Siirry pääsisältöön

Vieraskirjoittaja: Janni & Pyry kisamatkalla

Näppäimistöllä Kisamatkalla-Cup toiseksi sijoittunut tiimiratsastaja Janni


Kisamatkalla-cupin viimeinen osakilpailu kisattaisiin kahden luokan jälkeen. Tunnelma oli aivan huipussaan ja jännitys leijui ilmassa. Kisasimme Pyryn kanssa kahdessa luokassa, 80 cm , joka oli seuraluokka ja johon haettiin vaan puhdasta rataa ja sujuvuutta ja sitten 90cm joka oli Kisamatkalla-cupin viimeinen osakilpailu .

Pyryssä oli virtaa kuin pienessä kylässä ja se tuntui aivan mahtavalta verkassa. Verkka suunnitelma 80cm varten oli yksinkertainen, paljon taivutuksia ja siirtymisiä, jotta heppa saataisiin hyvin hereille ja innostumaan (vaikka se oli innoissaan jo valmiiksi) vielä lisää. Hyppyjä otettiin vain sen verran kuin tarvitsi ja radasta selvittiin puhtaasti. Radan jälkeen kävelytin Pyryä hetken ja vein sen sitten karsinaan odottelemaan 90cm verryttelyyn menoa. Pyry pääsi eroon varusteista ja sai jäädä rauhassa Lehmän kanssa mussuttamaan heiniä. Sillä välin minä menin katsomaan kisoja ja tutustumaan seuraavaan rataa. Perusrata oli sopuvan haastava ja aikasamanlainen kuin 80cm muutamaa muutosta lukuun ottamatta. Tavoitteet olivat selkeät: puhdas rata ja uusintaan. 

Sopivissa ajoin menimme Sennin kanssa laittamaan heppoja valmiiksi ja jännitys alkoi jo hieman tuntumaan. Palkinnot oli huikeat ja nyt kisattaisiin todellakin hyvästä sijoituksesta. Verryttelin Pp:n kanssa aika samanlailla . Paljon siirtymisia ja taivuttelua. Itsevarmuus oli noussut mukavasti 80cm radan jälkeen ja nyt tuntui jo siltä, että osaisin jopa jotenkin ratsastaa Pyryllä. Hyppyjä otettiin muutama niin että saatiin hypyt hyviksi ja heppa teräväksi. Pyry tuntui super hyvältä ja adrenaliini alkoi virtaamaan suonissa. Tästä se lähtisi kaikki tai ei mitään. Ja no tuo asenne toimi. Saatiin Pyryn kanssa puhdas rata ja vielä lisää varmuutta metrin uusintaa varten. 
Uusintaan pääsi todella moni ratsukko ja nyt kisa alkoi tuntua kunnolliselta kisalta. Kaikki antoivat parhaansa ja paineet olivat korkealla. En ollut koskaan hypänny Pyryllä metrin rataa kisoissa ja jännitin rataa todella paljon. Pyry onneksi vain innostui lisää esteiden noustessa ja uusinta meni todella hyvin! Puhdas rata siitäkin ja aika riitti hienoon toiseen sijaan niin osakilpailussa kuin kokonaiskilpailussakin. (Sennin huom: ja lisäksi vielä kokonaistulosten / 2. osakilpailun paras suomenhevosratsukko, Go Janni & PP!)


Kaikin puoli oli hieno kokomus osallistua näihin kisoihin ja ensimmäiseen osakilpailuunkin. Palkinnot olivat aivan mahtavia ja nämä kisat olivat mielestäni todellakin esteratsastusta parhaimmillaan. 
Suur kiitokset Senninlle sponsoroinnista ja toivon todellakin, että ensi vuonnakin saataisiin yhtä hienot kisat !

Kommentit

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Miksi Janni menee noin lujaa...? Kaahotusta:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitähän anonyymi mahtaa selittää? Silmä käteen ja katso video, hyvässä ratatemmossa alusta loppuun ilman turhia kikkailuja. Hyvin ratsastetut radat :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uuden alku

 Kovasti koitin tätä blogia päivittää, mutta viimeisen kolmen vuoden aikana elämäni on muuttunut niin totaalisesti, ettei blogi ole oikein enää sama. Mielestäni on kunnioitettava nyt blogia, se oli loistokas vuosina 2012-2015. Tätä blogia on ollut aina hirmuisen ihana päivittää ja ehkä vielä jonain päivänä kun palaan takaisin satulaan voidaan tämäkin kääntää uudeksi nousuksi. Mutta sitä odotellessa haluan kiittää kaikkia blogin lukijoita kuluneista vuosista ja lukuisista kommenteista ja tuesta. Ilman teitä tämä polku ei olisi ollut puoliksikaan näin mahtava! On siis aika sulkea Kisamatkalla ja kääntää uusi lehti. Bloggaaminen on vieläkin lähellä sydäntäni, mutta mielestäni tämä blogi ei ole koskaan ollut täydellinen sille elämälle mikä minulla on tällä hetkellä menossa. Joten oli aika uuden blogin. Toivotan kaikki innokkaat mukaan myös raviurheilun maailmaan jos se vaan yhtään kiinnostaa. Kiitos vielä kerran kaikille näistä vuosista, toivottavasti nähdään vielä uudessa blogissa! Harnes

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si