Siirry pääsisältöön

Mitä kuuluu Lehmälle?


Ennen kun palaan vielä viikonlopun kisoihin, ajattelin tulla hieman päivittelemään Lehmänkin kuulumisia. Tammasta ei tosiaan ole hetkeen kuulunut blogissa mitään, mutta se on varmaan ihan tuttua jo näiden sairasteluiden takia.

Allihan piikitettiin uudestaan selästään viikkoja sitten. Sen jälkeen se alettiin taas pikkuhiljaa kävelemään, ravailemaan ja laukkailemaan. Kuitenkin vaikka piikityksen olisi pitänyt auttaa, tuntui että se vain meni huonommaksi. Ostin satulaan edestä kohottavan geelin, mutta sen kanssa tamma oli vielä huonompi ja ravissa tuli aivan mielettömästi tahtirikkoja eikä laukka noussut ollenkaan. Olin ihan itkun partaalla, ainut asia mitä tamma teki, laittoi korvat luimuun ja veti pukkilaukkaa jos siltä jotain pyysi.

Alunperin tosiaan ostin edestä kohottavan geelin sen takia, kun tamman satula ei oikein istu sen selkään. Se on hurjan etupainoinen ja varsinkin kevyessä laukassa - missä tamma eniten protestoi - se painuu edestä hurjan alas ja painaa lavoista. Kohottavan geelin kanssa tamma puolestaan ahdistui kun satulassa ei ollut tarpeeksi tilaa. Lopulta heivasin koko satulan pois ja lähdin maastoon ilman satulaa.

Ja kappas perhana.. Tamma meni korvat hörössä, yhtäkään pukkia tai luimimista ei tullut. Nyt ollaan paineltu maastoja pitkin ilman satulaa (tosin lampaankarvaromaanin kanssa, koska oma takapuoleni ei todellakaan kestä, haha!) ja fiilis on aivan huikean kiva! Tamma menee korvat tötteröllä ja kuuntelee kokoajan eikä protestoi yhtään. Vai liekö tamma vain niin kiltti ettei uskalla tehdä mitään kun tipun kyydistä? ;)


Tästä sitten osataan aika tarkasti päätellä että ainakin satula menee vaihtoon. Varasinkin sille ajan Espoon hipposporttiin ja mennään sinne noin kuukauden päästä 25.5. Aikaisemmin ei tosiaan päästy omien aikataulukiireiden takia, mutta siihen asti posotellaan ilman satulaa, käydään kiipeilemässä ja kahlailemassa sekä juoksutan tammaa. Eiköhän tästä kesästä vielä ihan hyvä saada! 

Mutta joka tapauksessa, tamman kanssa menee siis tällä hetkellä ihan hyvin. Tietenkin tällä hetkellä kunnon hyppääminen on jäähyllä, mutta tehdään puomeja ja kavaletteja ilman satulaa aina kuin vaan ehditään! Siitä tosiaan puheen ollen, tuo muutaman postauksen takainen hautakuva on tosiaan Allin aikaan saannosta. Oltiin Jennan ja Pyryn kanssa kiipeilemässä keskustassa ja piti tulla ihan sellainen minimaalinen hauta (ihan yliastuttava, voiko semmoista kutsua edes haudaksi) ravista että päästiin toiselle puolelle. Se oli kuitenkin Allin mielestä kovin pelottava ja juuri kun se oli astumassa yli, se vetikin pään alas ja hyppäsi sivuun. Ja minä tietenkin rämähdin sieltä suoraan sinne hautaan. Heh, kyllä hieman nauratti siinä se tilanne, oikea truu kenttäratsastaja!

Eli nyt vaan peukut pystyyn että Allille löytyy sopiva penkki ja päästään kesäkuussa aloittamaan kenttäkausi myös tamman kanssa!

PS. Minua ärsyttää aivan mielettömästi tämä meidän talvinen ulkoasu, mutta koska koneeni on vielä ainakin kolme viikkoa (!!!) huollossa, en pysty asialle tekemään mitään! On jo niin kesäfiilis että masentaa tämä kylmän talven ulkoasu :(

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Herätetään blogi henkiin ARVONNALLA!

Niin paljon on tapahtunut etten tiedä mistä aloittaisin. Viimeisen postauksen jälkeen olen vaihtanut työpaikkaa ja muuttanut kokonaan toiseen osavaltioon. Lisäksi aikani täällä on pidentynyt enkä osaa sanoa koska palaan takaisin Suomeen. Paljon, siis todella paljon on ehtinyt tapahtumaan!
Haluni kirjoittaa blogiin on valtava, mutta en tiedä mistä aloittaisin. Siksi päätin että nyt on teidän aika kysy minulta mikä mieltä askarruttaa, kertoa minulle mitä haluatte jatkossa blogista lukea ja ylipäätään haluan tietää onko täällä vielä kukaan mukana vaikka hiljaiselo onkin ollut luvattoman pitkä!
Kaiken tämän pohjustuksen jälkeen on siis aika julistaa blogin uudelleen syntymistä ARVONNALLA! Arvontaan saavat osallistua aivan kaikki, mutta muistathan täyttää jokaisen alla luettelemani kohdan:
- nimesi / nimimerkkisi - toimiva sähköposti osoitteesi - mieltä askarruttava kysymys, mielipide, toive tai mitä tahansa mitä haluat sanoa.
Ja paras osuushan on kertoa palkinnosta! Palkintona tällä kert…

Big Heron lellimistä

Mutta ei hätää, ei BH ole ainoa jota lellin, kyllä minä tasapuolisesti koitan kaikkia helliä lelliä pilalle! Mutta nyt kun Big Hero sai uusia kamppeita, pakkohan ne on teille tulla heti esittelemään! 
Mutta ennen varusteiden esittelyä, palataan hieman todellisuuteen. Kaikki passit voivat suhteellisen hyvin, toisilla menee hieman paremmin kuin toisilla. Roadie kävi eilen uudestaan Qualifierseissa, sillä oli laukannut ensimmäisessä startissa. Ja oli ollut kuulemma tosi hieno, voittanut lähtönsä helposti ajassa 1.56,3! Nyt toivotaan ettei laukkaa seuraavassa lähdössä ensi viikolla niin pääsee aloittamaan kauden.. Big Heron piti mennä perjantaina raveihin, mutta ei päässyt tällä kertaa mukaan. Otetaan sen kanssa kotona kilpakärryhiitti ja ensi viikolla uusi yritys. 
Mutta nyt! Koska Big Heron kilpaura on aivan nurkan takana, omistaja pyysi minua tilaamaan sille uuden riimun + narun, silatyynyn ja otsapannan. Ja totta kai tilasin! Sain ne sitten tänään käsiini kun ne oli tullut Yonkersin …

Kuuleeko Suomi - Suomi kuulee!

Vihdoista viimein paivistysta Suomen asioista. Itseasiassa niita on vaan niin paljon etten oikein tieda mista aloittaisin. Ehka kaikista jarkevinta olisi aloittaa siita, etta suomen kuulumisia paasee seuraamaan hieman aktiivisemmin ottamalla instagramista haltuun kayttajat @teianmatkassa (Teian ja Pyryn kuulumisia), @suvivilhelmiina (Suvin ja Miinan kuulumisia) seka heidan yhteinen kayttaja tili @teiajasuvisahlaa. Silla paastaan jo hyvin alkuun! Ja postauksen kuvat olen saanut kyseisilta tytoilta (tai muuten kuvaaja on erikseen mainittu).

Alun perin minun idea oli paivitella tasaisin valiajoin miten suomessa menee, mutta kun koneeni hajosi ja sen jalkeen ostin uuden vasta hiljattain.. Kaikki vaan jai! Vuodessa on kylla ehtinyt tapahtumaan vaikka mita ja jotenkin tahan yhteen postaukseen on niin hankala pukea kaikkia naita tapahtumia yhdeksi nipuksi. Niinpa teen vaan todella lyhyen tiivistelman vahan kaikista hepoista.
Ihan aluksi on kuitenkin pakko sanoa etta aivan huikeaa millainen …