Siirry pääsisältöön

Voihan ketutuksen ärsytyksen multihuipentuma!

suututtaa, suututtaa, suututtaa.. Miksi se on nyt niin vaikeaa?

Kuvista kiitos Janni ja sen superpuhelin ;)

Tänään meillä oli taas Artsin estevalmennus ja minua niin suututtaa! Kaikki meni aamusta niin pieleen kuin voi mennä: Heräsin 11.30 ja valmennus alkoi 12 aikaan. Onneksi äiti oli laittanut hevoset valmiiksi, heitti hepan koppiin ja lähti ajaan keskustaan kun itse kaahasin autolla Ratsuriiheen hakemaan uudet saappaat ja housut - pakollinen hehkutus, MH Supreme High Rider nahkasaappaat ja HV polo Sosa Ratsastushousut minun, kiitos Ratsuriihen! - heitin ne päälle ja ei kun vauhdilla derbyalueelle. Hirveellä hoopolla kiersin Pyrylle hokit ja hyppäsin selkään kun äiti meni hakemaan Mollaa. Ja ihan vain huomatakseni ettei siellä sujuvassa enää ollutkaan esteitä. Ei muuta kun alas, hokit pois ja juhlakentälle!

Kaikki alkoi niin hyvin! Hevonen oli paljon parempi kun viime kerralla, oli reipas ja vaikka minulla ei ollut kannuksia niin otti hyvin avut vastaan. Hyppäsi terävästi ja tarkasti ollen puomeista irti. Artsi halusi testata miten hyppää leveämmät esteet ja hypättiin yhtä erittäin leveää okseria, ilman mitään ongelmia. Kunnes. Kun este hieman nousi ja lähestyin, tunsin jo kaukaa että hevonen hieman epäröi ja kysyi minulta että ollaanko menossa vai ei. Ja mitä minä siihen? Heitän ohjat pois, menen kaulalle makaamaan ja jätän Pyryn ihan yksin. Ja sieltä se alkoi. kielto, kielto, kielto. Sitten yli useamman kerran ilman ongelmaa. Lopuksi tultiin vielä leveä okseri ja 5 laukka-askeleen linja, missä pysty oli joku metrinen ja okseri reilun 120 cm. Kolme askelta ennen estettä huomaan miten Pyry taas kysyy minulta että ollaanhan menossa. Mutta en ollut itse menossa, joten kielto. toinen. kolmas. 

En tajua, näen jo kaukaa että hevonen jää odottamaan lähtölupaa esteelle ja mitä minä teen? Istun tyhmänä tekemättä mitään, tukematta hevosta ja olematta mukana. Jos jotain niin hissuttaan ja tuijottaan osuuko askel kohdalle. Hitto että ärsyttää! Hevonen hyppää leveät, korkeat, erikoiset, pelottavat, pienet, isot, muurit, lankut.. Mutta kun kuski jättää sen yksin, tietää se ettei sen ole pakko mennä. Miksei vaan näihin pieniin aivoihin voi mahtua että me ollaan tässä kaksin, siihen esteen ylittämiseen ei riitä hevonen eikä ratsastaja, siihen tarvitaan molemmat. Kyllä ärsyttää kun ratsastin koko valmennuksen niin huonosti.

Lopuksi moinen linja samoilla korkeuksilla mentiin leikiten, kunhan kuski järjesti päänsä ja keskittyin ratsastamiseen istumisen ja puomin kyttäämisen sijasta. Eipä mennyt mestaruuksien kenraaliharjoitukset ihan putkeen, mutta kyllä me vielä tästä noustaan!

Super mahtava hevonen ♥

Kommentit

 1. aiotko mennä kaikki radat siel mestaruuksissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos pääsemme kaikille kierroksille, niin kyllä :)

   Poista
 2. Hei mulla on ihan sama ongelma. Niin ärsyttävää!! Tänään tipuin kisoissa koska vaan jäädyin ennen estettä enkä tehnyt mitään ja heppa ei tietenkään hypännyt. Tsemppiä sulle, mä ainakin nyt alan armotta treenaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää en tajuu miten mää taas oon tämmönen.. Pääsin siitä jo hyvin eroon ja taas se pamahti tuonne takaraivoo! :o Mää tarviin nyt paljon psyykkistä treeniä, tsemppiä sullekin ;)

   Poista
 3. Kyllä se siitä, muistat että teillä on vaan taivas rajana kunhan et jätä sitä yksin :) Täältä ollaan porukalla tulossa kannustamaan teitä mestaruuksiin!

  VastaaPoista
 4. Tää on ihan yleinen ongelma :D
  Toisaalta kun itsellä on alla nuori hevonen, niin sen pitäisi myös opetella käyttämään omaa päätään. Mutta kuski kun jäätyy, niin eihän siitä mitään tule... Turhauttavaa!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov