Siirry pääsisältöön

Esittelyssa taman hetkiset passit

Ajattelin nyt seuraavaksi esitella teille minun taman hetkiset passini. Nama tulevat hyvin todennakoisesti viela ainakin hieman muuttumaan, silla varsojen kanssa kun ollaan tekemisissa, toiset vaihtavat treenaria ja toiset muuten vain jaavat enemman jalkeen. Joten sitten ne ovat laitumella pitkia aikoja ja minulle tulee uusi hoitohevonen jne. Mutta silti haluan teille nyt esitella minun taman hetkiset viisi hoitohevostani. Enjoy!


King of Galapagos
s. 2017 - ori - peitsari
i. Art Major - e. Lima Desirable
passi marraskuu 2018 →

Galapagos on yksi minun ehdottomista lemppareistani! Jotenkin tykkasin siita jo heti kun tulin tallille enka osaa aivan varmaksi sanoa mika siina iski niin hirmuisesti. Yleisesti ori on todella kiva kasitella, valjastamisen kanssa ei ole mitaan ongelmia ja se on muutenkin hirmu jarkeva. Lisaksi se on (onneksi) alkanut parantamaan peitsiaan, mutta koska se on vahan huono peitsaamaan, se kayttaa hobblesseja paivittain. Kokoajan kuitenkin paremmin, viime viikolla se ei peitsannut yhtaan vaan ainoastaan laukkasi ja nyt mennaan kuitenkin jo hiitillakin suurimmaksi osaksi peitsia! Pienia askeleita kohti parempaa peitsia, taalta tullaan!





The Party's Rockin
s. 2017 - tamma - peitsari
i. Captiantreacherous e. Rocknroll Cameo
passi marraskuu 2018 →

Rockin on minun mussukka! Ihastuin tahan tammaan aivan silla silmayksella kun se tuli minulle. Omalla tavallaan se osaa olla maailman arsyttavin, mutta samalla hetkella se osaa olla myos niin hellyyttava! Ensimmaiset nelja paivaa se koitti lahinna potkia minua kun yritin laittaa hobbleseja tai jos edes koskin sen takajalkoihin. Nyt se ei enaa sentaan minua potki, heh. Mutta esimerkiksi kun kengittaja kavi laittamassa sille takakenkia, jouduin olemaan kokoajan vieressa koska neiti paatti ettei halua takakenkia. Ja halutessaan se osaa olla kylla todellinen neiti.. Hiiteilla se on tehnyt ihan hyvin ja joskus ei niin hyvin, ihan riippuen siita millaisella tuulella neiti on minakin paivana.





McGibson Guitar
s. 2017 - ori - peitsari
i. A Rocknroll Dance e. McGibson
passi marraskuu 2018 →

McGibson, McGibson, McGibson… Jos joku hevonen saa minun verenpaineeni nousemaan se on tama. Ori on aina naykkimassa tai puskemassa tai pullistelemassa tai ryostamassa tai mita ikina. Eika silla todellakaan ole minkaanlaista aikomusta kunnioittaa sita kanssa kavelijaa. Tai jos koitat menna karsinaan niin se nojaa porttiin niin ettet saa sita auki. Tai ehka raolleen mutta siita ei mahdu sisalle ja jos yritatkin se pikkasen tyontaa lisaa vastaan. ARGH! En jotenkin usko etta se on todellisuudessa mitenkaan ilkea, mutta pirummoinen saapas se ainakin on. Ei ole siis tata hevosta suurilla aivoilla pilattu. Minusta myos tuntuu etta se on vahan turhan energinen nyt kun se ei paase enaa tarhaan, silla viikko sitten se menna rymisteli lauta-aidasta lapi.. Sen jalkeen en ole enaa voinut tarhata sita muuta kun ehka sunnuntaisin jos jonkun muun kuin minun tarha on vapaana. Kukaan ei halua todellakaan ottaa riskia etta tama sekopaa on irti toistamiseen.



Southwind Viking
s. 2017 - ori - ravuri
i. Muscle Hill e. Vivacious Lady
passi marraskuu 2018 →

Viking eli The Champion. Meilla ei ole tallissa kovin montaa ravurivarsaa verrattuna peitsareihin (sanoihin etta noin 5 ravuria ja loput 20 peitsareita), mutta tama varsa on ravureista ehdottomasti paras! Ja kaiken lisaksi se on hirvean selvapainen ja mukava kasitella. Taman herran kanssa ainut ongelma on se, etta se rakastaa tarhailua ja voisi olla siella vaikka koko paivan. Aikataulut ei kuitenkaan anna sita myoden joten joskus kun menen sita hakemaan tarhasta mennaan pienta kissa ja hiiri leikkia. Tamankin ongelman ratkaisin ottamalla ruokakuppiin hieman ruokaa ja tadaa - sielta se mussukka kaveli vastaan. Tie jokaisen miehen sydameen kay vatsan kautta vai mita sanotte?



Sevendollar Shades
s. 2017 - ori - peitsari
i. Well Said e. Santastic
passi marraskuu 2018 →

Shades saa minut miettimaan etten varmasti tieda hevosista hevonkukkastakaan. Mina olen hevosenkasittelijana maaratietoinen, mutta kuitenkin sisallani asuu pieni kukkahattutati. Lahinna siis silla tavalla, etta uskon hevosten oppivan parhaiten kun niita kasitellaan rauhallisesti mutta maaratietoisesti. Taman hevosen kohdalla joskus en ole ihan varma miten pitaisi toimia. Toisena paivana se on kuin ihmisen mieli, seuraavana paivana se on sekaisin kun seinakello. Esimerkiksi lahipaivina, se on vain lahinna sapsynyt aivan jokaista kosketusta, sen silmat pyorivat paassa kun hedelmapeli ja kun koitat nostaa sen takajalkaa se istuu sinun paallesi. Ja jos vahingossa saat sille hobblesit ja alkaa juoksemaan ketjuissa edes takaisin. Ja kaikki nama vaikuttaisi ihan silta etta se olisi piesty joka ikinen paiva, mutta ei: mina olen ainoa joka sita on kasitellyt viimeiset kaksi viikkoa! Seuraavana paivana se saattaa toimia kun unelma ja taas sita seuraavana.. Homma alkaa alusta. Summasummarum en osaa sanoa tykkaanko  tasta hevosesta vai en, silla joka toinen paiva sen kanssa on kiva tyoskennella ja seuraavana paivana se on ehka maailman haastavin hevonen.

Kommentit

  1. Mitä hobblesit on ja mihin niitä käytetään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hobblesit on hevosten jalkoihin tulevat remmit jotka auttavat peitsareita peitsaamaan / estaa pienessa maarin laukkaamisen. Myos ravihobbleseja kaytetaan ravureilla mutta niissa on vain etujalkoihin tulevat lenkit. Ja ravihobbleseja on viela monellaisia erilaisia, esimerkkikuvassa on nyt karryihin tulevat ravihobblesit, jotka yleensa ovat kaytossa niilla ravureilla jotka todella herkasti laukkaavat.

      ravihobblesit: klik
      peitsihobblesit: klik

      Poista
  2. Sain vihdoin luettua blogisi loppuun. Alunperin kiinnostuin lukemaan, kun huomasin, että lähdit Amerikkaan töihin, tosin blogihan oli tietenkin aloitettava ihan alusta. Aivan mahtavaa, että viihdyt siellä ja toivon, että viihdyt vielä pitkään. Ulkomailla työskentelyssä on vaan sitä jotain <3 Toivottavasti jaksat jatkaa vielä bloggaamista. Luen enemmän kuin mielelläni näitä tekstejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista ja aivan uskomatonta että sait luettua koko blogin! Siinä mahtoi olla lukemista heh. Koitan ehtiä kirjoittelemaan täältä aina kun vain saan kuvia ja hyviä ideoita :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov