Siirry pääsisältöön

No onko se hiljentynyt?

Paluu arkeen aprillipäivän jälkeen


Viime postaus oli siis kokonaisuudessaan täyttä aprillipilaa. Ehkä se oli sellainen unelmavisio siitä miten hienoa olisi jos näin elämä rullaisi! Olen kyllä toki tämän hetkiseen tilanteeseen tyytyväinen, ettei sinällänsä väliä. Olin jo perumassa koko pilaa kun meillä piti olla illuusion säilyttämiseksi "kihlajaiskuvaukset" palkatun "miesmallin" kanssa, mutta ne peruuntuivat juuri muutamaa tuntia ennen. Lopulta päädyin vain kirjoittamaan hutaistun pilan, sillä en kestänyt ideaa olla pilailematta edes vähäsen ;)

No, mutta sitten siihen itse aiheeseen, eli jo viime postauksessa sivuutettu, miksi blogi on niin hiljainen? Olen itseasiassa sitä miettinyt ja samalla miettinyt sitä miten keskustelupalstoilla annetaan ymmärtää blogista kaikkea, mikä toisaalta vähän harmittaakin minua. On paljon asiaa siitä, miten "Isot blogit ovat massablogeja", "säälinkerjäystä", "puolustelevat blogit kierretään kaukaa" jnejne. Paljon negatiivista, mutta tietenkin myös paljon positiivistä palautetta. No, ajattelin tässä vastata muutamaan oman blogini ympärillä pyörineeseen negatiivissävyitteiseen asiaan. Nyt kun ei vielä ole uutta materiaaliakaan, mutta uskokaa tai älkää, eiköhän pääsiäisenä nyt saada paljon uutta settiä tulille!

"Blogi kärsii nykyään syys- ja kevätmasennuksesta josta molemmat kestävät puolivuotta"
- Tämän lauseen tosiaan luin joskus alkuvuonna keskustelupalstalta. Toisaalta minua hymyilytti ja vähän hilpeytti koko lause. Varsinkin kun alkuvuonna postauksia tuli kuin liukuhihnalla ja mielestäni juuri tämän kirjoituksen aikaan blogi eli jonkinlaista "kulta-aikaa". Tästä väkisin herää kysymys: Miten pitäisi postata? Kuinka usein? Mistä aiheista? Vähän sellainen eikö mikään riitä fiilis kyllä iski.

"En jaksa lukea isoja massablogeja"
- Tämä nyt ei suoranaisesti kohdistu omaan blogiini, vaan yleisesti isompiin blogeihin. Tämäkin jollain tavalla huvittava lausahdus, sillä harvoin bloggaaja itse (muuta kuin julkaisemalla julkisesti) on tehnyt blogistaa ison tai niinkään massablogin. Minusta on hienoa että omaa blogiani ja hevoselämäni ylä- ja alamäkiä jaksaa seurata näin moni! Ja vielä hienompaa on jakaa niitä tunteita ja fiiliksiä kaikkien teidän myötäeläjien kanssa. Olkoot sitten vaikka semmoinen iso massablogi!

"Ärsyttää bloggaajien puolusteleva / selittelevä / nöyristelevä / anteeksipyytelevä asenne"
- Tämä on suurin "ongelmani". Olen jo luonteeltani hyvin puolusteleva. Jos joku tulee ihan oikeassa elämässä sanomaan minulle että olenko tehnyt asian X tyylillä Y, tai vaikka rikkonut asian Z, puolustan helposti itseäni hyvinkin nopeasti ja joskus jopa liian tulisesti - varsinkin siihen nähden etten oikeasti ole kyseistä asiaa tehnyt tai rikkonut! Se on siis minulla jo yksi luonteenpiirre. Lisäksi olen huomannut että jos blogissa julkaisee vaikka videon, missä kaikki ei mene ihan putkeen, kerron, selitän ja oikaisen asian jo tekstissä ilman että siitä saa kuulla jonkun anonyymin suusta hyvinkin kärkkäästi. Ehkä se että selittää asiat valmiiksi ja yrittää vähentää näin negatiivisen kommentin määrää ärsytää jotain?


No tämä postaus nyt olkoon tälläinen purkautuminen asioista jotka itseäni häiritsevät. Jotta saadaan kuitenkin hyvää mieltä pääsiäiseen, koitetaan keksiä edes jotain positiivistä blogeistamme. Niinpä haastan nyt lukijat:

Kerro jokin positiivinen asia blogistani!
linkkaa lisäksi muutama lempiblogisi tai vaikka oma blogisi, lukulista kaipaa täytettä ;)

Kommentit

  1. Itse henkilökohtaisesti pidän blogin postaustahdista, joka ei ole liian harva muttei liian tiheäkään näin peruskoulun viimeistä vuotta käyvälle. Kuvat ovat hyvälaatuisia ja - tietenkin - hevoset aivan liian suloisia.

    http://senjassofia.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Pidän bannereistasi, ne on aina toinen toistaan hienompia - varsinkin tämä nykyinen. :) Ja kuvat on hyvälaatuisia, joten vaikken jaksaisi joskus lukea tekstiä, niin selaan ainakin kuvat läpi! Mielestäni ainakin ihan tarpeeksi usein postaat. Mielummin postaa kun on asiaa tai kirjoitettavaa (sekä tietysti kuvia), kuin että postaisi joka päivä jonkun lyhyen ns. facebook-päivityksen tyylisen postauksen. :)

    http://annasiipienkuljettaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Mie tykkään tästä blogista kamalasti :) Toisaalta mua ärsyttää jos postauksia tulee usea viikossa, koska en ehdi lukemaan niitä kun luen muitakin blogeja :)

    Minusta on tosi kiva lukea hevostesi treeneistä ja kehityksestä, ja myös sinun kehityksestäsi ratsastajana ym. Lisäksi sponsorointijutut kiinnostaa minua itseänikin, niin niistä on kiva lukea myös.. :)

    VastaaPoista
  4. Omasta mielestä postaustahti on ainakin oikein sopiva - paljon useammin en juttuja edes ehtisi lukeakaan. Tykkään blogissasi erityisesti rehellisyydestä, useista "pohdiskeluteksteistä" ja laajoista treenipostauksista videoineen! Erityisesti puoleensa vetää aina niin upea Pyry, suomenhevosten ystävä kun olen. :)

    Itse pystyn allekirjoittamaan ajatuksesi tuosta puolusteluasenteesta, vaikka toistaiseksi ilkeilyjen määrä onkin pysynyt varsin pienenä. Muutaman ei-niin-onnistuneen videonpätkän julkaistessani tekee mieli jo valmiiksi selittää kunnolla halki kaikki asianlaidat, jotta anonyymit eivät pääsisi hyökkäämään juurikin näitä seikkoja apuna käyttäen. Harmillista, koska tästä se rehellisyys saattaa vähitellen alkaa murentua, kun ei tee ollenkaan mieli julkaista epäonnistumisia haukkujen pelossa..

    VastaaPoista
  5. Eniten tykkään tässä blogissa siitä, että se on niin rehellinen. Toisin kuin useimmissa blogeissa, tässä ei vain "kaavita kermaa kakun päältä" vaan kerrot vastoinkäymisistä ja analysoit niitä samalla tavalla kuin onnistumisiakin. Olen itse saanut paljon inspiraatiota oman blogini pitämiseen sinun ansiostasi. :)

    http://onlytheskyisthelimit-veera.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  6. Minäkin pidän tämän blogin rehellisyydestä ja monipuolisuudesta. Puuhailette heppojen kanssa kaikkea kivaa, ja laadukkaita kuvia ja videoita seuraamalla pääsee hyvin sisälle (vaikkei pintaa syvemmälle mutta kuitenkin) elämäänne. Tottakai positiivista ovat myös ne pohdiskelupostaukset ja se, että jaksat aina lähteä uuteen yritykseen epäonnistumisten jälkeen entistä tarmokkaammin! Jaksaisin lukea postauksia useamminkin, mutta koska luen paljon muutakin ei yhtään haittaa, vaikkei joka treenikerrasta postausta olekaan. Pidän myös kirjoitustavastasi ja realistisista ajatuksista ja tavotteista, joita myös oikeasti yrität saavuttaa!

    http://onnenhuipulla.blogspot.fi

    VastaaPoista
  7. Mäkin tykkään tän blogin rehellisyydestä ja lisäksi sun tyylistä tuoda teksteihin itteäs ja tunnetta, mitä ei kaikilta bloggaajilta teksteistä löydy ollenkaan. Etenkin Allin ja sun tarina kiinnostaa ja koska oon suomenhevosrakas, on ihana seurailla kahden sellaisen elämää ja myös ihana nähdä, kuinka hienoja suokkeja tää maa omaakaan. Pidät blogin monipuolisena ja täältä löytyy usein myös sitä pohdiskelua,mikä on mun mielestä kivaa luettavaa ja herättää aina ajatuksia.

    http://sanojasateessa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  8. Mun mielestä aivan ihana blogi kokonaisuudessaan! :)

    VastaaPoista
  9. Mun mielestä blogisi on valtavan vilpitön ja hyväntuulinen, vaikka kaikki ei aina menisi putkeen! Turha miettiä mikä olisi hyvä postaustahti, parasta kirjoittaa kun on jotain sanottavaa. Mielestäni blogi on mielenkiintoisin, jos sitä kirjoitetaan itselleen ajatuksella "kirjoitan nyt tästä aiheesta, näillä sanoilla ja näin usein, deal with it." :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä! Ensisijaisesti kannattaa kirjoittaa blogia ihan itselleen, tulee vaan turhaa stressiä jos yrittää miellyttää kaikkia huutelijoita ;)

      Poista
  10. Mää en kyllä osaa alkaa eritellä mitään tiettyjä yksittäisiä syitä miksi minun mielestä tämä blogi on tosihyvä.
    Monet kerrat olin nähnyt blogin nimen ja sitten yhtenä päivänä päätin lukea yhden postauksen (silloin viimeisin postaus, en enää muista mikä) ja sen jälkeen oli pakko selata ensimmäiseen postaukseen; ja se oli sit siinä. Koukutuin! :)
    Kaikki tässä blogissa miellyttää ja käyn tämän tästä vilkaisemassa on tullut uutta postausta.
    Luen blogeja puhelimella ja tämäkin blogi on suosikki sivujen listalla, nopeasti löydettävissä.

    -Nea

    Ps. En jaksa ymmärtää nuita inisijöitä jotka valittaa jatkuvalla syötöllä jos uusia postauksia ei tule joka päivä. Mikä siinä on niin vaikea ymmärtää että teillä monilla bloggaajilla on muutakin elämää kuin istua koneella näpyttelemässä uutta postausta???
    Ja jos keksit tikusta "turhaa" asiaa että saat joka päivälle jtn. niin sitten itketään laadun perään ja blaablaa.
    Nostan isosti hattua että mm. sinä Senni jaksat nuita, anteeksi nyt sanavalinta, Helvetin Urpoja! :)

    VastaaPoista
  11. Blogisi ulkoasu on hieno ja postaukset ovat ihanan hyväntuulisia! :)

    annaajaponit.blogspot.fi

    VastaaPoista
  12. hienot, tarkat ja laadukkaat kuvat, sekä tietenkin hevoset :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov