Siirry pääsisältöön

Kun vain toteutus uupuu..

Uudet unelmat vanhojen tilalle

Kisamatkalla-Cup 2014 kokonaiskilpailun voittajaratsukko

Olen varmasti siitä vähän ikävä ihminen, että kun päätän jotain, toteutan sen myös joskus. Olen teille monet kerrat kertonut haaveistani ja unelmistani. Suurin osa myös tietää että toteutin yhden pitkäaikaisista unelmistani tänä vuonna, kuin Kisamatkalla-Cup järjestettiin ensimmäisen kerran. Ilouutiseksi voin luetella myös sen että myös ensi vuonna meillä on Cup kilpailu! Ja sinne on tullut myös yksi upea uudistus, mutta siitä myöhemmin lisää.

Olen jäänyt täysin sponsorointiin koukkuun. Toisen ilo tuo minulle voimaa ja halua tehdä vielä enemmän ja tuoda tähänkin harrastukseen lisää hymyä ja toivoa. Nälkä kasvaa syödessään. Kun mietin SRL nostavan hintoja, harkitsin kannattaako minun enää lunastaa kisalupia - voisin nekin rahat käyttää sponsoroimiseen, joka on halvempaa kuin itse kilpaileminen. Kuitenkaan tiikeri ei raidoistaan pääse, kisaluvan hommaan, "tärkeät" kisat kisataan ja loput pistetään hauskanpitoon, eli sponsorointiin.

SRL maksukorostuksista se lähti. Idea siitä että hieman kapinoisi vastaan, muttei liian kovasti. Ilman miljoonia en pysty siihen yksin, joten tarvitsen seuran. Palkinnot hienot, fiilis kuin isommissa kisoissa. Mukaan pääsee 10 eurolla. Mistä minä nyt oikein puhun?

Kisamatkalla-Derby
Niin minä sen suunnittelin. Seurakilpailu, joka kantaisi nimeä Kisamatkalla-Derby. Suunnitelmissa olisi saada hyvä pohjainen, iso kenttä, estekalusto ja huolto pelaamaan. Kaunis kesäpäivä. Mikä olisi hienompia paikkoja kun esimerkiksi Ratun Talli Liedossa, Laakson ratsastusstadioni tai vaikka Salon Anisissa oleva kenttä? Kokenut ratamestari lähtisi mukaan pienestä summasta yhteisenhyvän eteen. Näissä pilvilinnoissa minä elän.


Luokat
Mitäkö en olisi suunnitellut? Luokat olisivat 70-110 cm, joista yksi luokka, 90 cm, olisi Kisamatkalla-Derby luokka. Derby luokka olisi arvostelulla AM5 ja muut olisivat aikaluokkina 367.1. Luokat ovat avoimia kaikille, pienistä poneista isoihin hevosiin. Derby-luokka sisältää erikoisesteitä enemmän kuin muut luokat.

Palkinnot
Jokaisessa luokassa palkitaan ruusukkein. Kuusi ensimmäistä saavat näyttävät isommat ruusukkeet, siitä edes päin peruskauniit hieman pienemmät rusetit.

Koska itselläni ei ole mahdollisuutta kustantaa jokaista luokkaa, mutta haluan että palkinnot ovat kohdillaan, tätä kohtaa tulee täyttämään sponsorit. 4 luokkaa tulee myyntiin (70, 80, 100 ja 110) joita voi ostaa 200 eurolla. Näistä 150 euroa menee palkintorahoihin, sillä kolme parasta saavat puhdasta rahaa jaolla 70, 50, 30. Loput rahasta käytetään voittajan voittoloimeen johon brodeerataan yrityksen / sponsorin nimi, logo tai mikä tahansa muu teksti. Halutessaan luokkaan saa sijoittaa myös enemmän rahaa, jotka menevät suoraan korottaen palkinto rahoihin.

Kisamatkalla-Derby puolestaan olisi kaikkien meidän blogin lukijoiden ja tukijoiden luokka. Jos joskus pääsisin toteuttamaan tämän kilpailun, perustaisin tälle blogille oman tilin, mihin kaikki halukkaat ympäri suomen voisivat lisätä niin paljon rahaa kuin haluaisi. Tämä raha menisi lyhentämättömänä luokan palkintorahoiksi, kuitenkin niin, että vähimmäismäärät (mitä muissakin luokissa) täyttyvät. Kaikki jotka haluavat saisivat nimensä, bloginsa, yrityksensä minkä tahansa kaikkien yleiseen tietoon, niin blogiin kuin kisapaikallekin. Lisäksi kaikki jotka haluaisivat saisivat saapua paikalle palkitsemaan tämän derbyluokan voittajan ja sijoittuneet. En voi luvata kuin sen hyvän mielen mitä tästä saa. Jokainen euro olisi tässä suuri raha.


Talkooväki
Koska haluan ajatella että me hevosihmiset voisimme olla yhteisöllisiä, pyrkisin myös tämän blogin kautta hakemaan talkooväkeä. Uskon - ja toivon - että Suomessa on vielä monta ahkeraa, ihanaa ihmistä jotka haluavat tehdä hyvää ja saada itselle hyvän mielen.

Jos saisin seuran kanssa tehtyä diilin, missä esimerkiksi buffetti tuotto olisi seuralle, ja lähtömaksut (se 10 euroa) tulisi minulle. Jos markkinointi toimisi, sponsorit lähtisivät mukaan ja tästä jotenkin pääsisimme plussan puolelle, tämä loppuraha käytettäisiin talkooväkeen. En voi kertoa ennen pystyisinkö siihen, mutta jos eurokin jäisi yli, takuulla pitäisin jonkinlaisen kiitos päivän kaikille talkoissa mukana olleille. Vaikka sitten leipoisin kakut omin käsin!

Mutta mikä minua sitten estää? Raha. Ensi vuonna järjestän Kisamatkalla-Cupin ja siitä en tingi. Tämä kilpailu olisi minulle kuitenkin suhteellisen kallis, laskin pikaisella laskutoimituksella että jo ruusukkeet tekisivät miltein 200 euroa! Mutta aina saa unelmoida?

Ehkä minusta joskus on siihen?

Kommentit

 1. Hieno unelma ja luinkin jo topicia jossa kyselit järjestelyistä. Muista kuitenkin, että tuollainen tilille rahan kerääminen vaatii rahankeräysluvan - sen haku ei ole ihan helppo prosessi. Joka tapauksessa onnea matkaan, innokkaita kisajärjestäjiä ei ole koskaan liikaa :)

  VastaaPoista
 2. Voih miten hienoja suunnitelmia! Mikset voisi tehdä saman myös koulupuolelle? Olisi ihana päästä mukaan kisaamaan :) Tsemppiä joka tapauksessa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itseasiassa kommenttisi pisti miettimään miksei myös koulupuolelle, mutta uskottavasti siinä tulee aika ja tuomarit ongelmaksi. Paitsi jos järjestää vain kolme luokkaa ja saa kaikille omat tuomarit.. Ihan kehityskelpoinen idea :) Laitetaan tämäkin mietintämyssyyn ja rahansäästölippaaseen ;)

   Poista
 3. Kannatan! Tuo olisi ihan mielettömän hienoa - ja varmasti myös seudun kilpailijoiden (ja katsojien) keskuudessa todella suosittu kisa. Mä oon jo pitkään miettinyt että mihin kisaan meidän firma voisi päästä luokkasponsoriksi, ja tässähän sellainen olisi ;)

  VastaaPoista
 4. Vau! Ihailen intoasi ja Kisamatkalla-cupin palkinnot olivat viimeksikin todella näyttävät! Voisikohan olla ideaa, jos esimerkiksi toinen bloggaaja voisi ostaa itselleen yhden luokan? ;)

  VastaaPoista
 5. Aivan mahtava idea! Jos tämä toteutuu, niin olen riemusta kiljuen mukana kaikin mahdollisin tavoin! Upeaa Senni! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi kuinka kiva kuulla, toivottavasti saadaan joskus toteutumaan ! :)

   Poista
 6. Olen todella iloinen että sinät jaksat miettiä ja suunitella tällaisia kisoja !:) Voisi olla niin että osallistujat olisivat mukana jossain talkoopuuhissa, vaikkakin se on ehkä hankala järjestää. Toinen hauska juttu minun mielestä olisi että joku muu bloggaaja tai vaikka hippola blogit ostaisi luokan ja sit olisi sellainen kisamatkalla/blogicup. Tsemppiä suuntielmiin toivottavasti saat kaiken toteutettua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta kai myös ratsastajat saavat halutessaan osallistua talkootoimintaan. :) Yleensä itsekin vaikka olen seuran kisoissa, olen myös toimihenkilönä.

   Poista
 7. Ihan mahtavaa, että joku jaksaa tehdä tällaista! Arvostan ja korkealle :) Hevosihmisten piirissä tuntuu olevan välillä turhan paljon selän takana puhumista, ilkeilyä ja huonoa ilmapiiriä, ja juuri tällaisella yhteen hiileen puhaltamisella sen saisi karkotettua!
  Mikseivät muka myös kilpailijat voisi tehdä jotain onnistuneen kisapäivän eteen? Seurakisoissa se on yleistä, ja saman tavan voisi ainakin osittain ottaa käyttöön myös aluepuolelle. Yhteisöllisyyttä ja hyvää mieltä, eikö niin?
  Ihan off topic mutta sulla on ihan tosi hieno blogi, ihanaa, että joku jaksaa kirjoittaa elämästään niin avoimesti muille ihmisille ja samalla jakaa omia kokemuksiaan ja ajatuksiaan myös muille. Jatka samaan malliin, älä lannistu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi kiitos ihanasta kommentista! :)

   Totta kai myös osallistujat voivat olla osallisina talkoissa, ei sitä kukaan tai ketään kieltäisi! :)

   Poista
 8. Ois aivanupeeta jos laaksolla järjestettäisiin!!! Tsemiä unelmaan!

  VastaaPoista
 9. Missä kisamatkalla cup on ensi vuonna?

  VastaaPoista
 10. Tuo olisi mielettömän hieno idea, lupaan koittaa päästä mukaan vaikka monenkin kilometrin päästä jos jonakin päivänä tämä toteutuu! Nykyään näkee liian paljon pikkunysäruusukkeita seuraluokissa, isoilla talleillakin. Eihän siinä toki mitään, mutta kun niitä miniruusukkeita alkaa kerääntyä kymmentolkulla kouraan niin ne ottaa hermoon vaikka laittaisi kaapin pohjallekkin.
  Haaveilen aina että pääsisin Kisamatkalla cupiin mukaan, mutta tällä puolella Suomea kun asuu niin se ei oikein mahdollista ole. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi harmi kun asutte niin kaukana :( Toivotaan että tämä saadaan joskus järjestymään! :)

   Poista
 11. Ratulle tai Saloon, mieluusti Ratulle! :) Samaa mietin kuin Heidi ylempänä, että olisiko mitään ideaa markkinoida (myydä) luokkia juuri esimerkiksi toisille bloggaajille? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja piti vielä sanomaan että cup luokka kaikkine erikoisesteineen kuulostaa todella mahtavalta idealta :) Tsemppiä!

   Poista
  2. Vakaasti olen Ratua harkinnut jo senkin takia että siellä voisi Kisamatkalla-Derbyyn käyttää maastoesteitä hyväksi ;)

   Erikseen en markkinoisi bloggaajille / blogeille luokkia, mutta jokainen voisi halutessaan sen ostaa :)

   Poista
 12. "Olen varmasti siitä vähän ikävä ihminen, että kun päätän jotain, toteutan sen myös joskus." Mä en ymmärrä tuota lausetta ollenkaan, mitä ikävää siinä voisi olla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä hieman turkulaisella negatiivisuudella kirjoitettu. Eikä kaikki päätökseni ole aina niin hyviä kuin voisi olla :)

   Poista
 13. Entä verotusasiat, ootko ne miettiny mitkä pitää ilmottaa verottajalle mistä maksaa verot yms..

  VastaaPoista
 14. Tuleeko kisapostausta ollenkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kisapostaus mistä? :D Ensi viikonloppuna koulukisat, sitten teen postauksen, muuten ei pitäisi olla mitään erikoisiempia kisoja kertomatta? :)

   Poista
 15. Eikö Kristiina hypännyt Pyryllä viime su? Olenko nyt taas ihan pihalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hyppäsi, mutta kisat olivat täysin seuran sisäiset mestaruudet eli en näe miksi kirjoittaisin niistä :) Jos Kristiina kokee, niin hän varmaan kirjottaa blogiinsa, omalta osalta ei ole oikein mitään kerrottavaa :D

   Poista
 16. Täältä löytys yks vapaaehtoinen työntekijä!

  Henkilökohtaisesti arvostan talkootyötä ja sitä tekeviä ihmisiä ihan huimana, liian paljon on nykypäivänä sitä touhua, että kaikesta työnteosta pitää saada rahaa, palkintoja ja vielä vähän extralisiä, eikä esim itselle saatu hyvä mieli ja kiitos-sana riitä. Ihan pelkkä se hyvä mieli toisten auttamisesta ja yhteisestä tekemisestä tuntuu olevan tosi monelta hukassa, mikä on mun mielestä harmi. Lisäksi kun hevospiireissä on kuitenkin melko paljon aivan typerää selän takana puhumista ja toisten mustamaalausta, niin voisi tämmöinen yhteistapahtuma tuoda vähän positiivista henkeä meidänkin keskuuteen. Vapaaehtois- ja talkootyö on huippua, ja on mahtavaa että joku jaksaa ideoida tämmösiä. Hitsit, ois kyllä niin huippua päästä järkkäilemään tai osallistumaan, toivottavasti saat suunnitelmat toteutumaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi kuinka ihana kommentti! Toivottavasti saadaan joskus tämä kisa koottua :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov