Siirry pääsisältöön

Kisaviikot 2011 - Vauhdikkaita putteja / Harraste 2.8.

Oli kyllä astetta pidempi päivä! Ainahan nuo kenttäkilpailut aikaa vie, mutta nyt oli kyllä toodella huippupitkä päivä ja kotona oltiin vasta puoli 7 maissa ja kuitenkin ollaan ihan tästä vierestä. Aamulla heposet vaikutti ihan kivoilta, Pyry sähläsi ehkä enemmän kuin ennen, mutta muuten ei ollut mitää ongelmaa missään. Sain letitettyäkin Pyryn melko nopeasti. Tyypillisesti piti tosiaan herätä klo 5.30, mutta niin tapaistani että nukuin pommiin ja heräsin vasta klo 6.15.. No tulipahan tehtyä taas nopeasti ja onneksi olin illalla pakannut suurimman osan tavaroista!
  

Lähdettiin sitten hieman myöhässä, perillä oltiin kymmentävaille 8. Mentiin  siinä sitten tarkastuttamaan rokotukset yms samalla kuin äiti ja Aliisa laittoi Mollaa kuntoon. Lähdettiin sitten takaisin päin ja kuulutettiin että kolmas valmistautuja (!!!) on Vilander! Olin sillain pienenä kysymysmerkkinä, sanoin Terhille että juoksee hakemaan takin, saappaat, hanskat ja kypärän ja hoputtaa äitiä. Sillä enhän ollut tajunnut opetella rataa.. Huoh, olinkohan ollenkaan kisoihin lähdössä :') No Molla saatiin nopeasti valmiiksi, itseni kuntoon ja suoraan pikkuverkkaan. Siinä sitten ehdin hetken ravailla, nostaa molempiin suuntiin kerran laukan ja eikun radalle jonka olin kerran nähnyt. Onneksi oli tuttarin lyhyt ohjelma, mitä olen mennyt monta kertaa ja minkä opettelu ei ollut hirvittävän vaikeaa. No, en sitten saanut Mollaa kuitenkaan pehmeäksi, mutta oli tasainen ja ihan ookoo. Prosentteja 60% ja siis 60vp. Eli ihan ookoo verkkaan nähden! Kuvia en valitettavasti kouluradasta julkaise, oli jotain niin kauheita ku en saanu heppaa menemään niin hyvin.. Häpeä!

Sitten siitä samantein mentiin vaihtamaan satula ja otetiin samalla Pyry ulos kun se autossa kokoajan riehui. Se olikin tänään ihan pöheli, huusi kokoajan vain Mollan perään ja sillä oli julmetusti energiaa! Mollalle sitten limet suojat ja huopa kera estesatulan ja eikun menoksi! Esteet oli juuri alkamassa kun menin, joten kävin nopeasti ilmoittautumassa ja kävelemässä radan ja eikun verkkaamaan! Molla oli hyvä verkassa, haki itse eteenpäin, mutta tässä taas aina ongelmana se että se etenee liikaa kohti estettä, jarruttaa ja tekee ns paikaltaan hypyn. Sain kuitenkin verkassa muutaman ihan kivan hypyn, vaikka innoissaan tamma kerran pari lähtikin hieman kauempaa..

hupsista!
Rata ei ollut mitenkään erityisen vaikea. Ensin söpö pikkuokseri, siitä suhteutettu kaareva pystylle. Portti okseri ja taas suhteutettu kaareva porttipystylle. 5 este oli sarja, josta tietenkin Mollan kanssa valitsin poni väleillä olevan. Kuudes este okseri aivan kentän päässä ja seiska - kasi linja 21-22 m kaareva linja, mikä aiheutti aika paljon hämminkiä. Siitä pääsi helposti hevonen karkaamaan vasemmalle, missä oli hurjasti tilaa, jos ei ollut tarkkana.

Molla oli ihan fiiliksissä radalla! Se halusi mennä, mutta yritin saada sen keskittymään ettei se tekisi niitä tyhmiä jarrutuksia. Ykköselle tuli ihan hyvin, mutta huomasin taas että itsellä on joku ihme vamma.. Tosiaan Mollan kanssa teen helposti sitä, että hypyssä kallistun ja laitan painon täysin vasemmalle, mikä ei todellakaan ole hyvä. Huomasin sen kuitenkin ja korjasin 2-4, mutta TAAS sarjalla tein saman tyhmän nojailuni. Tamma kuitenkin pelasteli.. Kuutoselle tuli lähelle, mutta keräsi jalat. Seiska olikin sitten  meille vaikeampi. Oli tullut paljon kieltoja juuri seiskalla ja aloin varmistelemaan ja tietty heti kun aloin meittimään liikaa, tamma alkoi jarruttelemaan, tuli lähelle ja tiputti. Möh.. oma mokahan se oli! Kasi taas sujuvasti ja ilmavasti puhtaasti. Eli rata esteiltä yhteensä 4 vp.

vamma!



Tyytyväinen olin kyllä tammaan! Sitten käytiin  vielä eläinlääkärin tarkastuksessa, ei ollut mitään huomautuksia ja sitten vain Pyryn selkään! Koululuokissa oli juuri alkanut tauko, joka oli n. puoli tuntia, joten ajattelin etten hirveästi verkkaa. Mutta Pyry oli ihan pöllö. Se ei seissyt, ei kuunnellut, se vain huusi kokoajan ja oli ihan pimee. Verkkasin sitten melko pitkään, mutta pelkäsin kokoajan että se ei jaksa koko päivää. No, ei olisi tarvinnut pelätä kyllä..

Ja, meni miten meni. Se oli ihan pöheli vaikka laukkailin sillä ties kuinka paljon ja yritin väsyttää. No ennen radalle pääsyä yritin vaan kevennellä sitä rennoksi ja oli vielä ennen pillin vihellystä ihan kiva. Mutta sitten kun piti lähteä radalle ja istui alas, meni sen hetken hyvin, mutta sitten alkoi sähläily ja huutelu. Ja kyllä hävetti! Paikoitellen ihan hyvä, melko tasainen 6 rivi tuli, mitä nyt muutamia vitosia kun hevonen oli täysin kättä vasten ja huusi kuin viimeistä päivää.. hassu hevonen! Prosentteja tuli yhteensä surkeat 56,11% eli 65,8vp. Hoh, ainakin alkoi hevosen oma moottori toimimaan, vielä kun saisi sen tekemään rehellisesti töitä eikä sekoilemaan, olisi hyvä!






Tosiaan noissa pahimmissä könötys kuvissa ravailen keventäen. En vain osaa näköjään sitäkään tehdä ihan oikea oppisesti.. No nauroimpahan taas kerran kouluradan jälkeen kun meni niin putkeen! Sitten Pyrylle estekamat päälle, väreinä oli tänään pinkki, mistä muuten heti saatiin palautetta, miten hieno huopa ja suojat meillä on, HIH! Mutta Pyrdelle kun tosiaan kaikki tuollainen hieman "kirkkaampi" sopii niin mielettömän hyvin. Ajattelin sitten ottaa ihan kunnon verkan ja kun mentiin estekentälle, oli tietenkin tauko menossa.. Kysyin sittne monelta jatkuu, sanottiin vartti yli ja kirjasin itseni 3 lähtijäksi. No tietty sitten aloitettiinkin jo 10 yli ja en ehtinyt tekemään niin hyvää verkkaa kun olisin halunnut. Luottavaisin mielin silti radalle lähdin, sen verran komeasti kyllä heppa hyppäsi!

Rata itsenään oli ihan onnistunut. Pyryn kanssa vähemmän teen tuota sivulle menoa, mutta huomasin että huonoissa hypyissä sillain tein helposti. Isommilla esteillä tätä ongelmaa ei tosiaan ole, en tiedä mikä ihme vaivaa kun pikkuesteillä ei osaa istua oikein.. Oli todella vauhdikas ja hyppäsi tarkasti. Muutama este tuli hieman lähelle, mutta olen ylpeä kun herralla on tarkat jalat ja nosti puhtaasti yli. Ongelmaksi muodostui taaas viimeinen linja, tällä kertaa viimeinen este, joka nyt on Pyryn kanssa kummitellut. Varmistelin hieman seiskalle, ei ongelmaa ja tuli reippaassa laukassa alas. Sitten aloin miettimään teenkö vaiko enkö pidätettä, jätin tekemättä ja puomit tuli mukaan. TYHMÄ minä. Totta kai kun näin askeleen olisin voinut tehdä pidätteen, mutta jotenkin aivot lagasivat juuri siinä kohden.. 



Sitten olikin todella pitkä tauko. Laitettiin hevoset autoon, tarjottiin vettä ja hengailtiin sitten vain siellä. Maastokoe alkoi vasta klo 14 ja koska olin luokassa 50c, lähdettiin ihan lopussa. Mollan startti oli klo 16.48 ja Pyryn klo 17.38. Käytiin kävelemässä maastorata, mikä nyt ei hirvittävän vaikea ollut, mutta kuitenkin ihan kiva. Kuvat maastoesteistä kannattaa katsoa JXn sivuilta, täältä! Kiva että joku ikuisti esteet niin on helpompi kertoakin! Ykkönen tosiaan samassa paikassa kuin verkka. Hieman ongelmia hevosten kanssa jotka ei halua lähteä pois kavereiden luota, haastetta heti alussa! Kakkonen siinä missä ennen on ollut halkopinot, oli nyt tuollainen normi tukki. Kakkoselta tiukka kaarre kolmoselle, kolmonen kiva, ison näköinen sianselkä tyyppinen este (ei sianselkä kuitenkaan kun on vain puolikas, miksen saa päähän mikä se on?). Neloselle hieman laukkaa ja vitonen sitte pienen veden läheisyydessä. 6 ja 7 esteet suhteutetulla välillä, olisikohan ollut neljä askelta mitä hepat sinne otti. 8 tukki ennen alashyppyä ja 9 alashyppy. Sitten tultiin kohti isoa vettä ja siinä matkalla yksi normi tukki ja sitten veteen ja vedestä pois hyppy. Viimeisenä vielä tuollainen tukkiokseri ja sitten vain posottaen maaliin! Enimmäisaika radalla oli 3,45 minuuttia ja tempo 400 m/min. Eli ei mikään hirmuisen nopea tempo niinkuin harrasteessa yleensäkään!

Tunnin katselin kisoja ja tuntia ennen starttia ruuvasin sitten hepoille hokit ja teippasin suojat. Pyry oli kokoajan hirveä sählä ja äitin alkoi mennä siihen pikkuhiljaa hermot. Samoin että heti kun Molla tulee, vaihdetaan hevosia ja teen pidemmän verkan Pyryn kanssa. Yllättävän nopeasti se aika sitten kului ja pian jo pääsinkin verkkailemaan Mollan kanssa! Meidän kenttävärinä tosiaan on tuollainen royal-sininen ja oli työn ja tuskan takana löytää saman sävyistä huopaa! Pyryn ja Mollan toiset bootsit ei ehtinyt tulemaan, joten siksi mustat. Verkassa Molla oli tosi kiva, tosin alkoi yskimään tosi paljon! Sujuva kyllä pölisi melkoisesti ja samoin tie siinä vieressä..




Ja sitten olikin kohta jo "numero 70, 3 minuuttia"! Koska radan enimäisaika oli toodella hidas, ajattelin ettei ole mikään hirvittävä kiire ja mietin että laitan kellon vain ihan rauhassa päälle ja etenen ihan rauhassa, mutta kuitenkin eteenpäin. Molla oli lähtökarsinassa ihan lunkisti, seisoi vaan kun itse sääsin kelloa. Sitten tulikin pian "3,2,1 ratsasta!" ja kello käyntiin ja menoksi! Molla oli toosi suloinen, vaikka toin sen ensimmäiselle tosi huonosti ja joutui hyppäämään läheltä. Mollalla meinasi sujuvasta lähtö olla vaikea, ei tosiaan olisi halunnut jättää kavereita. Siksi alkoi hieman epäröimään 2, mille tuli lähelle, mutta hyppäsi hyvin. Sitten olikin se pelottava iso kolmonen, mistä olin ihan varma että Molla sanoo jotain. Mutta ei! Se hyppäsi sen ehkä parhaiten koko radasta! Oi vitsit kun olin ylpeä! siitä sitten matka jatkui 4 ja 5. Molemmille hieman lähelle, yritin korjata rytmiä suhteutetulle. Otin kerran kunnolla kiinni ja samalla huomasin kellostakin että edetään turhan reippaasti. Suhteutettu hyvin ja Mollan bravuuri, alashyppy oli ihan täydellinen. Sitten taas vilkaisin kelloa ja oli pakko hieman volttailla ja odottaa ajan kulumista, uusi laukka ja kohti vettä! Vettä ennen oleva este taas hieman lähelle, mutta UPEA tamma laukkasi suoraan miettimättä veteen ja hienosti pois. Viimeinen kelloon vilkaisu ja siinä vaiheessa huomasin että aika menikin nopeammin kuin me, kunnon spurtti, vauhdilla yli 12 ja maaliin! Ja aika oli kellon mukaan n. 3,43 eli ihan täydellisesti!


ja hanaa!

upea upea tamma!
Ja iisot halit ja taputukset sai kyllä neiti! Ja autolla kauhean kasan rapsutuksia ja taputuksia kaikilta. Sitten laitettiin nopeasti Pyry kuntoon, numerolappu päälle ja uudestaan selkään. Ajattelin että teen sillä kunnon verkan, meinaan oli taaas ihan sekopäinen kun Molla oli ollut pois. Niinpä mentiin heti sujuvaan, siellä hieman ravia ja paaaljon laukkaa! Aluksi meinasin vain tippua siltä kun pomppi ja hyppi ja ei tiennyt minne suuntaan olisi mennyt :') Hyppäsin muutaman kerran putkeen pienen tukkiokserin ja muutaman kerran tukin, sitten kävelyä, taas laukkaa, kävelyä ja laukkaa. Ja energiaa piisasi! Sain kuitenkin aivan kauheimmat pöllö energiat siltä pois ja viimeiset hypyt olikin jo suht kärsivällisiä. Tietty herra oli ihan pinkeenä menossa, mutta ihan kivasti kuitenkin sain keskittymään loppujen lopuksi!




Hieman Pyryn kanssa pelotti lähteä maastoon kun oli sellainen kuumakalle tänään. Mutta niin taas, puolentunnin päästä siitä kun olin tullut sujuvaan. Huudettiin että 93, 3 minuuttia. Huh! Ja Pyry ei meinannut pysyä nahoissaan lähtökarsinassa, olisi kokoajan halunnut vain mennä.. Ja kello käyntiin ja menoksi! Pyry oikein ampaisi karsinasta tuli turhan vauhdikkaasti ekalle, minkä takia valuttiin lähelle. Sujuvasta poistuminen ei Pyryn mielestä ollut paha, mutta lähdettiin toiseen suuntaan (autot vasemmalla, lähdettiin oikealle), mikä sai Pyryn hieman vastustelemaan. Este kuitenkin näkyi ja se innostui ja ampaisi kohti. Pohja oli jo hieman pehmennyt, joten pikkuisen mentiin kompuroiden yli, mutta yli koitenkin! Kolmonen ei mennyt niin tyylikkäästi, tultiin siihenkin lähelle, jonka jälkeen annoin laukata hieman otin kiinni ja yritin saada sen paremmin keskittymään ja sitten homma alkoi pelittämään! Sen jälkeen jokainen hyppy oli täydellinen, suhteutettu aivan oppikirjoista! Alashypyssä jäätiin hieman kauas ja tuli melko massiivinen hyppy, muuten hyvä. Siinä vaiheessa vilkaisin varmaan 4 kerran kelloa ja tajusin että olen aivan liian nopea. Niinpä hetkeksi raviin ja käyntiin ja uusi laukka. Sitten tultiin vedelle ja poika oli niin upea! Se laukkasi aivan innoissaan veteen ja teki ihan täydellisen uloshypyn, tämäkin kuin oppikirjasta! Viimeinen este suhteellisen hyvin ja maaliviivalla katsoin kelloa ja hieman aliajassa tultiin. Aika taisi olla 3,23 kun tultiin maaliin, eli 2 sekunttia aliaikaa. Mutta olen yyber tyytyväinen, en osannut ollenkaan odottaa kun otin sen että se on tuollainen tykki. Nautin itse vauhdista ja se sitä tarjosi, tosiaan ;)

JIIHAA!



Olen kyllä toosi tyytyväinen tähän päivään! Lopullisissa tuloksissa olin Mollan kanssa sijalla 13 ja Pyryn 15. Ei siis aivan huonosti, luokassa 30 lähtijää. Nyt vain treenaillaan vielä koulua ja sitten Niinisaloon vielä hyppäämään syksyllä viimeiset kenttäkisat! Innolla odotan sitä. Lisää kuvia tulee tietenkin kunhan niitä saadaan esille (muut kuvaaja) ja saan tilattua (JX). Nämä kaikki siis joko Terhin tai Aliisan kuvaamia, kiitooos! Kisat jatkuu taas torstaina meidän osalta, Terhi menee Mollalla ja minä Pyryllä suomenhevosille avoimen Helppo Cn. Pitää vaan verkata Pyrde paljon paremmin kuin tänään niin hyvin menee! I hope..

Kommentit

  1. Kiva postaus oli taas kerran (: Ja teillä meni tosi hienosti ++ tuo Mollan maastovarustus oli niin hieno(:

    VastaaPoista
  2. Hienoja kuvia ja kiva postaus :-) !

    VastaaPoista
  3. Olin maastossa 10 esteellä tuomarina ja miettisin nimesi ja hevosten kohdalla että mistä ne on niin tuttuja, mutta tajusinki sitte kisojen jälkeen että seuraan sun blogias! :D

    VastaaPoista
  4. sun blogis on aivan mahtava! onnea hienoista tuloksista :)

    VastaaPoista
  5. Kiitoksia kaikille! :)

    Hanna, aijaa :D Mää siel metikössä vähän volttailin ku tultii alku matka turhan vauhdikkaasti.. :')

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov