28. huhtikuuta 2015

Mitä kuuluu Lehmälle?


Ennen kun palaan vielä viikonlopun kisoihin, ajattelin tulla hieman päivittelemään Lehmänkin kuulumisia. Tammasta ei tosiaan ole hetkeen kuulunut blogissa mitään, mutta se on varmaan ihan tuttua jo näiden sairasteluiden takia.

Allihan piikitettiin uudestaan selästään viikkoja sitten. Sen jälkeen se alettiin taas pikkuhiljaa kävelemään, ravailemaan ja laukkailemaan. Kuitenkin vaikka piikityksen olisi pitänyt auttaa, tuntui että se vain meni huonommaksi. Ostin satulaan edestä kohottavan geelin, mutta sen kanssa tamma oli vielä huonompi ja ravissa tuli aivan mielettömästi tahtirikkoja eikä laukka noussut ollenkaan. Olin ihan itkun partaalla, ainut asia mitä tamma teki, laittoi korvat luimuun ja veti pukkilaukkaa jos siltä jotain pyysi.

Alunperin tosiaan ostin edestä kohottavan geelin sen takia, kun tamman satula ei oikein istu sen selkään. Se on hurjan etupainoinen ja varsinkin kevyessä laukassa - missä tamma eniten protestoi - se painuu edestä hurjan alas ja painaa lavoista. Kohottavan geelin kanssa tamma puolestaan ahdistui kun satulassa ei ollut tarpeeksi tilaa. Lopulta heivasin koko satulan pois ja lähdin maastoon ilman satulaa.

Ja kappas perhana.. Tamma meni korvat hörössä, yhtäkään pukkia tai luimimista ei tullut. Nyt ollaan paineltu maastoja pitkin ilman satulaa (tosin lampaankarvaromaanin kanssa, koska oma takapuoleni ei todellakaan kestä, haha!) ja fiilis on aivan huikean kiva! Tamma menee korvat tötteröllä ja kuuntelee kokoajan eikä protestoi yhtään. Vai liekö tamma vain niin kiltti ettei uskalla tehdä mitään kun tipun kyydistä? ;)


Tästä sitten osataan aika tarkasti päätellä että ainakin satula menee vaihtoon. Varasinkin sille ajan Espoon hipposporttiin ja mennään sinne noin kuukauden päästä 25.5. Aikaisemmin ei tosiaan päästy omien aikataulukiireiden takia, mutta siihen asti posotellaan ilman satulaa, käydään kiipeilemässä ja kahlailemassa sekä juoksutan tammaa. Eiköhän tästä kesästä vielä ihan hyvä saada! 

Mutta joka tapauksessa, tamman kanssa menee siis tällä hetkellä ihan hyvin. Tietenkin tällä hetkellä kunnon hyppääminen on jäähyllä, mutta tehdään puomeja ja kavaletteja ilman satulaa aina kuin vaan ehditään! Siitä tosiaan puheen ollen, tuo muutaman postauksen takainen hautakuva on tosiaan Allin aikaan saannosta. Oltiin Jennan ja Pyryn kanssa kiipeilemässä keskustassa ja piti tulla ihan sellainen minimaalinen hauta (ihan yliastuttava, voiko semmoista kutsua edes haudaksi) ravista että päästiin toiselle puolelle. Se oli kuitenkin Allin mielestä kovin pelottava ja juuri kun se oli astumassa yli, se vetikin pään alas ja hyppäsi sivuun. Ja minä tietenkin rämähdin sieltä suoraan sinne hautaan. Heh, kyllä hieman nauratti siinä se tilanne, oikea truu kenttäratsastaja!

Eli nyt vaan peukut pystyyn että Allille löytyy sopiva penkki ja päästään kesäkuussa aloittamaan kenttäkausi myös tamman kanssa!

PS. Minua ärsyttää aivan mielettömästi tämä meidän talvinen ulkoasu, mutta koska koneeni on vielä ainakin kolme viikkoa (!!!) huollossa, en pysty asialle tekemään mitään! On jo niin kesäfiilis että masentaa tämä kylmän talven ulkoasu :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti