Siirry pääsisältöön

Ja näin meni Kisaviikot 2013!

Päätöntä kaahausta ja kympin debytointia

Kone suostuu toivon mukaan hetkeksi tähän yhteistyöhön, joten kirjoitan teille tämän vuoden kisaviikoista, jotka aloitettiin Pyryn kanssa tiistaina ja tänään hypättiin vielä kaksi esteluokkaa. Olen ihan tyytyväinen kaikkiin suorituksiin, kyllä paremmin olisi voinut ratsastaa, mutta näillä mennään ja nyt leuka rintaan ja kohti uusia haasteita. Ennen kun aloitan selostamisen, jokainen varmaan huomaa että ulkoasu on hieman muuttunut. Kyllästyin vanhaan ja koska minulla on vain "surkea" kuvankäsittely, en saanut mitään huipputuotosta aikaan. Tällä kuitenkin mennään nyt hetki jos toinenkin ja toivon mukaan ei hirveästi häiritse teitä jotka ette tästä niinkään pidä. Mutta nyt niihin kilpailusuorituksiin!

Tiistaina suunnattiin tallille vasta kymmenen aikoihin, sillä kouluosuuden startti oli vasta joskus puoli kahdentoista aikaan. Janni oli auttamassa ja menimme siis Pyryn kanssa tutustumisluokan. Laitettiin heppa hyvissä ajoin kuntoon, Janni harjaili ja itse letitin, äiti muuten vaan hääräsi tallissa. Jossain vaiheessa lähdettiin kipin kapin kentälle ja sainkin kävellä koko matkan ilman suurempia paineita. Aikaa oli verkata reilusti ja silti sitä oli liian vähän. Eipä ollut hevoseen tunnin verkan jälkeen mitään tuntumaa, juoksi karkuun tai ei mennyt mihinkään. Eipä siinä auttanut itku markkinoilla, sanoin että nyt ei muuta kun pidetään vaan hauskaa kun ei tästä muuta tule. 


Radalla taisin nauraa suurimman osan ajasta. Herra heitti ihan liisterit kavioiden pohjiin kun mentiin aitojen sisälle ja en vain saanut siihen mitään tuntumaa. Yritin sitten edes ratsastaa tarkemmin tiet, mutta koska en ikinä saanut koulupapereita (dementia iski ja unohdin hakea ne) niin ei ole mitään hajua miten loppupeleissä meillä meni. Proisentteja saatiin säälittävät 60 tasan, mikä teki kouluosuuden jälkeen miinuspisteet -60. No, hauskaa ja harjoitteluahan me tänne tultiin tekemään!

Esterata oli derbyllä, mutta laiskuuttani en sitäkään kävellyt kertaakaan. Se oli looginen, joten tiesin ettei siinä ole ongelmia. Ei muuta kun hevoselle hokit jalkoihin ja verkkaamaan. Verkassa otin heti nopeasti laukkaa, pari hyppyä ja ei kun radalle! Hevonen tuntui tosi hyvältä nurmipohjalla - mikä tiesi hyvää sunnuntaita ajatellen - ja itsekin keskityin hyvin alkuradasta. Toiseksi viimeiselle esteelle tuuppasin astetta enemmän ja sarjalle toin lähelle, mutta siinä onneksi hevonen oli hereillä ja onneksi oli pieniä esteitä. Nollalla virhepisteellä maaliin ja pysyttiin edelleen -60 pisteessä!



Tässä välissä käytiin viemässä hevonen tallille ja tarhaan hetkeksi. Lopulta tajuttiin ettei tässä nyt mitään mahdottoman kauan aikaa ole ja käytiin vain nopeasti syömässä ja sen jälkeen juoksin katsomaan maastoradan. Maasto oli tälläkin kertaa tosi kiva, melko simppeli, mutta toistaalta oli myös tuotu hieman haastetta. Hyvillä mielin lähdin ja tiesin että nyt pitää tsempata ja ratsastaa rata puhtaasti läpi! Siitä kipaisin nopeasti tallille, missä hevonen oli jo Äitin ja Jannin toimesta valmiina. Laitoin vielä omat kamat päälle ja ei kun hevosen selkään ja menoksi. 

Kauaa ei tarvinnut verkkaan odotella, mutta eipä se kummoisemmin mennyt. Pyry oli tahmea ja hyppäsi laiskasti. No, ainakaan ei tarvinnut pidätellä turhia! Toisin se meni kun valmistautumaan mentiin. Kun Paula starttasi ja ferrarinsa kanssa hävisi, Pyryn nousi testosteroni taso ja sehän oli menoa. Pompittiin ja hypittiin ja poukkoiltiin sinne tänne se kaksi minuuttia mitä starttia odotettiin. Kun lupa annettiin niin jarruthan siinä hävisi. Koko radan sain kiskoa ja hyvä ettei hautaan tippunut kun ei keskittynyt sitten yhtään. Tasaisen varmasti sieltä maaliin puhtaasti tultiin, mutta melko läpihuutojutulta vaikutti - ehkä seuraavaksi vuorossa luokka nosto? Ei mennyt siis rata hyvin keskittymisen osalta, tässä oikein hyvä näyte radasta :D


Että niin se kenttäpäivä meni. Lopulta oltiin jotain neljänsijätoista, eli loppupistemääräksi jäi se -60! Ei huonosti ei. Keskiviikkona Janni ja Molla starttasivat harrasteen, mutten itse päässyt ollenkaan näkemään. Ei mennyt kuuleman mukaan mitenkään putkeen, koulu ihan normaali, esteillä kaksi puomia alas ja maastossa kielto. Kyllä nyt tuli Sennille taas yksi Mollalla kisoihin -reissu, sillä täytyy saada tuo poni nyt aisoihin, päässyt hieman niskan päälle ;) Kypäräkamera materiaalia lupaan julkaista heti kun saan jotenkin sitä nettiin asti, tällä koneella se on turha toivo! :(


Niin meni kenttäpäivät. Sitten oli muutamia välipäiviä ja sunnuntaina startattiin aamusta kotipihalta auto ja suunnistettiin keskustaan. Tänään oli tärkeä päivä, sillä Pyry meni normaalin metrin lisäksi ensimmäisen kymppinsä! Itse olen viimeksi hypännyt kisoissa 2009 kymppiä, joten tavallaan hieman pisti jännittämään, mutta toisaalta olin aivan varma että selvitään siitä. Kovasti lupailtiin rankempaa sadetta, mutta nyt näin jälkikäteen voin olla tyytyväinen että sain omat suoritukset juuri hypättyä ennen sitä hirveää tulvaa! Hih, kerrankin tuuria matkassa!

Tällä hetkellä ei tästäkään päivästä ole materiaalia muuta kuin Pyryn debyyttirata. Ennen kymppiä startattiin alle kuinkin metri. Verkassa Pyry oli hieman vetelä ja ei meinannut ottaa oikein hyviä hyppyjä. Sujuvassa varsinkin oli sellaista laiskan miehen toimintaa että siinä vaiheessa kävi jo mielessä peruuttaa koko kilpailut. Onneksi kuitenkin radalle lähdin! Pienemmässä verkassa sain yhden ilmavamman hypyn okserille ja sillä fiiliksellä ei muuta kun radalle! Kaikki alkoi taas tosi hienosti. Heppa hyppäsi ensimmäiset kuusi estettä hyvin, mutta sen jälkeen tultiin ehkä aavistuksen liian kovaa pystylle ja Pyry ei vaan jalkojaan nostanut ja siitä tuli puomi mukaan. Siitä sitten hieman suivaannuin ja ratsastin huonosti sarjalle ja taas tuli puomi mukaan. Eli kaksi täysin turhaa huolimatonta tikkua matkassa ja mittarissa 8 virhepistettä. Kyllä ketutti ja samalla alkoi se kymppi epäilyttämään..

Kympin radan kävelyssä yritin etsiä uutta fiilistä. Rata vaikutti kivalta ja pohja oli hyvä pienistä ajoittaisista tihkuamisista huolimatta. Verkassa tein terävämmin ja hevonen tuntui tuplasti - tai triplasti - paremmalta kuin aikaisemmassa verkassa. Hyvin mielin lähdin lyhyen verkan jälkeen radalle. Ennen lähtöä hieman herättelyä ja ei kun menoksi. Ja nyt alkaa hehkutus! On mulla putte! Kuunteli kaiken mitä pyysin ja teki niin kuin käskin. Herttinen kun hyppäsi hyvin ja keskittyi 110 %. Kuitenkin tikkuja taas tuotiin alas, ensimmäinen puomi tuli esteellä numero kuusi, jossa hypytin aavistuksen kaukaa ja otettiin etujaloilla etupuomi mukaan. Tämän jälkeen kuitenkin tsempattiin hyvin ja esimerkiksi sarja meni tosi tosi hienosti! Harmittavasti viimeiselle esteelle lähestyessä seuraavan lähtijän hevonen pelästyi jotain ja Pyry jäi kyyläämään sitä (videolla näkyy tuollainen mielenkiintoinen pomppu) ja kun monasin kerran kannuksilla, meni kyllä esteelle, mutta keskittyminen ei ollut pystyssä vaan hevosessa jonka takia hyppy oli yhtä mielenkiintoinen. Näin ollen 8 virhepistettä ensimmäiseltä 110 cm radalta, mutta ei, en voi kun olla tyytyväinen ja tästä on todellakin hyvä jatkaa!


Huh, mahtava PP! Mitäs mieltä te olette meidän ensimmäisestä kympistä?

Kommentit

  1. Hyvä Senni ja Pyry! Kiva postaus :)

    VastaaPoista
  2. huh, pyryhän pääsis keposesti jonkun 120 luokankin !! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sillä on tavoitteena mennä muutama 120 luokka ja suokkien estemestaruudet ;)

      Poista
  3. Hienosti meette ja sun blogia on kiva lukea ku se on jotenkin niin "positiivinen" :)

    VastaaPoista
  4. Hyvä te, Pyry on kyllä komea! Ja samoin tämä uusi ulkoasu: oih, rakastuin.

    VastaaPoista
  5. Kyllä te vaan olette huikea pari ei voi kuin ihaillen katsoa teidän menoa ja yhteistyötä! Hyvä Senni ja Pyry!!!

    VastaaPoista
  6. hienosti meni!hyvä te

    VastaaPoista
  7. Hurjan kauniita hyppyjä !
    Ja ihana uusi ulkoasu :)

    VastaaPoista
  8. oli kyllä tosi pieni 110 luokka toi :D

    VastaaPoista
  9. Mä nään phonella pääasiassa ton bannerin, mut rakastuin siihe <3

    VastaaPoista
  10. Hienoa Senni ja Pyry! Eiku 115cm vaan, kun alkaa 110cm tuntuu tutulta ;) Ei näytä ainakaan noin isolla kentällä mikään ongelma olevan tu 110cm Pyrylle ja sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hih, kiitoksia! :) Eiköhän tästä nyt jossain vaiheessa aleta katsomaan luokkanostoa ;)

      Poista
  11. Ei tosiaan näytä tuo kymppi yhtään isolta teidän hyppäämänä, hieno Pyry!! Ja banneri on upea!
    emppsi.blogspot.fi

    VastaaPoista
  12. Mun pitikin tulla kehasemaan teitä ton kympin radan jälkeen, mutta se sade sai pysyttelemään katsomon puolella aika mukavasti! :D Tosi hyvä rata oli! Harmittaa itseä tosi paljon, kun ei päästy derbyilemään itekkin :< Mutta ysikympit saatte unohtaa tuolla menolla! :D Ton maastoradanki video oli hyvä kun otit kiinni Pyryä :DD Pyrdellä kauhea meno päällä :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha, joo iski just mukava vesisade, mut onneks mää ehin ennen sitä! :D Maastossa se oli ihan pimee, paino vaan menemään keskittymättä, haha! :D

      Poista
  13. Se vaan niinku liitää noitten esteitten yli! :D Mäki haluun tommosen suokkiputen <3 suokit onki parahaita, ei puoliveriset oo mistää tehty :D

    VastaaPoista
  14. voisitko ottaa noista pyryn leteistä ihan läheltä kuvan ni näkis miten se menee? :D

    VastaaPoista
  15. Ootko vähän laihtunu...?! :0 kerro kaikki sun laihduttamiesta, miten ja millee ??

    JA TURHA SANOO ETTET OIS LAIHTUNU MÄ NÄÄN SEN OMIN SILMIN NOISTA KUVISTA :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahaha! :D Ehtiskin miettiin laihduttamista, työ on sen verran aikaa vievää ettei ehdi kuin nukkua ja hoitaan hevoset ;)

      Kaipa se on se fyysinen työ kun siirtelee satojen kilojen lavoja ja häkkejä 8 tuntia ja ehtii syömään matkalla omenan :D

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov