Siirry pääsisältöön

Kilpailuiden pettymys ja yllätys - Vironmäki 28.5.


Kyllähän sitä tuli kisoissa käytyä tosiaan, mutta ennen kun kerron miten meni (!!) häiritsen teitä vielä sillä kisavarustepostauksella mitä en ehtinyt Perjantaina tekemään. Se miksen ehtinyt sitä tekemään johtuu sitten taas siitä mistä saatatte (hyvinkin pian) kuulla ;) Mutta nyt tosiaan siihen itse varusteiden katsaukseen. Koulukilpailuihin menossa tällä kertaa, joten ei ollut suojia tai mitään, pelkästään ihan perusvarusteet.

Tässä tosiaan Lurpan varusteet. Lurpalla oli Mollan yleissatula, joka on merkiltään Sidney, siinä valkoinen satulahuopa hopeareunuksin (merkistä ei tietoa, ostettu vuonna nakki ja keppi) ja lampaankarva. Turvajalustimet on jotkut kopiot ja satulan viimeistelee tuo Stübbenin nahkainen muotoiltu satulavyö. Suitsina Harry's Horsen pullback turpahihnalla olevat suitset ja swarovski otsapanta! Ai että kun rakastan tuota otsapantaa! Ja normaalit kolmipalakuolaimet suitsissa.

Mollan varusteet puolestaan koostuu Olympicin koulusatulasta (mallia en sen tarkemmin tiedä, erittäin vanha mutta hyväkuntoinen satula), normaaleista jalustimista ja Showmasterin brodeeratusta kultareunuksisesta satulahuovasta. Huopa ei tosiaan ole koulumallinen, mutta menee paremman puutteessa (ostan kyllä jossain vaiheessa uudet huovat!). Suitsina normaalia kapeammat ja merkkiä en taas muista (en edes mistä ostettu, varmaan Hööksiltä tai Börjesistä), otsapantana timanttiotsapanta missä on siis pinkkiä ja kirkasta. Ostin siis tuon otsapannan äidille joululahjaksi, tykkään itsekin kovasti! Ja kolmipalat kiinni.

Sitten voidaan vaikka pompata sinne kisoihin! Tosiaan lähdettiin melko pitkälle matkalle, Vironmäen Ponitallille Orimattilaan. Aloin kyllä jo hieman epäröimään kun matka tuonne tallille oli niin pitkä ja en ehtinyt oikein harjoittelemaankaan. Mutta lähdettiin sitten kuitenkin ja ei se nyt aivan turha reissu ollut. Luokkina menin siis molemmilla Helppo C:2 ja KN Special. Odotin Lurpan kanssa enemmän tuloksia, mutta tuntui että Lurppa ei kyllä todellakaan näissä kisoissa ollut vireessä. Ja tiedän että osa syyllinen olen minä ja osasyyllinen tuo satula, joten tämä kausi nyt sitten kilpaillaan loppuun estesatulan kanssa, mutta se on sitten voivoi. Kyllä herra vielä koulusatulan saa kunhan saan rahat siihen kerättyä. Paikalla oltiin hyvissä ajoin ja ehdittiin siinä juomaan kahvit ja kävelemään kunnolla ennen kuin piti laittaa heppoja kuntoon. Joten oikein hyvin kerittiin, piuh!

Helppo C:ssä verkkasin ensin kaikki askellajit Lurpan kanssa ja ihan selvästi se tahditti vasemmalla takajalalla. Ja oli TODELLA vino.. Siinä meinasin jo ihan luovuttaa. Pitää oikeasti saada sille se hieroja ja en kyllä enää kertaakaan käytä sillä tuota satulaa.. No meni kuitenkin ihan ookoo, tietenkin vähän harmitti kun ei oikein rentoutunut ja oli hirveän jäykkä ja jännittynyt kokoajan.. Mollan kanssa sain pidemmän verryttelyajan ja ihan hyvä, koska sain sen sitten vähän rentoutumaan. Tein Mollan kanssa lopuksi verkassa pysähdys-väistö-pysähdys harjoituksia ja siinä tamma oikein rentoutui. Kuitenkaan verkassa ei ihan parhaimmillaan kumpikaan ollut, joten aika masennuksen omaisesti lähdettiin sinne radalle. Toivoin jo hetken, että ei oltaisi tultu ollenkaan sen verran verkka oli tuskallista...



No, sitten vaan mentiin radalle. Ensin menin Mollan kanssa. Rata oli no.. Ihan kohtalaisen hyvä. Olihan siellä vähän hakemista ja ei se ollut ihan tasainen kokoajan, mutta kuitenkin ihan kohtalaisen kiva. Itsellä oli hakemista tamman kanssa, valmennuksissa en kuitenkaan ole sen kanssa vuosiin enää ollut, eli kotitreenin kautta sitten ollaan tultu. Ratsastin välillä ihan pöllöjä teitä ja askeleen pidennyksessä Molla vaan kiihdytti kun en saanut sitä ihan niin hyvin tuntumalle. Laukat oli radasta oikeastaan parhaimmat, nostoissa hieman epävarmuutta ja laukassa saisi olla hieman takaosa paremmin alla. Mutta kokonaisuuteen olen tyytyväinen! Ensimmäiseltä tuomarilta 59,0% ja kommenteissa "Sujuva esitys, taitavasti ratsastettu. Kunhan saa takaosaan lisää voimaa, tulee kiva!" Toiselta tuomarilta 57,5%. Melko tarkka tuomarointi oli, mutta ihan tyytyväinen olen näihin prosentteihin!

Lurpan kanssa rata meni miten meni. Heppa oli edelleen jännittynyt mutta onneksi kuitenkin vähän vertynyt. Ravi ei edennyt, tahti puuttui kokonaan. Ihan ihmeellinen hevonen, painoi vastaan ja ei ollut ollenkaan tänään ratsastettavissa. Muutamia omia mokia ja rikkoja tuli radalla, mikä tietenkin harmitti, Lurpan kanssa kun olisi tarkoitus sinne aluekisoihin tähdätä. Joten treeniä sitten vaan enempi jos vaikka päästäisiin parempaan tasapainoon hepan kanssa ja suoritukset olisivat tasaisempia.. Laukat olivat Lurpankin kanssa parhaimmat, mutta nostot taas hieman löysät. Omia mokia nämäkin, yritän oppia ratsastamaan kyllä! Ensimmäiseltä tuomarilta prosentteja 60,2% ja kommenteissa "Ratsasta ravia enemmän eteenpäin, laukka varsin ketterä. Taitavasti esitetty." Toiselta tuomarilta taas hieman tiukemmalla kädellä, 55,0% ja maininta että saisi liikkua sujuvammin. Myönnetään ratsastajan mokia kaikki, yritän parantaa seuraavalla kerralla!




Ja kappas kehveliä, Molla sijoittui sitten 4. sijalle yhteisprosentein 58,3%! Olin ihan että WOW, en todellakaan aamulla kun lähdettiin kisoihin osannut odottaa että Molla ottaisi sijoituksen, pikemminkin Lurppa ne olisi ottanut! No mutta hyvillä mielin menin palkinnon hakemaan. Palkinnoksi siis tuli punainen ruusuke ja joku k-marketin sponsoroima lasikuppi tai joku. KN Specialiin sitten lupasin lähteä myös Mollan kanssa, vaikka jo ajattelin sen perua. Sain verkka-aikaa kun luokassa olin vain minun x2 lisäksi yksi ratsukko.

Aloitin luokan Lurpan kanssa. Ja ei, Lurppa ei vieläkään ollut ihan niin hyvän tuntuinen kun olen siihen tottunut. Mutta meni kuitenkin tasaisemmin kuin Helppo C:ssä, pientä puskemista ja vastustamista, mutta oli hieman energisempi. Edelleen saisi olla enemmän energiaa, mutta syytän syvästi tuota satulaa siitä ettei päästy parhaimpiin tuloksiin. Takuulla oli liian ahdas sille, minä tyhmä kun laitoin sinne sen lampaankarvan (koska satula ei Lurpalle ole aivan sopiva).. No mutta laukoista tuli seiskaa ja kuutta-puolta, joten ihan kohtalaisesti taas meni laukat. Ensimmäiseltä tuomarilta 60,6% ja kommentteina taas "Taitavasti esitetty, lisää energiaa." Toinen tuomari oli taas hieman tiukempi, prosentit tällä kertaa vielä huonommat, 54,8%. Tietenkin hieman harmitti kun yhteisprosentit oli vaan 57,7%, mutta tästä sitten lähdetään parantelemaan..

Mollan kanssa en kauaa viitsinyt verkkailla vaikka sain runsaasti verkkailu aikaa. Ajattelin että eiköhän tamma jo ole verkattu ja kun se oli ihan pehmeä kuitenkin niin mentiin sitten miltein suoraan radalle. Ja tässä luokasa Molla oli paaaaljon parempi. Välillä nousi hieman muodosta ja laukoissa nostot olivat vielä hieman haussa, mutta kokoajan parempaan päin! Keskiravi ei olennaisesti ollut mitään, mutta muutamia seiskojakin oli paperissa, molemmilta tuomareilta! Ensimmäiseltä tuomarilta tuli prosentteja sitten 57,8% ja kommenteissa taas "Taitavasti esitetty, laukka saisi pyöriä paremmin. Symppis ratsukko!" heh, hauska! Toinen tuomari antoi Mollalle paremmat prosentit kun Lurpalle, 55,6% joten siihen olen ihan todella todella tyytyväinen! Yhteisprosentit sitten 56,7% mitkä Mollan prosenteiksi ihan tosi kivat, tuomarit kun oli kuitenkin aika tiukat ja omia mokia löytyi sieltä jonka takia pisteitäkin lähti.





Ja no, 1. sijahan sieltä Lurpan kanssa tuli. Taino, Mollalle se jaettiin, mutta Lurppa kyllä prosentteja sai enempi. Mollan kanssa kuitenkin olen paljon tyytyväisempi kun Lurpan kanssa, joten _molla_ on tuon ykkösen ansainnut! Harmitti tietenkin Lurpan kanssa kun tiedän miten se menee ja että se oikeasti pääsee. Tänään oli kuitenkin selätön (perkeleen satula) ja jännittynyt joten ensi kerralla sitten paremmalla onnella. Mollaan oli toodella tyytyväinen, oma ruusukeponi sai kaksi rusettia! Tästä on hyvä siis jatkaa ;) Palkinnoksi tästä ykkösestä saatiin Kultainen Kompassa -lautapeli, karkkipussi, suihkugeeliä, pieni hiuslakka ja tietenkin sinivalkoinen ruusuke. Tästä nyt tähtäämme taas Lurpan kanssa parempiin suorituksiin, toivottavasti saadaan pian uusi satula niin päästään kunnolla tuupparimaailmaan!

Kommentit

  1. Aika laatu taso jos alle 60% voittaa :D mut kuitenkin onnea :)

    VastaaPoista
  2. Kyseessähän oli ihan seura/harjoituskilpailut joten lähtijöitäkin todella oli vain minun lisäksi tuossa luokassa 1. Ja en tiedä saiko koko kilpailuissa kuin yksi ihminen yli 60 prosentin, tuomarointi oli meinaan todella tiukka :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov