Siirry pääsisältöön

Nopea kisaraportti

Huittisten alue-estekisoista sunnuntailta

Mutta ennen sitä kiitos tuhannesti kaikille tsempeistä! Käyn perjantaina keskustelemassa kuraattorin kanssa ja nyt otan d-vitamiiniä ja yritän päästä pohjalta takaisin pinnalle. Helpottaa niin paljon itseä kun saa positiivistä palautetta!

Mutta tosiaan pikakertauksella kisat. Mentiin Huittisiin hyppäämään 90 cm ja 100 cm. Tarkoitus ihan lähteä koittamaan pienempää hallia kun hallikausi on kuitenkin alkanut. Perillä oltiin hyvässä ajassa ja sitten vain heti heppa kuntoon ja kävelemään. Mentiin ysikympissä toisessa verkkaryhmässä, mutta verkkasin jo kentällä ravia ja vähän laukkaa. Paljon taivuttelua ja kämmenkäännöksiä (= jonka johdosta heppa radalla hieman intoutui, heh!). Verkassa sitten muutama hyppy ja ei kun radalle. Rata oli ihan hyvä. Ratsastin varmistellen, rauhassa, pitkät tiet. Ajatus oli vain että saadaan siisti suoritus ja ratsastan täsmällisesti. No, siihen kutosesteelle asti ajatus pysyi koossa, mutta sen jälkeen yritin tuupata sen kauempaa ja Pyry otti miniaskeleen ja puomin alas. Kuskin moka, mikä harmitti pirusti, mutta muuten ihan kohtuu kiva heppa oli!


Metriin lähdin "nyt Senni perkele skarppaat" -fiiliksellä. Radan kävelyssä kävelin tarkasti välit ja tein päätökset mitä ratsastan. Verkassa okserille tuli hieman huonoja hyppyjä, mutta fiilis oli kuitenkin hyvä. Radalla ratsastin kaikki suunnitelmien mukaan. Sarjalle tultiin kuitenkin hieman kiemurrellen, jonka korjasin vahvalla pohkeella välissä ja lisäksi vasen käsi jumahti kiinni ja sen takia Pyry tiputti. Siitä taas kolme seuraavaa super hyvin ja viimeiselle joku mystinen tiputus kun heppa ei vaan noussut. Kuitenkin tämän radan jälkeen SATAkertaa parempi fiilis. Pieni halli (ypäjän halleihin verraten) ja vielä alle kymmenen metriä alla, ei paha!


Valitettavasti en ehdi enempää päivitellä nyt, adios!

Kommentit

 1. Pakko kommentoida teitä pitkään satunnaisesti seurailleena, että nää radat näytti tosi rytmikkäiltä ja kivasti ratsastetuilta. Vaikka tulikin pari puomia alas, mut tosi kivannäköistä :)!

  VastaaPoista
 2. Yks vinkki vielä! Suosittelen syömään beroccaa, mä ainakin huomasin taas näin syksyn sateen ja piemyden keskellä piristyväni huomattavasti kun aloin ottamaan yhen sellaisen poretabletin joka aamu! :) Kannattaa kokeilla.

  Tsemiä!

  VastaaPoista
 3. kiva blogi, ryhdyin lukijaksi :) Miten saat noi youtube videot noin isoks blogiin ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tervetuloa lukijaks! :)

   Tubesta ensin se "jaa", sitten "upota" ja sieltä saa päättää koon :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov