Siirry pääsisältöön

Totallinen katastfori päivä: ylimääräistä sydämentykytystä ja surkeita ratoja

Huokaisen helpotuksesta ja toivon että tämä olisi tällä selvä


Tosiaan, tänään oli keskiviikkokoulukilpailut ja starttasin molemmille B:3. Koko päivä oli aivan kauhea, koulussa kaikki meni juuri niin kun en halunnut ja kotona en taas saanut kaikkea tehtyä mitä piti. Päivän kun kruunasi vielä se että en ollut saanut ketään auttamaan tänään, joten matkaan lähdin aivan yksin. Paikalla oli onneksi Suski ja hänen kaveri, mutta Susannallakin oli kepit, joten suosiolla tyytyi kuvaamaan. Pääsin turvallisesti perille ja kävin sitten sumplimassa lähtöjä. Sovin että menen Pyryn kanssa viimeisenä (alkuperäisen 21 sijaan) ja Mollalla 12 niin kuin oli tarkoitus.

Molla reippaasti kuntoon ja siellä se Pyry sitten alkoi hieman kuopimaan ja riekkumaan, niin kun aina. Tiesin että se rauhoittuu kyllä ajan kanssa. Vitsillä heitin sitten lähimmille tutuille että saa sitten tulla ilmoittamaan jos herra tulee läpi autosta. Ja nauroinkin vielä päälle. Verkassa Molla tuntui hyvältä ja huonolta, ei kyllä ollut ollenkaan minun päivä. Tuntui etten saanut ollenkaan tuntumaa ja kädet valahtivat koko ajan. No, radalle meni juuri 11 ratsukko kun maneesin ovi avattiin (seuraavan päästäkseen sisälle). Olin aivan oven lähellä, kuulin järjetöntä meteliä (kolinaa) ja sitten huutoa ja seuraavaksi huudettiin "Pyry on irti". Menin ihan paniikkiin (kuvittelin jo päässäni kolmijalkaisen hevosen tai vanerilevy mahassa juoksevan raadon) ja saman tein Mollan kanssa pihalle. Vastaan juoksi Pyry, ilman riimua. Heppa oli ihan sekaisin, etsi Mollaa paniikissa. Hyppäsin alas ja huikkasin vain Pyrylle että sooo, minä ja Molla tässä ja samantien Pyry rauhoittui ja haisteli Mollaa. Otin Pyryä päästä kiinni ja pidin siinä (Molla seisoi nätisti vieressä, ihana tamma!) kunnes saatiin Pyryn riimu. Vapisin kauttaaltani ja pidättelin kyyneliä. En ollut edes uskaltanut vilkaista vielä hevosta tarkemmin. 

Talutin hevoset autolle ja sain onneksi kiltin naisihmisen pitämään Mollaa samalla kun tutkin Pyryä. Painelin kylkiä, selkää, tutkin jalat, painelin jänteet, polvet, niskan.. Verta tuli kahdesta pienestä hokin polkemasta, muuten ei ollut mitään näkyvää. Loimi oli mennyt hieman rikki ja molemmissa etusissa pienen reijät. Ei ontunut ja oli ihan normaali, hieman adrenaliini virtasi. Olin onnistunut soittamaan isäpuolelle, joka oli onnekseni juuri tullut töistä kotiin ja lähti saman tien kopilla hakemaan toista hevosta. Kävin kysymässä saisinko vielä startata, vaikka "vuoroni" meni jo. Sain siirrettyä Mollan starttia muutaman ratsukon päähän ja kun isäpuoli saapui, talutteli se Pyryä pihalla sen aikaa kun menin Mollalla.



Tosiaan itsellä ei ole mitään havaintoa mitä on tapahtunut. Sen tiedän että meillä on käynyt ainakin jonkinlainen tuuri, sillä tuossa olisi voinut käydä heti todella pahasti. Tällä hetkellä näyttää hyvältä, Pyry ei onnu eikä aro mitään. Hieman nosteli takajalkoja, mutta nekin saattaa olla vain saanut kovempaa tälliä, toivon mukaan. Onneksi vaneri on antanut periksi ennemmin kun rikkonut pahemmin hevosta. Parin päivän aikana osaan sanoa kävikö mitä ja kuinka pahasti. Starttasin kyllä Pyryllä vielä, ratsastaessa se oli aivan normaali ja sai paljon kehuja taas katsomosta kun meni niin hienosti ja rennosti. Illalla katsoin myös koko hevosen läpi ja hoisin hokinpolkemat. Nyt vaan toivotaan ettei ole mitään pahempaa sattunut!

Takaisin Mollaan; Pakko sanoa että keskittyminen oli jossain aivan muualla kun radassa. Ratsastin tiet huolimattomasti ja tammakaan ei ollut enää yhtään kiva, toisinaan oli hyvä muoto ja tahti. Laukka ei pyörinyt ja muutenkin koko rata oli hakemista. Saatiin jotain 55,6% en muista ja pääasia että tamma sentään meni radan loppuun vaikka kuski suri kaikkea muuta. Mollan radan jälkeen laitoin Pyrylle satulan ja kiipesin selkään ja menin verkkaamaan. Isäpuoli laittoi Mollan koppiin ja vaihtoi väliseinän autoon että sain Pyryn tuotua. 

Verkassa Pyry oli hieno, mutta itse jännitin hirveästi. En tiedä edes mitä. Ratakin meni sumussa, pätkittäin tosi kiva, seiskoja oli paperissa ja istunnastakin sain vanhan 5 sijaan 6! jee! Laukka ei pyörinyt tänään jännittämiseni takia, mutta heppa oli rento ravissa ja mehän vasta harjotellaan! Saatiin jotain 56,7% mikä ei yhtään vastaa fiilistä, olen vain onnellinen kun heppa oli ihan ookoo tuo ryminän jälkeen. Kotimatka sujui ongelmitta ja autoon heppa käveli nätisti, ilman mitään epäröintiä. Olen vieläkin ihan kauhuissani, pelästyin niin paljon! Tykkään Pyrystä hirmuisesti, en halua sitä missään nimessä menettää.


Nyt kaikki peukut pystyyn että selvittäisiin vaan säikähdyksellä ja parilla pikku polkemalla!

Kommentit

  1. no huh, hyvä kun ei pahemmin käynyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep, onneksi :) Nyt vain toivotaan ettei tule mitään jälkikäteen, tosin aamulla herra ainakin näytti ihan hyvin voivalta ja onnellisena nyt on tarhassakin :)

      Poista
  2. Hui! Hienostihan nuo kisat silti menivät vaikka noinkin paljon ylimääräistä äksöniä oli. Toivotaan että selvisitte säikähdyksellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. älä, pelästyin aivan mielettömästi! Nooooh, vähän olin itse turhan jännittynyt, eiköhän se tästä lähde taas :)

      Poista
  3. No huh minäkin jo kerkesin säikähtää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. minäkin vielä illalla vapisin kun pelästyin niin pahasti!

      Poista
  4. Toivottavasti ei käynyt mitään pahempaa, onneksi näillä näkymin teillä oli onnea matkassa! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep, tässä parin päivän sisällä nähdään, mutta vielä herra on ainakin ihan normaali ja ei vaikuta että mistään olisi kipeä :)

      Poista
  5. uh, paska juttu tommonen. Hyvä, että hevonen oli kunnossa. :----)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. on kyllä! Niin monta kertaa ollut tuolla yksin juuri noin kun nyt, en olisi villeimmissäkään kuvitelmissa uskonut moista! Jep, nyt toivotaan ettei tule mitään jälkikäteen :)

      Poista
  6. Onneksi selvisitte ilman koppikammoja sun muita! Onni onnettomuudessa :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov