Siirry pääsisältöön

Extempore Keskiviikkoestekilpailut, Ypäjä

Tosiaan, tällä kertaa ilmoittauduttiin ihan extempore kisoihin. Viimeksi hypätty viime keskiviikkokisoissa ja valmennuksissa oltu vuonna nakki ja keppi, tai siltä ainakin tuntuu. Odotukset ei siis ollut hirvittävän korkealla, mutta harjoitusmielessä tänne oltiinkin tietty menossa! Iida meni Mollan kanssa 75 cm ja itse Lurpalla saman luokan. Luokan arvostelumenetelmänä oli tyyliarvostelu, jota itseasiassa inhoan. Mielestäni kouluratsastusta, vaikka onkin kaiken perusta, ei en sano sillä, ei pidä sekoittaa rataesteisiin. Mutta edelleen, ihan harjoituksen vuoksi oltiin näihin pikku mittelöihin menossa :)


Ja tietenkin sitten oltiin hieman myöhässäkin.. Autolle ei meinannut millään löytyä paikkaa, joten juosten käytiin maksamassa ja rata kävelemässä, sillä aikaa kun äiti laittoi Mollaa kuntoon. Pian sitten kiidettiinkin jo auttamaan ja heitin Iidan selkään. Sitten Lurpalle nopeasti varusteet ja perään. Iidan suorituksen kuvasin ja samalla äiti sitten talutti villi-Lurppaa :D Iidan ja Mollan verkka jäi todella lyhyeksi, joten totta kai se kostautui.. Molla oli vetelä ja muutenkin aika tahmean oloinen ja tosiaan treenikin on jäänyt vähän vähemmälle. Radalla tuli aika juureen, muutama hyvä hyppy. Olisi saanut olla hieman terävämpi, joten hieman löysänoloiset hypyt. Kuitenkin hirmu siisti ja nätti rata ja pisteitä tuli yhteensä 31! Ei huono missään nimessä, ilman treeniä kun tosiaan kisoihin tultiin ja verkkakin jäi kolmeen hyppyyn :D


tytöt viimeisellä linjalla


vuoron odottelua, söpö sydänpylly tamma <3

Sitten pian Iidan suorituksen jälkeen piti itse pomppasta hepan selkään. Niinpä sitten hyppäsin Lurpan selkään ja aloin verkkailemaan ihan rauhassa. Tein ensin siirtymisiä ja ravissa voltteja yms. Lurppa vaikutti ihan hyvältä, tässä vaiheessa jopa hieman pehmeältä, mikä oli mielestäni ihan kiva juttu! Sitten hyppäsin muutaman kerran pienen ristikon ja siinä vaiheessa herra hieman alkoi intoilemaan. Siellä tuli muutama ihan mielenkiintoinen pomppu ja pukkipomppu sekoitus kun herra protestoi hieman pidätteitä. Jatkoin samalla lailla työstämistä ja tein aina siirtymisiä laukasta käyntiin. Sitten muutaman kerran pysty ja kerran okseri. Hyvin meni ja suunnanvaihtokin tuli sopivasti. Toiseen suuntaan tein vielä muutamia siirtymisiä ja vaihtoja, sitten pysty kerran ja pari kertaa okseri. Aikaakin jäi mukavasti, joten annoin Lurpan kävellä ja rauhoittua, toivoen samalla että herra hieman malttaisi olla sitten radallakin! Ja parin ratsukon jälkeen päästiinkin sitten radalle ja siinähän sitä taas oltiin. Lurppa pelkäsi muovikasveja, yleisöä ja kaikkea muutakin, joten toisen ratsukon suorittaessa, annoin  herran hieman tutustua paikkaan löysin ohjin. Kun edeltävä oli hypännyt radan, kokosin ohjat ja aloin hieman tekemään siirtymisiä.

Tosiaan kun  oli tyyliarvostelu, meni aina hetki ennen kuin tuomari oli valmis ottamaan toisen. Niinpä ehdin hyvin nostamaan kerran laukan ja Lurppa lähtikin kun katapultti. Siinä sitten olin jo ihan plaah, mutta yritin kuitenkin. Pian kuului lähtömerkki ja Lurppa ihan intona oli menossa! Pidätin ja pyysin hieman rauhoittumaan ja hienosti poika kuunteli. Tasapainoisesti tultiin kaarre ensimmäiselle, mutta kun tuli este eteen, tuppasi poika hieman innostumaan. Ensimmäinen linja, pysty ja okseri mihin väliin 5 laukka-askelta, tuppasi jäämään liian lyhyeksi kun ei mennyt ihan pidätteet läpi. Kuitenkin kunnialla selvittiin, otin kunnolla kiinni ja tein kunnon tien kolmoselle ja siitä hyvässä linjassa nelonen. Lurppa kuunteli aika hyvin, mutta nelosen jälkeen taas hieman puski päälle. Sarjalle tuli hyvin ja siihen olinkin oikein tyytyväinen! Kuutosesteelle toin turhan lähelle, mutta seiska, ja viimeinen, menikin sitten taas hyvin, vaikka saatiin hieman ottaa pidempi viimeinen askel. Mutta erinomainen kyllä harjoitusmäärään nähden!


Lurppa parka pelkäsi muovikukkaa :D
este nro 6, hieman läheltä ponnisti

sarjalle lähestyminen
Menihän se hyvin, mutten kuitenkaan olisi osannut odottaa ihan sellaisia pisteitä! 39,5 pistettä! Ratsastajan asento 7-8, oikeat tiet 8½-8 ja yleisvaikutelma 8! Aivan uskomatonta. Olin ihan puulla päähän lyöty kun lopulta sijoituimme kuudenneksi! Hienoa saada hieman onnistumisiakin :) Lurpan jalatkaan ei mitenkään reagoineet ja muutenkin kaikki meni jotenkin putkeen, toivottavasti sama jatkuu. Molla ja Iida olivat lopulta 14, joten ei todellakaan huonosti sekään! Mutta tosiaan erinomaisesti paperin mukaan meni ja tyytyväinen kyllä olen. Palkinnoksi saatiin väreihin (melkein) sopiva punainen kaviokoukku, jääkööt sitten autokoukuksi ;)

Seuraavaksi sitten varmaan onkin valmennuksia tiedossa, jospa vaikka pääsisi hieman koulua vääntämään. Tosin itseni pitäisi käydä jollain fysioterapeutilla tai jollain, olen huomannut että kierrän ikävästi lantiosta ja oikean käden olkapää väsyy nopeasti :/ Äiti tietää jonkun poppatohtori-kiropraktikko-hieroja tyypin, jospa siltä kävisi hieman kyselemässä mitä pitäisi tehdä. Tämä tosiaan alkanut vasta kesäisen kaatumisen jälkeen (seuraestekisoissa Lepalla kun kaaduttiin..), joten jotain täytyy olla vialla, mutta tutkaillaan ja katsellaan :) Kuulumisiin taas!

Kommentit

  1. Nyt ruvetaan sitten treenaamaan, kun mä pääsen tuolta lapista pois :') Vähän Piken tunteja ja sillai. Pakkasenkin pitäis ruveta laskemaan pikkuhiljaa eli sitä odotellessa :D (soittelen vrm kuulumisia seuraavalla viikolla)

    VastaaPoista
  2. Iida, jep, tosiaan pitää alkaa treenaamaan ^_^ Toivotaan nyt et ne pakkaset tosiaan loppuu että pääsee kunnolla sitten tekemään jotain ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov