Siirry pääsisältöön

Kuvia viikkojen varrelta

Ennen kuin aloitan postauksen haluan tosissani kiittää kaikkia jotka tsemppasivat minua viime postauksessa. Postauksen kirjoittaminen auttoi minua aivan hirveästi, kuin sain hieman purkaa tuntojani ja jälkeenpäin selkeyttää ajatuksiani lukiessani postausta ja teidän kommentteja. Onneksi asiat alkavat pikku hiljaa siirtymään positiivisemmaksi ja alan olemaan oma iloinen itseni! Autoa ei vielä ole tullut ostettua, mutta eiköhän sekin tässä aivan pian saada hankittua! Floridassa ollaan vielä seuraavat 5-6 viikkoa ja sitten on muutto takaisin Pennsylvaniaan. Samalle farmille missä työskentelin USA:an muuttaessani!
Mutta tosiaan! Olen nyt satunnaisesti ehtinyt kantamaan kameraa mukana ja yksi aamu olikin niin kaunista (ja pirun kylmä) että oli pakko kipaista kesken työpäivän hakemaan kamera. Testailin sitten hieman muutamia sumukuvia, mutta eihän niistä tämän ihmeellisesmpiä tullut. Päätin sitten kuvata hiittejä, mutta koko päivä tuntui olevan tosi hankala ja oikein mikään kuva ei tupannut onnistumaan..

Viking alias Champion on tällä hetkellä lomalla, sillä se on vain ihan ookoo hiitatessa. Se ei ole siis mitenkään epäpuhdas tai muuta, mutta se ei vaan tunnu ajaessa nyt niin hyvältä mitä se on ollut aikaisemmin. Niinpä sille nyt annetaan hieman reilu viikko vapaata ja toivotaan että se auttaisi. Jos oikein ymmärsin niin myös muut meidän tallin varsat on nyt viikon vapaalla, sillä meillä on kaikki hiitanneet niin hyvin että ne saavat ansaitun loman. Tämä toki tarkoittaa minullekin hieman helpompaa viikkoa, sillä pitää aamuisin vain käydä siivoamassa karsinat ja tarhata hevoset.

Sitten minulle tuli tuossa viime viikolla myös uusi passi, Pickle eli ihan minulle vaan Pikkelssi. Aivan todella söpö musta kaksi vuotias ravuriruuna. Koitan olla kiintymättä siihen liikaa - mikä on joskus todella vaikeaa, koska se on ehkä maailman suloisin tapaus, aina korvat hörössö ja antamassa pusuja! - sillä kun mennään takaisin pohjoisiin se uskottavasti siirtyy vanhalle hoitajalleen. Mutta katsokaa nyt kuinka söpö se on!?


Söpöstä ulkokuorestaan huolimatta ruunan rupsakalla on pieni ongelma, meinaan kun sen perään laittaa kärryt, se aloittaa semmoiset kevätjuhlaliikkeet ettei mitään rajaa. Ensimmäisellä kerralla tein juuri niin kuin kuski sanoi, ja se ei hyvin päätynyt. Pickle siis alkoi pakittamaan, hyppää pystyyn ja lopulta maate. Koitettiin toisen hoitajan kanssa saada se eteenpäin mutta kuski vaan vippaili sitä raipalla niin että se meni enemmän paniikkiin.. Hiitin jälkeen pomo tuli sanomaan minulle että minun pitää keksiä joku ratkaisu ja keksinkin sen toisen pomoni kanssa.

Tämä toinen pomoni siis kertoi että tämä herra on ollut ongelma jo viime syksynä, joten he ovat tehneet tätä samaa systeemiä sen kanssa jo silloin. Eli kaikkien päävehkeiden päälle laitetaan vielä riimu (auettava siis ylhäältä), riimunaru nenän päältä ja vielä huulipuristin. Kuulostaa hurjalta, mutta tällä keinolla ollaan saatu Pikkelssi ongelmitta pihalle ilman että on kenenkään tarvinnut hermostua. Viime hiitille lähtiessä se pääsi yllättämään minut sen verran että kun kärryt oli saatu perään se kiskaisikin päänsä niin rivakasti ylös että huulipuristin irtosi ennen aikojaan. Mutta onneksi oli se riimunaru, sillä sen avulla sain sen heti pysäytettyä (se kun siis aloittaa koko sekoilemisensa pakittamalla) ja nyppästyä eteenpäin ja homma sujui taas kuten piti. Toki käsi siinä hieman revähti ja nyt muutaman päivän jälkeen ihmettelin mihin olen sen kolhassut kunnes muistin..

Pickle eli koko nimeltään Kosher Muscle

Kaikki neljä tällä hetkellä hiittaavaa hevosta tekee tosi hyvin hommia, itseasiassa mun tamma Party's Rockin on parantanut aivan huimasti viimisen kuukauden aikana! Se on myös kasvanut aivan huikeesti ja alkaa näyttämään pikku hiljaa enemmän hevoselta kun on saanut massaa. McGibson oli myös muutaman hiitin hieman huonompi, mutta sitten se alkoikin räkimään siihen malliin että kipeähän se oli. Nyt se on lääkekuurilla ja tekee taas erittäin hyvää suoritusta. Shades on edelleen niin hyvä kun se on kokoajan ollutkin!
Ensimmäisessä kuvassa McGibson eli Lyons Music (sisällä) ja tamma Lyons Monitize
toisessa kuvassa minun tammani The Party's Rockin
viimeisessä kuvassa Shades eli Lyons Dukie

Eli täällä menee ihan hyvin! Ainoastaan olen huolissani Vikingistä, joka ei ole nyt ihan oma itsensä. Meinaan, se on kyllä iloinen hullu itsensä, mutta ei ole radalla niin hyvä mitä se on ollut. Lisäksi sen takajalassa on joku ihmeellinen patti, mitä olen näyttänyt eläinlääkärille ainakin 3 kertaa, hoitanut sitä niin pliistraamalla kuin savella ja siinä se vielä törröttää. Patti ilmestyi kaiken lisäksi samaan aikaan kun se alkoi hiittaamaan huonommin.. Lasken vain yksi plus yksi! Lisäksi se naksuu ihmeellisesti kävellessä.. Ja jos ihan tuijotan sitä jalkaa niin näyttää että se ehkä olisi hieman hitaampi kuin toinen.. Mutta kuten sanoin, hyvin mahdollisesti olen vain niin huolissani että kuvittelen omiani. No mutta olen ainakin parhaani yrittänyt ja kaikki havaintoni raportoinut minun pomolle (joka ottaa minut sentään tosissaan!) ja koitetaan saada vielä toinen eläinlääkäri vilkaisemaan sitä. 

Mutta sellaisia kuulumisia täältä tällä kertaa! Palataan taas pian astialle, uusin kuvin toivottavasti :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uuden alku

 Kovasti koitin tätä blogia päivittää, mutta viimeisen kolmen vuoden aikana elämäni on muuttunut niin totaalisesti, ettei blogi ole oikein enää sama. Mielestäni on kunnioitettava nyt blogia, se oli loistokas vuosina 2012-2015. Tätä blogia on ollut aina hirmuisen ihana päivittää ja ehkä vielä jonain päivänä kun palaan takaisin satulaan voidaan tämäkin kääntää uudeksi nousuksi. Mutta sitä odotellessa haluan kiittää kaikkia blogin lukijoita kuluneista vuosista ja lukuisista kommenteista ja tuesta. Ilman teitä tämä polku ei olisi ollut puoliksikaan näin mahtava! On siis aika sulkea Kisamatkalla ja kääntää uusi lehti. Bloggaaminen on vieläkin lähellä sydäntäni, mutta mielestäni tämä blogi ei ole koskaan ollut täydellinen sille elämälle mikä minulla on tällä hetkellä menossa. Joten oli aika uuden blogin. Toivotan kaikki innokkaat mukaan myös raviurheilun maailmaan jos se vaan yhtään kiinnostaa. Kiitos vielä kerran kaikille näistä vuosista, toivottavasti nähdään vielä uudessa blogissa! Harnes

Esittelyssa taman hetkiset passit

Ajattelin nyt seuraavaksi esitella teille minun taman hetkiset passini. Nama tulevat hyvin todennakoisesti viela ainakin hieman muuttumaan, silla varsojen kanssa kun ollaan tekemisissa, toiset vaihtavat treenaria ja toiset muuten vain jaavat enemman jalkeen. Joten sitten ne ovat laitumella pitkia aikoja ja minulle tulee uusi hoitohevonen jne. Mutta silti haluan teille nyt esitella minun taman hetkiset viisi hoitohevostani. Enjoy! King of Galapagos s. 2017 - ori - peitsari i. Art Major - e. Lima Desirable passi marraskuu 2018 → Galapagos on yksi minun ehdottomista lemppareistani! Jotenkin tykkasin siita jo heti kun tulin tallille enka osaa aivan varmaksi sanoa mika siina iski niin hirmuisesti. Yleisesti ori on todella kiva kasitella, valjastamisen kanssa ei ole mitaan ongelmia ja se on muutenkin hirmu jarkeva. Lisaksi se on (onneksi) alkanut parantamaan peitsiaan, mutta koska se on vahan huono peitsaamaan, se kayttaa hobblesseja paivittain. Kokoajan kuitenkin paremmin,

Millainen on minun työpäiväni?

Niin no. Se vaihtelee tosi paljon päivittäin, mutta ajattelin silti tehdä tälläisen pienin Myday tyylisen postauksen, missä kerroin teille työpäivästäni. Jokaisessa työpaikassa olen tehnyt erilaisia päiviä, ensimmäisessä paikassa päivät olivat hurjan pitkiä (yleensä aamu viidestä iltapäivä neljään plus mahdolliset ravit), mutta näissä kahdessa jälkimmäisessä on ollut about 6-8 tuntisia normaaleita työpäiviä. Toki vaihtelua aina on ja etenkin jos pitää mennä raveihin tai on iltaruokinta vuoro tulee extra hommia. Mutta pidemmittä puheita, millainen on siis minun työpäiväni? Aamulla heräilen siinä puoli 5 - 5 välillä, usein torkuttelen viiteen asti. Tony tulee yleensä hakemaan minut töihin, ja päivästä riippuen mennäänkin tallille noin puoli kuuden aikaan. Joskus hieman myöhemmin ja joskus hiemain aikaisemmin, riippuen siitä kuinka kiireiseksi päiväksi arvoidaan. Yleensä hevoset on aamulla ruokittu joko Tonyn tai Meksikolaispariskunnan toimesta, joskus minä ja Tony aamuruokitaan