18. huhtikuuta 2015

Viimiset estetreenit ennen kisoja

itsenäistä hyppäämistä 18.4.


Olin onnistunut täysin missaamaan Karin valmennukset tänä viikonloppuna ja koska huomenna ollaan koulukisoissa eikä tälle päivälle saatu enää ryhmään minua sopimaan (koska tosiaan heräsin tossa perjantai aamuyönä sillain "ei hitto, Karin valmennus") mentiin sitten Pyryn kanssa keskustaan hyppäämään. Silmällä pidettiin ensi viikonlopun kisoja jossa hypätään 100 ja 110. Ajattelin että jos tämä hyppykerta on aivan kamala niin sitten olisin mennyt tiistaina Karin valmennukseen, mutta koska tänään jäi hyvä fiilis, päätin olla menemättä ja toivon että selvitään hengissä! Ensi perjantaina on kuitenkin vielä maastoestevalmennus ja en halua ottaa liikaa hyppyjä nyt aika raskaan toukokuun lähestyessä.

Oltiin sovittu Pilvin kanssa että se tulee nostelemaan ja vähän kuvailemaan samalla. Sovittu kellonaika oli 12.30, mutta heräsin sitten kotoa tasan 12.. Olin siis yön ollut töissä ja en ollut herännyt aamulla herätyskelloon joten pistin viestiä etten ihan ehdi puoleksi, mutta vähän jälkeen yhden olisin kentillä. Olinkin melko nopea, sillä olin jo tosiaan muutaman minuutin yli yksi kaartanut pihalle! Pilvikään ei ollut vielä ehtinyt paikalle, joten ehdin hyvin käydä katsomassa mitä juhlakentällä oli ja suunnitella rataa ja vähän alkuverkkailla.

Idea oli mennä vähän kun kisoissa, eli avut ja askellajit läpi, muutama pienempi pysty, isompi pysty ja okseri. Sitten pienempi rata, esteet ylös, muutama verkkahyppy ja lopuksi isompi rata. Ja tässä onnistuttiinkin aika hyvin, eli tein melko nopean ja tehokkaan verkan ja siitä muutama hyppy ja sitten ensimmäinen rata.

Ensimmäinen pikkurata oli ihan kamala. Siis oikeasti sanoinkin radan jälkeen että täähän menee hyvin persiilleen. Ei se nyt mikään katastrofi ollut, mutta sellainen puolikkaiden askeleiden tai kaukaa liitelemisen taidonnäyte. Pari ihan hyvää hyppyä ja ei puomeja, ihan semmonen perus pieni rata. Tulin muutaman kerran linjan uudestaan testaten ensin ottaa yhden askeleen lisää, mutta lopulta palasin siihen aina viidellä askeleella. Välissä joutui hieman ratsastamaan eteen, mutta muuten se sopi Pyrylle huomattavasti paremmin kun liikaa taaksepäin ratsastaminen.

Toiselle radalle nostettiin esteitä 3-4 reikää, eli ne olivat suunnilleen 110 cm. Tässäkin tein ensin muutaman verkkahypyn, eli muutama pysty ja kertaalleen okseri, kuten kisoissakin. Pyry oli viime hyppykertaa nähden niiin paljon kivempi, eteni paljon paremmin omalla moottorilla ja hyppäsi paaaaljon terävämmin ja sain vain olla tukemassa ilman että jouduin pyytämään eteenpäin enempää. Huomattavasti siis helpompi hypätä, hah!

Isompi rata lähti vähän vaikeasti käyntiin. Ensimmäiselle otettiin heti puomi, kakkos-kolmonen vähän haparoiden. Linjan ensimmäiselle pystylle tuli taas hieman liian pieni pysty, joten jouduin ratsastamaan aavistuksen isommin eteen ja jäätiin silti hieman kauas okserista. Pyry kuitenkin skarpistui hurjasti ja loput kolme estettä olikin huikean hyviä ja siitä jäi tosi hieno fiilis kun tehtiin yhdessä hyvä loppurata!

Videolla ei siis näy viimeisiä hyppyjä mitkä sain onnistumaan


 
Radan jälkeen jäin hieman kaivamaan verta nenästäni ja otin kolme ekaa pystyä uudestaan. Ja uudestaan ja uudestaan. Ja lopulta se alkoi mennä siihen että aloin liikaa jännittämään pystyä ja nypin lähelle, joten kun sain viimeiselle pystylle hyvän ja puhtaan hypyn, jätin sen oikein hyvällä fiiliksellä siihen. Jotenkin harmittaa näin jälkeen päin kun oli pakko yrittää saada puhtaasti ja sitten aloin itse liikaa säätämään. Onneksi herra Pyry oli kokoajan menossa ja hyvällä tsempillä ja tajusin ennen lopullista omaa päänsisäistä romahtamistani lopettaa hyvään hyppyyn!

Koska treenit menivät kuitenkin näin hyvin, päätettiin olla lähtemättä sitten tiistaina Karin valmennukseen. Uskon että kyllä me nyt yhdestä 110 cm radasta selvitään, kuitenkin tekeminen oli helppoa ja heppa paaljon taas parempi viime hyppy kertaan verrattuna. Ehkä vähän turhan varomaton ja kuskilla välillä liian nopea ylävartalo, mutta nyt iso tsemppi päälle niin me kyllä pystytään siihen!

Huomenna tosiaan suunnataan koulukisoihin, joten nyt menen vielä putsaamaan loput varusteet ja heittämään hevosille yösapuskaa naaman eteen. Ei muuta kuin huomiseen ja toivotaan että herra olisi hyvällä fiiliksellä myös huomenna kouluaitojen sisällä.

On se herra vaan niin super, päivästä toiseen! ♥

8 kommenttia:

 1. ihan sika hienoja ja ihania kuvia!
  ja hyvältä näyttää teidän meno :)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kuiva. Ei laiha :) ja sekin jo työn alla, joka keväinen ongelma.
   - S

   Poista
 3. Hienosti menee! Ja kivoja kuvia :) Sinusta ja Pyrystä saan motivaatiota työskennellä oman hepan kanssa, toivon että meilläkin menisi joskus yhtä hyvin! Luulen tosin että se jää vaan haaveeksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ja oi miten kiva kuulla! :) Kyllä se sieltä teilläkin tulee, takuulla teistä tulee vielä yhtä hyviä (jos ei parempia)! ;)

   Poista
 4. Makeen väriset ridapöksyt sulla, tykkään! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mäki tykkään näistä iha hirmusesti! :D

   Poista