Siirry pääsisältöön

Humputtelua ja hakemista - KT-talli 20.6.

Tulipahan käytyä taas kisoissa, tällä kertaa kaikkien kolmen kanssa. Lähdettiin siis ihan pikku karkeloihin KT-tallille Sastamalaan. Kisat alkoivat vasta klo 16.30, joten ei ollut aamustakaan pahempaa kiirettä. Tosin kiire meinasi tulla kun varusteet ja auto piti laittaa kuntoon.. Nopeasti onneksi saatiin varusteet, sitten vain letittelemään Lurppaa ja Pyryä. Pyrylle tein verkon ja äiti rakenteli Lurpalle nystyröitä. Molla sai tällä kertaa olla ilman kummempia viritelmiä, harja villinä ;) Sitten vaan hepat autoon ja matka KT-tallille alkoi! Muuten meni ihan hyvin, mutta muistettiin risteyskohta väärin ja ajettiin sitten ohi.. Onneksi kuitenkin päästiin seuraavassa risteyksessä kääntymään ja perillä oltiinkin hyvissä ajoin. 


Kiirettä ei tosiaan olisi ollut, tuomari ei ollut edes vielä saapunut paikalle.. Ensimmäinen luokka päätettiin pitää kilpailuharjoituksena, sillä tuomari ehti vasta toiseen luokkaan. Ei se itseäni ainakaan haitannut, Pyry kun on vasta ollut meillä 4 päivää niin se oli sama onko kyseessä kilpailuharjoitus vai seuraluokka! Pyry oli verryttelyssä TODELLA hyvä. Kuunteli pohjetta ja istuntaa ja meni pehmeästi. Itse pystyin istumaan ongelmitta ja olin todella tyytyväinen. Radalla paketti hieman hajosi kun jouduttiin menemään kentälle (verkka maneesissa) ja Pyryn mielestä se oli huomattavasti jännempää kun ei ympärillä pyörinyt kokoajan muita hevosia. No ihan tyytyväinen olen, rata ei ollut pitkä tai vaativa kuitenkaan. Paremmin olisi voinut mennä, mutta 4 päivän jälkeen 65,5% tulos on mielestäni ihan kiva! Lopulta sija 1/21 ja ylpeä olen herrasta!
Ikävä könötys tuossa keskimmäisessä kuvassa, oli hieman istumisvaikeuksia paikoitellen :D Viimeinen kuva palkintojen jaosta, missä oli hieman lyhyet jalustimet kun piti Mollalle vaihtaa Pyryltä satula ja Lurpan satula laittaa hetkeksi Pyrylle enkä edes ehtinyt pidentämään jalustimia.. 

Seuraavassa luokassa starttasin Mollan kanssa kolmantena. Oli todella vaikeaa yrittää muistaa rataa, en ikinä, ikinä, tuollaista rataa ollut ratsastanut, joten ei voi parempaa tulosta odottaakkaan.. Molla oli verryttelyssä aivan jäätävä, puski pohjetta vasten ja ei taipunut mihinkään. Laukat jyräsi kun puskutraktori ja muutenkin oli ihan mölli.. Toivoin että radalla olisi hieman ollut parempi, mutta no.. Oli se ehkä hieman aavistuksen kivempi, hyvä pätkiä ja tasainen, mutta paljon parannettavaa tällä kertaa tosiaan. Harmitti Mollan kanssa ihan hirveästi koska olisi ollut kiva saada hyvä kokemus kouluradalta ennen niinisaloa. Prosenteiksi saatiin kuitenkin 65% joten ei aivan huonosti sentään mennyt. Mollasta ei valitettavasti ollenkaan tullut kuvia, koska Pilvillä ja äitillä oli hirveästi tekemistä ruunien kanssa juuri silloin.

Sitten olikin jäljellä enää Lurppa. Lurppa oli verkassa iso ja möhkäle ja tahmea ja jäykkä ja kaikkea muuta kuin hyvä. Hain puolivälissä jo raipankin koska ei herralle saanut mitään taas päähän. Tein paljon avoja, muutamia sulkuja ja paljon raviväistöjä, jotka ovat NIIN paljon helpompia kun käyntiväistöt.. Lurppa sitten pehmi todella kivaksi ja yritinkin pitää sen hyvin pohkeella ja istunnalla kasassa. Odotellessa vuoroa sitten pääsi hitusen läsähtämään, mutta päästiin nopeasti sisälle ja ratsastin kunnolla eteen ja tein väistöjä. Mutta kun herra oli kuin täi tervassa... Ei liikkunut mitenkään päin energisesti, pikemminkin laahusti ja plaah! Koko radan tuntui että sai potkia eteenpäin.. Askeleenpidennyt oli ihan okei, pohkeenväistöt onnistui jotenkuten, laukka oli ihan tahditonta. Harmitti ihan pirusti, vaikka paljon hyviäkin pätkiä löytyi ja herra oli kuitenkin ihan tuntumalla kokoajan. 
Niinhän se lopulta meni. Lurppa oli kolmas 65,5% ja Molla neljäs 65%! Hienot hepat on ja ylpeä kuski! Nyt vaan pitää treenata enempi koulua että Niinisalossa ja koulumestaruuksissa saadaan tamma menemään hyvin ja että pääsen tuon Lurpan kanssa alue-kisoihin ^^ Kotiin päästiin kisoista vasta kahdentoista pintaan, joten hevoset jäivät kotiin yöksi ja tässä kohta pian olisi tarkoitus lähteä kaikkia kolmea viemään laajennetulle laitumelle.

Valmennuksiakin on luvassa, huomenna pitäisi olla kouluvalmennus joko Pyryn tai Lurpan kanssa, en vielä ole päättänyt, ja torstaina olisi tarkoitus mennä valmennukseen Mollalla. Ja Mollan kanssa siis tarkoitus mennä maastoesteitä, saas nähdä miten menee :')

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov