Siirry pääsisältöön

Vuoden näpsäyksiä

Omia vuoden parhaimpia kuvia ja tunnelmia

Jäin illalla selailemaan vahingossa kansioita ja löysin niin hyviä ja muistoja nostattavia kuvia että ajattelin ne jakaa teidän kanssa. Kuvat ovat lähinnä hevospainoitteisia, muutama muu. En tänä vuonna ehtinyt kuvaamaan niin ahkerasti kuin halusin, mutta tässä kuitenkin muutama tämän vuoden "paras" otos.


Toukokuussa kuvattu keskiviikkokoulukisoissa. Mielestäni onnistunut kuva, tausta melko rauhallinen (koppia lukuunottamatta), mutta pääasia on siinä että hevonen on edustavan näköinen kuvassa. Hieman harmahtava kuva, mutta kuitenkin painunut mieleen jotenkin positiivisesti.


Veli ja veljenpoika. Näkee näitä molempia niin hirvein harvoin ja jotenkin aina tulee haikea fiilis kun katselee kuvia. Tykkään Samin kuvasta varsinkin taustasta samoin kun Vilhon. Rakastan Vilhon (oikea kuva) kuvan tunnelmaa, tulee niin kesäinen ja jotenkin maalaistunnelma! Ihana kummipoika <3 p="p">


Tämäkin kuva kiertänyt täällä blogissa miljoonia kertoja, mutta pakko myöntää että itsekin pidän tästä. Rakastan tuota Pyryn harjaa, se pääsee tässä kuvassa oikein loistoonsa! Harmi kuin tuolloin oli niin kuraista, muuten olisi tullut mielettömän hienoja kuvia muutenkin, käärin oikein valkoiset pintelit jalkaan! Hieno mies ensimmäistä kertaa kangilla, nää on niitä mielettömän hienoja muistoja..


Tää on kans mun yks ehdottomista suosikeista. Värit on vähän harmaat, mutta poni on jotenkin niin skarpin ja onnellisen näkönen. Jotenki tää fiilis vaan tarttuu tästä kuvasta: tyytyväinen ratsastaja ja hevonen. Tarkennus oli hieman metsässä, mutta ehkä se fiilis korvaa sitä sen verran!


Elmostakin tuli kesällä otettua vähän enemmänkin kuvia. Elmon ja Petran kuvista olisin voinut valita vaikka mitä, oli niiiin ihania osa, mut tähän kuvaan oon rakastunut. Ei voi mitään tolle Elmerin supersöpölle nenälle. Mun mielestä kuvassa on ihanat vaikka hieman hailukat värit, tuo siihen samalla tunnelmaa ja vähän "vanhanaikasuutta". 


Tääkin kuva pyörinyt useempaan otteeseen. Halusin ikuistaa Kisaviikoilla olleen "argentiinalaisen" ja siitä tuli heti yksi suosikkikuvista! Tää löytyy multa jopa puhelimen taustakuvana, tykkään ihan hirveesti tästä. Tarkennus on hyvä ja vaikka värit on hieman harmaat ei haittaa yhtään. Otsapanta on ainut mikä hieman ottaa silmään, mutta muuten mielestäni onnistuneimpia kuvia ;)


Awwww, pitääks tähän sanoo ees mitään? Tämäkin - niinkuin moni muu - pyörii useinkin täällä blogissa on ehdottomasti ihan yksi parhaimmista kuvista. Millon mun hevosesta tuli noin ihana ja millon mulle tuli noin loistava hoitaja. "Paras hevonen tarvitsee parhaan hoitajan". Sitä se on kun oikeesti tykkää, aww!


Teknisesti ei onnistunein kuva, mutta rakastan niin paljon tuota Elmon nenää! Tykkään rajauksesta ja väreistä vaikkei tarkennus ihan osunut nenään asti. Kuitenkin tääkin on yksi semmoinen tunnelma kuva mistä tykkään kovasti. Elmeri on niin söpö kun se huutelee joskus, röhköpossu!


En edes tiedä miksi tykkään tästä kuvasta.. Mielestäni rajaus sopii tähän hyvin ja kuvassa on fiilistä: ratsastajat on iloisia ja hevoset näyttävät tyytyväisiltä. Taisi olla tällöin käytössä huonompi objektiivi, eikä laadultaan ole paras, mutta tykkään tästäkin kyllä paljon, tunnelmaltaan!


Fiiliksen nostattaja kuva. Ei tähänkään ole sen enempää sanottavaa. Laadultaan ei paras koska alkoi jo hämärtämään, mutta ai että kun poni on niin skarppina ja aww. Tykkään tästäkin niinkuin monesta muusta..

Mitäs sanotte lukijat, oliko aivan tylsä postaus? Jäin selailemaan niin pitkäksi aikaa että oli pakko teillekin jakaa näitä "herkkuja". Ja kertokaa ihmeessä mikä näistä on lempikuvanne, katsotaan osaatteko te päättää, minä en oikein meinaa osata ;)

Kommentit

 1. Tosi kiva postaus! Upeita kuvia :) Kyllä tuo laukkakuva Pyrystä on kaikkein upein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Jep, se on kyllä harvinaisen onnistunut ;)

   Poista
 2. Mahtavia kuvia, ihania hevosia, hyviä ratsastajia ja paras kuvaaja! ;D

  VastaaPoista
 3. Mitä kuvauskalustoa käytät ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä kuvissa suurimmassa osassa yhdistelmä Canon EOS 400d ja canon EF 70-200mm f/4L USM. Tuo yksi kuva varmaan putkella Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS. :)

   Poista
 4. ihania kuvia ! :) mäkin kyselisin että mikä kamera sulla on runkona ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon ylemmäs juuri vastasin, mutta tosiaan Canon eos 400d oli näiden kuvien kameran runkona :)

   Poista
  2. niin ja kiitoksia tietenkin! :)

   Poista
 5. Upeita! :3 Kyllä muhun jotenkin iski eniten toi Pyryn kampauskuva! Ja toi viimenen! :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov