Siirry pääsisältöön

Puhelimen kätköstä!

Viime estetreenien jälkeen Pyryn sai loppuverrytellä meidän ahkera puomityttö!


HUOM! kuvattu kännykällä, eli laatu ei mahtava. PP ja Sanni 10 v.

On menty nyt koulua ja hypätty ja tuntuu että heppa on ollut super hieno! Ylläoleva video on siis tallityttö Sannista ja Pyrystä kun Sanni sai loppuverkata sen - oli niin ahkerasti kantanut ja nostellut puomeja. Hypyt tuolloin onnistui lopussa tosi hyvin ja innolla taas odotan seuraavaa kertaa. Maanantaina mentiin koulua ja heppa oli taas super kunhan sain itse pidettyä oikean ohjan tuntumalla ja ratsastettua sen suoremmaksi. Sen jälkeen tehtiinkin makeat vastalaukat! Lopuksi pääsin hieman pomppimaan Molla-ponilla ;)

Huomenna olisi ehkä Piken valmennusta, perjantaina koulua ja sunnuntaina Artsin valmennus. Saapi nähdä miten menee, mitä veikkaatte? ;)

PS
tästäkö uusi hiusväri?!

Kommentit

 1. Kiva postaus, jaksoin hyvin lukea ! Teetkö muuten muille bannereita, mua kiinnostais. Janina.juuvinmaa@gmail.com < laitakko säpöä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hyvä, en oo pitkään aikaan kirjottanut hirveen kattavasti! :)

   En tällä hetkellä tee muille bannereita.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ei, herra on hoikka :) Lihavuusasteikolla tasan 3, normaali (lähde Hippos)

   Poista
 3. Voi, on se Pyry vaan niin hieno! :) Ai että, kun sais itselleenkin joskus tommosen suokin. <3 Ja oikein nätisti toimii alkeisponinakin. :D Niin ei toki unohdeta Mollaa, hänkin on niin upea. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyry on aivan mahtava! ♥ Toimi tosi hienosti, hetken se kyllä ihmetteli mikä kärpänen siellä selässä killuu, kun hyvä et jalat yletty satulankaaren alapuolelle :D

   Molla on myöskin aivan ihana, jospa siitäkin saisi enempi materiaalia taas blogiin ♥

   Poista
 4. herranjestas, sano petralle että antaa tolle hevoselle ruokaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No herranjestas, heppa syö niin paljon kun vaan suostuu syömään :)

   Analysointi on niin kauan turhaa kun ei tiedä faktoja.

   Poista
 5. Olen kyllä myöskin sitä mieltä että hirmu laiha on pyry nyt.. Mitä ihmettä tuo hevonen syö? :O

  VastaaPoista
 6. Ei esteheppa mikään tankki saa ollakaan, muuten hajoaa jalat alta... Vaikkakaan en mä tuollaisista videoista osais edes katsoa onko joku heppa liian laiha tai lihava. Kaikilla nimettömillä tuntuu olevan parempi näkö ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on. Totta kai PP saa saada hieman massaa, mutta pitää nyt odottaa pari viikkoa ennen kuin voi sanoa juuta tai jaata. Ja omaan silmään ei ole vielä sairaanloisen laiha, mitä taas usealta ihmiseltä saan sellaisen kuvan ;)

   Poista
 7. Meillä on saman sukuinen tamma kotona vapaalla heinällä ja yhtä hoikassa kunnossa. Meillä rakenne on ainakin sellainen, että ei siitä tankkia saisikaan vaikka söisi mitä. Mahaa voi vähän tulla, mutta eipä muualle. Pelkän tarhailun ja vapaan heinän lisäksi saisi syödä 4 litraa kauraa ennen kuin muuttu "lihavaksi". Tämä siis kokeiltu edellisellä omistajalla. Eikä hevonen silloinkaan ollut samassa mittakaavassa lihava mitä useita suomenhevosia näkee..

  Ja henkilökohtainen mielipiteeni on, että ihmisten silmä on nykyään tottunut lihaviin hevosiin ja niistä on tullut normaaleja. Normaalissa lihavuuskunnossa olevia hevosia pidetään laihoina, vaikka ne eivät sitä ole. Tästä saa jokainen olla omaa mieltään tietysti ja toki voi vaikka suuttua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, näinhän se menee :)

   Itsellä oli tiedossa että näin voi käydä (tästä tulossa postausta myöhemmin) ja kokoajan on hevonen tarkkailussa ja varotoimenpiteitä tehdään. Totta kai olen huolissani kun heppa tiputtaa nopeasti painoaan, mutta niin kauan kun se on iloinen ja reipas, pystytään katsomaan tilannetta vähän kokonaisvaltaisemmin.

   Nyt toivotaan että alkaa taas pyöristymään - tai näin pitäisi tapahtua jos suunnitelmat menee kuin pitää - ja saa ottaa hieman mahaa takaisin. Ja siis Hippoksen mukaan Pyryhän on tällä hetkellä lihavuusasteeltaan Normaali, ei suoinkaan laihahko :D Ehkä ihmiset tosiaan ovat tottuneet erinäköiseen..

   Poista
 8. Voi, ihana Pyry ja oot tosi kaunis :3

  VastaaPoista
 9. Ihanan laiha Pyry :)

  VastaaPoista
 10. urheiluhevosen kuuluukin ollakkin solakassa kunnossa, eikä mikään lihapulla.. muut anot, kuinka monta lihavaa ihmisurheilijaa olette nähneet?? herranjumala käy teitä anot sääliksi jos teidän "kilpahevosenne" ovat jotain tuhatkiloisia jättiläisiä jotkä jaksavat juurijajuuri kävellä tarhaan ja pois. mielestäni sekin on jo eläinrääkkäystä.. itse omistan kilpahevosia ja kaikki ovat solakassa kunnossa kuten pyry ja tulosta tulee ja hevoset on iloisia ja terveempiä kuin koskaan ennen! ja kyllä ne saavat ruokaa tarpeeksi, mutta ne myös kuluttavat sen mitäs syövät! kiitos ja aamen! ps. toivottavasti senni et pahastunut tästä avautumisesta :DDD

  VastaaPoista
 11. Mikö ihme ongelma ihmisillä on :D ei suokin rotukuvauksessa missään lue että rodun edustajien pitää olla ylipainoisia tai muuten vaan pullukoita ;D rotuun katsomatta urheiluhevosen kuuluu olla kunnossa. Voi luoja! Pyry on mitä mainioimmassa kunnossa ainakin livenä huomaa sen erityisesti. Vai liekö heillä olla vaan tarkoitus saada sut provosoitua suuttumaan kommenteista? Mutta sama se! Voi rakkaus tuota Pyryä kun toimii noin hienosti pienellä :)

  VastaaPoista
 12. Hieno Pyry!

  Mikä ihmeen ihannointi suomalaisilla (ratsuväellä) on hevosten pyöreyteen?? Ravipuolelta sietäisi ottaa oppia, siellä hepat ovat urheilijoita!
  Pyry on just nyt hyvässä "lihavuuskunnossa". Nopeammin sen hevosen saa lihotettua kuin laihtumaan.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov