Siirry pääsisältöön

7 viikon kiireputki alkaa!

Jotenkin pysäyttävää, kun tajusin että seuraavat 7 viikonloppua on jotain tekemistä. Näistä kuutena (!!) viikonloppuna on kisat, joten olisiko tosiaan niin että kisakausi on nyt jo aivan käsien ulottuvilla?


Äsken oli lunta maassa ja puhuttiin tulevasta kaudesta hieman kaihoisasti odottaen että lumet sulavat ja voidaan edes puhua maastoesteistä. Nyt kahden viikon päästä avataan pihakausi. Niin se aika vain rientää.

Tajusin samalla että minulla on nyt seuraavat 7 viikonloppua kokoajan menoa. Olen siis kirjaimellisesti kalenterini buukannut täyteen tästä viikonlopusta seuraavat 6 viikonloppua on siis täyttä haipakkaa ja näistä vielä kuutena viikonloppuna on kilpailut. Huolta aiheuttaa aina ja heti se, onko tämä nyt jo ajateltuna liian rankkaa? Liian iso pala heti alku kauteen? Toisaalta tämäkin on vähän järjestelykysymystä, kunhan lepo kohtaa rankkuuden sopivassa suhteessa, uskon meidän selviävän tästä reippaasta aloituskaudesta.

Mihin me sitten ollaan matkalla? Tässäpä teille pieni alkukauden kalenteri. Viikothan minä tietenkin vietän töissä, mutta viikonloput.. Ne ollaan aina ties missä!

19.4.2015 - Seurakoulukilpailut, Forssa
 - Tänne suuntaavat Pyry ja Molla. Äitikin innostui menemään Pyryllä perusmerkkiin! Itse puksutetaan siellä menemään tuttu ja turvallinen KN Special.

24.4.2015 - Aluekenttävalmennukset, Ypäjä

26.4.2015 - Ypäjä Spring Show, Ypäjä
 - Harkitsin varmaan kolme päivää haluanko osallistua näihin Pyryn kanssa. Toisaalta olisi hyvä saada ratarutiinia taas tähän väliin, mutta nämä kisat ovat niin julmetun kalliit.. Lopulta päätin että kerran sitä vain eletään ja mennään Pyryn kanssa hyppäämään Seilinpoikacup 100 cm ja 110 cm.

2.5.2015 - Kansalliset kenttäkilpailut, Ypäjä
 - Ja sitten onkin jo virallinen kenttäkauden avaus, tällä kertaa Ypäjällä! Pyry menee täällä siis avoimen helpon. Kenttä-SM on jo kesäkuussa, joten nyt ei ole varaa alkaa jänistelemään ;)

7.5.2015 - Aluekenttävalmennukset, Niinisalo
 - Vielä melko iso kysymysmerkki lähdetäänkö, kovasti haluisi mennä Niksulaan treenaamaan ennen kisoja, mutta on niin kovin lähellä Ypäjän kisoja, joten jää nähtäväksi lähdetäänkö. Jos Alli on toipunut odotusten mukaan, mennään varmasti tamman kanssa.

9.5.2015 - Isäpuolen synttärikarkelot

16.-17.5.2015 - Kansalliset kenttäkilpailut, Niinisalo
  - Sitten onkin jo Niksulan perinteiset kevät kilpailut. Tänne mennään ehdottomasti, uskottavasti kuitenkin vain Pyryn kanssa. Jos hyvä munkki käy niin Allikin voi olla mukana hyppäämässä harrastetta.

23.5.2015 - KISAMATKALLA-CUP 2015 1. osakilpailu, Koski TL
 - Ei hevosia mukana, mutta muuten kyllä 100% paikalla!
 
30.-31.5.2015 - Kansalliset kenttäkilpailut, Harju
 - Alunperin tämä tuli kalenteriin koska Ypäjän ja Niinisalon kisat olivat päällekäin, mutta vaikka Ypäjä siirrettiin jäi tämä mukaan roikkumaan. Toisaalta haluaisin missata nämä kisat, mutta taas toinen puoli on sitä mieltä että ehdottomasti kannattaa mennä, koska seuraavat kenttäkisat on vasta kesäkuun lopussa ja ne on jo SM. Eli ehkä, ehkä ei.

Suurin huolenaiheeni on tosiaan toukokuu. 3 kenttäkilpailut, joka toinen viikonloppu ja niistä kahdet vielä pitkänmatkan kisat. Sen jälkeen tosin tulee pientä lomaa, joten toivon ja uskon että kun jätetään täysi treeni pois, keskitytään hauskanpitoon ja kisoihin tullaan tästäkin selviämään! Ja tietenkin jos pahalta alkaa näyttämään, pistetään hieman hidastaen.

Joko lukijat ovat suunnitelleet kevään kisakalenteria?

Kommentit

 1. Kröhöm...kisakalenteri? Juuh, onhan sitä tässä lokakuusta asti miettinyt, että mennäkö vai eikö mennä yhtiinkään kisoihin keväällä. Sunnuntaina kisat. Kuolen. Ja sää "suunnittelet" kuusia kisoja... Juuh, kylläh. Juuri näin... :DD

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa erittäin hyville siun suunnitelmat Senni <3 Ja mahtavuutta, että oot myös aatellut tulevas Harjuun! Tänne meidänkin hoodeille ;)

  Jos nyt kaikki menee ku siellä kuuluisassa Strömsössä, niin näillä mentäis noin osamoileen näin:
  18.4 1-tason kisat 100 +110
  19.4 kenttäaluevalmennus Harju

  1-3.5 Niinisalo Skura kenttävalmennus
  9-10.5 kenttäaluevalmennus Harju
  16-17.5 Niinisalo kenttäkisat helppo (tuttari jos treenit menny plörinäksi)
  30-31.5 Harju kenttäkisat

  11-12.7 Niinisalo kenttäkisat helppo
  18-19.7 Kellokoski 2-taso koulu tai Riders Inn Hyvinkää

  15-16.8 Keuruu kenttäkisat helppo
  (29-30.8 Kangasala kenttäkisat??)

  6.9 Kerava aluejoukkuemestaruus 2- taso (?)
  19-20.9 Niinisalo kenttäkisat

  3.10 koulu heA:1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitää se Harjukin tulla katsastaan! :) Tosin itsellä ei oo mitään tietoo mihin mää sinne hevoseni majottaisin.. pitää alkaa tutkimaan tilannetta! ;)

   Poista
  2. Harjussa on hieno parinkymmenen hevosen vierastalli ihan siinä kisapaikalla ja myös majoitukset kuskeille, jos sitä tarvitaan.
   Hevosten ja ihmisten majoitusta voi kysyä Harjun Oppimiskeskukselta, hevosten majoitus Essi Tillaeus 0440 232 987 ja ihmisten ravintola Aura 044 739 4040.

   Poista
 3. No jaa, en varsinaisesti voi sanoa että suunnittelen kisakalenteria, sillä kilpailen vain kotitallilla, jossa järjestetään noin viidet kisat vuodessa. Oma "kisakausi" piti aloittaa jo muutama viikko sitten mutta influenssan takia nekin jäivät väliin. Nyt sitten sunnuntaina olisi elämäni toiset (harjoitus)koulukisat tulossa ja toukokuun alussa seuraestemestaruudet, joista pari viikkoa eteenpäin niin olisi seurakoulumestaruudet.

  VastaaPoista
 4. Ypäjän kenttäkisoissa nähdään! Riksu tosin taitaa mennä vielä tuttarin. Seilinpoikacup jää meillä väliin tänä vuonna hintansa puolesta. Kaikki liikenevät lantit säästetään, jotta on varaa ottaa kaksi heppaa kenttäkisoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikään ei varmaan hypätä seilinpoikacuppia, mutta mennään nyt se yksi osakilpailu. On meinaan hintaa niin paljon että kyllä me käydään muualla sitten alue-esteitä hyppäämässä jos siltä näyttää! Mutta tosiaan, Ypäjällä nähdään! :)

   Poista
 5. Vähän pelottaa "ääneen" sanoa, mutta omalta osalta (Kouluratsastajana) kisakaleneri näyttää tällähetkellä tältä;
  18.4 Laitila 2-taso heA
  9.-10.5 kotimäki 2&3-taso heA
  17.5 salo 2-taso
  31.5 salo 2-taso EHKÄ
  9.-14.6 kisaviikko (jos luokkia meille)
  5.7 Luvia
  19.7 turku 2-taso
  16.8 Paimio v-s alueen joukkuemestaruudet
  21.-23.8 NHF jos 7 vuotiaiden luokkia
  30.8 luvia 3-taso
  20.9 salo henk.koht mestaruus (vaB jos siltä näyttää).

  Ihan varmasti maalaan piruja seinille kun julkaisen tämän suunnitelman :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei mitään piruja seinille, nyt se on julki niin mikään ei voi enää mennä niin pahasti vikaan ;)

   Musta tuntuu että kun ei viime vuonna ollenkaan suunnitellut niin tarkasti kisoja niin meni koko kausi ihan pipariksi, pakko suunnitella enemmän niin ehkä kausikin menee paremmin?! :D

   Poista
 6. Meillä oli suunniteltu vaikka ja mitä valmennus"kursseja" (3kpl), Niinisalon kenttävalmennus, ja kvaalikisat sekä Niinisalo 1.6.-17.5, mutta kuinkas kävikään... Hevonen ollut 2kk saikulla ja ihme pitää tapahtua jos NR:n kenttiksiin päästään.. Onneksi kuitenkin syksylle asti riittää näitä kisoja ja Lapinlahdelle nyt ainakin mennään heinäkuussa.

  http://hallamaire.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no voihan :( Pikaisia paranemisia teille ja tsemppiä sitten treeneihin ja tulevaan kauteen! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Herätetään blogi henkiin ARVONNALLA!

Niin paljon on tapahtunut etten tiedä mistä aloittaisin. Viimeisen postauksen jälkeen olen vaihtanut työpaikkaa ja muuttanut kokonaan toiseen osavaltioon. Lisäksi aikani täällä on pidentynyt enkä osaa sanoa koska palaan takaisin Suomeen. Paljon, siis todella paljon on ehtinyt tapahtumaan!
Haluni kirjoittaa blogiin on valtava, mutta en tiedä mistä aloittaisin. Siksi päätin että nyt on teidän aika kysy minulta mikä mieltä askarruttaa, kertoa minulle mitä haluatte jatkossa blogista lukea ja ylipäätään haluan tietää onko täällä vielä kukaan mukana vaikka hiljaiselo onkin ollut luvattoman pitkä!
Kaiken tämän pohjustuksen jälkeen on siis aika julistaa blogin uudelleen syntymistä ARVONNALLA! Arvontaan saavat osallistua aivan kaikki, mutta muistathan täyttää jokaisen alla luettelemani kohdan:
- nimesi / nimimerkkisi - toimiva sähköposti osoitteesi - mieltä askarruttava kysymys, mielipide, toive tai mitä tahansa mitä haluat sanoa.
Ja paras osuushan on kertoa palkinnosta! Palkintona tällä kert…

Big Heron lellimistä

Mutta ei hätää, ei BH ole ainoa jota lellin, kyllä minä tasapuolisesti koitan kaikkia helliä lelliä pilalle! Mutta nyt kun Big Hero sai uusia kamppeita, pakkohan ne on teille tulla heti esittelemään! 
Mutta ennen varusteiden esittelyä, palataan hieman todellisuuteen. Kaikki passit voivat suhteellisen hyvin, toisilla menee hieman paremmin kuin toisilla. Roadie kävi eilen uudestaan Qualifierseissa, sillä oli laukannut ensimmäisessä startissa. Ja oli ollut kuulemma tosi hieno, voittanut lähtönsä helposti ajassa 1.56,3! Nyt toivotaan ettei laukkaa seuraavassa lähdössä ensi viikolla niin pääsee aloittamaan kauden.. Big Heron piti mennä perjantaina raveihin, mutta ei päässyt tällä kertaa mukaan. Otetaan sen kanssa kotona kilpakärryhiitti ja ensi viikolla uusi yritys. 
Mutta nyt! Koska Big Heron kilpaura on aivan nurkan takana, omistaja pyysi minua tilaamaan sille uuden riimun + narun, silatyynyn ja otsapannan. Ja totta kai tilasin! Sain ne sitten tänään käsiini kun ne oli tullut Yonkersin …

Kuuleeko Suomi - Suomi kuulee!

Vihdoista viimein paivistysta Suomen asioista. Itseasiassa niita on vaan niin paljon etten oikein tieda mista aloittaisin. Ehka kaikista jarkevinta olisi aloittaa siita, etta suomen kuulumisia paasee seuraamaan hieman aktiivisemmin ottamalla instagramista haltuun kayttajat @teianmatkassa (Teian ja Pyryn kuulumisia), @suvivilhelmiina (Suvin ja Miinan kuulumisia) seka heidan yhteinen kayttaja tili @teiajasuvisahlaa. Silla paastaan jo hyvin alkuun! Ja postauksen kuvat olen saanut kyseisilta tytoilta (tai muuten kuvaaja on erikseen mainittu).

Alun perin minun idea oli paivitella tasaisin valiajoin miten suomessa menee, mutta kun koneeni hajosi ja sen jalkeen ostin uuden vasta hiljattain.. Kaikki vaan jai! Vuodessa on kylla ehtinyt tapahtumaan vaikka mita ja jotenkin tahan yhteen postaukseen on niin hankala pukea kaikkia naita tapahtumia yhdeksi nipuksi. Niinpa teen vaan todella lyhyen tiivistelman vahan kaikista hepoista.
Ihan aluksi on kuitenkin pakko sanoa etta aivan huikeaa millainen …