Siirry pääsisältöön

Operaatio Puuttuva Kenkä

se tunne kuin ei enää keksi mitä sille koivelle tekisi..


Viime sunnuntaina alkoi Allin toinen takakenkä kilisemään siihen malliin että oli aika tilata kengitys. Oli päässyt muutama viikko vierähtämään liian pitkälle ja ei mennyt kymmentäminuuttia kauempaa kuin kilisevä kenkä olikin jo irti. Positiivista tässä asiassa oli, että se lähti täysin siististi, ilman pienintäkään lohkeamaa tai vauriota.

Suurimman halvauksen meinasin saada seuraavana päivänä kuin hain neidin tarhasta talliin, varustaakseni kevyelle käyntilenkille. Tämä kyseisen takajalan kavio oli röpöleinen ja selvästi kulunut ja siitä lohkeili paloja. Hetken juoksenneltuani ympäriinsä ja mietittyäni vaihtoehtoja, aloin keräämään järjenrippeitä ja etsimään jotain millä suojata kavio. Paras tähän olisi takuulla Simple Boots, mutta koska tätä ei ollut käsillä, turvauduin eri kokeiluihin. Siitä siis alkoi operaatio puuttuva kenkä.

Ensimmäinen erehdys
Ensimmäinen mitä vain keksin oli jesari. On tunnettua että jesari korjaa, fiksaa ja auttaa kaikkeen, joten toivoin ja rukoilin että myös tässä kavio ongelmassa jesari olisi pelastaja, suurin ystäväni. Sain yhden punaisen jesarirullan loppumaan ja harmaata rullaa aloittaessa toivoin että tämä olisi edes hyvä ratkaisu. Loppupeleissä plussat ja miinukset jakautuivat aika yksikantaisesti:
- jesari ei pysynyt. "Terävä" kavio rikkoi melko nopeasti jesarin.
- liukas. jesari pelkiltään teki kaviosta liukkaan ja meno ihan taluttaessa oli melko lipsuvaa
+ jesarin kanssa leikkiminen on aina yhtä kivaa! 
          yhteenveto juttu oli täysi floppi!

Toinen yritys
Ensimmäinen yritys teki totaalisen mahalaskun, joten käännyin nopeasti somen puoleen. Hevonen huusi kuitenkin haluaan pihalle, joten hieroin aivonystyröitäni ja yritin keksiä jotain mikä pitäisi jalkaa edes hieman suojassa. Lopulta minä tein oikein senni-coctailin ja hevosen jalkaan päätyi muovipussi, jonka sisällä oli paksu neopreeni pintelinalunen (kaviota vasten), jonka sidoin pintelillä ja varmistin vielä jesarilla niin ettei kukaan saa sitä enää ikinä auki! Yritys hyvä kymmenen, loppupisteytyksellä:
- muovipussi ei hengitä. Tämä siis tarkoitti melkoista jalan hautomista puolipäivää..
- laittaminen oli rakettitiedettä. Sain tosiaan asetella ja tuunata aika tovin että sain siitä edes pysyvän version, ilman että joku kohta purkaantui tai hajosi kirjaimellisesti käsiin.
- liukas. muovipussin lisääminen jesarin kanssa sai aikaan todellisen bambi jäällä efektin. 
- pois ottaminen vaati voimaa. Ja väkivaltaa. Ja saksia. Sinne meni vielä muuten hyvä käyttökelpoinen pinteli!
 + se toimi! Ideahan oli saada jotain suojaamaan jalkaa ja siinä suhteessa se toimi hyvin!
          yhteenveto toimiva, mutta hautova yritys joka vaati aikaa.

Kolmas viritys
Kun olin saanut hevosen tarhattua muovipussi jalassaan, ehdin tutustumaan sosiaalisen median tarjoamaan apuun. Kolmas kerta toden sanoo! Minulla lienee facebookissa viisaita kavereita, sillä tämä kolmas viritys oli kirsikka kakun päällä! Nyt siis luvassa teille todellinen tee-se-itse simple bootsi tilanteeseen jossa kenkä on lähtenyt ja kavioo pitää suojata. No, mitä tarvitset? Vauvan vaipan, jesaria ja villasukan! Ensin vaippa ujutetaan jalkaan ja teipataan reippaasti jesarilla. Päälle vedetään suuri villasukka ja tsadam, kotitekoinen simple boots on hallussasi!
+ N-E-R-O-K-A-S   I-D-E-A! kyllä tässä nostan hattua, itselle ei olisi tullut mieleenkään..
+ Ei hautomista. Vaipan ansiosta kosteus imeytyy enemmän vaippaan ja jalka ja kavio eivät ole kokoajan hautomistilassa.
+ käytännöllisempi. Laittaminen ja pois ottaminen helpompaa ja ei vie aikaa niin paljon.
+ ei luistelua! Kiitos villasukan, eipä tarvinnut enää pelätä että heppa reväyttää jonkun paikkansa tai poikkasee jalkansa kuin tassu pysyi oikein hyvin muiden kolmen mukana!
- vaipat. Kuinka moni kantaa tallilla vaippoja? Itsellä oli onni kuin porukoilla oli jäänyt siskon pojan vaippoja kaappiin, mutta rehellisesti sanoen, en usko että monikaan kantaa vaippoja autossaan ;)
          yhteenveto täydellinen "tee-se-itse" simple boots, jonka ansiosta hevonen pystyi turvallisesti tarhaamaan ja kavio pysyi hyvin suojassa.
Tänään vihdoin saapui kengittäjä ja kiitos sosiaalisen median saatiin jalka niin hyvin suojattua että kenkä saatiin takaisin jalkaan. Tästä intoutuneena mentiin sitten maastoon hieman hölkkäilemään suurimpia vapaapäivän pöllöiöyjä pois ja sain onnekseni huomata kuinka mahtava tamma tänään oli! Mentiin niin nätisti koko matka, että jossain vaiheessa aloin miettimään istunko oman hevosen selässä ollenkaan ;)

Onko sinulla jokin ässä hihassa aiheeseen liittyen?
Jos on, kerro se nyt ihmeessä!

Kommentit

  1. Hei mahtava juttu! Mun vuokrahepo on just sairaslomalla ja eläinlääkäri suositteli kenkein alle pohjallisia. Omistaja empii hieman koska pelkää että kengät irtoilee ja heikot kaviot huononevat entisestään :/ Joten jos kenkä lähtee niin nyt ainakin tiedän hyvän tee-se-itse bootsin, kiitos! :)

    VastaaPoista
  2. Minulta löytyy tallilta vaippoja, koska myös hauteiden tekemisessä tuo vaippa on huomattavasti toimivampi ja helpompi kuin pumpuli-muovipussi-yhdistelmä.

    VastaaPoista
  3. mulla kanssa noita vaippoja joilla suojata kavio ! laitan sinne alle vielä yleensä semmosta pehmeetä vaahtomuovia ja sit jesaria päälle ihan sairaasti :D hyvin pysyy päivän ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hei, kuin hyvä toi vaahtomuovi! Pitääkin pitää mielessä ;)

      Tosin kovasti toivon ettei hetkeen tarvii miettiä kavioiden suojaamista, saisi pitää kaikki kengät jalassa!

      Poista
  4. Hauskasti kirjoitettu postaus, ja kiitos tosi hyvästä vinkistä! :-D Ei muutakun äidin kaapista vaippoja pöllimään.. ;-)

    VastaaPoista
  5. Meiltä löytyy vaippoja tallilta, tuo samainen viritys toimii kun hevosella kaviopaise :)

    VastaaPoista
  6. Haha aika hyvä toi vauvanvaippa juttu XD

    VastaaPoista
  7. Vaipat toimii hyvin myös hauteita tehdessä, tosin ei kannata ostaa kaikista imukykyisintä siihen hommaan vaan joku halpis riittää. Olen joskus hautonut jalkaa myös kuukautissiteellä :D Käyttö on paljon helpompaa kuin pumpulin ja elmukelmun kanssa vääntäminen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep, toimii takuulla siinäkin hyvin! Kaikkea sitä kyllä keksii kokeilla :D

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov