Liukastuminen, laiturilta tippuminen, hytistä putoaminen.. Pahimmat vauriot osuvat juuri päähän.

Kun lähden sitten miettimään, että ratsastaessa ollaan vielä tekemisissä elävän, oman mielen omaavan eläimen kanssa, on turha edes puhua miksi ratsastaa ilman kypärää. Kypärä on halpa henkivakuutus ja parhaimmassa tapauksessa se pelastaa hengen. 

Perjantaina 30. Tammikuuta pakkasin itseni ja äidin autoon ja lähdettiin ajamaan kohti Espoota, Ridmerin myymälää. Perille löydettiin näin maalaistolloinakin erittäin hyvin ja vastaanotto oli lämmin. Keskustellessa ja myymälän aivan ihania tuotteita katsellen aika kului huikean nopeasti. Pakko myöntää että takuulla tulen liikkeessä vierailemaan aina jos ja kun olen pääkaupungin seudulle ajamassa!
Kokonaiskilpailun palkintokypäräksi valikoitui Caldene Ultra Plus merkkinen ja mallinen kypärä. Itse sovitin useampaa mallia, mutta ihastuin tämän kypärän ulkonäön lisäksi istuvuuteen. Kypärä istui ainakin omaan päähäni vaikka kuinka hienosti ja lisäksi se oli todella näyttävän näköinen. Ehdottomasti siis voitettavan kypärän arvoinen!

Caldene merkkinä oli minulle aivan tuntematon. Sain tietää, että tämä on siis saman valmistajan, kuin esimerkiksi Mastan loimet. Caldene valmistaa myös paljon muita varusteita, ratsastajan vaatteista hevosten suojiin. 

Caldenen kypärissä on myös paljon muita malleja, joten ei hätää jos juuri tämä malli ei istu voittajan päähän. Voittaja voi siis vapaasti valita Ridmerin valikoimasta juuri omaan päähänsä sopivan mallin! Tämä lisää taas takuulla turvallisuutta ja kypärä tulee olemaan juuri voittajan päähän sopiva. Oma valintani oli tyylikäs, hillitysti blingikoristeltu Caldene Ultra Plus
Oliko sinulle merkki jo ennestään tuttu?

Kisamatkalla-Cupin voittajaa tukemassaKommentit

 1. Ratsastuskypäräthän ovat vielä todella miellyttäviä pidettäviä verrattuna moneen muuhun (suoja)kypärään. Keveitä ja mukavia. Vain todella hölmö jättää kaalinsa suojaamatta! Peukutan tätä palkintoa sormi krampissa.

  (Etenkin nykyään, kun on vaikka millaista mallia, väriä ja blingillä tai ilman. Kun itse 90-luvulla aloitin ratsastamisen, täkäläisen ratsastusliikkeen merkkivaihtoehtoja olivat Somerset ja Wembley, joko mustana tai tummansinisenä, leukakupilla. Jollain hurjalla saattoi olla viininpunainen tai vihreä kypärä. Ja kyllä ihmeteltiin semmoisia silmät renkaana! :D.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jeee hienoa! :) Oon kyllä niin samaamieltä, nykyään kypärät on jo niin hienoja ja monipuolisia ja takuulla löytyy omaan päähän ja silmään miellyttävä!

   Silloin kun mää alotin ratsastuksen, äiti oli jääkiekkomailatehtaalla töissä ja sieltä se sai muutamia JOFA merkkisiä kypäriä. Mulla oli pitkän aikaa semmonen korvasuojuksellinen (https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3373837/images/2012/230011_02_192513637.jpg tosin sametti päällisellä) leukasuojalla. Että olin ylpeä sillon siitä kypärästä! :D Nykyään tuo kypärä muoti on tosiaan hieman erilaista..

   Poista
  2. Oijoi tuota kypärää, muistin sen nähdessäni, että Jofasta oli samantapainen malli myös ysärillä, mutta sitä pidettiin mukamas NIIN nolona. http://dressyrsnack.se/wp-content/uploads/2012/10/1371769219.jpg

   Mutta vielä antiikkisempi Jofa oli tämmöinen: http://www.prylbanken.se/special/getImage.php?img=15331&thumb=original&displayWidth=440&displayHeight=435 - ratsastuksenopettajalla on varmaan pitänyt olla megafoni, jotta tuolta uumenista on kuullut jotain :D.

   Poista
 2. Nyt rupeaa jo ihan harmittamaan ettei ole hevosta millä kisata, tai ettei ylipäätään kisaile. Aivan mahtavia palkintoja olette pottiin keräilleet, ja muutenkin näiden kisamatkalla cuppien idea on aivan loistava. Toivottavasti tänävuonna kerkeisin edes paikanpäälle katsomaan ja kannustamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no voihan! Mutta hienoa että palkinnot kuulostavat hyvältä ja tervetuloa ainakin kannustamaan! Jos kiinnostaa osallistua "toimihenkilöksi" olisi virallinen tiimitehtäväkin tarjolla ;)

   Poista
  2. Millanen "toimihenkilön" virka sulla ois mielenpohjalla? :D Mitään en nyt näin tälleen äkkisältään voi luvata, mut kuunnella voisin, ja katotaan sitten sen jälkeen. Jos et blogin puolella jaksa huudella ni heitäppä mulle s-postia: annika.m@windowslive.com !

   Poista
 3. Noi on kyllä tosi kauniita kypäriä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todellakin, oli ihmeellistä etten ollut ennen merkistä kuullutkaan! :) Huomasitko muuten kolmannessa kuvassa jotain tuttua? ;)

   Poista
 4. Hienon kypärän valitsit! Tulee kyllä poikkeuksellisen hyvät kisat palkintoineen :O Ihailen sun sinnikkyyttä ja ahkeruutta!

  VastaaPoista
 5. Ihania kypäriä, mulla kaksi Caldenea hyllyssä. Tuttu merkki, kun Englannista paljon tavaraa tilailen.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Herätetään blogi henkiin ARVONNALLA!

Niin paljon on tapahtunut etten tiedä mistä aloittaisin. Viimeisen postauksen jälkeen olen vaihtanut työpaikkaa ja muuttanut kokonaan toiseen osavaltioon. Lisäksi aikani täällä on pidentynyt enkä osaa sanoa koska palaan takaisin Suomeen. Paljon, siis todella paljon on ehtinyt tapahtumaan!
Haluni kirjoittaa blogiin on valtava, mutta en tiedä mistä aloittaisin. Siksi päätin että nyt on teidän aika kysy minulta mikä mieltä askarruttaa, kertoa minulle mitä haluatte jatkossa blogista lukea ja ylipäätään haluan tietää onko täällä vielä kukaan mukana vaikka hiljaiselo onkin ollut luvattoman pitkä!
Kaiken tämän pohjustuksen jälkeen on siis aika julistaa blogin uudelleen syntymistä ARVONNALLA! Arvontaan saavat osallistua aivan kaikki, mutta muistathan täyttää jokaisen alla luettelemani kohdan:
- nimesi / nimimerkkisi - toimiva sähköposti osoitteesi - mieltä askarruttava kysymys, mielipide, toive tai mitä tahansa mitä haluat sanoa.
Ja paras osuushan on kertoa palkinnosta! Palkintona tällä kert…

Big Heron lellimistä

Mutta ei hätää, ei BH ole ainoa jota lellin, kyllä minä tasapuolisesti koitan kaikkia helliä lelliä pilalle! Mutta nyt kun Big Hero sai uusia kamppeita, pakkohan ne on teille tulla heti esittelemään! 
Mutta ennen varusteiden esittelyä, palataan hieman todellisuuteen. Kaikki passit voivat suhteellisen hyvin, toisilla menee hieman paremmin kuin toisilla. Roadie kävi eilen uudestaan Qualifierseissa, sillä oli laukannut ensimmäisessä startissa. Ja oli ollut kuulemma tosi hieno, voittanut lähtönsä helposti ajassa 1.56,3! Nyt toivotaan ettei laukkaa seuraavassa lähdössä ensi viikolla niin pääsee aloittamaan kauden.. Big Heron piti mennä perjantaina raveihin, mutta ei päässyt tällä kertaa mukaan. Otetaan sen kanssa kotona kilpakärryhiitti ja ensi viikolla uusi yritys. 
Mutta nyt! Koska Big Heron kilpaura on aivan nurkan takana, omistaja pyysi minua tilaamaan sille uuden riimun + narun, silatyynyn ja otsapannan. Ja totta kai tilasin! Sain ne sitten tänään käsiini kun ne oli tullut Yonkersin …

Kuuleeko Suomi - Suomi kuulee!

Vihdoista viimein paivistysta Suomen asioista. Itseasiassa niita on vaan niin paljon etten oikein tieda mista aloittaisin. Ehka kaikista jarkevinta olisi aloittaa siita, etta suomen kuulumisia paasee seuraamaan hieman aktiivisemmin ottamalla instagramista haltuun kayttajat @teianmatkassa (Teian ja Pyryn kuulumisia), @suvivilhelmiina (Suvin ja Miinan kuulumisia) seka heidan yhteinen kayttaja tili @teiajasuvisahlaa. Silla paastaan jo hyvin alkuun! Ja postauksen kuvat olen saanut kyseisilta tytoilta (tai muuten kuvaaja on erikseen mainittu).

Alun perin minun idea oli paivitella tasaisin valiajoin miten suomessa menee, mutta kun koneeni hajosi ja sen jalkeen ostin uuden vasta hiljattain.. Kaikki vaan jai! Vuodessa on kylla ehtinyt tapahtumaan vaikka mita ja jotenkin tahan yhteen postaukseen on niin hankala pukea kaikkia naita tapahtumia yhdeksi nipuksi. Niinpa teen vaan todella lyhyen tiivistelman vahan kaikista hepoista.
Ihan aluksi on kuitenkin pakko sanoa etta aivan huikeaa millainen …