Siirry pääsisältöön

Dressage OnSite - ensimmäinen osallistuminen

Kun lokakuussa Dressage OnSite julkaistiin, olin heti fiiliksissä! Aivan mielettömän kivan oloinen sivusto, millä on mielenkiintoinen tarkoitus. Totta kai sitä oli päästävä testaamaan. Marraskuussa osallistuimmekin ensimmäiseen Dressage OnSite kilpailuun. Ongelmilta ei vältytty - mutta uudestaan on pakko päästä!Heti tosiaan kuultuani palvelusta, olin täysin myyty. Tähän on pakko osallistua! Ajattelin että tämä vetäisi varmasti kuukaudessa kymmeniä ratsastajia mukaan. Ehkä kuitenkin homma lähti varovasti käyntiin, mutta kyllä nyt on aika mainostaa tätä ihan urakalla. Huippu kiva palvelu ja sen takana on myös aivan uskomattoman mukavan oloiset ihmiset!

HOX! seuraavat videot on kuvattu todellakin aikapäiviä sitten, ennen Aira Toivolan istuntaklinikkaa. Tämän jälkeen olivat siis jo Someron kisat ja Alli on syönyt mahalääkekuurin. Eli sanotaan että hevoset liikkuvat arviolta 10 kertaa paremmin tällä hetkellä. Palataan silti ajassa hieman taaksepäin.

Alunperin oli tarkoitus osallistua kaikilla kolmella hevosella. Pyryllä Helppo B, Allilla Helppo C ja Helppo B ja Mollalla Helppo C tai Helppo B. Mutta kun ei ne kaikki asiat mennytkään ihan putkeen. Ensimmäinen kuvaussessio meni pieleen (vaikka kuvattiin koko hiton päivä!), seuraavalla kerralla ongelmia tuotta ruuhkaisa maneesi ja alkavat keskiviikkokoulukisat sekä sitä edeltävät ratsastustunnit. Sanotaan siis yksinkertaisesti näin; Ypäjän maneeseissa tälläiseen osallistuminen on käytännössä katsoen mahdotonta; sellaista rauhaa että saisi ratsastettua 4 rataa + verkat ei vain yksinkertaisesti ole. 

Lisäksi murheenkryyni oli aika. Kun ensimmäiset radat kuvattiin hyvässä vaiheessa ajallisesti, mutta kun ne eivät onnistuneet, seuraavien kanssa tuli kiire. Kiire heijastui ratsastukseen (kuten myös se ruuhkaisa maneesi) ja lopulta itkuhan siinä meinasi päästä kun ei mikään tuntunut onnistuvan sitten mitenkään. Meinasi mennä kuskilta kuppi nurin tämä stressaamisen takia. Nyt kuitenkin jatkoa ajatellen (kyllä, äiti vannoi ettei ikinä enää osallistuta, mutta mielestäni tämä oli tosi kiva idea, joten pitää sitä tukea!) minulla on hieman parempia suunnitelmia. Olen nyt valmistautunut vuokraamaan maneesin käyttöön joko Someron tai Kosken suunnalta. Pääasia on kuitenkin se, että kyllä, minä todellakin aijon vielä osallistua tähän!

Mutta sitten itse palveluun. Itse tosiaan valitsin itselleni kulta-jäsenyyden, jolloin sain käytännössä yhden luokkaosallistumisen "ilmaiseksi". Laskun maksettuani pääsin selaamaan kirjautumisen jälkeen artikkeileita, jäsenlehteä ja montaa muuta tosi kivaa juttua. Valitettavasti olin marraskuun (kuten jokaisen kuukauden muutenkin) niin kiireinen, etten ehtinyt aikan kaikkea kahlata läpi. Pitää tämä kuukausi maksaa niin pääsee taas tutkimaan lisää juttuja! Lisäksi tähän jäsenyyteen kuului se 4 luokkaosallistumista ja näistä jokaisesta sain normaalin pöytäkirjan lisäksi vielä tuomareiden kommenttiraidat! 

Kommenttiraidat oli mielestäni tosi kiva idea! Koska olin osallistunut kahteen eri luokkaan molemmilla hevosilla, sain siis kahdelta eri tuomarilta paljon vinkkejä treeniin ja tekemiseen. Että saatte tästä ideasta kiinni, ajattelin linkata teille tosiaan kommenttiraidalliset videot tähän sitten ratojen kanssa. Koska näistä radoista on aikaa, en muista enää sen päivän fiiliksiä (jatkossa pitää kirjoittaa ylös ne heti..), saatte nyt aika pelkistettynä pelkästään videon kommenttiraidalla sekä arvostelupöytäkirjan. Mielestäni molemmat sekä kommenttiraita että pöytäkirja on mielettömän kivat! Pöytäkirjassakin on asiaa ihan kuten normaalissa pöytäkirjassa ja arvostelut piti mielestäni hyvin paikkaansa. En voi olla kuin tyytyväinen!

huomatkaa että videot loppuvat heti kun ratakin loppuu. Lopussa pelkkää mustaa, ei tarvitse siitä välittää! :)

Alli - Helppo CKlikkaa pöytäkirja suuremmaksi!

Mitäs omia mietteitä tästä radasta nyt olisikaan. Muuta kun komppaan tuomaria oikeastaan kaikessa ja häpeän samalla silmiä päästäni. Tilanne missä näitä tehtiin oli ahdistava ja olin jo täysin luovuttanut koko homman suhteen. Siihen verrattuna saatiin ihan hyvin raavittua kasaan 63,44%

Tuomarilta tuli kivaa kommenttia ja parannusideoita. Nyt tosin kun päästiin Airan oppiin, alkoi tuo käyntikin jostain kumman syystä onnistumaan. Nyt vielä enemmän harmittaa kun ei tullut Someron radasta videota, oli niin huikea ero tähänkin linkattuun että olisi ollut mahtavaa nähdä!

Tässä kuussa Alli tulee tekemään vielä ainakin Helppo C tasoisen radan.

Alli - Helppo B


Klikkaa pöytäkirja suuremmaksi!

Helppo C:hen verrattuna B oli huimasti parempi. Itselle tuli jonkinlainen tsemppifiilis ja sain ratsastettua radan kohtuullisesti läpi. Muistutan silti edelleen että tamma ei tällöin ollut ihan täysin kunnossa, joka näkyy oikeastaan kaikessa liikkumisessa. Hienosti saatiin silti prosentteja 61,92%.

Tuomarin kanssa olen tässäkin ohjelmassa ihan samoja kommentteja. Hieman olisi jopa saanut olla tiukempi kun ratsastin vähän puoli huolimattomasti. Tässä kuussa ajattelin että nyt panostetaan todellakin tähän, sillä Someron kisat olivat aivan huippu suoritus meille ja enteilee, että hyvällä treenillä voidaan uskltaa jopa aluekisoihin ensi vuonna!

Tässä kuussa Alli tekee myös Helppo B radan.

Pyry - Helppo C


Klikkaa pöytäkirja suuremmaksi!

Voi ettien että.. Mennä tuuppasin Pyryllä Helppo Ceetä.. Tilannehan oli se, että alunperin oli tarkoitus mennä kuten ylhäällä kerroin, mutta kun kaikki meni vähintäänkin surkeasti pieleen, piti tehdä nopeita ratkaisuja. Lopulta piti mennä Pyryllä B ja A, mutta kun ratsastin ratoja, tuntui siltä ettei edes B:stä tulisi irtoamaan 60% päädyin nopeasti ratsastamaan C:n. Ja sekin työn ja tuskan takana ja jouduttiin ottamaan 3 kertaa uudestaan alusta häiriötekijöiden takia. Että nämä ruuhkaisat maneesit ovat kivoja!

Mitähän siitä olisi voinut odottaa. Ihan kiva suoritus, 68,13% ja tässä luokassa 1.sija. (sivuhuomautuksena luokassa olin vain minä kahdella hevosella)

Tässä kuussa Pyry ei enää starttaa Helppo C:tä :D

Pyry - Helppo B


Klikkaa pöytäkirja suuremmaksi!

Helppo B olikin sitä tasoa mitä normaalisti mennään. Rata oli ihan ok, ei todellakaan sitä laatua mitä parhaimmillaan. Tuomarin kommentit aikalailla samaa mitä normaalissa kirjassa, laukkaan täytyy saada voimaa, kulmikasta, nelitahtista jne. Lisäksi tilanne toi mukaan kuskin jännityksen mikä puolestaan teki hevosesta lyhyen mitä kuski ei korjannut ja siitä sitten saimme tietty huomautuksia. Prosenteiksi keräsimme kuitenkin kivat 65,96% ja tässäkin pokasimme tietenkin sillä 1.sijan(lue edellinen sivuhuomautus)

Kiva oli saada kommenttiraidalla paljon vinkkejä myös laukan parantamiseen! Näillä eväillä lähdetään tosi hyvällä mielellä treenaamaan kohti ensi kautta ja ennen kaikkea ensi Dressage OnSite kisoja!

Pyry starttaa tässä kuussa vielä Helppo B luokassa


Mutta eipä tässä vielä kaikki! 

Kultajäsenyydessä pääsimme osallistumaan myös Kuukauden Ratsukko - arvontaan ja meikäläinen Pyryn kanssa meni voittamaan sen! Tämän seurauksena saamme seuraavaan jäsenlehteen jutun meistä ja lisäksi saadaan pistää pystyyn arvonta! Sillä voitin samalla lahjakortin, sillä saa -50% luokkaosallistumisesta! Haluatko sinä siis päästä testaamaan Dressage OnSite palvelua? Nyt jättämällä tähän postaukseen kommenttisi yhteyteen sähköpostiosoitteesi olet mukana arvonnassa. Lahjakortti on voimassa Tammikuun loppuun saakka. Luokkiahan on aina Raviohjelmasta vaativiin ohjelmiin, eli kaikille löytyy takuulla sopiva luokka! Nyt ei muuta kuin osallistumaan, niin arvontaan kuin myös Dressage OnSiten kilpailuihin!


Kommentit

 1. Oi vitsi, sait kyllä vakuutettua että osallistua täytyis! :D ollaan pitkään mietitty jos sitä edes yhdellä hevosella pistäisu menemään jonkun ohjelman. Ehkä tammikuussa sitten ;)

  airikainen.janina@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. todellakin täytyy, ei muuta kun kaikkien mahdollisten kanssa osallistumaan! ;)

   Poista
 2. Tämä konsepti on ihan täydellinen idea ja minun onkin pitänyt jo kokeillakin palvelua, mutta syksy on ollut niin ongelmallinen, että olen joutunut vielä odottamaan.. Mutta ehkäpä ensi kuussa sitten :)
  oonakinnunen@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Kuulin tästä ekan kerran blogiexpossa ja oon kans ihan myyty! Pakko päästä kokeilemaan! Onnea noista ruseteista ja kuukauden ratsukon tittelistä! :D
  isabella.tervonen@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Sairaan siistii! Mie taijan keväämmällä osallistua ;)

  VastaaPoista
 5. Itse kuulin tästä sivustosta jo loka-marraskuun vaihteella, ja tutkin sivuston viimeistä pitäen. Päätin että on pakko jossain vaiheessa osallistua, mutta vielä ei olla ehditty.
  Ja onnea Senni!

  merkuuriusponi@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Itsekin tosiaan jo lokakuussa olin ihan myyty, mutten harmittavasti silloin vielä ehtinyt osallistua. Nyt on pakko osallistua heti uudestaan, sen verran hauskaa oli vaikkei helppoa ollutkaan :D

   Poista
 6. Liian vähän tätä on mainostettu. Kuulin tästä vasta viime viikolla ja olen kans ihan intona tästä ja koitan osallistua jo tässä kuussa mutta kiire tulee...
  tellule@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sitten ensi vuonna kerkee myös! :) Ihan huippu hauska idea!

   Poista
 7. eveliina.penttila(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 8. Tää on kyllä niin magee juttu, hienoa että on tullut suomeenkin! itse olen jo kerran testannut eikä ollut mikään pettymys, varmasti osallistun uudestaan kun kenttä on meillä taas siinä kunnossa! itse menin helpon ceen saaden 65% ja ihan huippuhyviä treenivinkkejä! oli kiva lukea tämä postaus :)
  jousmaki.rebekka@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Tämä kuulostaa kyllä niin mahtavalta, harmi vain kun ei ole kunnon kenttää missä pystyisi hyvin ratsastamaan ohjelman, tai ainakaan yksikään kolmesta hevosesta ei oikein ole sillä mallilla että voisi kovin tosissaan tällaista tehdä - vaikka toisaalta voisi saada tosi hyviäkin vinkkejä niiden ratsastamiseen! Ehkäpä tästä vielä innostun kokeilemaan ;)
  emiliakirsikka@outlook.com

  VastaaPoista
 10. Kuulostaa hienolta idealta :) ja sopisi varmaan meille kun voi sitten muutaman kerran sen radan ratsastaa ilman paineita yleisöstä :D eikä ole onneksi paha hintakaan, ainakaan jos sattuu saamaan -50%
  venla.punkari@hotmail.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Varo ettei sitten käy samalla tavalla kun mulle, ratsastin kolme kertaa hinkaten ja aina vaan joku oli pilalla ja vasta kotona huomasin että ratsastin vielä radankin väärin!! :D

   Poista
 11. Ihan hauska idea :) Harmitti kun olin töissä enkä päässyt Airan klinikkaa enkä blogiexpoa katsastamaan :I santanenjulle@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Tän postauksen seurauksena kiinnostuin tästä sivustosta enemmän!

  Espada@luukku.com

  VastaaPoista
 13. jarna.laaksonen@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Aika hauskan kuuloinen systeemi! Pakko osallistua! ;)
  emmipa1@gmail.com

  VastaaPoista
 15. marjo.keskitalo@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Jos pyry sai mennä helppo C, niin Riksu vois mennä ton raviohjelman! ;DLahjakortti mulle siis kiitos, jenni.santanen@hotmail.com

  Ps. Koska arvotaan?

  VastaaPoista
 17. Miten mä oon missannu tämän sivuston? :) Mukana arvonnassa. lea.oinonen@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tosi vähän markkinoitu, mutta aivan huippu idea! :)

   Poista
 18. Tää on ihan mahtava juttu! Oma hevoseni (suomenhevostamma) ei osaa nimittäin käyttäytyä kisapaikoilla ja kotonakin kisoissa alkaa aina hankalaksi, kun on hälinää ja paljon hevosia ja ihmisiä ymärillä. Jos keväällä uskallettais koittaa tätä.:D
  Onnea teille!:)
  kuloreeta729@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos :) Tää on kyllä tosi kiva, pakko osallistua uudestaan :D

   Poista
 19. KIITOS KAIKILLE OSALLISTUJILLE! Voittajalle (airikainen.janina@gmail.com) laitettu postia :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov