Siirry pääsisältöön

Tyyliarvostelua testaamassa!

STeamin seuraestekilpailut 6.7.2014

"Oh greetings the holy Cow!"

Tänään lähdettiin kaikkien kolmen hepan voimin Loimaalle STeamin seuraestekisoihin. Alunperin oli tarkoitus lähteä ainoastaan Allin kanssa, mutta tallilla käyvä Jenna lähti sitten Mollalla tekemään tehtäväradan, joten otettiin sitten Pyrykin hyppäämään isoin luokka. Päädyin myös itse menemään Mollalla yhden luokan, joten lopulta saldo näytti tältä: Molla 50 cm, Alli 80 cm ja 90 cm sekä Pyry 90 cm ja kaikissa arvosteluna taitoarvostelu. Sää suosi, ihot paloi ja ihanainen Pilvi kuvasi taas kaikki postauksen ihanat kuvat. Lisäksi erityiskiitos Jennalle joka saapui paikalle turistina, mutta oli korvaamaton apu kolmen hevosen kanssa sählätessä. Iso kiitos siis molemmille!

Lauantaina olin tehnyt jo kaiken valmiiksi, kopit olivat lähtökunnossa, varusteet pakattu, lehmä pesty ja letitetty. Aamulla tein vaan Allille nykeröt ja letitin Pyryn. Päästiin hyvissä ajoin lähtemään ja paikallakin oltiin aikataulussa. Luokka alkoi Mollan 50 cm ja olin siinä ensimmäinen lähtijä. Mollalla tosiaan ratsastan "kerran kesässä" -tyylillä, eli silloin kun on aikaa ja tarvetta. Hypännyt olen viimeksi tammalla.. Varmaan keskiviikkokenttäkilpailuissa? Joten hyppyjä ei ainakaan liikaa ollut taas takana.

Ponilla oli myös yleissatula ja en saanut siihen tarpeeksi lyhyitä jalustimia. Ja en osannut sitten yhtään ratsastaa ponia. Alkoi vaan naurattamaan kun pikku neiti vei mua ympäri kenttää ja pelkäs jokaista nurkkaa. Esteille se kaahasi kun tykki ja en mää saanu siihen mitenkään kontaktia. Tuntui et pohkeet valui kuuroille korville ja ohjaakaan ei sallinut ottaa sitten paljoakaan. Ei siinä paljoa ollut tehtävissä, treenit pitäisi hoitaa kotona eikä kisoissa ;)

Ei muuta kun matkaan! Nauratti koko radan, alkuradasta Molla haistoi kaikkia puomeja, eli jarrutti jokaiselle esteelle vähän. Laukat oli mitä sattui ja kuskia huvitti niiiin että meinasi kyydistä tippua. Maaliin päästiin ja puhtaalla radalla, loppuradasta kun tamma alkoi olemaan jo ihan liekeissä. Ja lopulta oltiinkin sitten sijalla 2, ja saatiin sininen ruusuke pistein 36,5. Parhaimmat pisteet tulivat hyvistä teistä, 8, huonoimmat tempo, tasapaino ja rytmi, 6. Muut kolme kohtaa olivatkin 7,5 (ratsastajan istunta esteiden välissä - ratsastajan vaikutus, ratsastajan istunta esteillä ja kokonaiskuva). Kommentteja ajoittain katse alhaalla, tiet hyvät, pientä hidastusta esteen edessä ja hyvää yhteistyötä! Hieno poni sai rusetin tältäkin reissulta!






Heti ponin radan jälkeen mentiin laittamaan neiti Lehmää kuntoon. Pohdittiin pitkään mitä tehdään kun Pyry sekoaa heti kun Alli lähtee sen vierestä. Niinpä päädyttiin koittamaan jos vaikka Mollan laittaisi Pyryn viereen seisomaan. Mollallahan on laitakammo, joten pistettiin se varovasti kyytiin ja sinne se jäi tyytyväisenä mutustamaan heinää. Itse kävin kävelemässä radan ja lähdin valmistautumaan Allin kanssa verryttelyyn.

Verkkaan oli jo tiettyjä suunnitelmia, mutta toteutus oli vähän niin ja näin. Suunnitelmissa oli vähän enemmän väsyttää sitä, laukata paljon ja ottaa monta hyppyä. Otinkin monta niin pientä kun isompaa hyppyä. Hieman huoletti kun radalla oli todella tiukka 2-3 väli ja kenttä oli sen verran kapea etten meinannut saada tammaa tarpeeksi hyvin etenemään. Kuumana se pirulainen kävi, ei ole edes pitkään aikaan hyppinyt pystyyn, mutta nyt piti sitäkin testata kun ei saanut heti mennä täysillä kun muutkin menee. Hypyt oli ihan ookoo, muutama puomi verkassa, muttei mitään katastrofia.

Lähdin muistaakseni toisena ja fiilis oli ihan hyvä. Tavoite oli vain antaa sujua ja itse pyrkiä siellä selässä enemmän vain olemaan tekemättä mitään. Mutta voin sanoa että kyllä jänskätti erityisesti tuo kakkos-kolmos väli, tuntui etten saa millään tuota noin nopeasti kääntymään saatika saamaan siihen mitään rytmiä. No, niinkun arvelin, ei se kaunis ollut, mutta herttinen kun heppa oli kiltti! Meinasin itse maastoutua kun en uskonut ihan noinkaan sen hypyn kulkevan. Nelosella tamma oli vieläkin järkyttynyt kolmosen äkkinäisyydestä ja itse tein turhan pidätteen (taas!!) ja otettiin siitä puomi. Toinen puomi tulikin sitten 5-askeleen linjan (toimituksen huom. meidän neljän askeleen linja) hieman turhan kovaa ja en ollut tarpeeksi tiiviisti satulassa jarruttamassa vauhtia. Joten 8 virhepistettä ja ihan ookoo rata, hieman epätasainen, mutta parempaan päin!

Pisteitä kerättiin Allin kanssa 35, mutta kahden puomin takia tuli -4 ja lopputulokseksi jäi 31 pistettä. Parhaimmat pisteet tulivat Ratsastajan istunta esteiden välissä - ratsastajan vaikutus kohdasta, 8,5 pistettä ja kommenttina vaikutus hyvä ja rauhoittava. Radan ratsastus-kohdan pisteet jäivät kuitenkin kahteen 6 pisteeseen ja mainintaa tuli "ilomutkittelusta". Istunta esteillä keräsi 7,5 pistettä ja yleisvaikutelmasta saatiin 7 ja kommenttina Hevosen intoilusta huolimatta pysyt hyvin tyynenä. Hieno tamma se oli!






Eihän näillä pisteillä tietenkään sijoille kivuttu, mutta oikein hyvä fiilis oli radan jälkeen. Puomit mitä tuli oli pieniä ongelmia ja helpostikin korjattavissa, joten suunta vain ylöspäin! Käytiin tässä välissä laittamassa Pyry puolestaan kuntoon, kun seuraavassa luokassa starttasin ekassa verkkaryhmässä Allilla ja heti toisessa Pyryllä. Pyryn kanssa sitten meinasikin taas kaikilta palaa käpy, se on välillä niiin rasittava kisoissa kun mennä touhottaa kokoajan eikä malta vain olla niinkuin lehmä! Pienen odottelun jälkeen kävin katsomassa radan joka olikin sama kuin Mollan luokassa ja lähtin Allin kanssa verkkailemaan.

90 cm verkka meni tamman kanssa paremmin se oli tasaisempi ja rauhallisempi kokonaisuudessa. puomeja tuli muutamia, mutta välillä hypyt oli huisin hienoja. Hyvällä fiiliksellä lähdettiin siis myös radalle. Itse henkilökohtaisesti olen tyytyväisempi tähän 90 cm rataan. Kaksi puomia tuli tästäkin ja este 6 (edellisen luokan este 3) oli edelleen hankala. Puomit olivat täysin kuskin mokia. Siinä vaiheessa kun tamma lähtee tuollain ryntäämään päin ja kuskilla ei malta mieli ihan loppuun, tulee turha puomi mukaan. Kun vaan istuisi kyydissä ja kannuksella sanoisi vähän että hei, mene sitten mutta hyppäät myös yli -tyylillä niin ongelmia ei ole. Kaksi pitkän lähestymisen pystyä onnistuin tällä tavalla pilaamaan, mutta muuten olen kohtuullisen tyytyväinen rataan ja tamma sai hurjasti rapsutuksia ja kehuja!

Tästä luokasta kerättiin pisteitä 36 ja taas -4, eli 32 pistettä. Parhaat pisteet jälleen Ratsastajan istunta esteiden välissä - ratsastajan vaikutus -kohdasta, mistä saatiin 8 pojoa ja kommentti määrätietoista ja siistiä vaikutusta. Tasan 7 pistettä tuli kahdesta kohdasta; Ratsastajan istunta - esteillä (katse menee välillä liian alas) ja Oikeat tiet (hyvä yritys mennä oikeita teitä ja vaikutus meni lopulta perille). 6,5 pistettä kohdasta Tempo, tasapaino ja rytmi (Innokas) ja 7,5 pojoa yleisvaikutelmasta (yhteistyö hyvällä alulla). Hyvä tamma, ehkä vielä joskus opin sitäkin ratsastamaan!







Heti radan jälkeen hyppäsin Pyryn selkään ja riennettiin verkkaamaan. Pyry oli innoissaan ja fiilis oli sen kanssa ihan hyvä. Vähän liikaa vaikutin ekalla verkkahypyllä niin pystyllä kuin okserilla, mutta kun annoin hieman enemmän vapautta ja sujua, tuli sieltä tosi hyviä hyppyjä. En verkannut pitkään, vaan otin lyhyen ja ytimekkään verkan muutamalla hypyllä. Odottelua sitten taas kun lähdettiin vasta luokan viimeisenä.

Radalle lähtiessä Pyry tuntui vauhdikkaalta mutta kuuliaiselta. Kaksi ekaa pystyä nypin lähelle pelkäessäni että puomit tippuu. Kakkosen jälkeen sanoin ääneen että älä nypi vaan anna vähän edetä ja 3-4 linja meni sujuvasta viidellä. Ja loppurata aina viimeiselle esteelle asti meni tosi hyvin! Pisteitä saatiin kerättyä 39,5 ja paperi olikin melko tasaista kasia, vain yksi 7,5 ja kommentteina vaikutus ja yhteistyö hyvää sekä tasaista ja Luontevaa hiottua yhteistyötä. Hyvä super-PP. Näillä pisteillä sijoitus riittikin ihan kärkeen, kukapa olisi sitä uskonut! Palkintojen jaossa herran piti hieman sooloilla ja lähteä pakittamaan kunniakierrokselle lähdettäessä, hölmö heppa!






Kisoista lähdettiin siis tosi tyytyväisinä, saatiin Allin kanssa sitä kaivattua ratarutiinia taas hieman. Putet yllättivät iloisesti ja fiilis oli kaikilla huippu. Mättöruuan jälkeen hepat laitumella ja siivottiin talli ja katsottiin elokuva. Nyt suunta olisikin nukkumaan ja huomenna 4 yövuoroa ja sitten Niinisalo! Tällä kertaa lähdemme matkaan Pilvin ja Aliisan kanssa ja sekä Pyry että Alli tulee messiin. Laitan vielä tähän loppuun sekalaisia kuvia päivästä mitä Pilvi kuvaili, superpaljon kiitoksia vielä kerran Pilville! 









Erittäin ylpeä meikäläisen hienoista hepoista!
ja nyt kaikki kertomaan mikä oli lempparikuvanne!

Kommentit

  1. Senni mistä toi Allin otsapanta on? :o Sulla on kyllä mielettömän hienot hevoset, onnea ruusukkeista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oi kiitos! :) Ostin ton tampereen messuilta, oisko ollu porin riding sport? Tosin tota ei enää sieltä löytyny kun nettisivuja katoin, on kyllä sairaan hieno, tykkään siitä sikana! :3

      Poista
  2. Eikö tosiaan yhtään mietityttänyt tuo 50cm luokkaan osallistuminen Mollalla kun kisaat kuitenkin normaalisti metriä-kymppiä??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän se ole ihan sama kuka pro-ratsastaja sillä ponilla siihen luokkaan osallistuu, jos poni itse ei enää hyppää tuon korkeampia? :)

      Poista
    2. Ei mietityttänyt kertaakaan asia :) Mitähän miettimistä siinä on jos poni ei enää isoja luokkia hyppää?

      Poista
    3. Mäki rupesin miettii et mitä ihmettä sä meet joihinki seurakisoihin 50cm kisaamaan ja ylipäätänsä muillakin hevosilla pikku lapsilta "tikkarit" viemään.. Kun ei taida tuo oikea tasosi kuitenkaan olla 50-80cm luokat.. ??

      Poista
    4. Jos Sennin taso mollan kaa on 50cm luokat, ni mitä mietittävää siin on!? :D Ja mitä välii sil on et onko kisat enne kenttiksii alue- vai kansallinen luokka!? :D Kisakutsus varmaa lukis et " Luokka avoin vain tämän ja tämän tasoisille ratsukoille.." yms. jos sinne ei niit kokeneempii ratsastajii haluttais niitä "pikkulasten tikkareita varastamaa"... :D Sitä paitsi, jos Molla tykkää kisaamisesta, mut ei pysty isompii luokkii enää hyppäämään ni pitäiskö sit lopettaa sen kaa kisaaminen kokonaa?! :D Mut Senni, sul on yli hienot hepat!! <3 Mollaki, vaik jotkut idiootit ei sitä tajuu! <3

      Poista
    5. No itseasiassa kaikki ketkä maksavat pääsevät kisoihin. Näin kärjistettynä. Miksen siis menisi Mollan kanssa seurakisoihin hyppäämään 50 senttiä kun ei sillä muitakaan tällä hetkellä sitä mene ja se kuitenkin tykkää mennä ja kisapaikalla kuitenkin oli kun meni sen tehtäväradan?

      Allin kanssa tarvitaan paljon ratarutiinia ja parempi sitä hakea juuri seurakisoista. Ja koska Pyry olisi jäänyt yksin kotiin ja kopissa tyhjä paikka niin toki otettiin sekin mukaan. En vie tikkareita, mutta voin asettaa haastetta muille jos asia halutaan jotenkin "kokemusperusteella" ajatella. Jos olisin liian hyvä tuonne kisoihin enköhän olisi kaikilla hevosilla tuonut ruusukkeet kotiin ;)

      Ja ihanat kisat oli, ihmiset oli mukavia ja ilmakin suosi!

      Poista
    6. Eihän Senni edes voittanut näitä luokkia niin mitä ihmeen tikkareiden viemistä se sitten on? :D

      Poista
    7. Kävin viime kesänä hyppäämässä sekä kansallisen 135cm luokan ja sitten voittamassa vanhalla papalla 50cm luokan. Hah. Enkä koe minkäänlaista tunnontuskia - jos joku meille häviää kun me emme myöskään treenaamista harrasta niin sitten häviää.

      Poista
  3. Suosikki kuvani on tuo missä Pyry katsoo jotain lautahökötystä!

    VastaaPoista
  4. Hienosti meni! Missä sulla hevset yöpyy niinisalossa? missä ite yövytte? Tuutteko jo pe vai vasta lauantaina?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hepat yöpyy siltakorven tallilla, itse matkailuautossa ja perjantaina mennään :)

      Poista
  5. Onnea! On pakko sanoa, että kyllä sinun ja Allin yhteistyö näyttää huiman paljon paremmalta verrattuna alkuaikoihin. Selkeästi tarvitsee todella kylmää päätä, ja sitä sulla näyttää olevan :) Oon melko varma että siitä se lähtee vielä rullaamaan, kun kuitenkin osaat analysoida omat mokasi ja ajatus on oikea. Joskus on vaan annettava sujua.. ;)

    VastaaPoista
  6. Onnea paljon! Tulee aina itsekkin iloiseksi kun joku muu onnistuu. :D Mun lempi kuva on toi Allin kasikympin rata videon jälkeen oleva eka kuva susta ja Allista. En ees osaa sanoo hyvin mikä siinä viehettää, mutta sulla on sellanen rauhallinen katse, Alli keskittyy ja hyppää hyvin, kuva on tarkentunut teihin ja tausta on tollanen kivan pölynen. Siis aivan mahtava kuva, rakastuin. <3 Muutkin kuvat oli kyllä tosi hienoja! :)

    VastaaPoista
  7. Heippa! Kerrohan mitä tykkäsit tuosta arvostelumenetelmästä? Saisitkos vaikka kokonaisen postauksen aiheesta? Vaikka vähän vertailisit eri arvosteluita? Kuulosti vain niin mielenkiintoiselta tuo arvostelu :) Sillä varmasti tarkoituksena palkita siistiä ratsastusta eikä päätöntä kaahaamista.

    VastaaPoista
  8. Pyryn silmä on paras kuva. :)

    VastaaPoista
  9. Tosi kivan näköistä menoa, sulla on kyllä älyttömän hienot hevoset! Lempparikuva on tuo missä näkyy Pyryn naamasta osa, ilmeisesti kopista otettu kuva. Tuo kuva on tosi hyvin onnistunut ja se on jotenkin tunnelmallinen mun mielestä :)

    VastaaPoista
  10. Onko Pyryllä läheisriippuvaisuus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ehkä jonkin asteinen, päivästä riippuva sekopäisyys :)

      Poista
  11. ei vitsi kerrankin kun tuut mun kotitallille, en pääse kattomaan kisoja kun oli rippijuhlat..! :-D

    VastaaPoista
  12. Osaatko yhtään sanoa millä kameralla nämä kuvat on otettu? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pilvi on kuvannut kaikki, Canon EOS 550D runko ja objektiivi pääasiassa Canon EF-S 55-250 f/4-5.6 IS II :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Taasko se alkaa?

Jokainen blogia edes hieman seuraileva tietää että olen melko hysteerinen klinikalla ravailija. Jos hevonen ontuu tai tuntuu omituiselta, hommataa sille joko kraniohoitoa tai klinikkaa. Jossain on aina pakko olla syy ja siitä otetaan selvää. Myönnän, että minulle on jopa eläinlääkäri sanonut, että voisi sitä pari päivää kotonakin katsella ennen klinikalle raahausta. Olisihan siinä varmasti pari satasta säästänyt, mutta mielelläni maksan sen summan mielenrauhasta. Hysteerikko mikä hysteerikko. Onko tämä taas alkamassa? Kipua vai kettuilua? Alli on todella herkkänahkainen. Siis kirjaimellisesti. Klippaaminenhan ei aiheuta äänen puolesta ongelmia, mutta kun se tärisevä terä tuodaan iholle se on maailmanloppu*. Alli saa myös todella herkästi haavoja, joka on usempaan kertaan todistettu imppareiden muodossa. Se ei kestä oikeastaan nyt klipattuna kuin yhdellä tietyllä harjalla harjaamista ja sekin on välillä sen mielestä turhan kova. Toisinaan kyljet ovat herkät ja toisinaan mahan

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov