Siirry pääsisältöön

Keskiviikkokoulukilpailut - KN Special

Joopa joo, näin taas tällä kertaa. Tänään siis oli Keskiviikkokoulukilpailut, jotka eivät nyt ehkä menneet sitten niin hyvin  kun ehkä olisi voinut toivoa. Laitan tähän ekaksi videon ennen analysointia ja loppuun sitten koulupaperin. Luokkana oli siis KN Special ja prosentteja tuli "huimat" 56,8%. Mutta muistakaa sitten toki että tämä on vasta ensimmäiset (koulu)kisat vuoteen ja yhden valmennuskerran jälkeen ;) Joten ehkä tästä on sit hyvä lähteä treenaamaan ja kohti uusia koitoksia.

Verryttelyssä Lurppa oli tooosi hieno! Ensin mentiin vanhassa maneesissa ja aikaakin oli ainakin tunti verkata. Herralla oli hieman energiaa, joten odotin että tunti on ihan riittävä. Mutta sitten Lurppa olikin jo heti alusta tosi kiva! Ajattelin että teen sitten samalla tyylillä kun aikaisemminkin Piken valmennuksessa. Aloitin kaarevilla urilla ja siirtymisillä, kunnes Lurppa oli pehmeä ja hyvä. Ja kuunteli muuten perhanan hyvin apuja! Sitten muutama laukannosto ja meni ihan hallitusti ja teki täydelliset siirtymiset ja kuunteli! Sitten käveltiin pihalla kunnes päästiin Haimiin (kisamaneesi) ja pian sinne päästiinkin. Siitä oli kuitenkin vielä noin 40 minuuttia aikaa omaan starttiin kun kisojen aikataulu hieman kusaisi.. Siinä sitten ravailin ja taivuttelin ja välillä kävelin ja kävin möllöttämässä tuomaria. Ja herra oli hieno! 


Ja sitten siihen analysointiin... Mitä taas tapahtuikaan kisaradalla? No, heppa jännittyi ja alkoi kipittämään kuin poni.. Ja sitten siellä ei ollut enää helppo istua.. Lisäksi jokaista apua vastaan ja juuri niin kuin en pyytänyt. Alku lähti ihan hyvin, tuli melko suorana sisään ja kuunteli. Hyvä pysähdys ja liikkeelle lähtö. Ensimmäisessä kaarroksessa hieman lapa edellä, mutta todellinen takapakki alkoi tosiaan tuosta keskiravista HUOH! Töpötti vaan jotain ihme pikaravia, todellisuudessa sitä mitenkään pidentämättä.. Niinpä sitten itse hieman hermostui ja otin kiinni ennen aikojani, koska en ollut siihen yhtään tyytyväinen. Kulmassa puski taas ihan vasten apuja, voltti ja kiemura ihan ookoo.. Lävistäjällä taas IHAN täysin pois avuilta, paino kädelle ja itse jännityin, joten meni pitkäksi koko homma.

Voltilla sitten tuli taas vähän takaisin ja oli ihan hyvän tuntuinen. Käyntiin siirsin aivan liian raskain avuin, joten tuli melkein stoppi ja sen jälkeen erittäin kiireinen, pitkä ja passimainen käynti, hohhoh. Pysähdys oli IHAN JÄRKYTTÄVÄ, mutta loppu käynti taas vähän parempi. Ärsyttävää kun toi hevonen käynnissä hieman kiskoo noita ohjia... Mutta sitten laukkaosuuksiin, mitkä olivat mielestäni ehkä parhaimmat! Ennen olen aina pelännyt Lurpan kanssa laukkaosuuksia, sillä herralla on toosi matkaavoittava ja melko voimakas laukka. Nyt kuitenkin oli hyvin tuntumalla ja muutenkin. Lävistäjällä hieman puski vastaan, mutta ympyröillä oli nätisti! Itse pitää harjoitella paljon siirtymisiä, tulee ihme romahduksia aina siirtymisiin ja heittäytymisiä. Viimeinen lävistäjä laukassa oli jälleen jotain niin järkyttävää.. Vaihtoi heti alkuun laukan ja heti takaisin ja sitten lähti pää alhaalla painamaan. Joten käyntiin siirtyminen oli jotain jäätävää.. Ja sitten vielä kompastuikin käynnissä. Lopussa melko suora, hieman kiemurtelua.

Mutta en tosiaankaan sano että meni hyvin.. Latasin videonkin sen nähden että jos vaikka joskus sitten näkisi että edistymistä on tapahtunut! :) Nyt vain treeniä treeniä ja enemmän harjoittelua ja pikkukisoja alle niin saadaan taas rutiinia! Sitten isompiin mittelöihin ja helppoihin luokkiin niin hyvä tulee! Mutta tälläistä tällä kertaa, ehkä sitten ensikerralla paremmin?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov