Siirry pääsisältöön

Tavoite: hauskaa, helppoa ja pientä maastoestetreeniä ennen Niksulaa

Saavutus: hikeä, mustelmia, kyyneliä ja kadonnut super-fiilis

Innoissaan? ei voi olla!

Eiköhän kaikilla ole tässä harrastuksessa niitä päiviä kun ei onnistu ja nyt jo pitkään kestäneen SUPER-fiiliksen hävitessä voin sanoa: nyt harmittaa! Kaikki meni tosiaan pitkään kivasti ja nyt ollaan taas uudessa pisteessä. Ikinä ei olla valmiita, vaan kun toinen osa helpottuu, toinen vaikeutuu. On tapahtunut paljon kaikkea tähän johtanutta (kuten esimerkiksi huomatkaa, herra Pyryn kesämaha on kaikonnut!) ja nyt kuskilla on taas ongelmia tottua tähän tilanteeseen.

Super-fiilis puuttui nyt sitten jo viime kenttäkisoissa. Tai oikeastaan viime kenttäkisojen maasto-osuudelta. Pyryltä löytyy nyt vauhtia, mutta samalla puuttuu tarkkuutta. Se ei keskity pienempiin esteisiin ja olen itse nyt vaikeuksissa selässä kun pitkään niin varovainen ja tarkka hevonen muuttuu häslääväksi ja turhankin innokkaaksi ja varomattomaksi. Tällöin helposti jään vauhdin hurmaan, heppa pääsee pitkäksi, laukka menee pitkäksi, esteet tulee nopeasti, rytmi katoaa, askeleet ei sovi.. Eli kaikki pielessä! Lisätään siihen sitten vielä tämä kuskin "peukalo keskellä kämmentä" -ratsastus ja soppa on sakeaa ja makeaa. Ai että kun kirpaisee tämä osaamattomuus!

Kuitenkin, eilen oli maastotreenit, viimeiset ennen Niksulaa. Pikeä ei saatu paikalle, mutta tavoite oli molempien heppojen kanssa sama. Hauskaa, helppoa ja pieniä. Pyryn kanssa hieman haastavampia, mutta vain tehtäviä joita olimme aikaisemminkin tehneet. Noh.. Tavoite jäi molempien kanssa saavuttamatta, mutta tilanteessa en osannut kuin nauraa. Ehkä me tästä noustaan? 

Iso talo, pieni poni

Aloitin Mollan kanssa. Ja kyllä, se on pieni. Siellä oli niiin hankala istua ja olla, saatika hypätä. Huusin apua, äiti nauroi kameran takana ja Petra hihitteli Pyryn harjaan. Kiva kiitti, menee Niksulassa takuulla hyvin. Mollalla oli vauhtia, muttei jarruja. En vain hallitse tammaa, minkä sille mahtaa! Tuli muutamia hyviä hyppyjä (mitä tietenkään ei saatu videolla, jesh!) ja sitten niitä hirveitä räpellyksiä. Hypittiin paikaltaan, jalat solmussa, väärinpäin.. Eli hyvin meni, mutta menköön! Sen verran sanon että super tamma se on, sen kanssa on aina niin kiva työskennellä vaikken enää sitä niin täydellisesti osaakaan ratsastaa kun ratsastan sillä niin vähän. Pitää skarpata ennen Niksulaa ratsastamaan enempi! 

Tavoite: pidetään hauskaa - saavutettu
Tavoite: helppoa - ei saavutettu, kuski ei osannut
Tavoite: pieniä - saavutettu, ei kuski olisi uskaltanut isommille noilla jarruilla..

40 minuutin hyppysession onnistunein hyppy..

Sitten olikin vuorossa tämä herra Pyry. Oli ihana nousta isomman hevosen selkään ja todeta että se toimii! Aluksi tehtiin kiva alkuverkka, pieniä tukkeja, laukanvaihtoja jne. Super-kiva! Sitten alettiin tekemään tehtäviä. Ensimmäinen tukki ookoo ja sen jälkeen.. Mihin jarrut hävisi? Mentiin sellaisella ihme "täysillä täysillä este, oho, hups, täysillä" -tyylillä ja en osannut kuin nauraa. Metikössä pukiteltiin ja pelättiin mörköjä, ylöshyppyyn se lähti viemään portaille meinasi kompastua. Pyry jopa meinasi kompastui harrasteen mökkiin.. Mikään ei onnistunut, lähestymiset meni aina pieleen, kaikki oli ihan sukkaa. 40 minuutin hyppysessiosta taisi 4 olla onnistuneita hyppyjä. Hyvän porraseste - kulma linjan jälkeen lopetin siinä toivossa että jäisi hyvä fiilis. No jäi se tavallaan, mutta ne 30 muuta hyppyä huuteli takaraivossa. Perkele Senni, opettele ratsastamaan!

Tavoite: pidetään hauskaa - saavutettu ja ei saavutettu, kuskilla ei hauskaa, hevosella tuntui olevan
Tavoite: helppoa: ei saavutettu, miltä kantilta katsottuna tästä sai mitenkään helppoa?
Tavoite: pieniä: saavutettu, isommille ei uskallettu lähteä näillä eväillä, hyrr..

Heh, huomatkaa muuten tuo Mollan takana oleva Mökki, mitä Pyry tuossa alemmassa kuvassa hyppää.. HYRR, ompas se ISON näköinen. Ei se ole hirveän iso, se on Helpon sarjaeste, mutta kuitenkin! Nyt sitten leuka rintaan ja kohti uusia sattumuksien sarjaa.. Kisaviikko 2/2 postaus myös tulossa pian, nimeltään moinen postaus on "Hulmua ja argentiinalaista pooloa". Mitähän moinen tarkoittaa?

Nyt kuitenkin tämä jää tähän, loppuuun tämä kämäinen koostevideo. Pahoittelen ratsastustani, nyt pitää yrittää skarpata.. Ainiin ja ostin muuten koulusatulan! Tai se on vielä testissä, mutta noin 85% varmuudella nyt on Pyrylle koulupenkki! Jee, jospa vaihdan kouluratsastukseen ;)

Kommentit

 1. voi että on ihana katsoa ku pyry niin selvästi nauttii tuosta hommasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on se kyllä ihana just siksi että siitä nauttii! :)

   Poista
 2. onpa outoa nähdä sut mollan selässä:D kuinka pitkä oot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin on! :D Ja sitä oli niiiin hassu ratsastaa.. Oon 178 cm pitkä :)

   Poista
 3. oii tuitui, pyry ja molla on vaan niiiiiin söpöjä! hyvin te vedätte :''''D

  VastaaPoista
 4. tykkään tosi paljon sun blogista ja ratsastat tosi hyvin :) ihania nuo molemmat pollet :)

  VastaaPoista
 5. Mut hei, eiks se mee niin et kun kenraali menee penkin alle niin ensi-ilta menee nappiin? ;D Eivaa, eihän toi näyttäny yhtään pahalta tossa videolla. Tsemppiä niinisaloon! :)

  VastaaPoista
 6. Hienostihan te menette kummankin hepan kanssa! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov