Siirry pääsisältöön

Poni vie, hevonen puskee ja kuskilla hiki virtaa!

Tänään tosiaan oli nuo kaksi valmennusta. Mollalla esteitä (koska en ole sillä hypännyt yli puoleen vuoteen) ja Lurpan kanssa sitten koulua. Aamusta heti sai hevoset hetkeksi tulla sisälle lepäilemään ja syömään. Ja kun olin niitä menossa harjailemaan, Lurppa oli maate! Se oli niiiiin suloinen, kävin rapsuttelemassa sitä ja se vain hamuili kättä, ihana heppa. Nousi sitten ylös kun annoin vielä aamukaurat, mitkä unohdin antaa ihan aamusta. Niinpä sitten harjasin nopeasti molemmat hepat. Mollalle etusiin jännesuojat ja bootsit, Lurpalle turkoosit suojat ja hivarit. Ja tietenkin Lurpalle vielä turkoosihuopa ;) Sitten hepat autoon ja matkaan!

Oltiinkin sitten todella aikaisessa, este kentällä oli vielä menossa tunti. Katseltiin sitä siinä loppuun ja sitten äiti soitti Pikelle ja varmisti että ollaan oikeassa paikassa. Pike oli vielä pitämässä Maijulle tuntia, joten ehdin sitten Mollan verkkailemaan ravissa ja laukassa. Hirveästi en viitsinyt tehdä, kuitenkin oli niin kuuma (mittari näytti silloin 27 astetta). Tein sitten käynnissä ja muutaman kerran ravissa vielä väistöjä ja sitten käveltiin varjossa ja odoteltiin Pikeä. Ja eipä kauaakaan kun Pike sitten saapui ^^ Alettiin heti hyppäämään, Pike teki ensin ristikon, mikä tultiin ensin vasemmassa laukassa, ristikon jälkeen seis, ympäri ja takaisin. Muuten homma sujui ihan kivasti, mutta Mollalla tuppasi tuota vauhtia tulemaan ja kuskilla oli välillä hanskat ihan hukassa :D Sen siitä saa kun ei hyppää puoleen vuoteen. Pystynä kerran sama homma ja sitten vasemmalta okserina. Sitten hypättiin muurilaatikot ja okseri. Lopuksi (ei viitsitty tosiaan pitkään hypätä) hypättiin ratana, missä oli linja (pysty-kuusi laukkaa-okseri), okseri mitä hypättiin verkassa, muuri laatikot, porttiokseri, hevosopistolankku ja sarja. Alku lähti todella hyvin, vaikka heppa meni reippaasti, sain suhteellisen kivasti katsottua askeleet ja muutkin. Okserille romahdus ja lähtin antamaan liikaa painetta (puolikas askel), muuri ja porttiokseri ok. lankku meni ihan pyllylleen kun romahdin ja samoin sarja. Ongelma tosiaan Mollan kanssa on se, etten saa yhtään lähteä ennakoimaan! Olen tammalle kuitenkin pitkä (selkäongelma..) joten heti jos itse tuppaan hiemankin ennakoimaan, tamma ottaa puolikkaan. Lankku ja sarja uudestaan ja tällä kertaa hyvin! Siihen oli sitten hyvä lopettaa. Muutama kuva vielä! ratapiirrosta en nyt tällä kertaa jaksanut vääntää (yritin mutta aina oli liian vähän tilaa paperilla), joten toivottavasti jotain ymmärsitte!
Sitten olikin heti pian hevosen vaihto! Ravasin radan jälkeen Mollalla muutaman voltin, heitin ohjat äitille ja hyppäsin Lurpan selkään. Ja eikun menoksi. Testatiin sitten juuri aidattua koulukenttää ja oli muuten kenttä tosi kiva ;) Lurppa vaan oli vetelä ja tahmea ja plaa.. Olihan se joutunut kyllä seisomaan sen tunnin verran jo kentällä ja nyt kun piti alkaa työskentelemään, ei olisi herra millään enää viitsinyt. Aluksi normaali alkuverryttely ravissa ja laukassa molempiin suuntiin. Paljon voltteja ja taivuttelua. Sitten hetken lepotauko ja töihin! Ei viitsitty mitään hirveää laukkatreeniä ottaa, joten mentiin aluksi avutaivutusta kentän pitkillä sivuilla. Lurppa meni ihan kivasti, vähän puski vastaan ja oli tahmainen, muttei sen kummoisempi. Kuskilla vaan tuppasi tulemaan miltein 30 asteessa hiki! Molempiin suuntiin avot ja sitten taas hetki käyntiä. Käynnin jälkeen ohjat taas käteen ja tuomarikopinkohdalta (eli pituushalkaisijalle) ja ravissa sulkutaivutusta. Vasen meni vielä kohtalaisen hyvin, pientä puskemista ja vastustelua. Pitkät sivut laukassa ja taas pituushalkaisija ravissa sulkua. Itsellä oli enemmän ongelmia, takamus tuntui jo olevan ihan hiessä ja rakkuloilla :D Oikea kierros olikin ihan tuskaa! Ei taipunut eikä kuunnellut.. HUOH! tuntui toivottomalta. Tiesin että se tarvitsee paaaljon jumppaa, siksi juuri sulkua ja avoa tehtiinkin. Meni siinä varmaan varttin verran ennen kun sain edes hyvän sulun! Kotiläksyksi paljon avoja ja varsinkin sulkuja, että saadaan Lurppa jumpattua kuntoon! Joten ei muuta kun sulkuilemaan ;) Muutama hassu kuvakin vielä.
Tiedän istunta kusee, mutta yritetään kokoajan korjata.. ja nyt pääsee taas kunnolla valmennuksiin niin eikös se tästä taas lähde! Tänään ainakin olin ihan surkea molempien kanssa, että ihan hävettää! Hepat pääsi sitten kotona suihkun alle ja sitten vietiin vielä laitumelle siksi aikaa kun käytiin koiran kanssa lääkärissä ja syötiin. Äskettäin haettiin ne kotiin ja saivat mennä vielä sisälle nukkumaan ja pääsevät pihalle taas yöksi ;)

Mutta tälläistä tälläkertaa.. Toivottavasti ensi kerralla menisi paremmin! Niin ja kysymyspostaukseen vielä saa laittaa kysymyksiä, tähän tai vaikka aikaisempaan postaukseen :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov