Siirry pääsisältöön

Älä missään nimessä tee niin kuin ajattelit tekeväsi!

Harmituksen harmitus Ypäjä Spring Show 2013

Niin, miksei? Lauantai alkoi taas siihen että heräsin myöhemmin kuin piti. Olin tallilla myöhemmin kuin piti ja unohdin taas kisatakin kotiin. Onneksi kuitenkin sentään takki huomattiin jo matkalla tallille ja kotiin päästiin vielä kääntymään. Tallilla hevosen puunausta, vauhdikasta varustamista ja kohti kisoja. Yhden ison räjähtyksen jälkeen. Yritä siinä sitten rauhoittua kisafiilikseen kun tuntuu niin turhauttavalta ja hämmentyneeltä kokoajan (ja kun joku kysyy niin minä räjähdin, 3+2 = 5 ja joskus menee hermot)!

No, yritin matkalla hengitellä ja ajattelin että mepäs otetaan hieman kenttälaukkaa matkalla. Päästeltiin menemään hieman höyryjä ja Pyry tuntui maneesille mennessä jopa hieman laiskalta. Hyvä minulle! Kun saavuin opistolle, kuulin ettei kiirettä, luokka myöhässä. Kahden minuutin päästä meillä olikin jo kiire kun kuultiin että sittenkin se luokka on ajallaan. Siellä sitten suokkikomppania juoksi rataa ristiin rastiin. Ja verkassakin oli oikein suokkien kokoontumis ajot ja tuli itselle taas pitkästä aikaa todella hassu fiilis kun kaikki ympärillä olivat samaa edustajistoa!

Verkassa Pyry oli.. mitään sanomaton. Välillä tuntui että oli hieman huolimaton, toisinaan kuumi, toisinaan ei ollut ihan pohkeella. Pari tiputti, muutaman hyppäsi todella hyvin. Fiilis oli suoranaisesti sekava radalle lähtiessä ja siitä saisin Miialle joka meidän jälkeen starttasi sanoakin. No, ei paremmalla väliä, parhaamme me yritetään!

Sitten vain radalle, lähtömerkki ja menoksi. Esteet olivat pieniä (sitä alkaa oikeasti miettimään että mitä hittoa oikein kotona hyppää!) ja ei mitenkään erityisen vaikeita ja rata muutenkin melko looginen. Pyry oli kokoajan valmiina etenemään, mutta halusin että mennään vain puhtaasti perusrata, eli yritin tuoda mielummin lähelle kun päästä kaukaa. Leikiten 1-4 esteet. Sarja oli viides ja siihen tein ensimmäisen perusvirheen: toin aivan liian lähelle ja se kostautui välissä, onneksi kuitenkin tällä kertaa kuskin sijaan hevonen oli hereillä ja korjasi tilanteen. Tämän jälkeen päässä totaalinen nollaus! Nyt ei paniikkia, jatka vain rauhassa. Hyvin taas 6-7 esteet. Sitten viimein. Kaarsin hyvän tien ja huusin päässäni "rauhassa, pidätä, lähelle, älä päästä kaukaa". Todellisuudessa tein: "nää, pikku pysty, kyllä se nyt tollasen pääsee vaikka heittämällä", sporrat kylkeen, tuubbasu ja vasen käsi jumiin. Ja kiitos tämän, 4 vp viimeiseltä esteeltä. Kyllä pisti ketuttamaan, olin jo niin valmiina lähtemään uusintaan!


Harmitti, kiukutti, ärsytti ja tiesin että jos oltaisiin päästy uusintaan, oltaisiin ihan takuulla voitettu, heppa oli just sellaisessa voitto vireessä! Miksi siis kuskin piti mokata tilanne tekemällä niin kuin juuri päässään ajatteli ettei tee?! Hyi minua! Saa nähdä lähdetäänkö hakemaan revanssia Riihimäen Prix the Suomen Hippos luokasta vai itkenkö vain krokotiilin kyyneliä ja odotan Niksulaan asti.. Suottaapi nähdä!

Kommentit

 1. "suokkikomppania juoksi rataa ristiin rastiin" -> niin hyvin sanottu, oli melkosta suihkimista rataan tutustuminen :)

  VastaaPoista
 2. Hop hop ilmottautumaan Riksuun :-) Tuo hätäinen verkka kostautui kyllä itse kullakin, meillä oli vaan tuurit paremmin kohdillaan lauantaina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joudutaan nyt jättämään välistä! :( Noo, Niksulassa sitten taas!

   Poista
 3. Meillekin tuli ihan älytön kiire! Mutta pyrtsä oli hienon näköinen sen verran kun näin, kivaa päästä samoissa kisoissa pyörimään nyt :) Nokian puteilta terkkuja ypikselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyry kiittää kehuista ja lähettelee Nokian puteille terkkuja takaisin! :) Tuntui että vähän kaikilla oli kiire, tiedä sitten mistä johtui :D

   Poista
 4. Onko joku tulossa Mollallakin Niksulaan muuten? (:

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov