Siirry pääsisältöön

Piken Valmennusviikonloppu

Eli nyt sitten kirjoittelen suoriltaan perjantaista ja lauantaiasta, sunnuntaista sitten vielä toivon mukaan erikseen jos vaan mahdollista ;) Nyt siis perjantai ja lauantai sujui kunnollisessa rääkissä ja voin kyllä sanoa että kaksi rankkaa valmennusta + 45 minuutin Zumba ei ole mitään herkkua, huhhuh!

Perjantaina meillä oli sitten estevalmennus, mutta aloitettiin sitten kuitenkin ilman jalustimia ja jumpattiin hevosia. Huomasi heti että omassa istunnassa on ongelmia ja niitä korjailtiin. Lurpan nyt tullessa vahvemmaksi, olen huomannut että itse etsin turvaa jarruttamalla pelkästään kädellä ja siksi Lurppakin tottakai muuttuu vahvemmaksi. Vauhtia piisasi heti alusta asti ja pakko sanoa että tuppasi olemaan vaikeuksia istua siellä ja vielä mennä puomeja. Laukassa myös hieman puomityöskentelyä ja sitten jopa vihdoin saimme laittaa jalustimet jalkaan.

Hyppäämään aloitettiin helpolla kavaletti - okseri tehtevällä. Mukavaa jumppaa ja harjoittelua molemmille, niin hevoselle kun ratsastajallekin. Lurppa hyppäsi hyvin ja tuntui hyvältä ja kun vihdoin sain omankin istunnan hyväksi ja rennommaksi, ei Lurpalla ollut enää mitään ongelmia. Sitten hypättiin hieman linjaa (lankku + okseri) ja ihan viimiseksi sitten päätettiin ottaa kolmoissarja yhdellä laukalla. Ja lisätäköön että jumpan tyylinen tehtävä, välissä oli vielä puomi. Lurppa hyppäsi todella kivasti, ekan kerran kun tehtävänä hypättiin kolmoissarja se hieman hämmästyi, mutta hyppäsi kuitenkin. Toisella kerralla sitten kirjaimellisesti rämmittiin yli. Kuvitelkaakin vain kun metrinen kolmoissarja ja hevonen tulee käynnissä kaksi ensimmäistä estettä ja viimeisellä sitten ottaa yhden ravi-askeleen. Naureskelujen jälkeen vielä kerran ja meni jälleen toodella hyvin.

Loppujen lopuksi perjantaihin olen todella tyytyväinen ja Lauantaiksi Pike lupasikin jatkaa ilman jalustimis työskentelyä, jaiks.

Lauantaina sitten nopean alkuverryttelyn jälkeen otettiin jalustimet pois ja heti ravityöskentelyä ja istuntaa kuntoon. Aluksi tuntui todella hankalalta, mutta onneksi Lurppa oli jo hieman väsähtänyt ja kuunteli paremmin kun eilen. Eilisestä paikat jumissa ja yritä siinä sitten rentoutua. Oikea laukka alkoi hiljalleen toimimaan ja sain jopa itseni jokseenkin rentoutumaan ja hevonenkin siinä samalla sitten hieman rentoutui. Vasen laukka meni vielä paremmin ja lopettelimmekin tunnin hyvissä merkeissä. Ja en meinannut valmennuksen aikana kun pari kertaa vain tippua! Mutta sekin johtui vaan siitä että nauratti niin hirveästi että meinasin muksahtaa alas.

Mutta eiköhän se tästä lähde. Nyt sulatellaan ja harjoitellaan paaaljon ilman jalustimia niin hyvä tulee!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uuden alku

 Kovasti koitin tätä blogia päivittää, mutta viimeisen kolmen vuoden aikana elämäni on muuttunut niin totaalisesti, ettei blogi ole oikein enää sama. Mielestäni on kunnioitettava nyt blogia, se oli loistokas vuosina 2012-2015. Tätä blogia on ollut aina hirmuisen ihana päivittää ja ehkä vielä jonain päivänä kun palaan takaisin satulaan voidaan tämäkin kääntää uudeksi nousuksi. Mutta sitä odotellessa haluan kiittää kaikkia blogin lukijoita kuluneista vuosista ja lukuisista kommenteista ja tuesta. Ilman teitä tämä polku ei olisi ollut puoliksikaan näin mahtava! On siis aika sulkea Kisamatkalla ja kääntää uusi lehti. Bloggaaminen on vieläkin lähellä sydäntäni, mutta mielestäni tämä blogi ei ole koskaan ollut täydellinen sille elämälle mikä minulla on tällä hetkellä menossa. Joten oli aika uuden blogin. Toivotan kaikki innokkaat mukaan myös raviurheilun maailmaan jos se vaan yhtään kiinnostaa. Kiitos vielä kerran kaikille näistä vuosista, toivottavasti nähdään vielä uudessa blogissa! Harnes

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si