Siirry pääsisältöön

Amerikan passit esittelyssä: Ontheroad De Vie


Ontheroad De Vie
"Roadie"
s. 2012 - Ruuna - lämminveriravuri
om. Melander Racing Inc & Brian Clark
i. Holiday Road - e. Malkaseltzer
passi marraskuu 2017 →

Koska en ollut ihan varma, miten toteutan tämän passien esittelyn ja kuinka paljon kerralla niitä esittelen, päätin, että nyt otetaan sitten hevonen kerrallaan! Saadaan ainakin sitten kunnon esittelyt kaikista ;) Toisena suurena ongelmana minulle tuli kun en keksinyt oikein mitään järjestystä missä olisi nämä esitellyt. Minulle kun tuppaa melkein kaikki olemaan niin tärkeitä, ettei oikein niitä raaski paremmuusjärjestykseenkään laittaa. Mutta sitten päätin aloittaa niistä hevosista jotka ovat olleet minulla kauiten ja niinpä Roadie pääsi ensimmäisenä esittelyyn!

Roadie on.. Omalla erikoisella tavallaan hirveän kiva hevonen. Siinä ei ole mitään suurta vikaa noin ulkonäöllisesti, mutta se on näin talvella kuitenkin oikea karvaturri.. Sillä on aivan varmasti puolen metrin villahousut jalassa! Roudie on jo hieman iäkkäämpi ravuriherra, mutta on nyt vasta palannut kuntoutuslomalta radalle ja menee Qualifierseihin (eli käytännössä vähän koelähtötyyppiseen) Maaliskuun ensimmäisellä viikolla, jos kaikki menee niinkuin on suunniteltu.

Roadie on ollut minun passini koko tämän ajan kun olen Amerikassa ollut. Aluksi en tykännyt siitä sitten yhtään, sillä se on vähän sellainen liiankin herkkä kaveri. Sen kanssa pitää olla todella varovainen, mitään äkkinäistä tai normaalista poikkeavaa ei saa sen kanssa tapahtua. Esimerkiksi jo ihan riimun pois ottaminen päästä karsinassa voi olla todella hankalaa, jos sitä ei ota ihan rauhassa. Luonteeltaan se on siis vähän sellainen aran puoleinen, sanoisin tosin että myös hieman sellainen hätäinen ja sitä kautta vähän varomaton. Nykyään se on minun mussukkani siinä missä muutkin minun superihanat passini ovat!



Roadie mursi jalkansa (olen kyllä kysynyt sen monta kertaa mikä jalka, mutten kuollaksenikaan muista.. jompi kumpi takanen jostain vuohisen tuntumasta kuitenkin) keväällä 2017, joten se on ollut kuntoutettavana koko kesän ja vielä pitkälle syksyyn. Radalle ruunan ruppana palasi mielestäni vasta joulukuun alussa. Sitä ennen se ui joka ikinen päivä (miinus sunnuntait) 7 minuuttia päivässä ja kävi toki aamulla kävelytyskoneessa.

Roadie on yksi niistä hevosista mitä en ole ikinä ajanut ja en edes kovasti hingu ajamaan. Nyt se on jo radalla hieman rauhouttunut, mutta kyllä se veikin melkein kaksi kuukautta! Se on ollut hieman turhan villi radalla ja Petran sanoin "jopa sellainen turhankin vaarallisen tuntuinen". No. Sen luonteen tuntien uskon kyllä että se onkin ollut vähän turhan säpäkkä radalla. Nyt se on viimeiset hiitit juossut aivan mielettömän hyvin, joten nyt toivotaan ettei se ehdi rikkomaan itseään ennen ensimmäisiä raveja!

Roadie hölkkää radalla aina tarvittaessa jolloin se käyttää sekä korvahuppua että kokolappuja suitsissa. Sitä hölkätään yleensä minibitillä tai joskus lassolla. Hiitillä se käyttää minibittiä. Suojina takana normaalit ravisuojat ja polvisuojat. Ainakin 3-4 kertaa viikossa Roadie ui, 7 minuuttia per päivä. Hiittejä sillä on 1-2 kertaa viikossa.



Heräsikö kysymyksiä Roadiesta?
Nyt jos koskaan on hyvä aika kysyä! :)

Kommentit

  1. Kiva postaus! Mikä on minibitti ja lasso?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minibit on normaalin nivelkuolaimen näköinen (Tai suu osaltaan kierteinen) ohut pieni kuolisin, joka laitetaan Kupiainen taakse tehostamaan vaikutusta. Lasso taas on kuminen tai nailoninen pätkä, joka kiinnitetään ohjaan kierretään leuan ympäri toiseen ohjaan. Se taas tehostaa kuolainta ja tuo painetta leukaan :)

      Poista
  2. Ihanaa kun jaksat kirjoitella sieltä! Ja vieläkin vähän ihmettelen että koit kääntymisen ravi-ihmiseksi :) Mutta se on vain hyvä juttu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiva kuulla että vielä luetaan :) en mä nytten tiedä kääntymisestä, mutta joo en mäkään aina ihan ymmärrä miten tässä näin kävi :D

      Poista
  3. Minua kiinnostaisi kovasti kuulla lisää yleistä tietoa noista passihevosista ihan kokonaisen postauksen verran. Suomessahan ei kai passia ajeta ollenkaan eikä sitä pidetä toivottuna askellajina vaan peitsaamisesta pyritään eroon? Minkä rotuisia hevosia nuo ovat? Miten ne päätyvät passeiksi? Miten passia treenataan? Itselläni on vähän toisenlainen passihevonen alla, mutta veikkaan että hommasta löytyy sekä yhtäläisyyksiä että eroja! :) Mun passitykkiin voi tutustua täällä .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinaat varmaan peitsareita? Joo itseasiassa niistä voisi kirjoittaa ihan oman postauksen :)

      Poista
    2. Nyt on varmaan mennyt kaksi asiaa sekaisin. Ravimaailmassa passilla tarkoitetaan "hoidokkia", eli työntekijöillä on passeja (=hevosia) joita hoitaa ja joiden asioista huolehtii. Islanninhevosilla passi on askellaji, ja tätä samaa askellajia kutsutaan ravimaailmassa peitsiksi. Maailmalla on peitsareita, Suomessa ei, ainoastaan ravureita.

      Poista
    3. Ei mennyt kaksi asiaa sekaisin, termit kenties :) Kiva jos kirjoitat tästä! Mua on aina hirveästi kiinnostanut tämä aihe juurikin siksi, että samaa askellajia ei Suomessa raveissa näe ja olen ymmärtänyt, että jenkeissä nämä passihevoset/peitsarit juoksevat isoja rahoja :)

      Poista
    4. Siis kyllä nämä Sennin hoidokit taitaa ihan ravureita olla? Passi sanaa käytetty kun on tarkoitettu hoidokkia, ei peitsaria.

      Poista
    5. Joo, siis Minulla on vain yksi peitsari passina, nämä loput on ravureita :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uuden alku

 Kovasti koitin tätä blogia päivittää, mutta viimeisen kolmen vuoden aikana elämäni on muuttunut niin totaalisesti, ettei blogi ole oikein enää sama. Mielestäni on kunnioitettava nyt blogia, se oli loistokas vuosina 2012-2015. Tätä blogia on ollut aina hirmuisen ihana päivittää ja ehkä vielä jonain päivänä kun palaan takaisin satulaan voidaan tämäkin kääntää uudeksi nousuksi. Mutta sitä odotellessa haluan kiittää kaikkia blogin lukijoita kuluneista vuosista ja lukuisista kommenteista ja tuesta. Ilman teitä tämä polku ei olisi ollut puoliksikaan näin mahtava! On siis aika sulkea Kisamatkalla ja kääntää uusi lehti. Bloggaaminen on vieläkin lähellä sydäntäni, mutta mielestäni tämä blogi ei ole koskaan ollut täydellinen sille elämälle mikä minulla on tällä hetkellä menossa. Joten oli aika uuden blogin. Toivotan kaikki innokkaat mukaan myös raviurheilun maailmaan jos se vaan yhtään kiinnostaa. Kiitos vielä kerran kaikille näistä vuosista, toivottavasti nähdään vielä uudessa blogissa! Harnes

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Millainen on minun työpäiväni?

Niin no. Se vaihtelee tosi paljon päivittäin, mutta ajattelin silti tehdä tälläisen pienin Myday tyylisen postauksen, missä kerroin teille työpäivästäni. Jokaisessa työpaikassa olen tehnyt erilaisia päiviä, ensimmäisessä paikassa päivät olivat hurjan pitkiä (yleensä aamu viidestä iltapäivä neljään plus mahdolliset ravit), mutta näissä kahdessa jälkimmäisessä on ollut about 6-8 tuntisia normaaleita työpäiviä. Toki vaihtelua aina on ja etenkin jos pitää mennä raveihin tai on iltaruokinta vuoro tulee extra hommia. Mutta pidemmittä puheita, millainen on siis minun työpäiväni? Aamulla heräilen siinä puoli 5 - 5 välillä, usein torkuttelen viiteen asti. Tony tulee yleensä hakemaan minut töihin, ja päivästä riippuen mennäänkin tallille noin puoli kuuden aikaan. Joskus hieman myöhemmin ja joskus hiemain aikaisemmin, riippuen siitä kuinka kiireiseksi päiväksi arvoidaan. Yleensä hevoset on aamulla ruokittu joko Tonyn tai Meksikolaispariskunnan toimesta, joskus minä ja Tony aamuruokitaan