Siirry pääsisältöön

Keskiviikkokisa fiilistelyä

Putet sanoi wroom wroom! niin ja klikkailkaa kuvia isommaksi!


Tänään tosiaan oli Keskiviikkoestekisat Ypäjällä. Janni meni Mollalla ja Petra Elmolla 70 cm, itse Pyryllä 90 cm. Äiti toimi Oskarin kanssa kameramiehenä ja videota ei Pyryn radasta tällä kertaa tullut, mutta heitän pikakelauksella sitten muuten tämän selittämisen! Kuvat jouduin jättämään pieneksi kun en itse kestä katsoa tuota pikselimössöä isompana, oi kumpa nyt saisi rahat kasaan uuteen objektiiviin! Ilouutisia tosiaan se että muistikortti on vihdoin hommattu, vaikka verkkokauppa.com minulta veikin 30 euroa muistikortista joka ei edes sovi kameraani! Piru vie, vielä KYSYIN ja VARMISTIN että varmasti on oikeanlainen ja vakuutti kovasti. Eipä ollut ei..

Mutta tosiaan, tähän päivään. Itsellä oli tänään lääkäri klo 12.10, joten en ollut töihin mennyt - vaikka kyllä aamulla kuulin ettei tänään olisikaan ollut töitä - vaan suuntasin aamusta Forssaan viemään äidin koululle ja siitä lääkäriin. Lääkäri ei osannut sitten sanoa mitään syytä tähän jatkuvaan pitkään kestäneeseen yskään, mutta löytyi sitten kuitenkin poskiontelontulehdus! Oli muuten superkiva lääkäri, selitti kaikki mitä tekee, miten ultralaite toimi, kertoi mitä se kertoo jne, oli todella kiva olla siellä kun otti huomioon kaikki toiveet ja kysymykset! Lisäksi keskusteli muutenkin, halusi tietää tarkemmin missä olen töissä jne (on siis työpaikkalääkäri), jäi itselle todella positiivinen kuva lääkäristä!

Sieltä lähdettyäni suunnistin heti Prismalle hakemaan sitä muistikorttia ja lukijaa. Kiireellä kotiin, hieman syömistä ja keskustaan. Äiti jätti minut apteekille (mistä kävin lunastamassa antibiootin ja astmalääkkeen mitä siis koitetaan nyt tähän pitkittyneisyyteen) ja siitä kävelin sitten tallille kun äiti meni hakemaan Petraa koulusta. Ensin omien hevosten jalat pesuun ja sitten Herra Elmerin. Elmo katsoi mua ihan tyhmänä kun rämmin sen mutatarhassa ja mietin miten pääsen turvallisesti toiselle puolelle niin että jos Elmo päättää tehdä niitä sen temppujansa niin saan pideltyä sen. No, oli herra kuitenkin todella nätisti ja sain helposti pestyä sen jalat ja harjattua. On ehkä maailman lupsakkain ori, heh ;) Kuitenkin, varustin siinä sitten omia mitä ehdin kun äiti ja Petra tuli ja vähän sen jälkeen Janni. Hepat kuntoon, kyytiin ja eikun menoksi! 


Päästiin nopeasti luokkien 1a ja b välissä kävelemään rata. Sitten puolijuoksua verkkaan ja pikainen verkka. Oikeastaan tämä sopii varsinkin Mollalle paljon paremmin, tehdään lyhyt ja ytimekäs verkka niin ei ehdi jäämään murehtimaan pikku asioita. Molla hyppäsi hyvin ja ei muuta kuin radalle! Ja hienosti meni Jannin ja Mollan rata, rytmi oli kohdillaan ja vaikka Jannia jännitti niin puhtaasti ja hyvässä ajassa maalissa. Lopulta Janni ja Molla sijoittuivat toiseksi, hyvä tytöt! Petra ja Elmo meni seitsemäntenä ja tuuppari tuppasi hieman kontrollifriikiksi välillä, mutta ylpee oon niistä, 4vp maaliin ;) Tässä vielä Jannin ja Mollan rata, ensimmäinen este jäi kuvaamatta, mutta kuitenkin:


Itse olin maneesissa jo Pyryn kanssa ja otin heti verkkaa. Pyry taas on Mollan vastakohta ja se tarvitsee enemmän verkka-aikaa. Otin pari kertaa pientä pystyä, laukkailin ja yritin taivutella. Ongelma oli vaan tällä kertaa varusteissa, meinaan meidän uusi W-Profilen (!!) hackamore on vielä niin uuden karhea että löystyy käytössä. Tästä vasta riemurepeää kun Pyry tajusi sen ja valuessaan alemmas pidätteet ei mennyt enää niin helpolla läpi. Kyllä huomaa heti kun ei ole varusteet kunnossa ja heppa turhan pinkeänä! Verkassa Pyry tuntui muutenkin hirvittävältä, hypyt meni kaikki vähintään pieleen. Yritin vain muistella pysyä itse rauhassa ja keskittyä enemmän tasaiseen käteen kun liikaan säätämiseen.

Radalla Pyry oli parempi, mutta edelleen hackamore löystyi ja välillä hävisi jarrut. Luojalle kiitos että toimii sentään pikkusen hevonen painoavuilla niin sain sentään käännettyä.. Välillä radalla tuli ihan ihmeellisiä loikkia ja itseäkin alkoi hieman välillä jännittämään miten se hyppää. Intoa tosiaan oli ja puhtaasti maaliin päästiin ja lopulta taidettiin toisiakin olla. Rata tuntui helpolta ja vaivattomalta, eli seuraavaksi jos olisi metri niin päästäisiin sitäkin enempi treenailemaan ;)



EDIT klo 22.10 
Jannilla olikin kamerassa video meidän radasta, jippii! Siitä sitten pääsikin itse analysoimaan. Mielestäni perusrata meni vielä ihan ookoo, mutta oli virhe antaa tilaa uusinnassa ja siitähän sitten aloitin itse ajojahdin. Nooo, joskus käy näin paremmissakin piireissä ;)

En nyt kykene edes analysoimaan omaa ratsastusta tai rataa, jotenkin tuo oma osuus meni niin pimennossa ja hämärän rajamailla.. Heppa kuitenkin tuntui suhteellisen kivalta, eli tästä on taas hyvä jatkaa! Huomenna on viimeinen työssäoppimispäivä, eli sen jälkeen toivottavasti helpottaa ja pääsen sitten oikein kunnolla treenin makuun, vaikka nyt olen muutenkin päässyt siihen aika hyvin. Huomenna hepat menevät maastoilemaan, en vielä tiedä itse pääsenkö paikalle, mutta kuitenkin. Perjantai onkin pyhitetty kouluratsastukseen ja sunnuntaina tarkoitus hypätä.. Seuraavalla viikolla onkin taas parit kisat ja niin. Mutta eiköhän tästä taas jatketa, kuulumisiin!

Kommentit

  1. En oo varma oletko kertonut enkä ainakaan löytänyt, niin kenen hevonen tämä Elmo on? :) Voisitko kertoa siitä vähän enemmän? :)


    Harmi jos Pyry oli verkassa kauhea :( tsemppiä teille ja kyllä se siitä taas paranee kun pääset treenaamaan ahkerammin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä haluat Elmosta tietää? On siis Sanna Silvon kasvattava Silvolan Elmeri, Kati Viitakoski Lappeenrannasta omistaa ja on Petralla ylläpidossa :)

      Ja on muuten tarjolla jalostukseen, KTK-II! ;)

      joo, kyllä noi verkat välillä tuppaa menemään huonosti, onneksi kuitenkin jostain löytyy jotain hyvää!

      Poista
    2. No lähinnä kerroit jo kaiken mitä halusin tietää, kun lähinnä luulin että se on joku tuttusi hevonen ja Petra vaan ratsastaa sitä mutta nyt ymmärrän miksi aina sillontällöin siitä postauksissa mainitset :)

      Katselin vanhoja postauksias ja täytyy kyllä kehua, oot tehnyt Pyrystä niin hienon! Paljon ootte kehittynyt vahoista postauksista. Hienoa työtä ja jatka samaan malliin niin teistä kuullaan vielä paljon!

      T:Ylempi anonyymi ja pitkä aikainen anonyymi lukija, nyt vasta uskaltauduin kommentoimaan

      Poista
    3. Jeps, tosiaan muutettiin nyt Elmon kanssa samalle tallille niin tulee useammin mainittuakin varmaan :)

      Oi, kiitos kovasti :) Töitä on kyllä tehty ja edessä vielä on tekemistä mutta toivottavasti jatkuu samaan malliin kehitys!

      Ja hienoa että uskalsit kommentoimaan, on kiva kuulla että on luettu blogia jo pidempään, lämmittää kovasti mieltä!

      Poista
  2. Jos et olis kertonut että sulla ei ollut oikeen jarruja ja hallintalaitteet vähän epäkunnossa, ni en olis kyllä yhtään huomannut! Siistiltä ja helponoloiselta meno näytti :) Et miten hienosti sitte menee, ku on varusteetkin kunnossa!

    VastaaPoista
  3. Tosi sujuva ja rytmikäs rata, Pyry näyttää hackamoren kanssa tosi hyvältä :)

    // Pärlahästar

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Se on kyllä hackamoren kanssa ihan parhaimmillaan, nyt kun vielä saadaan tuo oma säädettyä oikein!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov