10. elokuuta 2015

Kiihtyy nollasta kahteensataan sekunnissa

Sunnuntai aamupäivällä startattiin auto kohti Koskea ja mentiin Kari Nevalan luokse valmennukseen molempien hevosten kanssa. Alli on tosiaan hypännyt viimeksi heinäkuun alussa kisoissa kaksi luokkaa ja sitä ennen käyty valmennuksessa toukokuun lopussa.. Tuntuu että ei olla siis päästy mihinkään, homma junnaa kokoajan vähän paikoillaan saikkuilun takia. Nyt toivotaan että saikkuilu olisi tältä erää ohi!

Pyry pääsi Allin valmennuksen ajaksi karsinaan syömään heinää kun itse kiipesin kentällä tamman selkään. Oltiin siis aivan yksin Karin tunneilla ja oli aivan huikean hienoa saada 100% huomio. Joka valmennuksen jälkeen minulla on ollut vain hyvä fiilis ja aina saa selkeät ohjeet mitä tehdä ja tuntuu että mennään harppauksin eteenpäin. Kuten tälläkin kertaa.

Tamman kanssa ainut idea oli jumpata. Kari kysyi, mihin menen sen kanssa seuraavaksi, mutta en osannut vielä sanoa, sillä en ole Allille katsonut vielä yhtään seuraavia kisoja tämän epävarman saikku/ei-saikku kierteen ohella. Niinpä jumppailtiin enemmän ensin sileällä ja Alli tuntuikin tosi hyvältä! Sain  siihen verkkaillessa aivan uuden tatsin ja hyppäämmään oli kiva lähteä. Tehtiin tamman kanssa jumppasarjaa, missä oli puomi - pysty - puomi, neljä laukkaa ja puomi - okseri - puomi. Ensimmäisellä kerralla tamma mietti toisella osalla sekunnin sadasosan miten se pitikään hypätä. Seuraavalla kerralla mentiin kuitenkin oikein mallikkaasti ja helposti yli!

Kaikki hypyt näkyvät taas videolla joten ei niistä sen enempää. Kieltojakin otettiin erikoisesteille, eli vesimatolle ja muurille, mutta lopuksi nekin mallikkaasti yli. Muutamia pointteja mitä valmennuksesta taas jäi itselle ja mitä Kari sanoi:

 • Koska tamma kiihtyy nollasta kahteen sataan sekunnissa, paine jalalla kohti estettä tulee lisätä asteittain, rauhallisesti
 • käsi rento, mutta hyvällä tuntumalla kohti estettä
 • missään nimessä, missään tilanteessa esteelle lähestyessä ei saa tulla hevoselle pienintäkään tunnetta taaksepäin
 • vesimatot syövät aamiaiseksi kirjavia hevosia


Äiti loppukäveli vielä Allin kanssa kun itse menin kiireesti laittamaan Pyryä kuntoon. Herra käyttäytyi jälleen mallikkaasti, vaikka muutaman kerran pitikin huikata Lehmälle, että onko se vielä siellä. Sitten vaan herra Pyryn selkään ja menoksi.

Tehtiin Pyryn kanssa hieman lyhyempi sileänverkka alkuun kun se tuntui koko alkuverryttelyn tosi hyvältä. Ihan ensimmäiset kevennyt kierrokset oli vähän sellainen olo että joutuu taas pyytämään, mutta kun päästiin laukkaamaan ja tekemään ensimmäiset hypyt, alkoi jo hevonen heräilemään siihen malliin että sai alkaa istumaan enemmän itsekin satulaan. Hyppääminen oli kyllä 110 kertaa helpompaa kuin viime kerralla!

Pyrynkin kaikki hypyt videolla. Alussa jotain keltaista, en tiedä mitä äiti on kuvannut, haha. Tultiin samaa tehtävää kuin Allin kanssa, mutta lopussa lisättiin siihen vielä sarja. Pyryn kanssa kaikki meni kyllä niin nappiin, joten ei muuta kun videota katsomaan. Ja tässä vielä valmennuksen tipsit:

 • Kun Pyry alkaa kuumimaan, ohjaan 50g lisää painetta (per käsi) riittää
 • Estettä kohden käsi "myötää" ja samaan aikaan jalka lisää asteittain "painetta"
  • se minkä takia tässä on käytetty "-merkkiä, johtuu siitä, että tätä myötäystä ja painetta on niin vähän, että se ei näy muuta kuin lähinnä ratsastajan päässä.
 • rytmi, rytmi, rytmi
 • Ajatus kokoajan paino alas jalalle, ei polveen tai reiteen
 • Kari kehui jumppaokserilla hyppyä jopa niin laadukkaaksi kuin laadukkaalla lämpösellä (ratsusukuisella) on.


Oli kyllä niin hyvä fiilis taas valmennusten jälkeen että innolla odotan seuraavaa valmennusta! Toivottavasti tuo Lehmäkin pysyy nyt kunnossa että päästään kunnolla treenin makuun. Siihen asti, Adios!

6 kommenttia:

 1. Pyryllä on kyllä hieno hyppy, vaikka laukka on mitä on :-D

  VastaaPoista
 2. Oletteko tulossa tuuriin?! Aivan mahtavaa jos tulette!! :)

  VastaaPoista
 3. Molemmat meni tosi hyvin :) kiva jos pääset taas lehmälläkin treenailemaan

  VastaaPoista
 4. Hei näin teidät tuurissa hyppelemässä :) oisin kiinnostunu tietään että minkä merkkiset ne ihanat timanttisuitset on mitkä teillä oli? :) kaverini etsii omalle hevoselleen samanlaisia suitsia mutta ei ole vielä löytänyt. Kiitos vastauksesta :)

  VastaaPoista