Siirry pääsisältöön

Kuvia viikkojen varrelta

Ennen kuin aloitan postauksen haluan tosissani kiittää kaikkia jotka tsemppasivat minua viime postauksessa. Postauksen kirjoittaminen auttoi minua aivan hirveästi, kuin sain hieman purkaa tuntojani ja jälkeenpäin selkeyttää ajatuksiani lukiessani postausta ja teidän kommentteja. Onneksi asiat alkavat pikku hiljaa siirtymään positiivisemmaksi ja alan olemaan oma iloinen itseni! Autoa ei vielä ole tullut ostettua, mutta eiköhän sekin tässä aivan pian saada hankittua! Floridassa ollaan vielä seuraavat 5-6 viikkoa ja sitten on muutto takaisin Pennsylvaniaan. Samalle farmille missä työskentelin USA:an muuttaessani!
Mutta tosiaan! Olen nyt satunnaisesti ehtinyt kantamaan kameraa mukana ja yksi aamu olikin niin kaunista (ja pirun kylmä) että oli pakko kipaista kesken työpäivän hakemaan kamera. Testailin sitten hieman muutamia sumukuvia, mutta eihän niistä tämän ihmeellisesmpiä tullut. Päätin sitten kuvata hiittejä, mutta koko päivä tuntui olevan tosi hankala ja oikein mikään kuva ei tupannut onnistumaan..

Viking alias Champion on tällä hetkellä lomalla, sillä se on vain ihan ookoo hiitatessa. Se ei ole siis mitenkään epäpuhdas tai muuta, mutta se ei vaan tunnu ajaessa nyt niin hyvältä mitä se on ollut aikaisemmin. Niinpä sille nyt annetaan hieman reilu viikko vapaata ja toivotaan että se auttaisi. Jos oikein ymmärsin niin myös muut meidän tallin varsat on nyt viikon vapaalla, sillä meillä on kaikki hiitanneet niin hyvin että ne saavat ansaitun loman. Tämä toki tarkoittaa minullekin hieman helpompaa viikkoa, sillä pitää aamuisin vain käydä siivoamassa karsinat ja tarhata hevoset.

Sitten minulle tuli tuossa viime viikolla myös uusi passi, Pickle eli ihan minulle vaan Pikkelssi. Aivan todella söpö musta kaksi vuotias ravuriruuna. Koitan olla kiintymättä siihen liikaa - mikä on joskus todella vaikeaa, koska se on ehkä maailman suloisin tapaus, aina korvat hörössö ja antamassa pusuja! - sillä kun mennään takaisin pohjoisiin se uskottavasti siirtyy vanhalle hoitajalleen. Mutta katsokaa nyt kuinka söpö se on!?


Söpöstä ulkokuorestaan huolimatta ruunan rupsakalla on pieni ongelma, meinaan kun sen perään laittaa kärryt, se aloittaa semmoiset kevätjuhlaliikkeet ettei mitään rajaa. Ensimmäisellä kerralla tein juuri niin kuin kuski sanoi, ja se ei hyvin päätynyt. Pickle siis alkoi pakittamaan, hyppää pystyyn ja lopulta maate. Koitettiin toisen hoitajan kanssa saada se eteenpäin mutta kuski vaan vippaili sitä raipalla niin että se meni enemmän paniikkiin.. Hiitin jälkeen pomo tuli sanomaan minulle että minun pitää keksiä joku ratkaisu ja keksinkin sen toisen pomoni kanssa.

Tämä toinen pomoni siis kertoi että tämä herra on ollut ongelma jo viime syksynä, joten he ovat tehneet tätä samaa systeemiä sen kanssa jo silloin. Eli kaikkien päävehkeiden päälle laitetaan vielä riimu (auettava siis ylhäältä), riimunaru nenän päältä ja vielä huulipuristin. Kuulostaa hurjalta, mutta tällä keinolla ollaan saatu Pikkelssi ongelmitta pihalle ilman että on kenenkään tarvinnut hermostua. Viime hiitille lähtiessä se pääsi yllättämään minut sen verran että kun kärryt oli saatu perään se kiskaisikin päänsä niin rivakasti ylös että huulipuristin irtosi ennen aikojaan. Mutta onneksi oli se riimunaru, sillä sen avulla sain sen heti pysäytettyä (se kun siis aloittaa koko sekoilemisensa pakittamalla) ja nyppästyä eteenpäin ja homma sujui taas kuten piti. Toki käsi siinä hieman revähti ja nyt muutaman päivän jälkeen ihmettelin mihin olen sen kolhassut kunnes muistin..

Pickle eli koko nimeltään Kosher Muscle

Kaikki neljä tällä hetkellä hiittaavaa hevosta tekee tosi hyvin hommia, itseasiassa mun tamma Party's Rockin on parantanut aivan huimasti viimisen kuukauden aikana! Se on myös kasvanut aivan huikeesti ja alkaa näyttämään pikku hiljaa enemmän hevoselta kun on saanut massaa. McGibson oli myös muutaman hiitin hieman huonompi, mutta sitten se alkoikin räkimään siihen malliin että kipeähän se oli. Nyt se on lääkekuurilla ja tekee taas erittäin hyvää suoritusta. Shades on edelleen niin hyvä kun se on kokoajan ollutkin!
Ensimmäisessä kuvassa McGibson eli Lyons Music (sisällä) ja tamma Lyons Monitize
toisessa kuvassa minun tammani The Party's Rockin
viimeisessä kuvassa Shades eli Lyons Dukie

Eli täällä menee ihan hyvin! Ainoastaan olen huolissani Vikingistä, joka ei ole nyt ihan oma itsensä. Meinaan, se on kyllä iloinen hullu itsensä, mutta ei ole radalla niin hyvä mitä se on ollut. Lisäksi sen takajalassa on joku ihmeellinen patti, mitä olen näyttänyt eläinlääkärille ainakin 3 kertaa, hoitanut sitä niin pliistraamalla kuin savella ja siinä se vielä törröttää. Patti ilmestyi kaiken lisäksi samaan aikaan kun se alkoi hiittaamaan huonommin.. Lasken vain yksi plus yksi! Lisäksi se naksuu ihmeellisesti kävellessä.. Ja jos ihan tuijotan sitä jalkaa niin näyttää että se ehkä olisi hieman hitaampi kuin toinen.. Mutta kuten sanoin, hyvin mahdollisesti olen vain niin huolissani että kuvittelen omiani. No mutta olen ainakin parhaani yrittänyt ja kaikki havaintoni raportoinut minun pomolle (joka ottaa minut sentään tosissaan!) ja koitetaan saada vielä toinen eläinlääkäri vilkaisemaan sitä. 

Mutta sellaisia kuulumisia täältä tällä kertaa! Palataan taas pian astialle, uusin kuvin toivottavasti :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov