Siirry pääsisältöön

Paljon ja vielä vähemmän..

kipeä, kipeä, kipeä ja jos ei tullut selväksi niin kipeä..

keskiviikkokarkelot 20. Helmikuuta - minä & Pyry

Tällä hetkellä siis kipeänä olen tattadataaa, minä! Olen nyt viikon potenut inhottavaa keuhkoja raastavaa yskää ja olin koko viime viikonlopun kuumeessa. Nyt pikku hiljaa alkaa palailemaan voimat, mutta eihän tuosta ratsastamisesta täystreenissä mitään tule.. Inhottaa ratsastaa huonosti, mutta pakko mennä, ei hyvä idea!

Mitään suuria asioita ei ole tapahtunut. Viime viikon keskiviikkona Petra meni sekä Pyryllä että Mollalla Keskiviikkokoulukisoissa. Molla meni Helppo B:3 ja Pyry Helppo A:1. Pyryyn olin todella tyytyväinen, sillä herra suoritti kaikki eteen annetut tehtävät ja teki jopa vastalaukat! Nyt enää tasaisuutta niin päästään yli 60% tuloksiin, kun tällä kertaa jäätiin 57,5%. Mollan suoritus meni nyt miten meni, tammalla oli vähän pöllöenergiaa joten en viitsi sitä lähteä analysoimaan sen paremmin. Videoitakin olisi radoista mutta en ole niitä nettiin jaksanut latailla, ehkä sitten jossain vaiheessa! Torstaina käytiin Forever-tapahtumassa ja keilaamassa Petran kanssa ystävänpäivän kunniaksi ja perjantaina jouduinkin sitten keuhkokuviin ja sairaslomalle..

Keskiviikkokarkelot 13. Helmikuuta - Petra & Pyry

Perjantain ja lauantain lepäilin ja Petra hoisi Pyryn ja Mollan liikutukset. Sunnuntaina menin kiellosta huolimatta kisoihin, sillä olinhan sen jo maksanut. Ypäjä Arctic Show ja 100 cm luokka arvostelulla A.2.0. Loppupeleissä ei tuossa kunnossa olisi kannattanut lähteä, vaikka hevonen minulle "valmiiksi verkattiin" ja en tehnyt muuta kun pomppassut radan nopeasti. Radalla sitten tuli yksi kielto ja kaksi tiputusta, kieltokin johtui vain siitä että selässä killuja ei ollut ihan perillä asioista.. No, ehkä sitten taas paremmin kuin pääsen itse liikkeelle ja takaisin elävien kirjoihin ("sinähän olet kalman kalpea" taisi olla tuolloin käytetyin lause minusta :D). Ärsyttävintä oli taas huomata kun en pystynyt keskittymään että leikin taas ankkaa. Ja pahasti!

Ypäjä Arctic Show 17. Helmikuuta - minä & Pyry


Sunnuntaina onnistuin myös saamaan nilkkani taas ympäri ja olin edelleen kipeä. Niinpä maanantaina kävin - tukka sekaisin ja erittäin epähuolitellun näköisenä - söpön nuoren lääkärin luona joka määräsi vielä keskiviikkoon asti vapaata. Niinpä taas en siis päässyt liikuttelemaan omia hevosia, mutta onneksi Petra on talvilomalla ja se sai hoidettua ne todella hyvin. Tiistaina ilmotin puttetiimin keskiviikkoestekisoihin. Janni meni Mollalla 75 cm, Petra Pyryllä 90 cm ja itse, sillä varauksella miten kipeä vielä olen, menin 105 cm. Hepat oli supereita taas kerran!

Janni teki todella siistin nollaradan, Petra sijoittui siistillä ja nopealla uusinnalla 4. sijalle ja itse keuhkot vauhdista valitellen onnistuin kaappaamaan kolmen pystyn puomit mukaani. Ratsastin taas todella huonosti ja harmitti, mutta pistän sen edelleen hieman tämän flunssan piikkiin. Veto on pois ja teen hätiköidysti asioita. Kuitenkin en voinut olla kuin tyytyväinen heppaan! Vauhtia oli jopa liiaksiin ja esteet ei vaikuttanut mitenkään vaikealta Pyrylle! Nyt sitten vain suunnittelemaan seuraavia kisoja ;)

Keskiviikkokarkelot 20. Helmikuuta - Janni & Molla


Keskiviikkokarkelot 20. Helmikuuta - (sensuroitu) Petra & Pyry



Kyllä, tiedän edelleen ratsastavani huonosti näissä videoissa, mutta kun voimat on pois niin  ne on pois! Se miksi pistän Petrankin hyppäämään sillä, johtuu siitä että jos joskus tulee taas tilanne etten yksinkertaisesti pääse kisoihin vaikka olen ilmoittautunut, joutuu Petra sitten menemään ;) Vähemmän rahaa hukkaan!

Huh, siinä todellisella pikakelauksella viikko! Nyt menen köpöttelemään  Pyryllä, äiti tulee Mollan  kanssa ja Petra Elmerillä. Eli rauhallista maastoköpöttelyä tänään luvassa. Toivottavasti nyt saan taas itseni nopeasti kuntoon niin jaksan blogiakin päivitellä useammin, joten kuulumisiin!

Kommentit

  1. höh :( Kaikki tuntuu nyt olevan kipeenä! Totesin kans ite viikonloppuna et kipeenä ei kannata lähtee treeneihin.. Tuloksena saatiin kolme kertaa _saman_ okserin sisään _SAMAN_ virheen takia! Sit kun heppa rupee pelittämään niin on ite ihan kamalan huono! :D (+ toi, että kun menee lääkäriin ja näyttää enemmän apinalta kun ihmiseltä niin vastassa on tietenkin komea nuori mies...)
    Paranemisia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, niin se menee! :( Tällä hetkellä PPkin on ihan SUPER mut minä ihan kuollut.. toivottavasti menee kohta ohi! (ja en enää kehtaa mennä sinne lääkäriin, olin niin kauhean näköinen.. Just mietin siinä ovella että toivottavasti ei ole kukaan nuori komea.. ja kappasta vaan!) :D

      Poista
  2. hmm tossa arctic showssa jos toi kielto oli sun syy (niinku sä sanoit) nii miks löit hevosta siitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mietin ihan samaa..

      Poista
    2. "selässä killuja ei ollut ihan perillä asioista"

      Reagointi- ja arviointikyky mitättömiä. Vasta rangaistuksen jälkeen totesin päässäni että ei se ollut hepan vika, vein esteelle ja taputin. Kolmiolääkehourailuja ;)

      Poista
  3. Miksi rankasit Pyryä lyömällä raipalla tossa arctic showssa, jos kielto kerran oli sinun syytäsi...?

    VastaaPoista
  4. ^ & ^^ Jummasi näköjään vähän paikoilleen ympäripyörähdyksen jälkeen, jos joutui näppäisemään koska ei lähtenyt heti eteen kun pyydettiin?

    VastaaPoista
  5. mikset anna petran vallan kisata pyryllä kun menee paljon paremmin ja nätimmin sen ratsastamana? voisi tulostakin tulla ihan eri tavalla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskoisin että puhut nyt keskiviikkokisoista, minun ratsastuksesta Pyryllä ei taida muuten paljon materiaalia olla. Haluaisin tässä vaiheessa muistuttaa että minä hyppäsin Pyryllä 90cm, Senni 105cm. Senni oli myöskin ihan puolikuntoinen, koska oli toista viikkoa kipeänä, ratsastus siinä kunnossa ei onnistunu täysillä tehoilla. Ysikympin radalla Pyry pelasti minut useammassakin kohdassa, eivätkä virheet tietenkään pienemmillä esteillä muutenkaan kostaudu niin helposti.

      Yleisesti ainakin minä olen sitä mieltä että Senni ja Pyry on yhdessä ratsukkona kehittynyt valtavasti, erityisesti koulussa on tapahtunut iso harppaus eteenpäin. Minä olen onnellinen jos voin auttaa kehityksessä, mutta se ei tapahdu missään nimessä kilpailemisen muodossa, vaan kotona auttamisena, ja hevosenhoitajana ;) Eiköhän meillä kaikilla ole vahvuutemme ja heikkoutemme, mutta niitä parannetaan treenillä. Meillä on tapana verrata omaa kehitystämme aiempiin fiiliksiin, ei toisiimme! Me toimitaan tiiminä, eikä meidän kummankaan tarvitse olla toisiamme parempia! :)

      Poista
    2. miksi sitten kisata jos on puolikuntoinen ja ei pysty tekemään parasta mahdollista suoritusta?! hevonenkin voisi kilpailla ihan eri tasolla paremman ratsastajan kanssa...

      Poista
    3. En tiedä kuinka hyvä sekään olisi ettei senni olisi koko tämän kolmen viikon, jonka se on ollut kipeänä, aikana olisi lainkaan treenannut. Ja niin, eiköhän meidän kaikkien hevoset (joilla siis se hevonen on) paremman ratsastajan kanssa kilpailisi korkeammalla tasolla? ;)

      Poista
  6. Treenaaminen on muutakin kuin kisaamista! sääliksi käy kun hyvon hevosen kapasiteetti menee hukkaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai se on muutakin :) Onneksi hevosenomistaja ei taida sääliä ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov