Siirry pääsisältöön

VONP - Vakavasti Otettava NäyttelyPoni

Kiiltävä musta, shetlanninponin kokorajoilla huiteleva raamikkaan ryhdikäs upeasti liikkuva, viimisen päälle kiilloitetuissa varusteissa, esiintyvä Vakavasti Otettava Näyttely Poni. Mistä tälläinen VONP on tehty?


Kun olemme astuneet Miinan kanssa näyttelypiireihin debytoimalla Loimaan Rotunäyttelyissä (tästä tulossa oma postaus heti kun saan muistokuvia!) hienolla arvostelulla, olen ehdottomasti pätevä ja tietoinen siitä, mitä on omistaa Vakavasti Otettava NäyttelyPoni. Ja lisäksi vielä olla itse Vakavasti Otettava NäyttelyPonin Omistaja. Huomioithan että tämä postaus on kirjoitettu pilke silmäkulmassa.

Vakavasti Otettava NäyttelyPoni tulee ehdottomasti olla hyvä sukuinen. Sen vanhempien pitää olla hyvin palkittu kaikissa kissanristiäisissä ja serkun kummin kaiman velipuolen olisi myös hyvä olla menestyjä. Ponin nimessä tulee olla kuuluisan menestyneen kasvattajan etuliite, jotta se varmasti huomataan ja huomioidaan.

Vakavasti Otettava NäyttelyPoni aloittaa näyttelyiden kiertämisen jo emänsä mahassa ennen syntymäänsä. Heti syntymän jälkeen se ilmoitetaan ensimmäisiin mahdollisiin näyttelyihin, jotta kaikki voivat aloittaa spekulaatiot siitä tuleeko siitä seuraava Näyttelytähti vai ei.

Vakavasti Otettava NäyttelyPoni on musta. Vaikka kehässä näkyy myös muitakin menestyjiä, ne ovat siellä vain lauhduttamassa keskustelua siitä, miksei muut kuin mustat ponit pärjää. Jos siis ponisi on valkoinen tai ruskea, suosittelen Prisman hiusväriosastoa.

Vakavasti Otettavalla NäyttelyPonilla tulee olla ehdottomasti siistitty olemus. On ehdottoman tärkeää, että ponin korva ja partakarvat on siistitty ja häntä on tasan 2 senttiä irti maasta. Karvoille ei tule ikinä näyttää Fiskarsin saksia, vaan parasta olisi, että ponilla olisi oma kampaaja, joka käy nyppimässä parta karvat ja leikkaamassa korvakarvat ja tarvittaessa häntää.

Vakavasti Otettava NäyttelyPoni tulee liikuttaa ikänsä mukaisesti. Koska ponin päätarkoitus on kiertää näyttelyitä, tulee ratsukoulutus aloittaa vasta aikaisintaan 4 vuotiaana. Vuotta ennemmin saa hieman kärryillä. Kunhan se ei häiritse näyttelyissä käymis balanssia.

Vakavasti Otettavalla NäyttelyPonilla tulee olla väreihin sopivat näyttelyriimu / suitset. Mustilla poneilla (joiden partakarvat on siistitty!) tulee olla ehdottomasti mustat tai valkoiset päitset. Kaikki ruskean eri sävyt ovat tarkoitettu ruskeille ja valkoisille poneille. 

Näyttelyissä Vakavasti Otettava NäyttelyPoni esiintyy edukseen ollen ryhdikäs ja näyttävä. Ravia esittäessä Vakavasti Otettava NäyttelyPonin Esittäjä pinkoo niin liitelevän kaunista juoksua, että Vakavasti Otettava NäyttelyPoni kirmaa pukkilaukalla perässä.

Vakavasti Otettava NäyttelyPoni on todellisuudessa aivan tuiki tavallinen, mutta kuitenkin maailman suloisin shetlanninponi joka on omistajalleen tärkeämpiä kuin mitä he antavat jännittävässä näyttelytilanteessa ymmärtää.

kuvassa esiintyvä poni ei liity artikkeliin. Poni ei täytä VONP kriteereitä kaikilta osin.

No, mutta ei tässä postauksessa oikeasti ollutkaan tarkoitus kertoa Vakavasti Otettavasta NäyttelyPonista, vaikka tuollaisen pätkän teille kirjoitin. Itseasiassa oli tarkoitus tulla kertomaan miten uskomattoman hyvää asiakaspalvelua on edelleen tarjolla! 

Kun ilmoitimme kaksi kuukautta ennen Loimaan rotunäyttelyä Miinan mukaan, aloimme samantien silmäilemään näyttelyriimuja. Tottahan toki piti ensimmäisiin virallisiin näyttelyihin mentäessä olla kunnon Vakavasti Otettavat NäyttelyKamppeet. Tarkoitukseni oli ensin hommata sille valkoinen riimu, kuten olen kaikilla mustilla poneilla nähnyt. Musta-nahka mustalla ponilla oli jotenkin niin laimea vaihtoehto. Vaikka kuinka googlailin, en yksinkertaisesti löytänyt juuri sellaisia kun etsin.

Lopulta silmäni kiinnittyivät aivan ihanaan W-Profilen näyttelyriimuun värissä konjakki. Olin kerralla myyty ja lopulta päädyimme tilaamaan riimun - hyvissä ajoin, jo 6 viikkoa ennen näyttelyitä! Neljän piinaavan viikon odottelun jälkeen saimme riimun kauniissa W-Profilen pussissa. Innoissani (kärsimättömänä) olin tietenkin heti koittamassa riimua. Meinasihan siinä itku ja muutama kirosana päästä kun totesin riimun olevan aivan liian pieni.. Se ei mahtunut neiti Miinan päähän edes turvan kohdalta..


Paniikkihan siinä meinasi tulla. Mitä sitten tehdään? Lähetimme samantien asiakaspalveluun viestiä paniikkimme aiheesta. Seuraavana arkipäivänä saimme puhelun, missä ihana asiakaspalautteen vastaanottanut myyjä kertoi, että homma hoidossa, he soittivat tukkuun ja sieltä on tulossa heille nyt heti riimu ja se lähetetään samantien meille.

Ja voi sitä onnea kun paketti kilahti keskiviikko-iltana Ypäjän Postiin! Riimu istui ponille ja näytti niin pirun hyvältä. Näyttelyissä loistivat niin poni kuin ihan pränikkä näyttelyriimu. Tästä kaikesta kuuluu aivan uskomattoman suuri kiitos Ravivaruste S. Hartikaiselle, joka mahdollisti meille tämän supernopealla toimituksella ja uskomattoman hyvällä asiakaspalvelulla. Suuren suuri hatunnosto!

Uskomattoman ihanat W-Profilen konjakin väriset näyttelyriimut tarjoaa Ravivaruste S. Hartikainen
suosittelen!

Kommentit

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltäkin löytyy erittäin vakavasti otettava näyttelyponi joka täyttää lähes kaikki kohdat :D ainakin melkein... Tosin väri on sentään oikea

   Poista
 2. Onhan tuo munkin poni on musta ja se esittää kehässä pukkihyppypomppu-laukkaa, mutta muuten se ei kyllä vaikuta Vakavasti Otettavalta NäyttelyPonilta ihme kyllä... :D :D

  VastaaPoista
 3. exspincad_boClarksville Jennifer Thompson click
  libcaconment

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov