Siirry pääsisältöön

Tyytyväinen

Se on aivan huikea tunne kun on tyytyväinen hienon hevosensa lisäksi omaan ratsastamiseensa, tekemiseensä ja kokemaansa. On hienoa miten tälläisiä tunteita herää kokoajan enemmän.

Onhan se hienoa. Lähettiin vähän extempore Riihimäelle 1-tason kisoihin. Alunperin kalenterissa oli Sh-kummajaiset Urjalassa, mutta jotenkin ei napannut maksaa 35 € yhdestä luokasta. Riihimäellä samaan hintaan sai rataharjoituksena 110 cm ja 100 cm luokan. Tai siis hippasen halvemmalla. Niinpä pakattiin kaikki kotona olevat hevoset autoon ja lähdettiin Riksuun hyppäämään!
Jenna hyppäsi Mollalla 70 cm ja Miina oli Pyryn seuraneitinä. Oltiin ihan hyvissä ajoin paikalla, Molla ja Jenna pääsi ajallaan verkkaamaan, käveltiin rata ja kaikki oli ihan sujuvaa. Ratakin oli hyvä, mitä nyt Jenna mennä tipahti toisessa vaiheessa. Ei sillä, puhtaalla perusradalla tytöt ottivat kuitenkin neljännen sijan, eli palkintojen jakoon pääsi pienestä takapakista huolimatta!

puhelinlaatu, mutta poni!!

Mutta nyt sen enempää ponista ja Jennasta. Siinä oli hyvää aikaa odotella ja käytiin syömässä leipää ja siitä sitten valuttiin traikuille ottamaan Pyry ja Miina alas. Tein Pyrylle letin, äiti varusti ja lopuksi vielä käärin pintelit, harjailtiin häntää jne. Ei muuta kun hops selkään ja menoksi. Pakko myöntää että viimeiset päivät on mennyt melko pitkälti Kisamatkalla Champion juttuja tehden, joten on Pyry sitten joutunut ottaan vähän enemmän rennosti. Niinpä aloitin verkkaamaan jo hyvissä ajoin ja tein ihan samalla tavalla kun valmennuksessa: ensin kevyemmin ravia ja laukkaa, vähän välikäyntejä ja sitten enemmän avuille, laukassa paljon laukan säätelyä ja lopuksi hyppyjä. Ja Pyry oli ihan super hyvä!

Oltiin tosiaan luokan viimeisiä lähtijöitä ja fiilis oli tosi hyvä. Täällä oltiin kuitenkin vain hakemassa ratoja alle, että saadaan sinne radalle siihen tekemiseen varmuutta. En siis ottanut paineita ja oli kiva ratsastaa taas ihan riskilläkin, ilman että piti kokoajan miettiä ja säätää. Ja sen takia varmasti kaikki onnistuikin! Olen niin tyytyväinen sekä hevoseen että itseeni. Pyry oli koko radan ihan minun kanssa, teki ihan super hyvää työtä. Kun sitten päästiin uusintaan niin ajattelin sitten että tehdään se tie mitä aluksi suunnittelin. Saihan se hieman yleisöä haukkomaan henkeään, mutta piru vie! On se Pyry vaan ketterä!


Vaikka emme kovasti vauhtia lisänneet, oltiin liki 10 sekunttia toisia nopeampia ja otettiin luokan voitto. Joo, onhan kyseessä ihan pikkukisatkin, mutta kyllä se onnistuminen on aina onnistuminen! Hypättiin vielä sama rata 110 cm kokoisena rataharjoituksena, missä siis oltiin ihan yksin. Otin ekaksi pari verkkahyppyä, yhden pystylle ja kaksi okserille. Ensin Pyry tiputti molemmat, mutta sitten se skarpistui ja tajusi että esteet hieman nousivat. Ja ei kun menoksi! Ja taas aivan super hyvä! Kerrankin ratsastin itse myös hyvin sen lisäksi että hevonen oli hyvä. Ainoastaan sarjan A-osalle tuli puomi, kun Pyry hieman nyki ohjaa ja jäi turhaan siihen kiinni tuoden pieneen paikkaan eikä se sieltä noussut tarpeeksi nopeasti. Muuten koko rata aivan SUPER


Aivan huippu fiilis! On niin kiva olla tyytyväinen omiin ratkaisuihin ja tekemisiin, kerrankin tuntui että ratsastin oikein! Wipii!

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov