Siirry pääsisältöön

Miten voi unohtaa miten hienoja hevosia omistaa?

On se jotenkin huvittavaa kun kokoajan katsoo vähän kriittisin silmin omia hevosia. Toisaalta onhan se sitten mukava yllättyä kun katsoo kuvia ja toteaa että hetkinen, se meidän Herkules näyttää sittenkin hyvältä. Itseasiassa tosi hyvältä. Ja tietenkin sama pätee kaikkiin meidän hevosiin, mutta nyt tosiaan oli kyse Herkuleksesta ja Teivossa järjestetystä Valtakunnallisesta varsanäyttelystä eilen, Sunnuntaina.




Herkun herrasmies keskijakaus

Itse olin tosiaan koko lauantain messuilla kiinni ja äiti ja Herkun hoitaja Elsa pesivät ja puunasivat Herkuleksen maanantaina. Sunnuntai aamuna äiti, Elsa ja Kari lähtivät aikaisin kotoa, samaan aikaan kun itse vetelin Pilvin luona vielä hirsiä. Voitteko uskoa kuinka väsyttävää messuilla olo todellakin on? Vaikka ei siellä sen kummemmin mitään tekisikään, on se jotenkin henkisesti todella raskasta, vaikka kivaakin oli. Joka tapauksessa palataan Herkkuun.

Hieman aikataulusta myöhässä oltiin Teivossa Pilvin kanssa, mutta Herkkukin oli vasta päässyt perille. Otettiin ori alas ja mentiin oikeastaan suoraan mittaukseen ja verkkailukin jäi muutamaksi lyhyeksi ravipätkäksi ja kävelyksi, sillä meidän vuoro olikin jo aikaisemmin kun edeltävä saapui vuorollaan vasta mittaukseen. Mittauksessa Herkku käyttäytyi aivan todella hyvin, antoi katsoa kaikki hampaista kiveksiin ja nosti kaviot moitteetta. Kehuivat miten hyvin käyttäytyi (miksei varsoille anneta luonnepisteitä....). Vuoroa odotellessa piti sitten kuitenkin olla vähän pöhelimpi ja mentiin välillä kahdella jalalla tai muuten seilailtiin ympäriinsä ja huudeltiin toisille ja pörhisteltiin koska oltiin niin äijiä ;)

Mutta sitten taas kehässä oltiin niin nätisti. Vähän se kokoajan kuikuili minne sattui mutta ihan kiltisti oli siinä mihin sen pistin. Ja yllättävän hyvin malttoi sen siinä seisoskella ja vielä arvostelun jälkeen pönöttää valokuvauksessakin. On se kyllä mahti varsa!




Ja miten sitten se menikään? Herkku mitattiin nyt 154cm korkeaksi, sekä lautas- että säkäkorkeudeltaan. Kavioista sille irtosi 7 pistettä ja saman verran se sai myös jaloista ja rungosta. Päivän huonoimmat pisteet tulivat käynnistä, jotka olivat vaivaiset 6,5 pistettä, mutta iloisia oltiin sekä tyypin että ravin 8,5 pisteestä. Ja näin ollen Herkku sai kovassa porukassa II- palkinnon ja lopulta oli vielä TOP10 kun varsoja arvioitiin peräti 31! Hieno Herkules!





On se kyllä mahdottoman söpö! Pilville taas kaikki kunnia meidän kuvista, ihana saada näitä muistoksi. Nämä nuoret kun tuntuvat kasvavan sellaisella vauhdilla että huh.. Vai mitä sanotte? :)

Kommentit

  1. Kylläpäs tästä on kasvanut hieno, ja on kehittynyt kyllä paljon kropaltaan mitä niitä aikasempia kuvia muistan katsoneeni :) Hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On joo kehittynyt ja vieläkin on silti ihan kesken! :D Mutta herra Herkules kiittää, hän on kyllä niin hieno!

      Poista
  2. Tosi komea ja tasapainoisen näköinen kaveri nykyään! :)

    VastaaPoista
  3. Wau! On se vaan hieno varsa! :)

    VastaaPoista
  4. Onpa se kyllä hieno!
    Oli muuten ihan superkiva nähdä siellä messuilla :)
    ~ Oona

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkku kiittää! ^_^ Oli kyllä superkiva nähdä!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov