Siirry pääsisältöön

Testissä bevel bit

Ei mennyt päivääkään kirppiskyselyistäni kun minulla oli jo oikean kokoinen kuolain ostettuna ja odottamassa testiä. Kyseessä siis viimeksi puhumani bevel bit, jolle en ole oikein löytänyt suomenkielistä nimeä (monirengasnivel?). Testiin se pääsi heti lauantaina kun suuntasin sitä ensin turvallisesti kokeilemaan kentälle, mihin Pilvikin tuli nappaamaan muutaman kuvan.


Kentällä olon päämääränä oli vain palloilla ympäriinsä ja testata miten tamma reagoi kuolaimeen. Itseasiassa se oli yllättävän hyvä, se otti tuntuman vastaan, muttei painanut tai heitellyt päätään. Hieman jouduin keskittymään taas enemmän siihen jalalla eteen ratsastamiseen, mutta nämä ovat niitä normaaleja ongelmia kuolaimesta riippumatta. Tehtiin vaan paljon voltteja ja ympyröitä, hieman säätelin laukassa eri pituuksia ja sellaista perus humputtelujumppaa.

Sunnuntaina kuolain pääsikin sitten tosi testiin kun mentiin maastoon treenaamaan laukkaa. Tein nyt tälläisen välikatselmuksen kun eilen tosiaan iski vastan naamaa se todellisuus että kisoihin on enää kaksi viikkoa aikaa. Tehtiin siis laukkatreeniä molempien hevosten kanssa ja katsoin mikä on tämän hetkinen kunto. Molemmilla hyvä, joten en nähnyt syytä huolestumiseen. Ja kuolain.. Se oli mahtava! Toimi juuri niin kuin toivoin, eli tuntuma pysyi, mutta tamma ei tullut vahvaksi ja silti reippaammankin pyrähdyksen jälkeen ei tarvinnut alkaa tappelemaan pidätteistä vaan se tuli takaisin herkästi. Kertaakaan ei siis tällä reissulla tullut sellaista "nyt ei toimi jarrut" fiilistä. Huippua! Nyt toivotaan ettää toimii vielä maastoesteillä kuin esteilläkin, pitää tällä viikolla päästä testaamaan!

Loppuun vielä muutama hassu palloilukuva kentältä, kiitos Pilville jälleen!Kommentit

 1. En tiedä johtuuko kuolaimesta, mutta Alli näyttää todella hyvältä ja ennen kaikkea tyytyväiseltä! Toivotaan että kuolain toimii myös esteillä!

  VastaaPoista
 2. Alli näyttää todella hyvältä, tyytyväiseltä ja keskittyneeltä työntekoon! Teidän yhteinen kehitys on harpannut tän vuoden aikana todella huimasti, ja toivottavasti meno jatkuu samaan mallin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep, toivotaan että sama meno jatkuu ilman turhia taukoja, kiitos! :)

   Poista
 3. Parissa viimeisessä kuvissa sulta ihan kamalaa könötysratsastusta....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja itse varmaa ratsastajt GP:tä :D Älä Senni välitä, huomaan omassa istunnassani kanssasi aivan samoja virheitä, joita on ollut todella vaikea lähteä korjaamaan! Se on pitkä ja kivinen tie, mutta siksihän opettelemme ratsastamaan, ettemme vielä osaa :)
   Toivottavasti tuo on Allille nyt hyvä kuolain, vaikuttaa tyytyväiseltä!

   Poista
  2. Anonyymi: huh, onneksi vain parissa viimeisessä! :)

   Anna: kiitos! :)

   Poista
 4. Mä olen jo pidemmän tovin tahtonut testata tuota samaista kuolainta! Sen verran jännän näköinen höskä :) Mutta Alli tosiaan näyttää aika tyytyväiseltä , ainakin näin kuvien perusteella!

  VastaaPoista
 5. Näyttäsi sopivan Alille tuo kuolain. Alli näyttä tosi ryhdikkäälle ja hyvälle!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov