Siirry pääsisältöön

Kiihtyy nollasta kahteensataan sekunnissa

Sunnuntai aamupäivällä startattiin auto kohti Koskea ja mentiin Kari Nevalan luokse valmennukseen molempien hevosten kanssa. Alli on tosiaan hypännyt viimeksi heinäkuun alussa kisoissa kaksi luokkaa ja sitä ennen käyty valmennuksessa toukokuun lopussa.. Tuntuu että ei olla siis päästy mihinkään, homma junnaa kokoajan vähän paikoillaan saikkuilun takia. Nyt toivotaan että saikkuilu olisi tältä erää ohi!

Pyry pääsi Allin valmennuksen ajaksi karsinaan syömään heinää kun itse kiipesin kentällä tamman selkään. Oltiin siis aivan yksin Karin tunneilla ja oli aivan huikean hienoa saada 100% huomio. Joka valmennuksen jälkeen minulla on ollut vain hyvä fiilis ja aina saa selkeät ohjeet mitä tehdä ja tuntuu että mennään harppauksin eteenpäin. Kuten tälläkin kertaa.

Tamman kanssa ainut idea oli jumpata. Kari kysyi, mihin menen sen kanssa seuraavaksi, mutta en osannut vielä sanoa, sillä en ole Allille katsonut vielä yhtään seuraavia kisoja tämän epävarman saikku/ei-saikku kierteen ohella. Niinpä jumppailtiin enemmän ensin sileällä ja Alli tuntuikin tosi hyvältä! Sain  siihen verkkaillessa aivan uuden tatsin ja hyppäämmään oli kiva lähteä. Tehtiin tamman kanssa jumppasarjaa, missä oli puomi - pysty - puomi, neljä laukkaa ja puomi - okseri - puomi. Ensimmäisellä kerralla tamma mietti toisella osalla sekunnin sadasosan miten se pitikään hypätä. Seuraavalla kerralla mentiin kuitenkin oikein mallikkaasti ja helposti yli!

Kaikki hypyt näkyvät taas videolla joten ei niistä sen enempää. Kieltojakin otettiin erikoisesteille, eli vesimatolle ja muurille, mutta lopuksi nekin mallikkaasti yli. Muutamia pointteja mitä valmennuksesta taas jäi itselle ja mitä Kari sanoi:

 • Koska tamma kiihtyy nollasta kahteen sataan sekunnissa, paine jalalla kohti estettä tulee lisätä asteittain, rauhallisesti
 • käsi rento, mutta hyvällä tuntumalla kohti estettä
 • missään nimessä, missään tilanteessa esteelle lähestyessä ei saa tulla hevoselle pienintäkään tunnetta taaksepäin
 • vesimatot syövät aamiaiseksi kirjavia hevosia


Äiti loppukäveli vielä Allin kanssa kun itse menin kiireesti laittamaan Pyryä kuntoon. Herra käyttäytyi jälleen mallikkaasti, vaikka muutaman kerran pitikin huikata Lehmälle, että onko se vielä siellä. Sitten vaan herra Pyryn selkään ja menoksi.

Tehtiin Pyryn kanssa hieman lyhyempi sileänverkka alkuun kun se tuntui koko alkuverryttelyn tosi hyvältä. Ihan ensimmäiset kevennyt kierrokset oli vähän sellainen olo että joutuu taas pyytämään, mutta kun päästiin laukkaamaan ja tekemään ensimmäiset hypyt, alkoi jo hevonen heräilemään siihen malliin että sai alkaa istumaan enemmän itsekin satulaan. Hyppääminen oli kyllä 110 kertaa helpompaa kuin viime kerralla!

Pyrynkin kaikki hypyt videolla. Alussa jotain keltaista, en tiedä mitä äiti on kuvannut, haha. Tultiin samaa tehtävää kuin Allin kanssa, mutta lopussa lisättiin siihen vielä sarja. Pyryn kanssa kaikki meni kyllä niin nappiin, joten ei muuta kun videota katsomaan. Ja tässä vielä valmennuksen tipsit:

 • Kun Pyry alkaa kuumimaan, ohjaan 50g lisää painetta (per käsi) riittää
 • Estettä kohden käsi "myötää" ja samaan aikaan jalka lisää asteittain "painetta"
  • se minkä takia tässä on käytetty "-merkkiä, johtuu siitä, että tätä myötäystä ja painetta on niin vähän, että se ei näy muuta kuin lähinnä ratsastajan päässä.
 • rytmi, rytmi, rytmi
 • Ajatus kokoajan paino alas jalalle, ei polveen tai reiteen
 • Kari kehui jumppaokserilla hyppyä jopa niin laadukkaaksi kuin laadukkaalla lämpösellä (ratsusukuisella) on.


Oli kyllä niin hyvä fiilis taas valmennusten jälkeen että innolla odotan seuraavaa valmennusta! Toivottavasti tuo Lehmäkin pysyy nyt kunnossa että päästään kunnolla treenin makuun. Siihen asti, Adios!

Kommentit

 1. Pyryllä on kyllä hieno hyppy, vaikka laukka on mitä on :-D

  VastaaPoista
 2. Oletteko tulossa tuuriin?! Aivan mahtavaa jos tulette!! :)

  VastaaPoista
 3. Molemmat meni tosi hyvin :) kiva jos pääset taas lehmälläkin treenailemaan

  VastaaPoista
 4. Hei näin teidät tuurissa hyppelemässä :) oisin kiinnostunu tietään että minkä merkkiset ne ihanat timanttisuitset on mitkä teillä oli? :) kaverini etsii omalle hevoselleen samanlaisia suitsia mutta ei ole vielä löytänyt. Kiitos vastauksesta :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Herätetään blogi henkiin ARVONNALLA!

Niin paljon on tapahtunut etten tiedä mistä aloittaisin. Viimeisen postauksen jälkeen olen vaihtanut työpaikkaa ja muuttanut kokonaan toiseen osavaltioon. Lisäksi aikani täällä on pidentynyt enkä osaa sanoa koska palaan takaisin Suomeen. Paljon, siis todella paljon on ehtinyt tapahtumaan!
Haluni kirjoittaa blogiin on valtava, mutta en tiedä mistä aloittaisin. Siksi päätin että nyt on teidän aika kysy minulta mikä mieltä askarruttaa, kertoa minulle mitä haluatte jatkossa blogista lukea ja ylipäätään haluan tietää onko täällä vielä kukaan mukana vaikka hiljaiselo onkin ollut luvattoman pitkä!
Kaiken tämän pohjustuksen jälkeen on siis aika julistaa blogin uudelleen syntymistä ARVONNALLA! Arvontaan saavat osallistua aivan kaikki, mutta muistathan täyttää jokaisen alla luettelemani kohdan:
- nimesi / nimimerkkisi - toimiva sähköposti osoitteesi - mieltä askarruttava kysymys, mielipide, toive tai mitä tahansa mitä haluat sanoa.
Ja paras osuushan on kertoa palkinnosta! Palkintona tällä kert…

Big Heron lellimistä

Mutta ei hätää, ei BH ole ainoa jota lellin, kyllä minä tasapuolisesti koitan kaikkia helliä lelliä pilalle! Mutta nyt kun Big Hero sai uusia kamppeita, pakkohan ne on teille tulla heti esittelemään! 
Mutta ennen varusteiden esittelyä, palataan hieman todellisuuteen. Kaikki passit voivat suhteellisen hyvin, toisilla menee hieman paremmin kuin toisilla. Roadie kävi eilen uudestaan Qualifierseissa, sillä oli laukannut ensimmäisessä startissa. Ja oli ollut kuulemma tosi hieno, voittanut lähtönsä helposti ajassa 1.56,3! Nyt toivotaan ettei laukkaa seuraavassa lähdössä ensi viikolla niin pääsee aloittamaan kauden.. Big Heron piti mennä perjantaina raveihin, mutta ei päässyt tällä kertaa mukaan. Otetaan sen kanssa kotona kilpakärryhiitti ja ensi viikolla uusi yritys. 
Mutta nyt! Koska Big Heron kilpaura on aivan nurkan takana, omistaja pyysi minua tilaamaan sille uuden riimun + narun, silatyynyn ja otsapannan. Ja totta kai tilasin! Sain ne sitten tänään käsiini kun ne oli tullut Yonkersin …

Kuuleeko Suomi - Suomi kuulee!

Vihdoista viimein paivistysta Suomen asioista. Itseasiassa niita on vaan niin paljon etten oikein tieda mista aloittaisin. Ehka kaikista jarkevinta olisi aloittaa siita, etta suomen kuulumisia paasee seuraamaan hieman aktiivisemmin ottamalla instagramista haltuun kayttajat @teianmatkassa (Teian ja Pyryn kuulumisia), @suvivilhelmiina (Suvin ja Miinan kuulumisia) seka heidan yhteinen kayttaja tili @teiajasuvisahlaa. Silla paastaan jo hyvin alkuun! Ja postauksen kuvat olen saanut kyseisilta tytoilta (tai muuten kuvaaja on erikseen mainittu).

Alun perin minun idea oli paivitella tasaisin valiajoin miten suomessa menee, mutta kun koneeni hajosi ja sen jalkeen ostin uuden vasta hiljattain.. Kaikki vaan jai! Vuodessa on kylla ehtinyt tapahtumaan vaikka mita ja jotenkin tahan yhteen postaukseen on niin hankala pukea kaikkia naita tapahtumia yhdeksi nipuksi. Niinpa teen vaan todella lyhyen tiivistelman vahan kaikista hepoista.
Ihan aluksi on kuitenkin pakko sanoa etta aivan huikeaa millainen …