4. huhtikuuta 2016

Miten voi unohtaa miten hienoja hevosia omistaa?

On se jotenkin huvittavaa kun kokoajan katsoo vähän kriittisin silmin omia hevosia. Toisaalta onhan se sitten mukava yllättyä kun katsoo kuvia ja toteaa että hetkinen, se meidän Herkules näyttää sittenkin hyvältä. Itseasiassa tosi hyvältä. Ja tietenkin sama pätee kaikkiin meidän hevosiin, mutta nyt tosiaan oli kyse Herkuleksesta ja Teivossa järjestetystä Valtakunnallisesta varsanäyttelystä eilen, Sunnuntaina.
Herkun herrasmies keskijakaus

Itse olin tosiaan koko lauantain messuilla kiinni ja äiti ja Herkun hoitaja Elsa pesivät ja puunasivat Herkuleksen maanantaina. Sunnuntai aamuna äiti, Elsa ja Kari lähtivät aikaisin kotoa, samaan aikaan kun itse vetelin Pilvin luona vielä hirsiä. Voitteko uskoa kuinka väsyttävää messuilla olo todellakin on? Vaikka ei siellä sen kummemmin mitään tekisikään, on se jotenkin henkisesti todella raskasta, vaikka kivaakin oli. Joka tapauksessa palataan Herkkuun.

Hieman aikataulusta myöhässä oltiin Teivossa Pilvin kanssa, mutta Herkkukin oli vasta päässyt perille. Otettiin ori alas ja mentiin oikeastaan suoraan mittaukseen ja verkkailukin jäi muutamaksi lyhyeksi ravipätkäksi ja kävelyksi, sillä meidän vuoro olikin jo aikaisemmin kun edeltävä saapui vuorollaan vasta mittaukseen. Mittauksessa Herkku käyttäytyi aivan todella hyvin, antoi katsoa kaikki hampaista kiveksiin ja nosti kaviot moitteetta. Kehuivat miten hyvin käyttäytyi (miksei varsoille anneta luonnepisteitä....). Vuoroa odotellessa piti sitten kuitenkin olla vähän pöhelimpi ja mentiin välillä kahdella jalalla tai muuten seilailtiin ympäriinsä ja huudeltiin toisille ja pörhisteltiin koska oltiin niin äijiä ;)

Mutta sitten taas kehässä oltiin niin nätisti. Vähän se kokoajan kuikuili minne sattui mutta ihan kiltisti oli siinä mihin sen pistin. Ja yllättävän hyvin malttoi sen siinä seisoskella ja vielä arvostelun jälkeen pönöttää valokuvauksessakin. On se kyllä mahti varsa!
Ja miten sitten se menikään? Herkku mitattiin nyt 154cm korkeaksi, sekä lautas- että säkäkorkeudeltaan. Kavioista sille irtosi 7 pistettä ja saman verran se sai myös jaloista ja rungosta. Päivän huonoimmat pisteet tulivat käynnistä, jotka olivat vaivaiset 6,5 pistettä, mutta iloisia oltiin sekä tyypin että ravin 8,5 pisteestä. Ja näin ollen Herkku sai kovassa porukassa II- palkinnon ja lopulta oli vielä TOP10 kun varsoja arvioitiin peräti 31! Hieno Herkules!

On se kyllä mahdottoman söpö! Pilville taas kaikki kunnia meidän kuvista, ihana saada näitä muistoksi. Nämä nuoret kun tuntuvat kasvavan sellaisella vauhdilla että huh.. Vai mitä sanotte? :)

8 kommenttia:

 1. Kylläpäs tästä on kasvanut hieno, ja on kehittynyt kyllä paljon kropaltaan mitä niitä aikasempia kuvia muistan katsoneeni :) Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo kehittynyt ja vieläkin on silti ihan kesken! :D Mutta herra Herkules kiittää, hän on kyllä niin hieno!

   Poista
 2. Tosi komea ja tasapainoisen näköinen kaveri nykyään! :)

  VastaaPoista
 3. Wau! On se vaan hieno varsa! :)

  VastaaPoista
 4. Onpa se kyllä hieno!
  Oli muuten ihan superkiva nähdä siellä messuilla :)
  ~ Oona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkku kiittää! ^_^ Oli kyllä superkiva nähdä!

   Poista