Siirry pääsisältöön

Huh mikä viikko!

Tälläkin hetkellä olen valmis nukkumaan, mutta yritän nopeasti kirjoittaa jotain!

Viime torstaina taisin viimeksi päivitellä kertoen teille että olen valmistunut vihdoin yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi! Sinänsä positiivinen asia että tämän johdosta työ on pitänyt minut kiireisenä ja nyt minulla on oman alan töitä ainakin koko kesä - ja toivon mukaan sen jälkeenkin! Työt ja hevoset ovat pitäneet kiirreessä ja lisäksi oma kone on rikki, joten tästäkin tulee melkoinen pikapika kirjoitus lainakoneella.

perjantai - sunnuntai akseli meni oikeastaan töissä. Perjantaina meni myöhempään töissä ja kävin vain maastoilemassa. Lauantaina olin töissä illan ja sunnuntaina aamun sekä sunnuntai illalla oli valmistujaisjuhlat. Piti olla pienet ja yhtäkkiä tuvassa olikin 21 vierasta! Kakkua ei jäänyt yhtään, mutta onneksi sain itse sentään maistaa sitä, niin kauan olin äidiltä sitä hyvää suklaa kakkua toivonut ;)


maanantai taisikin olla viikon kiireisin päivä! Olin töissä 6-16 ja kun pääsin puoli viiden aikaan kotiin, tuli ilmoitus että aikaistetaan estevalmennusta ja sovin sitten samalla Piksun hyppelöt! Eli kiireellä tallille, hevoset kuntoon ja valmennukseen ensin Pyryllä. Pyry oli aivan liian innokas ja puomeja tippui jo sen takia kun se lähti päättömästi ryntäilemään sinne tänne. Hienosti hyppäsi keskittyessään ja huomasi että molemmilla oli enemmän vähemmän hyppytaukoa. Kuitenkin melko positiivisin mielin jään odottamaan kisaviikkoja ja 110 cm debytointia! Pyry starttaa siis kisaviikoilla tiistaina tutustumisluokan ja sunnuntaina 100 cm ja 110 cm, iik!

Pyryn vein nopeasti talliin, pesin, heitin hieman heinää ja kiireesti kohti Saloa, tarkemmin Teerisalolle. Sinne Henna tuli kaikkien kolmen mahtavan heppansa kanssa ja ei muuta kun pienen Piksu-sotanorsun selkään. HUH, taas oli tottunut kompaktiin Pyry pakettiin niin oli hieman hankaluuksia tuon Piksun kanssa. Lisäksi jouduin tällä kertaa hyppäämään deltalla ja se on jotenkin liian yksivaikuitteinen ja ei vain sovi käteeni. Ja en revi, on vaan tavallaan herkkä hevonen ja ottaa juuri tuntumaa pois liian nopeasti deltan kanssa ja tämä yhdistettynä minun delta kokemuksiin = katastrofi! Kuitenkin, kolmas kerta selässä ja sunnuntaina taas olisi kvaalin hakuiset kisat edessä Salossa. Jospa sitten Niksulassa menisi tuttarin kääntymässä..


tiistaina Pyry taisi joutua vapaalle, koska töissä oli ihan kaaos! Ajattelin että minulla on kiva viimeinen "sprintteripäivä" ja helvetti.. Jakoa ja noutoa oli ja kivaa ei ollut minulla kun kotiin tulin kahdeksan aikoihin. Ketutti ja väsytti, ruokkimassa ja ruohoa kävin hevosille antamassa ja sitten nukkumaan.

keskiviikko oli töistä vapaa, mutta minun piti pyhittää se tarhan kunnostukseen. Sain siitä lopulta 8x4 metrin alueen siistiksi ja jäljellä on vielä ainakin 4/5.. HUOH! Meidän piti sitten mennä käymään Toijalassa ja samalla käytiin hiekkamontuilla katsomassa tarhahiekat ja lopuksi huomasin kellon jo olevan lähemmäs seitsemää.. Taas kiireellä tallille ja pikaisesti käytiin Pyryn kanssa kentällä tuuppailemassa. Keskityin raviin, missä tein väistöjä ja paljon taivutuksia. Pyry tuntui läpi nopean treenin hyvältä ja teki mielellään. Laukassa tein vain pari hassua ympyrää ja kiiruhdin kotiin, sillä taas huomenna oli luvassa töitä.

Sitten päästäänkin jo torstai perjantai akselille. Nämä päivät olen ollut tulevan työautoni kyydissä harjoittelemassa HK Ruokatalon sisäistä siirtoa. Maanantaina aloitan aamuvuorossa klo 4.00 ja seuraavalla viikolla olen iltavuorossa. Onneksi sentään töitä on, eli en valita! Tänään oli taas hieman hankalampi päivä, onneksi reittiä opettava kuski oli todella mukava ja juttu luisti hyvin ja aika kului nopeasti. Itsetunto sai hieman kolausta ja kotimatkalla meinasi hella kärähtää, mutta muuten sujuu jo kohtuullisen hyvin. Maanantaina sitten lisää "possuajoa" ;)

Huh, että sellaista. Materiaalia ei nyt taas ole, kiitos koneeni joka on tiltissä. Yritän jossain vaiheessa saada ladattua Jannin ja Mollan kypäräkameravideon ja muuta materiaalia. Sunnuntaina mennään siis Piksun kanssa Saloon kisoihin, Pyryn kanssa tiistaina ja sunnuntaina. Nyt piisaa kisojakin, joten ei muuta kun peukut pystyyn ;)

Kommentit

 1. No jopas on ollut kiireinen viikko! Hyvältä näytti tuo sun ja Piksun meno :) ilman deltaa menee sitten varmasti paremmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toivottavasti, pistetään peukut pystyyn että huomenna menee hyvin! :)

   Poista
 2. etkö ole enään petran kanssa tekemisissä kun et ole siitä mitään kirjoitellut tms.. onko mennyt sukset ristiin?????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kirjoitellut äidistäänkään. Varmaan se on kuollut. Eikä Terhistä. Varmaan ne nyt vihaa toisiaan. Ja Mollastakaan ei ollut tässä uutta mainintaa, sekin poni on varmaan jo unohdettu pusikkoon!!!

   Poista
 3. Kauhee kun näyttää sählältä tuo Piksu jaloistaan :D Jalat menee minne sattuu välillä, mutta kivasti hyppää :)
  Aika kiireinen viikko kyllä! Miten oikeen jaksat kun pitää koko ajan ''juosta'' jonnekkin?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, se oli tuolloin hieman turhan innoissaan ja sähläsi :D

   Kaikkeen kai tottuu, tällä hetkellä on tosi kiva fiilis kun on töitä ja heppoja :)

   Poista
 4. Samaa olen ihmetellyt kuin joku ylempi anokin, että onko Petran kanssa jotain hämminkiä?

  VastaaPoista
 5. Hei c'moon Anot, jos joku ei kirjoita henkilöstä x viikkoon - kahteen, ei se tarkoita että meni "sukset ristiin"..
  Äly hoi, älä jätä

  Hyvin näyttää Piksu menevän, onnea vaan kummankin kanssa kisoihin! :D

  VastaaPoista
 6. Yleisesti: en mä tiennyt et tää blogi kertoo musta ja petrasta? Käsittääkseni yritän kirjoittaa hevosista ja kisoista, mutta jos noin kiinnostaa niin aina voin avautua myös ihmissuhteistani ;)

  VastaaPoista
 7. ajatko siis teurasautoa ? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itseasiassa en, vaan paloiteltuja possuja paikasta toiseen ja kaikenmaailman jätehäkkejä ja muuta.. En onneksi elävää, mutta eipä nuo kuolleenakaan mitään herkkua kuskattavaa ole :D

   Poista
 8. Koita jaksaa! Kiireiseltä kuulostaa. Aijotko ostaa Piksun vai muutenko hyppelet? ;) Tuletko lauantaina kisoja katsomaan/kuvaamaan vai oletko töissä? Tsemppiä kisoihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko myöntää että jos vain rahaa olisi niin Piksun ostaisin! Ihan minun tyylinen hevonen ja nään siinä niin paljon annettavaa.. ää, tykkään siitä niin kovin, mutta nyt kuitenkin tällä hetkellä vain kisailen ja ratsastelen :)

   En lauantaina pääse katsomaan kun oon töissä koko päivän :/ kiitoksia! :)

   Poista
  2. Okei :) Jossain muissa kisoissa nähdään sitten :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov