Siirry pääsisältöön

Maailman kamalin istunta

Arvonta päättynyt!!
Onnea Anna-Stina (lansukoira@hotmail.com), sinulle on laitettu sähköpostia!

Avoin kutsu Playsson.netin järjestämälle Aira Toivolan istuntaklinikalle! + ARVONTA

postauksen tälläkin kertaa kuvittaneet Pilvi & Aleksi // http://pilvipisara.kuvat.fi // KIITOS!

Joskun oli istunta siedettävä. Silloin 2012-2013 vuosina kun oikein jaksoi pinnistää ja istua hienosti. Silloin tuntui että jostain oli saatu kiinni ja matka oli ylöspäin. Istunta on sellainen asia mikä romahtaa jos sitä ei jaksa huoltaa. Minä en jaksanut. Ei ollut aikaa eikä rahaa. Tai sitten olin vain laiska. Jossain vaiheessa vain huomasin että en osaa istua. Tai sitten se tuli korostumaan sen jälkeen kun Alli saapui taloon. Kun ei vaan osaa istua - ja sekös vasta harmittaa.

Tiedän että hyvä istunta on avain siihen, että pystyy vaikuttamaan hevoseen paremmin. Olenhan vuonna 2012 käynyt aktiivisemmin Aira Toivolan istuntatunneilla. Se ensimmäisen tunnin jälkeinen oivallus kuin hevonen liikkui höyhenen kevyesti ja pehmeästi. Istunnalla pystyi joustamaan ja kaikki, aivan kaikki tuntui helpolta. Kaipaan sitä tunnetta.

Minun istuntani heikoin kohta on aina ollut hehtomertin pituinen ylävartaloni. Olen tässäinen päärynävartaloinen erittäin pitkäselkäinen hujoppi. Könötän mielelläni pikkaisen etunojassa ja hartijani työntyvät eteen, käsi valuu suoraksi. Nousen irti satulasta ja istun liian takana. Joku saattaa miettiä että miksen korjaa näitä virheitä; no sanokaapa se! Miksen voi vain hypätä hevosen selkään ja olla niin hyvä, että saan sormia napsauttamalla hoidettua itselleni täydellisen istunnan. Ei se vaan mene niin..

Nyt kun olen reilut kaksi, miltein kolme kuukautta metsittynyt kotona hevosten kanssa, kaikki tämä on vain pahentunut. Jos se ennen oli könötys hartiat edessä, nyt se on maailman kamalin istunta. Katsoin itku silmässä videoita ja kuvia treeneistä jotka tehtiin keskustassa viime lauantaina. Teki mieli mennä ja huutaa tuolle kuvassa istuvalle kamalalle eläinten kiusaajalle, että koita nyt edes yrittää näyttää siltä että istut siellä selässä. Muutenkin kuin leikkien Nodredamen kellonsoittajaa.On paljon asioita jotka vaikuttavat siihen istuntaan ja kun vain olisi itsekuria saada itseni toteuttamaan niitä. Ei ole mukavaa olla ihminen joka paisuu kun pullataikina nähdessään suklaalevyn. Eikä ole itsekuria olla syömättä sitä levyä. Sitten itken isteni yöllä morkkiksen vallassa uneen ja kiukuttelen peilikuvalle kuinka olen taas lihonut. Se ei helpota sitä hevosen selässä istumista. Seuraavana aamuna kaivan rahkapurkin jääkaapista ja vannon sen nimeen että kuukausien päästä olen kevyempi. Kunnes tulee seuraava suklaalevy.. Ja oravanpyörä on valmis.

Jos en saa itseäni pidettyä mallin mitoissa, voisin yrittää edes venytellä. Joskus vuosia sitten venyttelin päivittäin  - aamuin illoin. Kävin myös Bodypumpissa ja juoksemassa. Ratsastus oli 110% helpompaa silloin kun pitää itsestään huolta. Miksei sitä sitten voi ottaa niskapersotetta ja potkasta samalla vauhtia omaan takapuoleensa ja tehdä asialle jotain eikä pelkästään itkeä sitä kuinka huono on?

Nyt on aika tehdä jotain. Koska olen pulassa - etenkin Allin kanssa. Nyt on aika mennä ja pakata molemmat hevoset traileriin ja ajaa Aulangolle 29.11. ja osallistua Airan klinikalle molempien kanssa. Nyt tehdään piste tästä ruikutuksesta ja aletaan hommiin. Otetaan se kuuluisa ote ja potkastaan vauhtia. Pistetään lippu korkealle ja lähdetään paremmalle polulle hakemaan parempaa istuntaa! Alli aloittaa klinikalla heti aamusta ja Pyry on nk. esteryhmässä, jossa keskitytään myös este- ja kenttäratsastajille tärkeään istuntaan. Paljon asiaa siis luvassa!


Ennen kuin hyökkäämme arvonnan kimppuun, ajattelin laittaa tähän vielä yhden videon lauantailta. Itselleni muistutukseksi siitä missä tilanteessa olen nyt Allin kanssa. Toivon, että klinikan jälkeen kädessäni olisi edes hippu avaimia parempaan suorittamiseen. Hyvä istunta kuuluu kaikille. Myös minulle ja minulla on siihen upea mahdollisuus!


Sitten itse asiaan! Minulla on myös ilo ja kunnia päästä arpomaan teitä mukaan seuraamaan klinikkaa! Klinikka järjestetään siis sunnuntaina 29.11. Aulangon ratsastuskoululla Hämeenlinnassa. Jättämällä kommenttikenttään toimivan sähköpostiosoitteesi, olet mukana arvonnassa, jossa sinä ja kaverisi voitte päästä seuraamaan miten päästään kohti parempaa istuntaa. Ja katsomaan etenkin miten paljon minunkin ratsastukseni - toivottavasti - tuossa ajassa muuttuu! Arvomme siis yhden lippupaketin (sis. 2 kpl normilippuja) jollekin onnekkaalle.

Nyt rytinällä kohti parempaa istuntaa - tule sinäkin mukaan!

Kommentit

 1. nokka.marjaana@gmail.com

  VastaaPoista
 2. jjuul.ia@hotmail.com

  VastaaPoista
 3. superhessu90@gmail.com :)

  VastaaPoista
 4. liisa.tyllinen@live.com

  VastaaPoista
 5. Senni, noi sun saappaat on niiiiiiin <3

  VastaaPoista
 6. sannaemakela(at)gmail.com

  VastaaPoista
 7. Mun ongelma on aina ollut istunta ja ryhdittömyys. Eräs ihminen on ottanut ihan asiakseen huomauttaa mulle siitä. Kerrankin yhden tosi hyvän radan jälkeen tuli haukkumaan istuntani. Otan kyllä vastaan neuvot opeilta mutta tuollaiset harrastelijat voisivat antaa olla. En minäkään muille sano heidän virheistään. Nyt olenkin sisuuntunut ja keskittynyt istunnan parantamiseen. Tsemppiä myös sulle, tiedän sen epätoivon tunteen kun näkee itsensä videolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Tuo on kyllä tosi harmittavaa, en ymmärrä miksi toisten pitää puuttua asiaan niin kärkkäästi, varsinkin jos itse on tietoinen asiasta. Valmentajat / opettajat todellakin erikseen, ihan turhaan tulla toisten istuntaa haukkumaan ja sillä pönkittämään omaa egoa :(

   Taidan olla liian kauan taas painellut onnellisena maastoja pitkin kun on ryhti kokonaan jo kadonnut, vaikka se aina ongelma onkin ollut. Ehkä pitää koittaa pyytää äitiä huutamaan kentän laidalle pariksi kerraksi, jos sitten muistaisi edes hetken :) Tsemppiä sullekin jatkoon!

   Poista
 8. Sä tosiaan ratsastat harvinaisen rumasti. Onneksi pääset klinikalle ja pääset tuosta könöstä eroon. Siihen saakka älä istu alas vaan kevennä, ihan vaan hevostesi vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitos :)

   Itseasiassa osallistun klinikalle oikein mielelläni ja pyysinkin erikseen päästä mukaan molemmilla hevosilla. Kerrastahan ei lihasmuistiin mitään jää ja pitää varmasti koittaa useammallekin Airan tunnille taas päästä, mutta toivottavasti saadaan paljon avaimia kohti parempaa istuntaa Allin kanssa.

   Kun taas tuohon keventämiseen, sitä harrastankin 95% tapauksissa, mutta nykyään ei ole vielä kouluradalla (muuta kuin harraste- ja tutustumisluokan kouluosuuksilla) sallittu tuo keventäminen.. Ehkä sekin joskus sallitaan meidän amatöörien hevosten hyväksi :)

   Poista
 9. Olis niiiin tarvetta mun huonolle istumalle
  Marikatoi92@gmail.com

  VastaaPoista
 10. emilia.mantyvaara@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. laura.perttila@hotmail.com

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov