Siirry pääsisältöön

Onnen, onnistumisen ja oivaltamisen virne naamalla

Ehkä tästä istunnasta saadaan vielä kelvollinen?


Haukon edelleen henkeä ja naamalla on typerän näköinen onnen, oivalluksen ja onnistumisen virne. Tein tänään NIIN monta ahaa-elämystä ja sain hevosen toimimaan 110-kertaa paremmin kun ikinä. Ja kaikki kun vain muutin hieman istuntaa. Pientä hienosäätöä, jalkoihin ja selkään ja avót! Minulla oli herkkä, pehmeä hevonen jota ratsastin vain ja ainoastaan painolla ja istunnalla. Uskokaa tai älkää, jo hengittämällä ulos ja pysäyttämällä lantion liikkeen hevonen teki siistin pysähdyksen. Hienosäätöä vielä on Pyryn kanssa, sillä herra on niin herkkä ja kun nyt itse hieman hallitsin vatsalihaksiani, tein turhan voimattaita muutoksia. Mutta eiköhän se tästä!

Olen niin onnellinen, ei todellakaan mennyt rahat hukkaan ja ole täysin suuret kiitokset velkaa Terhille, joka houkutteli minut kurssille. En tiedä mitä tekisin jos en olisi mennyt. Nyt olen täynnä uutta puhtia, haluan harjoitella ja parantaa istuntaa, mennä uudestaan Airan oppiin ja hallita kehoni paremmin. On niin uskomattoman hieno fiilis kun hevonen toimii ajatuksen voimalla!

Ratsastaessa asennonmuutokset huomasi heti. Aluksi oli olo että ei helkkari, oon ihan kyttyrässä ja etukenossa. Hevonen toimi kuitenkin herkästi ja vaivattomasti. Sitten piti muutta asento takaisin vanhaksi. Siinä vaiheessa Pyry jännittyi, meni vahvaksi ja levottomaksi edestä ja alkoi lyhentämään askelta. Uudelleen uuteen asentoon ja hevonen rentoutui ja meni letkeästi. Se oli niin HUIMA muutos, sen tunsi NIIN SELVÄSTI selässä, että melkein tirautin pari onnen kyyneltä. Hihkuin onnesta kun osasin istua laukassa ENSIMMÄISEN kerran kunnolla. ihan paikoillaan, ihan rauhassa. Lopulta kun viimeisiä kertoja muutettiin asento vanhaksi, tuli sellainen olo, että miten ihmeessä olen kuvitellut ratsastavani näin.. Se tuntui niin epämukavalta jo itsestäkin!

Joten ei voi kun sanoa että HUH, ja nyt alkaa treeni oikein tosissaan. Innosta puhkuen! Suuret kiitokset Airalle ja Terhille ja Outille! Upeaa että oli näin upea kurssi ja mielettömän fantastinen opettaja. Ei kaduta missään nimessä ja uudestaan ollaan takuulla tulossa ;)

Kommentit

  1. Airan opit ovat kyllä aivan huippuja! Pääsin viime viikonloppuna itsekin hänen kurssilleen ja samankaltaisia ahaa-elämyksiä tuli kyllä useita. Nyt kun viikon on jaksanut miettiä lantiota ja selkää oikeaan asentoon, alkaa uusi istunta tuntua jo ihan kotoisalta eikä enää siltä mäkihyppääjäkyttyrältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Minusta tuntui jo sen tunnin aikana tämä uusi oikea asento kotoisammalta kun vanha! :D Vielä pitää muistaa varsinkin jalat itsellä, siitä se kaikki lähtee! Onneksi itsellä on nii herkkä hevonen (pyry) että nyt osaan itsekin katsoa koska istun väärin, hevosen heti protestoidessa ;)

      Poista
  2. Istunnalla on kyllä ihan yllättävän isoja vaikutuksia, itse olen aina ollut vähän lysyssä ja vastapaljastuneen jalkojeni rakennevirheen takia koivet eivät ole olleet hyvässä asennossa. Heti kun aloin muuttamaan asioita alkoi hevonenkin kulkea nätimmin, ja nyt innolla odotan että saan jalkani niin hyvään kuntoon että pääsisin taas hevosen selkään. :) Aivan hirmuisen paljon tahtoisin minäkin tunnille, jonka ainoa tarkoitus olisi vahdata istuntaani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos joskus vaan tulee mahdollisuus Aira Toivolan Ratsastuspilateskurssille, mene! Se on sellainen maailman mullistava kurssi missä kokee niin monta ahaa-elämystä.. Aluksi tulee tunne että voi vitura, olenkin ratsastanut nämä 15 vuotta täysin päin prinkkalaa, mutta sen jälkeen.. Tulee tunne että minä osaan ja opin!

      ai että, edelleen niin fiiliksissä! :D

      Poista
  3. Aira todellakin on huippu. Olen ehkä nyt vuoden verran käynyt tunneilla, ja joka kerta yhteistyö hevosen kanssa on parantunut huomattavasti...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. on todella! Itsekin haluaisin useammin Airan tunneille, harmi kun käy harvemmin täällä suunnalla :(

      Poista
  4. Missä päin tuo istuntakurssi oli? Kamala hinku tuli :D lähenkin googlettamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli Vaskiossa Onnenperän tallilla. Aira itse vaikuttaa tosiaan pääkaupunkiseudulla jos oikein ymmärsin, mutta kursseja järjestetään aina kun ehtii Aira niin täällä varsinais-suomen tietämillä :) Toivon mukaan ;)

      Poista
    2. AIVAN IHANA blogi! luen joka päivityksen ja saan teistä intoa omaan treenailuun :)

      Poista
    3. Kiva kuulla että me toimitaan motivaattoreina, se on aina positiivistä! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov