Siirry pääsisältöön

Erikoispostaus 9: Saavutukset, tavoitteet ja tavoitteista

Kausi mennyt ja nyt voidaan tarkastella saavutuksia!

100 cm perusrata

Ennen kun aloitan käymään tarkemmin läpi tämän kauden saavutuksia ja tavoitteisiin pääsyä, kipaistaan nopeasti eilisissä kisoissa. Tosiaan eilen oltiin isäpuolen kanssa Salossa alue-estekisoissa jotka onneksi järjestettiin vielä pihalla! Nyt kun valmennuksetkin on siirtynyt jo maneesiin oli kiva päästä hyppäämään vielä pihalle ja isolle kentälle. Mentiin luokat 90 cm ja 100 cm, mistä metrin arvostelu oli AM5. Video kisoista onkin tuolla aikaisemmin, joten sieltä voi katsoa radat tarkemmin.

Ysikympin verkassa Pyry tuntui hyvältä. Laukka pyöri paremmin taas kun aikaisemmin viikolla ja heppa tuntui kivalta ratsastaa. Verkka hypyt meni ihan ookoo ja verkkasinkin aika paljon. Sitten ei muuta kuin radalle! Radalla yritettiin keskittyä lähinnä rytmiin ja sujuvuuteen. Ongelma oli kuitenkin kun en ollut ajatellut linjojen välejä vaan menin fiiliksellä (mikä ei minulle sovi, sillä silloin alan säätämään, se piti taas kerran todeta..), ja tästä seurauksena muutamat huonot hypyt mitkä heppa hienosti pelasti. Uusinnassa mokasin kympin jälkeen ja lähdin liian pitkälle minkä takia kaarre seuraavalle tuli nopeasti ja Pyry tippui raville, pelastaen taas tilanteen! Maaliin puhtaasti ja lopulta sijalle 4!

Metrin verkka ei mennytkään sitten enää niin nappiin. Aluksi hyppäsi hyvin, hieman lähelle tai kauas, mutta kuitenkin oli skarppi ja meni mielellään. Sitten tuli Pyry the Kamikaze ja hyppäsi noin kilometrin ennen ja minä sitten ninjailin selässä - jääden pahasti suuhun kiinni. Sen jälkeen Pyry sanoi että hyppää yksinäsi. Eli hyvät verkat jäi pohjalle ennen rataa, onneksi kuitenkin oli kavereita tsemppaamassa ja valamassa uskoa.

Ja ei auttanut muu kuin lähteä radalle. Radalla yritin nollata tilanteen ja mietin vain mitä tehdä, välit mietin kunnolla ja rytmiä tarkkailin. Yllättäen Pyry skarppasi myös radalla hyvin ja ensimmäiselle lähti jopa tosi rohkeasti. Jatkoin itse rohkeasti ja vaikka ensimmäinen suhteutettu väli ei mennyt ihan nappiin. Puomit kuitenkin pysyivät ylhäällä ja maalissa oltiin 0 virhepisteellä, mikä tarkoitti uusintaan pääsyä! Uusintaa ennen kuitenkin pidettiin pieni lanaustauko ja oltiin vasta 10 lähtijöitä, joten Pyry ehti hieman väsähtämään kävellessä. En ollut myöskään varma lähdenkö uusintaan jos esteitä korotetaan paljon. Onnekseni kuitenkaan ei esteet nousseet hälyyttävästi ja lähdettiin hyvillä mielin uusintaan.

Uusinnassa kuitenkin heppa ei ollut enää ihan skarppina ja vauhtia tuppasi olemaan liikaa. Ensimmäinen tiputus oli esteelle kolme, jonka väli meni huonon ensimmäisen esteen takia pipariksi ja yritin korjata tilanteen kiihdyttämällä = laaka hyppy ja puomi mukaan. Sarjan a-osa tippui myös, sille tultiin tasapainottomasti ja samoin viimeiselle pystylle. Eli kolme puomia mukaan ja 12 virhepistettä, mutta erittäin ylpeä hevosesta! Lopulta oltiin toisia ei-sijoittuneita sijalla 11.

100 cm uusinta

Mutta sitten voitaisiin alkaa käymään näitä erikoispostaukseen liittyviä asioita. Meinaan saavutuksia, vanhoja tavoitteita ja uusia tavoitteita. Tässä tosiaan kopioituna viime vuoden lopusta / vuoden alusta kirjoitettu tavoite:
 "Tavoitteena kaudella 2012 Pyryn kanssa on vallata kenttäradat. En osaa vielä sanoa, mutta jossain vaiheessa tarkoitus kilpailla suomenhevosten helppoa. Treenaamme kovasti ja toivottavasti päästään joskus tavoitteeseen. Lisäksi haluaisin joskus kilpailla Pyryn kanssa ainakin metrin luokissa ja koulua Helppo A:ta."
No, mitäpä tähän toteaisi. Todella vallattiin tänä vuonna kenttäratoja, sillä startteja kenttäkisoissa kertyi yhteensä huimat yhdeksän kappeletta. Sijoituksia ei kerätty kisoista tällä kertaa, mutta sitä enemmän opittiin tuntemaan toisiamme ja saamaan arvokasta kokemusta. Lisäksi pääsimme starttaamaan yhden suomenhevosten helpon ja kilpailin kesäkuusta alkaen pääsääntöisesti metrin luokissa. Vaikken itse startannut Helppo A luokkaa vielä, on Pyry myös sen tehnyt! Voidaanko siis sanoa että päästiin tavoitteeseen?

Saavutettiin kauden aikana paljon. Matkalla oli onnen, harmin ja kivun kyyneleitä, mutta kaikki on ollut todellakin kokemisen arvoisia. Päälimmäisenä oikeastaan on jäänyt mieleen kaudesta prix the Agrimarket luokan voitto. Se oli Pyryn ja minun ensimmäinen "kunnollinen" saavutus. Samassa kilpailussa hypättiin myös meidän ensimmäinen metri, joten voidaanko sanoa että se oli jonkinlainen käännekohta tällä kaudella!

Tilastotietoja tähän väliin. Eilen päivitin siis tosiaan blogin kisakalenterin ja laskein samalla kisat ja sijoitusprosentit. Tällä hetkellä on menty 65 starttia yhteensä! Itse en startannut kaikkia, mutta siis hevosten yhteiset startit. Pyry starttasi 47 starttia sijoittuen 10 kertaa ja Molla 23 starttia ja sijoittui 12 kertaa. Sijoitusprosentit voitte sitten vilkaista itse sivuilta ;) Mutta idea oli siis se että olen ylpeä siitä miten hyvin Pyry on jaksanut koko kauden! Vielä loppu vuonna takuulla mennään pieniä kisoja, mutta pääpiirteisesti meidän kausi on kuitenkin ohi tältä vuodelta. Ei kuitenkaan huonosti ensimmäiseksi kaudeksi, eihän?


Kauden parhain maastorata hypättiin Kangasalalla. Sh helpon ensimmäinen startti ja aivan uusi ja tuntematon maastorata. Paras fiilis ikinä maalissa. TOP3 lasken myös molemmat keravan startit ja mukaan voisi vielä mahtua Hattulakin! Näihin kauden surkeimpiin maastoihin menee varmaan lopetuskisat niinisalossa. Kaksi kieltoa maastossa ja loppu tulos yli -100. PAH sanon minä! Lisäksi Ypäjän maastossa yksi aivan turha kielto, joten se kuulunee myös näihin surkeimpiin startteihin, vaikka tosin muut osakokeet menivät nappiin.

Esteillä paras fiilis saavutettiin varmaan toisessa metrin luokassa Este-Jussissa, jossa sijoituttiin 16.sijalle yli 60 lähtijän joukosta. TOP3 mukaan laitetaan jo aikaisemmin mainittu prix the Agrimarket voitto ja ehdottomasti Lounais-Suomen Aluemestaruuden hopea! Esteillä kauden surkeimpia startteja ei ole niin selkeitä kun kentässä, mutta jos on edes joku mainittava niin sanotaan vaikka Suomenratsujen Kuninkaallisten esteluokka, minkä jälkeen fiilis ei ollut kovin korkealla!

Koulussa ei kilpailtu niin aktiivisesti tällä kaudella. Kuitenkin saavutin hyvin tavoitetta vaikken itse kilpaillut vielä A:n luokkia. kuitenkin alkukauden Helppo B:3 saatiin 56% ja rapiat kun taas viimeisimmistä koulukisoista irtosi yli 60% tuloksia! Eli jotain edistystä on silläkin saralla toivon mukaan tapahtunut. Ettei kuitenkaan jäädä synkistelemään, tässä olisi sitten tavoitetta vuodelle 2013:

 "Kauden 2013 tavoitteena on jatkaa kenttäratsastuksessa. Talvi treenataan koulua että saadaan tasaisemmaksi suoritukset. Tarkoitus on aloittaa Niinisalosta (tai mahdollisesti hallikenttäkisoista alkuvuonna, jää nähtäväksi) Sh Helposta ja edetä järjestelmällisesti niin, että loppukaudesta osallistutaan Suokkien Kenttä-SM. Väliin olisi siis tarkoitus laittaa ainakin muutama avoin helppo, jos vain suunnitelmat rullaavat. Esteillä jatketaan nousujohdannetta. Metri tasaisemmaksi ja jos hyvin menee, ensi kaudella aloitetaan kesällä hyppäämään 110 cm ja Suokkien Este-SM. Koulussa aloitetaan treenaaminen kunnolla ja harjoitus- ja seuratasolla startataan Helppo A -luokissa. Aluetasolla haetaan yli 63% tuloksia Helppo B luokista ja loppukaudesta mahdollisesti helpoimmista Helppo A luokista."

Lukijat; Onko tavoitteet realistisia ja mahdollisia mielestänne saavuttaa lähivuosina?
Kilpailitteko itse tänä vuonna, jos kyllä, missä lajissa ja miten kausi meni?
Onko teillä ensi kaudelle tavoitteita, jos on, mitä?
Ja ennen kaikkea, muistakaa osallistua arvontaan!

Kommentit

 1. Minä näen, että tavoitteesi ovat realistisia lähivuosina. Treeniä treeniä. :D

  Itse olen käynyt tässä vuoden aikana ehkä kahdet kouluseurakisat ja muuten keskittynyt reeniin. Edellisissä kisoissa tuli prosentteja yli 70 (okei tasona heC :D), joten ei tässä voi olla kuin tyytyväinen. Seuranmestaruuet vielä tulossa ja sinne on uusi ratsu alla, joten saas nähdä mitä tulee.

  Ensi vuonna olis tarkotus päästä menemään tuolla uudella ratsulla B:tä ja siirtyä vuoden parin sisällä aluetasolle. En tiedä onko realistista, kun opiskelut pukkaa päälle. Mutta ainahan sitä voi aikuisena aloittaa kilpailemisen! (ja silloin toivottavasti omalla hevosella)

  Eipä muuta kun asetetaan tavotteet ja reenataan läpi talven, että voi sitten kesällä huomata kehityksen ja menestyä! :D Tsemppiä reeniin, sulla on ainakin mahtavat reenikaverit.

  VastaaPoista
 2. Kisaatko enään Mollalla? Jotenkin on nyt sellanen oli, että kisaatvain Pyryllä (olen lukenut blogiasi vasta kuukauden).

  VastaaPoista
 3. on noi tavotteet ihan realistisia, treenaamaan vaan, että ne toteutuu! (----:

  VastaaPoista
 4. on hyvät ja realistiset tavoitteet teillä! :) Meillä tarkoitus aloittaa kunnolla kisaamaan kenttää (takana siis yhdet kisat joista hylätty jo rataesteiltä), ja katsoa miten edistytään, jos oikein hyvin menee niin mahdollisesti ensi vuonna jo ponien kenttä-sm :)

  VastaaPoista
 5. Haaste :)
  http://taipaleentila.blogspot.fi/2012/10/haaste.html

  VastaaPoista
 6. kyllähän nuo vaikuttavat ihan realistisilta tavoitteilta! :) itselläni olisi sitten ensi kauden tavoitteena valloittaa kenttäradat oman hobusen kanssa :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov