Siirry pääsisältöön

Viimiset estetreenit ennen kisoja

itsenäistä hyppäämistä 18.4.


Olin onnistunut täysin missaamaan Karin valmennukset tänä viikonloppuna ja koska huomenna ollaan koulukisoissa eikä tälle päivälle saatu enää ryhmään minua sopimaan (koska tosiaan heräsin tossa perjantai aamuyönä sillain "ei hitto, Karin valmennus") mentiin sitten Pyryn kanssa keskustaan hyppäämään. Silmällä pidettiin ensi viikonlopun kisoja jossa hypätään 100 ja 110. Ajattelin että jos tämä hyppykerta on aivan kamala niin sitten olisin mennyt tiistaina Karin valmennukseen, mutta koska tänään jäi hyvä fiilis, päätin olla menemättä ja toivon että selvitään hengissä! Ensi perjantaina on kuitenkin vielä maastoestevalmennus ja en halua ottaa liikaa hyppyjä nyt aika raskaan toukokuun lähestyessä.

Oltiin sovittu Pilvin kanssa että se tulee nostelemaan ja vähän kuvailemaan samalla. Sovittu kellonaika oli 12.30, mutta heräsin sitten kotoa tasan 12.. Olin siis yön ollut töissä ja en ollut herännyt aamulla herätyskelloon joten pistin viestiä etten ihan ehdi puoleksi, mutta vähän jälkeen yhden olisin kentillä. Olinkin melko nopea, sillä olin jo tosiaan muutaman minuutin yli yksi kaartanut pihalle! Pilvikään ei ollut vielä ehtinyt paikalle, joten ehdin hyvin käydä katsomassa mitä juhlakentällä oli ja suunnitella rataa ja vähän alkuverkkailla.

Idea oli mennä vähän kun kisoissa, eli avut ja askellajit läpi, muutama pienempi pysty, isompi pysty ja okseri. Sitten pienempi rata, esteet ylös, muutama verkkahyppy ja lopuksi isompi rata. Ja tässä onnistuttiinkin aika hyvin, eli tein melko nopean ja tehokkaan verkan ja siitä muutama hyppy ja sitten ensimmäinen rata.

Ensimmäinen pikkurata oli ihan kamala. Siis oikeasti sanoinkin radan jälkeen että täähän menee hyvin persiilleen. Ei se nyt mikään katastrofi ollut, mutta sellainen puolikkaiden askeleiden tai kaukaa liitelemisen taidonnäyte. Pari ihan hyvää hyppyä ja ei puomeja, ihan semmonen perus pieni rata. Tulin muutaman kerran linjan uudestaan testaten ensin ottaa yhden askeleen lisää, mutta lopulta palasin siihen aina viidellä askeleella. Välissä joutui hieman ratsastamaan eteen, mutta muuten se sopi Pyrylle huomattavasti paremmin kun liikaa taaksepäin ratsastaminen.

Toiselle radalle nostettiin esteitä 3-4 reikää, eli ne olivat suunnilleen 110 cm. Tässäkin tein ensin muutaman verkkahypyn, eli muutama pysty ja kertaalleen okseri, kuten kisoissakin. Pyry oli viime hyppykertaa nähden niiin paljon kivempi, eteni paljon paremmin omalla moottorilla ja hyppäsi paaaaljon terävämmin ja sain vain olla tukemassa ilman että jouduin pyytämään eteenpäin enempää. Huomattavasti siis helpompi hypätä, hah!

Isompi rata lähti vähän vaikeasti käyntiin. Ensimmäiselle otettiin heti puomi, kakkos-kolmonen vähän haparoiden. Linjan ensimmäiselle pystylle tuli taas hieman liian pieni pysty, joten jouduin ratsastamaan aavistuksen isommin eteen ja jäätiin silti hieman kauas okserista. Pyry kuitenkin skarpistui hurjasti ja loput kolme estettä olikin huikean hyviä ja siitä jäi tosi hieno fiilis kun tehtiin yhdessä hyvä loppurata!

Videolla ei siis näy viimeisiä hyppyjä mitkä sain onnistumaan


 
Radan jälkeen jäin hieman kaivamaan verta nenästäni ja otin kolme ekaa pystyä uudestaan. Ja uudestaan ja uudestaan. Ja lopulta se alkoi mennä siihen että aloin liikaa jännittämään pystyä ja nypin lähelle, joten kun sain viimeiselle pystylle hyvän ja puhtaan hypyn, jätin sen oikein hyvällä fiiliksellä siihen. Jotenkin harmittaa näin jälkeen päin kun oli pakko yrittää saada puhtaasti ja sitten aloin itse liikaa säätämään. Onneksi herra Pyry oli kokoajan menossa ja hyvällä tsempillä ja tajusin ennen lopullista omaa päänsisäistä romahtamistani lopettaa hyvään hyppyyn!

Koska treenit menivät kuitenkin näin hyvin, päätettiin olla lähtemättä sitten tiistaina Karin valmennukseen. Uskon että kyllä me nyt yhdestä 110 cm radasta selvitään, kuitenkin tekeminen oli helppoa ja heppa paaljon taas parempi viime hyppy kertaan verrattuna. Ehkä vähän turhan varomaton ja kuskilla välillä liian nopea ylävartalo, mutta nyt iso tsemppi päälle niin me kyllä pystytään siihen!

Huomenna tosiaan suunnataan koulukisoihin, joten nyt menen vielä putsaamaan loput varusteet ja heittämään hevosille yösapuskaa naaman eteen. Ei muuta kuin huomiseen ja toivotaan että herra olisi hyvällä fiiliksellä myös huomenna kouluaitojen sisällä.

On se herra vaan niin super, päivästä toiseen! ♥

Kommentit

 1. ihan sika hienoja ja ihania kuvia!
  ja hyvältä näyttää teidän meno :)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kuiva. Ei laiha :) ja sekin jo työn alla, joka keväinen ongelma.
   - S

   Poista
 3. Hienosti menee! Ja kivoja kuvia :) Sinusta ja Pyrystä saan motivaatiota työskennellä oman hepan kanssa, toivon että meilläkin menisi joskus yhtä hyvin! Luulen tosin että se jää vaan haaveeksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ja oi miten kiva kuulla! :) Kyllä se sieltä teilläkin tulee, takuulla teistä tulee vielä yhtä hyviä (jos ei parempia)! ;)

   Poista
 4. Makeen väriset ridapöksyt sulla, tykkään! :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Herätetään blogi henkiin ARVONNALLA!

Niin paljon on tapahtunut etten tiedä mistä aloittaisin. Viimeisen postauksen jälkeen olen vaihtanut työpaikkaa ja muuttanut kokonaan toiseen osavaltioon. Lisäksi aikani täällä on pidentynyt enkä osaa sanoa koska palaan takaisin Suomeen. Paljon, siis todella paljon on ehtinyt tapahtumaan!
Haluni kirjoittaa blogiin on valtava, mutta en tiedä mistä aloittaisin. Siksi päätin että nyt on teidän aika kysy minulta mikä mieltä askarruttaa, kertoa minulle mitä haluatte jatkossa blogista lukea ja ylipäätään haluan tietää onko täällä vielä kukaan mukana vaikka hiljaiselo onkin ollut luvattoman pitkä!
Kaiken tämän pohjustuksen jälkeen on siis aika julistaa blogin uudelleen syntymistä ARVONNALLA! Arvontaan saavat osallistua aivan kaikki, mutta muistathan täyttää jokaisen alla luettelemani kohdan:
- nimesi / nimimerkkisi - toimiva sähköposti osoitteesi - mieltä askarruttava kysymys, mielipide, toive tai mitä tahansa mitä haluat sanoa.
Ja paras osuushan on kertoa palkinnosta! Palkintona tällä kert…

Big Heron lellimistä

Mutta ei hätää, ei BH ole ainoa jota lellin, kyllä minä tasapuolisesti koitan kaikkia helliä lelliä pilalle! Mutta nyt kun Big Hero sai uusia kamppeita, pakkohan ne on teille tulla heti esittelemään! 
Mutta ennen varusteiden esittelyä, palataan hieman todellisuuteen. Kaikki passit voivat suhteellisen hyvin, toisilla menee hieman paremmin kuin toisilla. Roadie kävi eilen uudestaan Qualifierseissa, sillä oli laukannut ensimmäisessä startissa. Ja oli ollut kuulemma tosi hieno, voittanut lähtönsä helposti ajassa 1.56,3! Nyt toivotaan ettei laukkaa seuraavassa lähdössä ensi viikolla niin pääsee aloittamaan kauden.. Big Heron piti mennä perjantaina raveihin, mutta ei päässyt tällä kertaa mukaan. Otetaan sen kanssa kotona kilpakärryhiitti ja ensi viikolla uusi yritys. 
Mutta nyt! Koska Big Heron kilpaura on aivan nurkan takana, omistaja pyysi minua tilaamaan sille uuden riimun + narun, silatyynyn ja otsapannan. Ja totta kai tilasin! Sain ne sitten tänään käsiini kun ne oli tullut Yonkersin …

Kuuleeko Suomi - Suomi kuulee!

Vihdoista viimein paivistysta Suomen asioista. Itseasiassa niita on vaan niin paljon etten oikein tieda mista aloittaisin. Ehka kaikista jarkevinta olisi aloittaa siita, etta suomen kuulumisia paasee seuraamaan hieman aktiivisemmin ottamalla instagramista haltuun kayttajat @teianmatkassa (Teian ja Pyryn kuulumisia), @suvivilhelmiina (Suvin ja Miinan kuulumisia) seka heidan yhteinen kayttaja tili @teiajasuvisahlaa. Silla paastaan jo hyvin alkuun! Ja postauksen kuvat olen saanut kyseisilta tytoilta (tai muuten kuvaaja on erikseen mainittu).

Alun perin minun idea oli paivitella tasaisin valiajoin miten suomessa menee, mutta kun koneeni hajosi ja sen jalkeen ostin uuden vasta hiljattain.. Kaikki vaan jai! Vuodessa on kylla ehtinyt tapahtumaan vaikka mita ja jotenkin tahan yhteen postaukseen on niin hankala pukea kaikkia naita tapahtumia yhdeksi nipuksi. Niinpa teen vaan todella lyhyen tiivistelman vahan kaikista hepoista.
Ihan aluksi on kuitenkin pakko sanoa etta aivan huikeaa millainen …