Siirry pääsisältöön

Päivän surkein ratsastaja titteli.. (+ haaste + tunnustus)


Kyllä, tänään voitin päivän (vuoden..) surkein ratsastaja tittelin! Jes kuinka ylpeä olenkaan itsestäni.. Ihan tosi, tämä on taas se päivä kun tekisi mieli hypätä takaisin sänkyyn jo herätyskellon aamulla soidessa. Taino, niinhän minä tein. Ja heräsin 7.32 kun töissä piti olla klo 8.. Matkaankin kun menee se puolisen tuntia jos nopeusrajotusten mukaan ajaan.. No siinä sitten kiireessä kamat kassiin, ruuat mukaan ja menoksi. Oliko ihme että töissä meni sitten kaikki ihan takamuksilleen? Ensinnäkin koulusta luokanvalvoja tuli Logistiikka ykkösten kanssa työssäoppimispaikalleni ajamaan trukeilla. Näin ollen minun keräilytrukki annettiin. Niinpä vietin päivän, PAKKAAMASSA jotain himputin lakanoita johkiin söpöihin pikkupusseihin.. Ai että kun kaipasin trukkia siinä vaiheessa.. Tietenkin onnistuin ruokatunnilla polttamaan suuni ja kun lopulta viimeinen puolituntia sain alkaa keräilemään, jouduin ajamaan pässillä.... SE OLI KAUHEA.. kääntyi aivan liian nopeasti, ja olin jo tottunut lukkojarrutukseen kun nostaa vasemman jalan ja tää oli koko seisoma-alueen trukki.. Meinasin vaatimattomat 6 kertaa ajaa sillä päin seinää tai varaston hyllyjä..

Selvisin kuitenkin työpäivästä ja päätin sitten että kotona nukun hieman ja sitten menen tuuppaamaan Pyryä. Noh, en tainnut kun kotipihaan päästä kun äiti soitti ja kierrellen sanoi että mitä jos Kari kuskaisi huomenna mut valmennukseen. Jos äiti ois ollu vieres oisin kuristanu sen! Tää on mulle nyt henkisesti tärkee valmennus ja tarviin oikeesti nyt just paljon tukee.. Ja ei, tää menee nyt sit töihin.. Tietty Kari lupas kuskata ja ottaa videoo mut.. Ei se oo sama asia kun ei oo sitä henkistä tukee ollenkaan! No sit kiukkusena ajattelin et nukun 20 minuuttia ja meen sitten ratsastaa Pyryn. Eipä sit tullut nukuttua. Päätin sit mennä ratsastaan ja kas, heti ku oli kamppeet hevosen päällä, alkoi hillitön kaatosade. Ei siinä, sää kun sää niin ratsastan. Ja ihme ja kumma, Pyrykin oli taas tänään sillä päällä. Tai kuski oli tavattoman surkea. Mikään mitä yritin ei onnistunut, joten tappeluksi meni ja lopulta sitten luovuin koko tuuppailu ideasta ja laukkasin maastossa. Hyvin menee siis kisat..

No sitten kun tulin kotiin Pilvi oli sopivasti tullut ja alkoi laittaa Mollaa kuntoon. Sanoin että käyn nopeasti vaihtamassa vaatteet ja riensin pikaisesti ottamaan märät ratsastusvaatteet pois ja heitin verkkarit ja sadetakin päälle. Maha murisi nälästä ja ajattelin että syön viimeisen jugurtin ennen kun lähden. No tietenkin se pikari tipahti kädestä ja levisi kokonaisuudessaan lattialle.. Siivosin sitä siinä kymmenisen minuuttia ja sitten luovuin syömisideasta ja kiirehdin talliin. Tallissa viritin Mollalle sivarit ja liinan, Pilvi kyytiin ja tunnille. Tarkoitus oli juoksuttaa liinassa ja katsoo istunta kuntoon. Kyllä paljon parani taas, mutta olin tänään ihan shaiba opettajakin.. En osannut selittää mitään, aivot oli ihan hyytyneet. Onneksi oppi meni kuitenkin perille..

Pilvi ja Pyry kesällä

Mitä tästä enää puuttuu? HUOH, haluan nukkumaan.. Maha edelleen murisee, mutta kirjoitan vaan tätä naurettavaa angstauspostausta jota kukaan ei kuuna lue saati jaksa edes korvaansa lotkauttaa. No tehdään tästä edes VÄHÄN mielenkiintoisempi, sillä Milla että Terhi antoivat minulle tunnustuksen, joten KIITOKSET molemmille :)

Tunnustuksen tehtäviin kuuluu kiittää tunnustuksen antanutta, vastata 10 kysymykseen ja jakaa tunnustusta eteenpäin 10 ihanaan blogiin sekä tiedottaa kyseenomaisia blogeja asiasta. Tässä kysymykset ja vastaukseni niihin: 

1. Suosikkiväri: Eiköhän sen kenttäväreistä jo näe ;) Sinisellä (sähkönhohtoisella!) mennään.
2. Suosikkieläin: hevoset, koirat, kissatkin menettelee :)
3. Suosikkinumero: 12
4. Suosikki alkoholiton juoma: nykyään juon kivennäisvettä aika paljon..
5. Facebook vai Twitter: Naamakirja
6. Intohimosi: harrastus on intohimoni (=elämäni?)
7. Saada vai antaa lahja? antaa. 
8. Suosikkikuvio: sydän!
9. Suosikkiviikonpäivä: perjantai
10. Suosikkikukka: kaktus!

Valitettavasti, koska olen hidas, en kenelläkään tätä tunnustusta jaa, koska kaikki ne aivan ihanat blogit joita aktiivisemmin seuraan, on jo tämän tehnyt. Annan tunnustuksen sitten kun löydän taas kivan blogin ;) 

Kuvannus Erja Andersson kiitos!
 Lisäksi olen jo tässä pari päivää miettinyt osallistuvani Team Horseblogin haasteeseen, mutta jotenkin ikinä ei ole aikaa tai muutenkaan sopivaa hetkeä sitä tehdä. No koska tämä postaus on muutenkin ihan.. sekaisin, laitetaan tähän tuo haastekin! :)

MIELUMMIN -KYSYMYKSET
Ostatko mielummin yhden merkkivarusteen vai monta halppis varustetta?
 - Nyt on niiiiin monta merkkivaatepettymystä tullut ihan lähiaikoina, että nyt mennään perus halppiskamalla. Ja ne on muuten kestäneet paljon pidempäänkin! Esimerkkinä näistä "merkkituotteista" vaikka juuri Mountain Horsen farkkuratsarit (kokopaikat), joista pulitin 110 euroa. Nämä jo ennen kisakauden loppua paikoista ihan puhkikuluneet! Kun taas päivittäisessä käytössä olevat Börjesin nahkasaappaat (ovh 100 euroa) edelleen uuden veroiset. Tosin tässäkin nahkasaappaiden kanssa ei kannata tinkiä.. Nimimerkillä hööksin parin sadan saappaat aivan järkyttävät!

Jos saisit valita ostaisitko mielummin yhden hyvin koulutetun ja valmiin hevosen vai kaksi vähän halvempaa projektia?
- Itse olen ihminen joka suorastaan rakastaa projekteja! Mikään hevonen ei meille ole tullut valmiina. Tietenkin haluaisin sen hyvin koulutetun hevosen millä pääsen mahdollisimman pitkälle, mutta todellinen haave on siinä että saisin nuoren josta muokata omalle takamukselle sopiva. Joten kaipa tähän sitten vastaan että muutama nuorilupaus kiitos!

Menetkö mielummin hieman liian helppoon vai hieman liian vaikeaan luokkaan kilpailuissa?
- Yleensä menen ihan tasoon sopivaan. Verkkaluokkana joskus helpompi, kerran erehtynyt menemään liian vaikeaan luokkaan. Joten tähän vastataan että mielummin helpompaan ja varman päälle, mitä turhaan tuhoamaan luottamusta.

eräänlainen projekti -09

OLETKO KOSKAAN -KYSYMYKSET
Oletko koskaan itkenyt hevosesi vuoksi?
- Kyllä. Lurpan tähden tuli itkettyä hieman enemmänkin. Ja edelleen itken.

Oletko koskaan ollut kateellinen jollekkin hevosystävällesi? ja miksi?
- Tavallaan kyllä. Olen "kateellinen" ihmisille joiden vanhemmilla on varaa hommata hienot hevoset. Samalla olen iloinen kavereiden puolesta. Onnekas olen itse kun käytössäni on kaksi näin upeaa puttea! Harmi kun olisi vielä oma puokkikin pihassa..

Oletko koskaan antanut kavereittesi (jotka eivät ratsasta vakituisesti) ratsastaa hevosellasi?
- Kyllä, aika yleistäkin taitaa olla meillä? :D

Oletko koskaan yrittänyt hypätä liian isoa estettä? Mitä siitä seurasi?
- En oikeastaan. En harrasta korkeushyppäämistä, lähinnä kun tuntuu siltä esteitä nostetaan. Kertaakaan ei ole vastaan tullut "liian isoa estettä". Kerran kauhistutti vaativan tukkiokseri jota hypättiin harjoituksissa, varsinkin kun joka kerta tultiin ihan juureen. Mutta kyllä, onneksi hevonen oli niin ihana että pelasti!

elämä! Kulta katselee pilven reunalla ja odottaa, tiiän sen <3

MILLOIN VIIMEKSI -KYSMYKSET
Milloin viimeksi tipahdit hevosesi selästä? Miten se tapahtui?
- Mielenkiintoista.. Viimeksi taisin tipahtaa Mollalta maastossa. Oltiin menossa kentälle kun tamma yhtäkkiä säikähti jotain ja hyppäsi ojan yli pellolle ja tietty itse mätkähdin viereen. Harmi kun happi loppui ja meitsi meinasi pökertyä. Viimisillä voimilla soitin sitten porukoille ja kappas.. kukaan ei vastaa.. Onneksi lopetin hyperventiloinnin, mutta kävelemään en päässyt kun jalka vihloi. Niinpä kapusin jollain ihme konstilla tamman kyytiin ja leikkauttamaan chapsi pois jalasta.. Läheltä piti -tilanne kyllä kävi viimeksi Niinisalossa kun tamma yritti kieltää mutta hyppäsikin ja meikä roikkui mukana..

Milloin viimeksi halusit myydä hevosesi esim. suutuksissasi?
- enpä varmaan ikinä. En ole tainnut oikeasti ikinä suuttuessanikaan sanonut myyväni näitä. Enemmän äidin puheita. Itse laitan kopukan aina makkaraksi jos on kusipää ;)

Milloin viimeksi kaduit jotain omaan ratsastukseen liittyvää? ja miksi?
- En muista koska, mutta varmaan silloin kun suutuin turhasta Pyrylle. Hermot oli kireällä ja kiukuttelin hevoselle, aivan naurettavaa. Onneksi nämä on nykyään harvemmassa.

Milloin viimeksi kävit tallilla?
- Kolme tuntia sitten?

Milloin viimeksi siivosit hevosesi karsinan?
-  Tänään otin kaikkien karsinat, huomenna äiti lupasi ottaa kun itsellä valmennus..


Että tälläinen tällä kertaa. Ei mitenkään tavoitteelliseen kilpailemiseen liittyvä postaus, mutta antakaa kerta anteeksi. Huomenna sitten toivon mukaan enempi tavoittellista materiaalia ;) 

Kommentit

 1. Oivoi, ei oo tainnut olla ihan siun päivä! Mutta mie tykkäsin ainakin kovasti tästä postauksesta, vaikka olikin ehkä hiukan sekava, mutta ei se mitään! =) Aivan ihanat nuo teidän kenttäkisakamat - tai no ehkä pikemminkin väri! ;D Hyvän värin oot kyllä valkannut!

  Mie liityin aikasemmin jo tähän lukijaksi ja oon nyt ahkerasti seuraillutkin näitä siun bloggauksia, vasta nyt tosin ryhdistäydyin ja ihan kommentoinkin!

  T. Jenna (osaat ehkä yhdistää tuulilakki.org'iin.. ;D)

  VastaaPoista
 2. Hienoo et rohkaistuit kommentoimaan! :) Joo, sekava päivä, sekava postaus ;)

  VastaaPoista
 3. Pilvi tääl kirjustaa :D

  Oi vitsi repesinkö ees tossa ku kerroit tipumisesta, ja tuli toi "Viimisillä voimilla soitin sitten porukoille ja kappas.. kukaan ei vastaa.. " XDD tulee _niin_ niinisalo mieleen :D

  VastaaPoista
 4. Pilvi, jep, tyypillistä :D joskus viel teen niin et jos ne ei vastaa ni laitan puhelimen pois päältä ja istun kolme tuntii hukassa, jos oppisivat pitää puhelinta lähellää :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov