Siirry pääsisältöön

Tervetuloa joukkoon "pieni" kirjava!

Alli tamman talliin saapuminen saattoi hämmästyttää yhtä jos toista..


Ja suoraan sanoen, en itsekkään olisi uskonut että olen kohta aivan oman hevosen omistaja, ilman puolikkuuksia. Eli kyllä, ostin omakseni, tämän pienensuuren tamman. Mutta eihän ole mitään järkeä jos ei aloiteta aivan alusta, eli nyt luvassa jännittävä tarina siitä miten tähän ikinä päädyttiin ;)

Minulla on kyllä aina kausia jolloin selailen myyntihevosia, ihan vain haaveillen. Kuitenkaan tällä kertaa en ollut etsimssä hevosta, vaan satuin vahingossa klikkaamaan itseni kaverin kaverin sivun kautta itseni tamman myyntisivulle. Enkä missään nimessä voinut olla ihastumatta, olin täysin myyty jo ensi näkemästä!

Sanoin äidille puolivitsillä että löysin itselleni aivan täydellisen hepan. Äiti rakastaa - niinkuin minäkin - kaikkea erikoista ja meillä on aina hevosissa ollut jotain omalaatuista. Äiti oli aluksi todella skeptinen ja itsekin olin ihan eiei, en osta, kunhan katselen. Katselu meni kuitenkin kysymiseen ja kysyminen johti taas äidin kanssa puhumiseen. Suurin kompastuskivi oli minulla ottaa asia puheeksi isäpuoleni kanssa, sillä tiedän hänen olevan tahtoessaan erittäin jyrkkä ja taipumaton. Saatiin kuitenkin oikein selväpäinen keskustelu siitä, että ainahan voidaan koittaa, ei sitä tarvitse ostaa.

Ei aikaakaan kun Kari oli jo varannut meille hotellit Oulusta ja aloin sopimaan sitten tarkemmin kokeilupäivää. Uskokaa tai älkää miten vaikeaa oli marraskuun alusta asti olla ihan hiljaa tästä! Halusin olla liikaa innostumatta, koska en halunnut ostaa hevosta sen takia että vain haluisin jonkun, vaan halusin juuri sellaisen kun mielessäni oli.

Lauantaina koitti sitten Ouluun lähtö. Olimme varanneet Edenistä huoneet, eli tarkoitus oli mennä myös piipahtamaan kylpylässä. Kaikille sanoimmekin lähtevämme kylpylään, emme suinkaan hevosta katsomaan. Muutama harva tiesi tästä suunnitelmasta, mutta aika hyvin pystyin pitämään mölyt mahassani. 

Mukaan Ouluun lähti minun lisäkseni äiti, Kari ja koirista Papu ja Assi. Mukaan otettiin samantien koppi, ihan vain varmuuden vuoksi, jos vaikka niin kävisi että heppa lähtisi mukaan. Emme menneet kuitenkaan suorinta tietä Ouluun vaan kierrettiin Tuurin kautta! Pakko sanoa että tämä oli minulle kuin lomamatka, en ikinä ollut käynyt Iisalmea korkeammalla, en nukkunut hotellissa, enkä myöskään käynyt Tuurissa! Ja ei ollut Keskisillä käyminen tosiaan huono idea, äiti ja Kari löysivät kauan kaipaamansa pokkarin 40 eurolla (!! Canon Powershot, ihan käypä peli heidän tarpeisiin, mutta hei hinta !!) ja itse löysin Canon Ixusen 129 eurolla! Tällä minun ostamalla pokkarilla oli alkuperäistä hintaa 299 euroa, joten oli oikeasti aivan ohittamaton tarjous, varsinkin kun olin jo pitkään halunnut taskukameraa! Aivan huikeeta!

Ikke, oma pieni taskurakkaus!

Tuurissa oli kuitenkin niin paljon enemmän porukkaa kuin mitä odotimme ja siellä vierähtikin vähän liian pitkään. Luovuttiin kylpylöinti-ideasta ja käytiin vielä ennen Ouluun saapumista syömässä ja hotellilla oltiinkin noin yhdeksän aikaan. Syötiin iltapalaa ja vanhukset menivät vielä drinkkibaariin kun itse suuntasin jännittyneille yöunille. Piti alkaa testailemaan uutta Ikkeä, mutta olin ostanut siihen vääränlaisen muistikortin! Lopulta kuitenkin säädin hetken koneella tekemättä kunnolla mitään ja lopulta nukahdin kun ei silmät enää jaksaneet pysyä auki.

Sunnuntai valkeni taas melko aikaisin kun heräsin seitsemän aikaan. Mentiin aamiaiselle heti puoli kahdeksalta, koska oltiin sovittu kokeilemis aika jo kello yhdeksän. Tämä sen takia että jos heppa lähtee mukaan, matka kotiin on tosi pitkä ja emme halunneet kuitenkaan kaahailla. Hotellin aamiainen oli ihana, oli paljon mistä valita ja söin itseni miltein ähkyyn. Hieman aikataulusta myöhässä päästiin kuitenkin lähtemään koko lössi hotellilta.

Pitkää matkaa ei maneesille ollut ja pian olimme jo perillä. Itseä jännitti tosi paljon, siitä on aikaa kun olen mennyt tälläisessä tilanteessa. Vastassa maneesissa oli aivan suloinen, ystävällisen näköinen tamma. Se näytti juuri sellaiselta "voiii kuinka ihana se on" ja sitä oli oikeasti välittömästi pakko rapsuttaa. Siinä sitten myyjä hyppäsi ensin selkään ja näytti miten heppa liikuu ja pakko sanoa että kivalta näytti. Kohta olikin jo oma aika pompata selkään ja kyllä, jännitin tosi paljon!

Jo kun menin selkään olin heti sillain, jaha, se oli siinä! Iso, sopivan herkkä, mielettömän kivat askeleet. Kyllähän sitä tuli mokailtua ties kuinka paljon, tamma otti nokkiinsa kun toin sen huonosti esteelle, itse jännitin kokoajan enkä uskaltanut edes vaatia. Mietin jo että sai varmasti aivan järjettömän surkean kuvan minusta kun tuhnuttelin siellä epätoivoisesti menemään. Kaikki oli kuitenkin lopulta tyytyväisiä, kuski, hevonen, myyjä ja jopa äiti ja Kari, joten tein sen päätöksen että tamma muutti meille.



Käytiin vielä tekemässä kaupat, siirreltiin rahat ja kohta jo käteltiin ja onniteltiin uutta hevosen omistajaa. Onhan se oikeasti ihan loistofiilis kun niillä omilla pennosillaan ostaa jotain noin suurta! Matkaan päästiin lopulta lähtemään vähän yhden jälkeen. Oulussa sää olikin muuttunut yön jälkeen niin, että lunta oli satanut ainakin 5 senttiä ja siellä oli todella kaunista! Ajeltiin hiljakseltaan lyhintä reittiä kotiin ja tehtiin vain lyhyitä pysähdyksiä missä haettiin matkasyötävää ja juotin Allin. Kotona oltiin vihdoin hieman 10 jälkeen ja taluttelin heti tammaa koska se oli kuitenkin joutunut seisomaan aivan järjettömän kauan. Hienosti tamma käyttäytyi kyllä trailerissa, vaikka suomessa olikin vain kuorma-autossa kulkenut. 

Mitä siis ostin? Ostin itselleni 11 vuotiaan, 175 senttisen saksalaisen Pinto-Hunter tamman, joka on koko nimeltään Allynclusive W. Hypännyt suomessa 110-120 cm, koulussa pientä treenaamista vaille radoille. Kenttäheppaahan tästä alan nyt tekemään ;) Meillä sitä kutsutaan ihan vain Alliksi, mutta myös lehmä on vakiinnuttanut jo hyvin paikkaansa! Eilen käytiin heti koko porukalla maastoköpöttelemässä ja oli todella ilo huomata miten selväpäinen tamma on! Siinä sitä köpöteltiin jonon ensimmäisenä kun takana suokkipallerot pukittelivat ja riehuivat. Kyllä se on aivan suloinen ja en kyllä ainakaan vielä osaa katua ostopäätöstäni! :) Tässä teille vielä pieni pätkä koeratsastusta, on tosiaan tosi lyhyt, koska itse jännitin aivan järjettömästi ja en osannut näin isolla hepalla edes ratsastaa, tai siltä ainakin tuntui :D


Heppapaljous! Kylläpäs poni näyttää nyt todellakin pieneltä!

Kommentit

  1. Onnea uudesta hevosesta, ihana! Tuo mieleen vanhan ponini tosin tämä on huomattavasti isompi :)

    VastaaPoista
  2. Onnea! Videon nähtyään on pakko todeta, että hevonen sopii sinulle todella hyvin. (mittasuhteet).

    VastaaPoista
  3. Heidi Kainulainen Skura ry "Sessan"26. marraskuuta 2013 klo 4.46

    :) onnittelut Senni uudesta, mielettömän upeesta pelistä! Mie oon ite aina haaveillu "lehmästä" kenttäkisakaverina, joten täällä ihan vähän ollaan kateudesta vihreitä ;) No samoissa kenttäkarkeloissa me kumminkin kierrellään, mitää sit tulla tätä Mansikkia taputtelemaan. :) Jääkö Pyry siulle vielä kisakäyttöön ens kaudellekin, vaikka tuli tää uus oma tulokas?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos kiitos! :) Vähän tuo väri itseänikin houkutti, ehkä sen takia juuri päädyin tammaa katsomaan ;)

      Pyry jää minulle niin pitkäksi aikaa vaan kun omistaja antaa minun sillä mennä, en mä siitä pysty luopuun kun se on niin mahtava! :)

      Poista
  4. Paljo onnea uudesta hevosesta! Kivan näköinen tammuska! :)

    VastaaPoista
  5. Ihana uutinen! Paljon onnea ja menestystä uuden hevosen kanssa. :)

    VastaaPoista
  6. Onnea kavioliitolle! Hyvä valinta :)

    VastaaPoista
  7. Onnea! Onpa todellä nätti hevonen :) Pysyykö Pyry sinulla vielä ylläpidossa vaikka ostitkin nyt oman hevosen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos :) Joo Pyry pysyy edelleen minun ykkösheppanani :)

      Poista
  8. Hihii hirveesti onnea uudesta hepasta:)!

    VastaaPoista
  9. Onnea ! Sulla paljon sopivamman kokonen kun Pyry :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos :) Ja onhan se Pyryä sentään 13 senttiä korkeampi!

      Poista
  10. jee onnee paljon, upeen näkönen hevonen! :)

    VastaaPoista
  11. Oi kun ihana juttu, näyttää tosi kivalta! Onnea paljon omasta hepasta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti! :) Saapi nähdä miten lähtee sujumaan ;)

      Poista
  12. Onnittelut! On kyllä hyvin nätti hevonen :) Tämän kuulumisia jään odottelemaan innolla. Miten meinaat jaksaa/ehtiä hoitamaan kaiken? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Positiiviisella ajattelulla ajattelin jaksaa ja ehtiä :) Ja onhan minulla onneksi maailman ihanin äiti ja isäpuoli sekä Pilvi jotka auttavat aina jos on tiukka paikka :)

      Poista
  13. Voi ku se on nätti :) onnee tosi paljon

    VastaaPoista
  14. Onnea! Kaunis hevonen. Menee kyllä hetki että tottuu sut näkeen puoliverisen selässä! :D Koeratsastitko muita vai oliko Alli ihan eka jonka kävit katsomassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hih, kiitos! :) Joo mulla menee kans viel hetki tottua tommoseen isoon ja tosi liitävään liikkeeseen :D Itseasiassa en edes ollut etsimässä hevosta, joten Alli oli vain tämmöinen extempore kokeilu mikä olikin ihan mun heppa :)

      Poista
  15. Onnea!!! Aivan uskomattoman kaunis hevonen ^^ Innolla seuraillaan teidän edistymistä :)

    VastaaPoista
  16. Vau onnea Senni! Näytätte kyllä sopusuhtaselta parilta ja jään innolla odottamaan miten kehitytte :) Tyhmä kysymys, mutta pakko kysyy, että käytittekö Allin eläinlääkärintarkastuksessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Kliininen vakuutustarkastus tehdään, mutta ei kuvata. Kuvattu tämän vuoden alussa ja kuvat katsottu uudestaan nyt ostohetkellä. Tietty voihan ne aina muuttua, mutta jos vakuutustarkastuksessa on jotain, on meillä erillinen palautussopimus tietyin kohdin :)

      Poista
  17. wautsi! onnea jatkoon :)

    VastaaPoista
  18. Voi miten upea se on! Onnea paljon omasta heppasesta!

    VastaaPoista
  19. Upee hevonen! Onnee uudelle hevosen omistajalle :--)

    VastaaPoista
  20. Onnea uudesta hevosesta! Hienolta näyttää. :)

    VastaaPoista
  21. Onnea tosi paljon, tosivotaan että saan kokea joskus saman ilon. :) Joskus vielä jos saisin oman hepan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoksia! :) On kyllä hienoa omistaa hevonen, ainakin silloin kun kaikki on kunnossa! :)

      Poista
  22. Vau, kivan värinen tamma! :) Onnitteluni! :)

    VastaaPoista
  23. Onneksi olkoon uudesta hevosesta! :) Te olette käyneet meidän naapuritallilla, hauska yhteensattuma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! :) Heh, joo, on oo ikinä Oulussa käynyt, kaikki oli niin uutta ja ihmeellistä :D

      Poista
  24. Ihan outoa nähdä sut "normaalin" hevosen selässä, olen niiiin tottunut, että olet suokkiratsastaja! :D no kaipa tähän uuteen heposeen pitää tottua kun niin hieno on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hihi, joo itsekin olen tottunut nyt jo noihin suokkeihin... :D

      Poista
  25. Onnea uudesta hepasta! Näyttää ja kuulostaa ihan mahtavalle :) !

    VastaaPoista
  26. onnea! ihanan olosen hepan oot ostanu :)

    VastaaPoista
  27. Ihana hevonen! Onnea! Ootan innolla tulevia postauksia hänestä. :)

    VastaaPoista
  28. Voi apua kuinka hieno hevonen! Ja tuli kyllä ihan tottaalisena yllätyksenä!! :D Mutta hurjasti onnea uudesta "ponista" ja odotan innolla teidän kuulumisia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hehe, joo yritin pitää tätä vähän salaisuutena ;) Kiitoksia! :)

      Poista
  29. Onnea kaupoista! Näin kisoissa hevosen kesällä ja kuulutettiin "yleisölle tiedoksi: tämä hevonen on myytävänä" ja myöhemmin näin myynti-ilmoituksen ja meilläkin oli hevosenosto "päällä" silloin... oli kyllä hokutteleva heppa! :)

    VastaaPoista
  30. Ei oo totta! <3 Mikä "pieni" symppis rakkauspakkaus. Kelpais tännekkin ;)
    Odotan innolla tulevia postauksia, jotta saa lukea tuosta hienoudesta lisää :D

    VastaaPoista
  31. Paljon onnea uudesta hevosesta, oikein symppiksen oloinen kaveri! :)

    VastaaPoista
  32. Paljon onnea uudesta hevosesta, liikkuu todella kivan näköisesti ja on hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hih, kiitos! :) Itse hieman jopa yllätyin miten kivasti liikkui, odotin jotain paljon hitaampaa yksilöä ;)

      Poista
  33. Se on oikeen kokonen ja värinen!

    VastaaPoista
  34. Vau, onnea uudesta hevosesta! :) Näin nopeasti katsottuna tuli heti sellainen olo, että sopii sulle tämä ratsu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoksia! :) Joo, sanoin äidillekin että on ihan mun tyylinen heppa, hieman pitää viel treenata et ite opin sitä ratsastaan, mutta pikku hiljaa :D

      Poista
  35. paljon onnea uudesta heposesta! :) mietinkin aluksi miten tuo näyttää peltokoskelta kun näin vaan kuvan mutta tarinan kanssa juttu kävi vielä jännittävämmäksi :D ite olen nimittäin käynyt samoissa kisoissa missä tämä tyttökin on käynyt hyppimässä kerran tai pari?(kun samalta seudulta ollaan) mukavalta mutta i s o l t a on näyttänyt :DD toivottavasti teillä menee kaikki hyvin ja näytätte tosiaan ainakin sopivanne toisillanne tosi hyvin!

    VastaaPoista
  36. Onnea uudesta hevosesta! :) Kommentoin joskus suomenhevospostaukseesi meidän suokkihaaveesta ja se toteutuikin tuossa pari viikkoa sitten kun meille tuli myös uusi kaviollinen. Käypä kurkkaamassa miun blogista http://elisanratsastuspaivakirja.blogspot.fi/ tätä erikoisemman väristä otusta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos ja onnea myös sinne uudesta heppasesta! Kivan värinen tämä teidänkin uusin :)

      Poista
  37. Voi Alli, kiva kuulla että tamma on päässyt hyvään kotiin! Ostin siis Allin Saksasta, eli olin sen ensimmäinen omistaja Suomessa :) Tamma tosin ei ollut ihan minun hevoseni, mutta ihana kuulla, että joku pitää sen omasta mielenkiintoisesta persoonasta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kuinka kivaa! :) Itse pidän kyllä Allista kovasti, on yhtä temperamenttinen ja omaperäinen kuin itsekin olen! Ollaan yhtä kiukkuisia halutessamme, heh ;)

      Poista
    2. No se on hyvä että on löytynyt sitten "kohtalotoveri" ;) Kaikkea hyvää teille!

      Poista
  38. Onnea Allysta! Itselläkin tamma kiinnosti, sinä ehdit ensin :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov