Siirry pääsisältöön

Älä missään nimessä tee niin kuin ajattelit tekeväsi!

Harmituksen harmitus Ypäjä Spring Show 2013

Niin, miksei? Lauantai alkoi taas siihen että heräsin myöhemmin kuin piti. Olin tallilla myöhemmin kuin piti ja unohdin taas kisatakin kotiin. Onneksi kuitenkin sentään takki huomattiin jo matkalla tallille ja kotiin päästiin vielä kääntymään. Tallilla hevosen puunausta, vauhdikasta varustamista ja kohti kisoja. Yhden ison räjähtyksen jälkeen. Yritä siinä sitten rauhoittua kisafiilikseen kun tuntuu niin turhauttavalta ja hämmentyneeltä kokoajan (ja kun joku kysyy niin minä räjähdin, 3+2 = 5 ja joskus menee hermot)!

No, yritin matkalla hengitellä ja ajattelin että mepäs otetaan hieman kenttälaukkaa matkalla. Päästeltiin menemään hieman höyryjä ja Pyry tuntui maneesille mennessä jopa hieman laiskalta. Hyvä minulle! Kun saavuin opistolle, kuulin ettei kiirettä, luokka myöhässä. Kahden minuutin päästä meillä olikin jo kiire kun kuultiin että sittenkin se luokka on ajallaan. Siellä sitten suokkikomppania juoksi rataa ristiin rastiin. Ja verkassakin oli oikein suokkien kokoontumis ajot ja tuli itselle taas pitkästä aikaa todella hassu fiilis kun kaikki ympärillä olivat samaa edustajistoa!

Verkassa Pyry oli.. mitään sanomaton. Välillä tuntui että oli hieman huolimaton, toisinaan kuumi, toisinaan ei ollut ihan pohkeella. Pari tiputti, muutaman hyppäsi todella hyvin. Fiilis oli suoranaisesti sekava radalle lähtiessä ja siitä saisin Miialle joka meidän jälkeen starttasi sanoakin. No, ei paremmalla väliä, parhaamme me yritetään!

Sitten vain radalle, lähtömerkki ja menoksi. Esteet olivat pieniä (sitä alkaa oikeasti miettimään että mitä hittoa oikein kotona hyppää!) ja ei mitenkään erityisen vaikeita ja rata muutenkin melko looginen. Pyry oli kokoajan valmiina etenemään, mutta halusin että mennään vain puhtaasti perusrata, eli yritin tuoda mielummin lähelle kun päästä kaukaa. Leikiten 1-4 esteet. Sarja oli viides ja siihen tein ensimmäisen perusvirheen: toin aivan liian lähelle ja se kostautui välissä, onneksi kuitenkin tällä kertaa kuskin sijaan hevonen oli hereillä ja korjasi tilanteen. Tämän jälkeen päässä totaalinen nollaus! Nyt ei paniikkia, jatka vain rauhassa. Hyvin taas 6-7 esteet. Sitten viimein. Kaarsin hyvän tien ja huusin päässäni "rauhassa, pidätä, lähelle, älä päästä kaukaa". Todellisuudessa tein: "nää, pikku pysty, kyllä se nyt tollasen pääsee vaikka heittämällä", sporrat kylkeen, tuubbasu ja vasen käsi jumiin. Ja kiitos tämän, 4 vp viimeiseltä esteeltä. Kyllä pisti ketuttamaan, olin jo niin valmiina lähtemään uusintaan!


Harmitti, kiukutti, ärsytti ja tiesin että jos oltaisiin päästy uusintaan, oltaisiin ihan takuulla voitettu, heppa oli just sellaisessa voitto vireessä! Miksi siis kuskin piti mokata tilanne tekemällä niin kuin juuri päässään ajatteli ettei tee?! Hyi minua! Saa nähdä lähdetäänkö hakemaan revanssia Riihimäen Prix the Suomen Hippos luokasta vai itkenkö vain krokotiilin kyyneliä ja odotan Niksulaan asti.. Suottaapi nähdä!

Kommentit

 1. "suokkikomppania juoksi rataa ristiin rastiin" -> niin hyvin sanottu, oli melkosta suihkimista rataan tutustuminen :)

  VastaaPoista
 2. Hop hop ilmottautumaan Riksuun :-) Tuo hätäinen verkka kostautui kyllä itse kullakin, meillä oli vaan tuurit paremmin kohdillaan lauantaina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joudutaan nyt jättämään välistä! :( Noo, Niksulassa sitten taas!

   Poista
 3. Meillekin tuli ihan älytön kiire! Mutta pyrtsä oli hienon näköinen sen verran kun näin, kivaa päästä samoissa kisoissa pyörimään nyt :) Nokian puteilta terkkuja ypikselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyry kiittää kehuista ja lähettelee Nokian puteille terkkuja takaisin! :) Tuntui että vähän kaikilla oli kiire, tiedä sitten mistä johtui :D

   Poista
 4. Onko joku tulossa Mollallakin Niksulaan muuten? (:

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uuden alku

 Kovasti koitin tätä blogia päivittää, mutta viimeisen kolmen vuoden aikana elämäni on muuttunut niin totaalisesti, ettei blogi ole oikein enää sama. Mielestäni on kunnioitettava nyt blogia, se oli loistokas vuosina 2012-2015. Tätä blogia on ollut aina hirmuisen ihana päivittää ja ehkä vielä jonain päivänä kun palaan takaisin satulaan voidaan tämäkin kääntää uudeksi nousuksi. Mutta sitä odotellessa haluan kiittää kaikkia blogin lukijoita kuluneista vuosista ja lukuisista kommenteista ja tuesta. Ilman teitä tämä polku ei olisi ollut puoliksikaan näin mahtava! On siis aika sulkea Kisamatkalla ja kääntää uusi lehti. Bloggaaminen on vieläkin lähellä sydäntäni, mutta mielestäni tämä blogi ei ole koskaan ollut täydellinen sille elämälle mikä minulla on tällä hetkellä menossa. Joten oli aika uuden blogin. Toivotan kaikki innokkaat mukaan myös raviurheilun maailmaan jos se vaan yhtään kiinnostaa. Kiitos vielä kerran kaikille näistä vuosista, toivottavasti nähdään vielä uudessa blogissa! Harnes

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Millainen on minun työpäiväni?

Niin no. Se vaihtelee tosi paljon päivittäin, mutta ajattelin silti tehdä tälläisen pienin Myday tyylisen postauksen, missä kerroin teille työpäivästäni. Jokaisessa työpaikassa olen tehnyt erilaisia päiviä, ensimmäisessä paikassa päivät olivat hurjan pitkiä (yleensä aamu viidestä iltapäivä neljään plus mahdolliset ravit), mutta näissä kahdessa jälkimmäisessä on ollut about 6-8 tuntisia normaaleita työpäiviä. Toki vaihtelua aina on ja etenkin jos pitää mennä raveihin tai on iltaruokinta vuoro tulee extra hommia. Mutta pidemmittä puheita, millainen on siis minun työpäiväni? Aamulla heräilen siinä puoli 5 - 5 välillä, usein torkuttelen viiteen asti. Tony tulee yleensä hakemaan minut töihin, ja päivästä riippuen mennäänkin tallille noin puoli kuuden aikaan. Joskus hieman myöhemmin ja joskus hiemain aikaisemmin, riippuen siitä kuinka kiireiseksi päiväksi arvoidaan. Yleensä hevoset on aamulla ruokittu joko Tonyn tai Meksikolaispariskunnan toimesta, joskus minä ja Tony aamuruokitaan