Siirry pääsisältöön

Lumipyryn ja myräkän armoilla

Taaspa on ollut tässä päivittelemättä hetken jos toisenkin, pahoittelut siitä. Nopealla kertaiksella Rosso on pitänyt hieman vapaata, edellispäivänä kävin selässä ja oli kyllä sellaista sekoilemista herralla.. Tosiaan harjoiteltiin 20 minuutin verran ihan rentoa käyntiä ja ravia ja laukat jätin suosiolla tekemättä. Mennään niihin sitten kun herra taas viitsii kuunnella! Kuitenkin meni ihan kohtalaisen kivasti lopussa kun rentoutui ja haki hieman matalammalle. Hieno herra siitä tulee! Äidin kanssa käytiin juttelemassa Riitalle jos herra vaikka meille muuttaisi - ihan siksi aikaa että saadaan se myytyä. Sitten pääsisi maastoilemaan ja tottumaan vähän kaikkeen, toivon mukaan.

Lisäksi kävin tiistaina auttamassa Johannaa ja menin sitten Pyryllä (http://www.sukuposti.net/hevoset/176896) ratsastamaan. Harmi vaan että heppa oli kenkänsä tiputtanut, joten tyydyin tuuppailemaan käynnissä ja muutamassa pienessä ravipätkässä. Mutta eipä sillä, kiva heppa on. Lisäksi sovittiin että menen sekä torstaina että perjantaina ratsastamaan Johannan Emma (http://www.sukuposti.net/hevoset/52968) tammaa. Torstaina kävinkin neitiä ratsastamassa ja oikein kiva "vanha rouva" on :) Hieman jäykkä mutta hienosti löytyi kyllä ravit ja pätkä laukkaakin ja yksi vaihto tehtiin. Ikävästi pyrytti ja tuuli, niin ei kauaa pellolla sitten viihdytty kun tamma hieman säikkyi tuulta. Niinpä taivuttelua ja hyvät loppuverkat ja lämpimään talliin! Tänään tosiaan ratsastus jäi ikävästi välistä kun pyryäminen vain tuntuu jatkuvan, toivottavasti loppuu ennen kuin koko metsä kaatuu!

Chevaluxiin Rossoa tosiaan haluaisin päästä katsomaan, mutta joudun herrasta pakko lomaa viettämään. Eilen Koskella sattui juuri ennen Chevaluxin risteystä yhdistelmän ja traikkua vetävän pakettiauton kolari, joten tie oli siitä kohden suljettu ja kiertämään en sitten ehtinyt lähteä (matkaan tulisi kuitenkin 23 kilometriä lisää..) Kauhistutti kuulla onnettomuudesta ja tilannehuoneen kuvat olivat melko musertavia. Kosken onnettumuudesta siis kuvia ja hieman tietoa täällä. Toivottavasti sekä yhdistelmän kuljettaja että hevonen & pakun ajajat kunnossa! Eilen myös Hollolassa oli hevostraileri onnettomuudessa, muttei onneksi pahemmin käynyt. Janakkalassa oli sitten tuuli tempaissut kunnolla heppatraikuin ojaan ja siellä olikin hevosen jalat tulleet kyljestä läpi. Onneksi saatiin hevonen hoitoon ja toivotaan että kunnossa! Tänään myrsky näyttää jatkavan samalla tavalla, joten meilläkin hepat viettää aikaa melkoisesti sisällä, mutta eipä ne tuolla pihalla oikein viihdy. Jospa ne laitan vielä illaksi pihalla, katsotaan nyt. Tänään myös Tarvasjoella sattunut kopin kaatuminen, siitäkin enemmän tilannehuoneessa.

Lurppaa varmaan kävelyttämään vielä pitäisi tänään uskaltautua, katsotaan nyt onnistuuko. Lisäksi tästä kohta pitäisi lähteä bodypumppiin ja siitä sitten olisi hiusten värjäilyä! Katsotaan nyt pääsenkö värjäilemään vai pitääkö kotiin kiiruhtaa hevosia hoitamaan (ei tarvitse jos ehdin nyt äkkiä hoitamaan hevoset, mutta ei kun kirjoitan vain tätä blogia...) :D Nopeasti siis loppuun niin hyvä tulee! Lisäksi olen tässä kuolaillut kaikenmaailman kankisuitsia ja koulusatulaa! Tässä hieman haavelistaa, toteutuuko vai ei, sitä en tiedä ;) Tosiaan Lurpan varustuksesta (uudesta) haaveilen!

Albion K2 Genesis-koulusatula
Stübben elekrta kankisuitset erikoisleveällä turpahihnalla (awnams) 
Swarowski otsapanta (lurpalla jo yksi, mutta HALUAN tämän!)

Gold Medal Luxury-kouluhuopa

Lisäksi tietenkin itselle katselin hieman kaikkea mukavaa. Ja Lurpalle paljon enemmän kaikkea, en vain muista enää muita, nyt päälimmäisenä mielessä. Omaan käyttöön haluaisin ostaa ainakin jotain kivaa.. Mutta ehkä kuitenkin panostan ensin tuohon Lurppa herraan. Sitten kuin rahat riittävät, voisihan sitä vaikka harkita omiakin tavaroita ;) Mutta nyt adios people, lähden nyt bodypumppiin! :)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov