Siirry pääsisältöön

Maailman parhaimmat putet!

taas on hyvä fiilis noin kokonaisuudessaan


Piti jo pari päivää sitten kirjoitella, lisäksi oli videopostaus leikkailua vaille valmiina ja sitten kaikki jäi. Uutta materiaaliakaan ei oikeastaan ole kuin kisoista, mutta ajattelin silti kerrata viikon tapahtumia, joten pitäkää hatustanne kiinni!

Maanantai menikin osaltani pitkäksi, sillä olin 7-22.20 töissä. Olen siis tällä hetkellä työssäoppimassa isäpuolen mukana ja päivät hieman venähtävät siellä. Petra siis hoisi Pyryn liikutukset, kävivät Jannin kanssa maastoilemassa ja hieman kentällä pyörimässä. 

Tiistaina olinkin koulussa 8-15 korvaamassa terveystietoa, mistä nyt toivon mukaan pääsin läpi. On se vaan kumma kun koulu on välillä semmoinen asia mikä ei kiinnosta. Töihin lähtee tuhat kertaa innokkaammin kuin kouluun, mistä sitten lienee. Tiistaina mentiin Petran kanssa maastoon, käytiin ensin kiipeilemässä varmaan puolisen tuntia ja sitten hiittiksellä vähän laukkaspurttia. Pyry otti Mollan varaslähdöstä huolimatta voiton, hah, siitäs saitte ponitytöt! 

Keskiviikkona vietin itse ja hevoset ansaittua vapaa päivää. Mutta torstaina sitten pistinkin Jannin koulurääkkiin Mollalla ja tsekkasin samalla Petraa ja Pyryä. Petralla ei kuitenkaan ollut minulta lupaa mennä paljoa, koska olin illalla menossa herran kanssa valmennukseen, mutta katsottiin ihan perusjutut, ravi, laukka, siirtymiset jne. Jannin kanssa tehtiin myös paljon perusasioita. Aloitettiin ihan taivuttelulla ja lopputunti melkein menikin siinä volttikahdeksikolla tapellessa että Molla todellakin taipuisi ja Janni pystyisi istumaan itse mahdollisimman tasaisesti. Hyvä siitä tulee!

Illalla sitten suuntasin Piken valmennukseen opistohallille. Heti kun Pike tuli paikalle, kerroin uudesta kuolaimesta - hackamoresta - ja sitten ei kun hommiin. Aloitettiin ensin linjalla missä oli neljä ravipuomia, määrittelemätön väli ja pieni pieni pysty. Tämä tultiin siis ensin ravipuomit, laukan nosto ja pysty. Tosi kiva tehtävä ja Pyry hieman jotain yritti pukitellakin, hassu eläin! Jumpattiin erilaisilla kaarre tehtävillä ja pikku esteillä, mutta lopuksi hypättiin tämän näköinen rata:


Meidän rata oli siinä n. metrissä ja Pyry oli super hyvä! Ensimmäiselle esteelle tulin tyhmästi nyppien ja jouduttiin heti aloittamaan alusta. Seuraava rata lähtikin tosi hyvin ja tultiin aina viidennelle esteelle asti tosi super hyvin. tuli tiputus ja oma hermo hieman petti (tässä tapauksessa siis jännitin väärään aikaan) ja seiska viimeiseen väliin otettiin lopulta 7 ja puoli askelta. Uudestaan kolme vikaa ja tällä kertaa tosi hyvin, vaikka vitonen tippui taas. Nyt pitää itse olla tarkkana etten tule liian nopeasti takaisin ylös! Kotiläksyä tuli siis ;)

Perjantaina kävin päivällä ratsastamassa Pyryn. Aluksi oli tarkoitus lähteä maastoon, mutta koska kaikki paikat olivat jäässä, menin sitten Wanhaan. Se oli aivan tyhjä, joten sain vallata sen kokonaisuudessaan haha!   Aluksi taivuttelin ravissa hyvin läpi, tein vastataivutuksia ja väistöjä. Sen jälkeen tein muutaman kerran sulkuja  ja paljon suunnan muutoksia. Käytin vain puolta maneesia ja sitä päätä missä oli peilit. Laukkasin verkaksi isoilla ympyröillä ja tein muutamia ympyrän pienennöksiä. Laukkaa työstin aika paljon ja harjoiteltiin suoralla uralla laukanvaihtoja ja vastalaukkoja. Pikku hiljaa ne alkavat onnistumaan, hyvä Pyry! Perjantaille oli myös se videopostaus, mutta se jäi kesken.. Latasin kuitenkin nettiin ja tässä se on, vähän keskeneräisenä..


Perjantaina olin jo hieman kipeä ja lauantai aamuna olikin hieman lämpöä. Petra lupasi liikuttaa Pyryn kun itse halusin sunnuntaina mennä kisoihin. Töihin minun oli kuitenkin pakko mennä, mutta onneksi sain lyhennettyä vuoron klo 12-18. Niinpä kotimatkalla hain pari leffaa ja kotona käperryin peittojen väliin ja join paljon kuumaa juotavaa. Oikea korva oli koko hemmetin päivän ihan tukossa ja mitään en kuullut. Kiva oli yrittää kassalla arvuutella mitä asiakkaat sanoivat. heh!

Tänään sunnuntaina suuntana olikin Salon seuraestekilpailut. Hieman itseä hirvitti, sillä matkaan lähdin ihan kaksin Pyryn kanssa. Onneksi kuitenkin Petra oli auttamassa kotona ja kisapaikalla Henna äitinsä kanssa auttoi, kiitos suuresti avusta kaikille! Perille pääsin hyvissä ajoin, vaikka kuvittelin olevani hieman myöhässä. Paikanpäällä kuitenkin huomasin että vasta 60 cm oli juuri loppunut! Siinä sitten Hennan ja Annan kanssa mölistiin tovi jos toinen, katseltiin ratoja ja lopulta päästiin itse kävelemään 90 cm rata. Rata oli looginen ja kiva, uusinnassa oli vaihtoehtoja teiden ratsastuksessa, mutta pääasiassa rata oli looginen. Muutama linja ja sarja, ei oikeastaan mitään erikoisuuksia. 

Verkassa Pyry tuntui yllättävän hyvältä. Kuunteli täsmällisesti apuja ja teki kaiken just niin hyvin kuin halusin. Hypyt oli teräviä ja ilmavia. Erittäin hyvillä mielillä lähdin sitten radalle pienen pihakävelyn jälkeen. Radalla yritin keskittyä siihen että pidin tasaisen tuntuman, ratsastin tasaisesti eteen ja en nyppinyt. Mielestäni onnistuin jopa yllättävän hyvin! Uusinnassa tein hieman lyhyemmät tiet, kuitenkaan sen enempää kaahaamatta tai ajattelematta aikaa. Siinä kuitenkin sitten tein sen virheen: Sarjalle ratsastin vähän suuremmin sisään ja kun oli okseri - pysty sarja tiesin jo a-osan ponnistuksessa että mokan tein. Ei auttanut kun parhaimman mukaan ratsastaa väli ja 4 virhepistettähän sitten tuli penhana! Kuitenkin yllättävän nopea aika - toisiksi nopein - ja lopulta saatiin keltainen ruusuke eli 5. sija, hyvä Pyrtsä!


Metriin ei onneksi ollut kauaa odottelua ja kävelimmekin jo kohta pian Hennan kanssa rataa. Olin toinen lähtijä, joten pääsin nopeasti verkkaamaan. Pyry tuntui edelleen hyvältä, mutta kuskille tuli verkassa joku nyppimisvaihde.. Onneksi kuitenkin viimeisimmät verkkahypyt meni superhyvin! Sitten vain odottelemaan ja radalle! Radalla Pyry oli edelleen hyvin tuntumalla ja sain ratsastettua sitä juuri niin kuin halusin. Sitten tulikin se onkelma, että minä halusin tehdä virheitä ja Pyry kiltisti teki perässä. Heti ekalle otin taas miniaskeleita ja niinpä puomi tuli mukaan. 2-3 linjalle korjasin  ja tultiin melkoisella hypyllä punainen okseri. Sitten 4 oli sarja, jossa tulin a-osalla liian nopeasti ylös ja puomi tipahti taas. Kuitenkin korjasi hevonen hyvin b-osalle. 5-6 esteet hyvin, 7 tuli juureen, 8 hyvin paitsi kuski jotain dyykkaili.. Erittäin tyytyväinen kuitenkin tähänkin, oli jotenkin todella helpon tuntuista koko meno tänään!


Illalla kotiin tultua pidin sitten vielä Jannille ja Mollalle estetunnin ja niin. Erittäin tyytyväinen taas molempiin putteihin. Ja olin kyllä todella onnellinen kun tuo kuolain tuntuu olevan juuri meille tarkoitettu, jes! Tuntuu heti että olisi tasaisempi ratsastaa ja radatki ovat mielestäni hieman tasaisempia, mitä sanotte?

Haluatteko jatkossakin lukea treenipostauksia (torstai)?
Jos ei ole materiaalia, kelpaako teille tuolloaiset tuherrukset mitä radasta piirsin?
Takuulla kirjoittaisin vielä syvällisemmin ja pohdiskellen, kunhan kiinnostusta löytyy!

Kommentit

 1. Kiinnostaa lukea treenipostauksia, varsinkin sellaisia jossa oikeasti pohditaan ja puntaroidaan eikä vaan "selosteta" mitä harjoituksia tehty. Kyllä mulle ainakin kelpaa kuvattomat/videottomat postaukset kun on hyvin kirjoitettua tekstiä! :)

  VastaaPoista
 2. treenipostauksia ja suherroksia! :)

  VastaaPoista
 3. Kaikki postaukset kelpaa :)

  VastaaPoista
 4. itse ainakin tykkään lukea treenipostauksia:)kirjoitahan vaan syvällisemmin ja pohdiskelevammin!"tuherrus" oli ihan riittävä;)-L-

  VastaaPoista
 5. Yritetäämpi sitten väsäillä myös treenistä postauksia enempi ;)

  VastaaPoista
 6. kiva toi videopostaus ! :) oli hauska kun puhelit tuossa koirilles niin omat koirat tuli kaiuttimen viereen päätä kääntelemään ja ihmettelemään että kuka siellä oikein puhuu :DD

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov