Siirry pääsisältöön

Vihdoin: kysymyspostauksen vastaukset + haaste

Aloitetaan haasteella ja siitä sulavasti kysymyksiin:

Haaste
Haaste oli aivan ihana kesäkuvahaaste Jillalta, kiitos! Tarkoitus on etsiä viisi kesäkuvaa ja kuvailla jokaista ainoastaan yhdellä sanalla. Jaa haaste sitten viidelle muulle bloggaajalle. 
Haastan seuraavat blogit bloggaajineen:
-- Petra Koivulahti
-- Roosa Lappalainen ja Colorado
-- Team Crazy
-- Pärlahästar
-- Yli Esteiden

Muistoissa

Menestys

Satumaa

Adrenaliini

 Ystävät

Vastaukset

Yleiset hevosiin liittyvät kysymykset

Mikä on ratsastuksessa parasta?
- Onnistumisen tunne ja se ettei ikinä ole valmis. Aina, joka ikinen ratsastuskerta oppii jotain uutta ja muistaa jotain vanhaa. Se kiehtoo ja samalla kehittää.

Kuka on elämäsi hevonen? / elämäsi hevonen?
- Edesmennyt Lurppa-heppa

Millaisen hevosen ostaisit, jos sinulla olisi rajaton budjetti?
- Vaikea kysymys. Uskottavasti ostaisin puoliverisen millä olisi rajaton hyppykapasiteetti ja rohkeus maastoesteille. Taas toisaalta varmasti ostaisin toisen laadukkaan suomenhevosen rinnalle. Nojaa, uskottavasti hommaisin useamman eri tyyppisen hevosen, en mitenkään saa sitä kaikkea haluamaani yhteen hevoseen :D

Kuinka monta omaa hevosta sulla on? / siis eikö nää hevoset oo sun omia?
- Minulla on kaksi hevosta, Pyry ja Molla. Mollan omistan paperilla, Pyry on kuin oma minulle, vaikka onkin minulla vain ylläpidossa. Lisäksi löytyy vielä omistuksesta shettisruuna Sir Arthur, joka asuu nykyään naapurissa erään suokkitamman seurana :)

miks laitoitte ne eri tallille?
- Koska meillä ei ollut mahdollisuutta enää pitää niitä kotona. Äiti on sen verran raajarikkoinen ettei ole mitenkään mahdollista hoitaa tallia kun itse olin koulussa ja töissä. Lisäksi talomme on myytävänä, joten oli järkevämpää jo siirtää hevoset pois kotoa.

Treenaatko muiden hevosia, ketä?
- En treenaa tällä hetkellä

Millainen on normaali ratsastus kertasi?
- Riippuen paljon mitä suunnitelmissa. Maastossa yleensä heitän nopean lenkin jos ei ole tarkempaa suunnitelmaa (intervallia, kiipeilyä), maneesissa ratsastan askellajit läpi ja hevosen pehmeäksi. Yleensä ratsastuskertaan maneesissa kuuluu vähintään yksi turhautuminen, mutta onneksi osaan jo hieman käsitellä niitä!

Milloin viimeksi tipuit?
- Ai kauhistus, en muista! Olisikohan viime kesänä maastoestetreeneissä? KLIK!

Millainen olet ratsastajana?
- Äh, paha kysymys oikeasti! Inhoan analysoida itseäni, koska sieltä löytyy niin ikäviä piirteitä :D No, olen melko hätäinen, haluaisin kaiken kehityksen tapahtuvan nopeasti. Kuitenkin ratsastajana herkistynyt, käytän pienempiä apuja ja pyrin ratsastamaan enemmän istunnalla. Annan helposti periksi jos ei joku asia mene heti läpi ja en jaksa taistella. Kuitenkin olen todella motivoitunut yrittämään ja kehittymään, eli ota sitten siitä selvää!

Pahin onnettomuutesi hevosten kanssa?
- Tällä hetkellä ei ole onneksi sattunut vielä pahempaa ja toivottavasti ei satu jatkossakaan! Pahimpia varmaan kun on lennellyt estetolppia päin tai poni kaatunut päälle. Kuitenkaan vielä en ole mitään murtanut tai poikkassut itseltäni *kop kop*!

Lempi hevosesi?
- En osaa määritellä, sekä Pyryssä että Mollassa on sellaisia piirteitä josta pidän ja josta en :)

Minkä "liikkeen" haluaisit oppia hevosen kanssa?
- hmm.. Laukkapiruettia olisi kiva päästä joskus kokeilemaan!

mielelläni kuulisin miten valmistaudut kenttäkisoihin, mitä rutiineja sinulla on, miten treenaatte ennen kisoja.
Ja mikä on "pelottavin" maastoeste, tai mikä aiheuttaa vaikeuksia. Olet maininnut että rataesteillä pystyt ovat haastavimmat, mikä siis maastoesteillä?
- Voisin joskus tuosta kenttäkilpailuihin valmistautumisesta kirjoittaa enempikin, eli jätän sen postausideaksi ;) Maastoesteille viime kesänä oli hankaluuksia alashypyissä. Harjoituksissa kielleltiin useammat kerrat alashypylle, mutta loppukaudesta ne onneksi alkoivat jo sujumaan. Eli ehkä ne alashypyt olvat sitten haastavimmat, vaikka itse niistä tykkään tosi paljon!

Ensimmäinen kansallinen kenttästartti 2012

Hevoskohtaisemmat kysymykset

Mikä oli Lurpassa parasta?
- Luottamus. Se että sen hevosen pystyi vaikka pistämään solmuun ja silti se saattoi olla muille ties kuinka vaikea. Myös rohkeus oli mahtavaa, en ole eläissäni tavannut niin määrätietoista hevosta!

Kuinka pitkään aiot pitää Pyryn?
- Niin pitkään kuin mahdollista ja saan sen pitää :)

Oletko harkinnut Pyryn ostoa?
- Olen harkinnut, mutta tiedän ettei omistaja myy ja loppujen lopuksi itselläni ei ole tarvetta sitä ostaa, sillä se on kuin oma jo nyt.

Ootko mitannut Pyryn harjaa? XD
- Heh, en ole mitannut :D Mutta pisimmillään se yltää tällä hetkellä polven korkeudelle (siis hevosen).

Mikä on Mollan tulevaisuus?
- Molla toimii opetusponina nuorille tytöille ja kärryponina isäpuolelle. Haaveissa olisi vielä nyt koittaa astuttaa sitä muttah.. en tiedä!

Este-Jussit 2012, Molla ja Terhi

Minuun liittyvät kysymykset

Mikä on suurin haaveesi?
- Semmoisia haaveita on mitä ei voi missään nimessä saada (äiti olisi täysin terve, Molla kasvaisi 15 cm..), mutta semmoinen iso haave olisi ainakin joskus perustaa oma isompi talli. Eli pitäisi voittaa lotossa!

Mitä värejä suosit ratsastuksessa?
- Olen melko tylsä ja vastaan tähän että oikeastaan kaikki värit käyvät minulle :D Maastoesteradalle sitten royalin sinistä ja punaista!

Oletko varusteratsastaja?
- lyhyesti: en sitten yhtään :D

Käytätkö turvalliviä, miksi?
- Kyllä, olen opetellut käyttämään. Maastoesteillä se on aina ollut pakollinen, mutta opettelin sen käyttämistä myös rataesteillä. Nykyään on  alaston olo ilman turvaliiviä!

Mitä teet työksesi? / missä oot töissä? 
- Lopetin juuri kouluni ja aloitan huomenna kuljetusyrityksessä nimeltä Auramaa. Lisäksi olen töissä Salessa Forssassa kassaneitinä.

mikä on sun lempiruoka?
- Nykyään vetelen paljon raejuustoa (:DD), mutta koska se ei ole ruokaa, vastaan vaikka spagetti ja jauhelihakastike, nam!

oma lempivarusteesi? (niistä mitä sulla on)
- Lamicell Swarovski kypärä ja ehdottomasti racesafe turvaliivi! Sekä Back to Back ratsastushousut... Aww, kaikki ne!! :D

asutko kotona vielä vanhempien kanssa?
- kyllä asun

minkä ikänen oot?
- 21

miten liikkuva kuva tehdään blogiin?
- gif-animaationa. Googleta esimerkiksi animaatio photoshopilla/gimpillä/mikä kuvankäsittely ikinä sinulla onkaan :)

Kisoista 2003 - 2004 välillä

Kommentit

 1. oii sun pitäs tehä postaus tosta sun shetikasta, en oo ees tienny et sulla on sellanen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heh, joo, pitää yrittää tehdä jossain vaiheessa joku ponipostaus! :D

   Poista
 2. Olipas mukava postaus!

  Oot ihanan luonnollinen ja reipas, tykkään blogistasi paljon juuri noista syistä! ^_^

  Ja ehdottomasti postausta Sir Arthur ponista. Täällä heti mielenkiinto heräsi :D

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva postaus! Mä oon aina luullut, että Pyry on sun oma :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov