Siirry pääsisältöön

Kisoja kierrellen

näyttää tämä syksy menevän!

Oikein pysähdyin kun tajusin että ollaan jo taas syksyssä. Sen jälkeen vilkaisin kisakalenteria ja tajusin, että nyt on sitten semmoinen "loppurutistuksen" aika että huh! Nyt testataan mihin asti allekirjottaneen rahapussin nyörit riittää vai riittääkö alkuunkaan.. Tämän innoittamana päätin jakaa teille hieman tietoa siitä mihin ollaan tässä lähiaikoina menossa ja kuka hevosista pääsee mukaan.


Ypäjän odotetut kenttäkilpailut! Kohta ne on täällä. Näihin karkeloihin lähdetään kahden hevosen voimin, Pyry käy hyppäämässä avoimen helpon luokan ja Alli starttaa elämänsä ensimmäisen tuttarin. Jännitys on kyllä näiden kisojen suhteen ylhäällä.. Niinisalon rataesteillä tippuminen kummittelee mielessäni edelleen ja nyt pistän kaiken tarmon ja energian siihen että päästään molempien hevosten kanssa nauttimaan maasto-osuudesta. Mitä viime sunnuntaina pystyi vilkasemaan, huikean kivalta näytti esteet helpossa luokassa, odotan innoissani ja jännityksellä!


Väliviikon jälkeen - mihin ensin suunnittelin Pyrylle koulukisoja, mutta vilkaistessani kalenteria eteenpäin, peruin ne mielelläni.. - suunnataan Kangasalan huippukenttäkisoihin! Viimeksi päästiin kamppailemaan näihin upeisiin puitteisiin vuonna 2012, koska viime vuonna Pyry oli kipeä kisojen aikaan. Nyt toivotaan että molemmat hevoset ja kuski pysyvät terässä ja päästään kilpailemaan tänne, sitä meinaan kannattaa odottaa! Kangasalalla Pyry starttaa taas avoimen helpon ja jos Ypäjällä kaikki menee Allin kanssa putkeen, mennään myös tututstumisluokka täällä tamman kanssa. 


Ennen kuin huomaakaan, on jo syyskuu ja Suomenratsujen kuninkaallisten aika! Tämä on myös yksi kilpailu mitä aina odotan, tänäkin vuonna, vaikkei meillä mitenkään kovin hyvin esteiden saralla olekaan mennyt. Hypätään sekä lauantaina että sunnuntaina, lauantaina mennään Samuli GP (105+110 cm) ja seuraavana päivänä Suomen Hippoksen 110 cm luokka. Luotan Pyryyn kun kallioon, se on tuntunut nyt niin hyvältä hypätessä. Koulupuoltakin harkitsin ja harkitsen edelleen, kunhan saan tosiaan omat pennoseni laskettua ja mietittyä kuinka kannattavaa on mennä vielä koululuokka näiden esteluokkien päälle. Ei se herran kunnossa tunnu, sen tiedän, mutta pohdittava sitä silti on..


Kenttäkausi lähestymässä loppua! Ypäjän viimeisiin kisoihin pääsee mukaan vain Alli, sillä siellä on ainoastaan tutustumisluokkaan asti. Ihan hyvä että Pyry saa hieman hengitellä kenttäkisoista ja ottaa rennompia kisoja alle. Allin kanssa voitaisiin täällä kisoissa - jos (kuten olen suunnitellut) kaikki on mennyt hyvin - yrittää edes parantaa suoritusta, rusetti olisi kiva lisä meidän kisakauteen, vai mitä sanotte?


Viime vuoden aluemestaruus oli osaltamme täys fiasko, mutta koska pääsemme tänä vuonna menemään niin aina kannattaa yrittää! Kisaan lähdetään tänäkin vuonna vain pitämään hauskaa, sillä haluan paljon varmuutta lisää esteratsastuksessa, johonkin kun se yrittää olla kadonnut. Eli henkilökohtaiset aluemestaruudet mihin Pyry pääsee hyppäämään suomenhevosten mestaruudesta.


Kaikki hyvä loppuu aikanaan. Tänäkin vuonna kenttäkausi päättyy Niinisalon kenttäkilpailuihin, johon mennään Pyryn kanssa kilpailemaan mitalista suokkien kenttäSM ja Alli pääsee hyppäämään vielä tuttarin loppuun. Jos siis kaikki on tähän asti mennyt hyvin - tai siis KUN kaikki on tähän asti mennyt hyvin. Innoissani odotan kyllä näitäkin kisoja, ei taida olla yksiäkään kisoja mitä en odottaisi innoissani, varsinkaan jos kyseessä on kenttäkilpailut!

Miten on, onko joku lukijoista tulossa samoihin kisoihin?
Kisaamaan tai katsomon puolelle, sillä ei ole väliä :)

Kommentit

 1. Hyvä koontipostaus :) Ollaan aika lailla tulossa samoihin karkeloihin kisailemaan

  VastaaPoista
 2. Hyvä postaus! Itse olen tulossa kangasalle ja niinisaloon kisaamaan harrastetta. :)

  VastaaPoista
 3. Kiva yhteenvetopostaus kisasuunnitelmista :) Mä oon tulossa Ypäjälle nyt sunnuntaina ihka ekoihin kenttäkisoihin, jännittää jo kovasti ja toisaalta oon aivan innoissaan! Mahdollisesti myös 13.9. olisi tarkoitus tulla kisaamaan toinen harraste vielä tälle kaudelle.

  VastaaPoista
 4. Olipas kiva ja mielenkiintoinen postaus, jään innolla seuraamaan kisapostauksia karkeloista :) Paljon tsemppiä tuleviin koitoksiin!

  VastaaPoista
 5. Kiva kuulla teidän suunnitelmista! Pitää kyllä katsoa oisko joku noista viikonlopuista vapaata jos oikein ajelisi sinne päin Suomea kenttäkisoja kattelemaan. Ois tosi hauska nähdä teidät radalla, noi sun hevot on vaan niin kertakaikkisen makeita! :)

  VastaaPoista
 6. Ihan meinasi kateuspeikko iskeä tätä lukiessa kun oman kukkaron nyörit näyttää jo niin kireiltä, että kenttäkisakausi taitaa olla jo nyt taputeltu...:-( tsempit teille kisoihin!

  VastaaPoista
 7. Jännääääää!

  VastaaPoista
 8. Oon ainaki menossa ensi viikolla Keuruulle ja si mäkin oon tulossa tonne Pohtikselle ja sit Niinisalossa mennään vikat kenttäkisat ja siellä rohkaistutaan varmaan meneen tuttari kunhan vaan pääsis sinne eka harjotteleen 6.9. Kallen valvomana:) löysin sun blogin josus keväällä kun Niinisalossa sulla oli se kisamatkalla-liivi päällä ja sen jälkeen oon kyllä käyny usein lukeen kun on hyvää ja mielenkiintosta tekstiä :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uuden alku

 Kovasti koitin tätä blogia päivittää, mutta viimeisen kolmen vuoden aikana elämäni on muuttunut niin totaalisesti, ettei blogi ole oikein enää sama. Mielestäni on kunnioitettava nyt blogia, se oli loistokas vuosina 2012-2015. Tätä blogia on ollut aina hirmuisen ihana päivittää ja ehkä vielä jonain päivänä kun palaan takaisin satulaan voidaan tämäkin kääntää uudeksi nousuksi. Mutta sitä odotellessa haluan kiittää kaikkia blogin lukijoita kuluneista vuosista ja lukuisista kommenteista ja tuesta. Ilman teitä tämä polku ei olisi ollut puoliksikaan näin mahtava! On siis aika sulkea Kisamatkalla ja kääntää uusi lehti. Bloggaaminen on vieläkin lähellä sydäntäni, mutta mielestäni tämä blogi ei ole koskaan ollut täydellinen sille elämälle mikä minulla on tällä hetkellä menossa. Joten oli aika uuden blogin. Toivotan kaikki innokkaat mukaan myös raviurheilun maailmaan jos se vaan yhtään kiinnostaa. Kiitos vielä kerran kaikille näistä vuosista, toivottavasti nähdään vielä uudessa blogissa! Harnes

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov