Siirry pääsisältöön

Sunnuntai ajelua

Estetreenien merkeissä, hyvä RalliAlli ja PikaPyry! 


Vaikka lauantai-ilta menikin pitkäksi aikuisten mehukesteissä, olin sunnuntaina jo hyvissä ajoin kotona. Tai olin olevinani! Päivästä siivottiin äidin kanssa yhdessä talli ja sen jälkeen hieman paisteltiin lättyjä ja muuta yhtä lokoisaa kun sunnuntaina yleensäkin tehdään. Niistä kuitenkaan enempää selittämättä, käytiin molempien hevosten kanssa keskustassa ottamassa hieman rennompaa ratatreeniä ensi viikonlopun kenttäkisoja silmällä pitäen. Allilla oli ensimmäistä kertaa testissä esteillä gägit.

Molemmat hepat verkkasin samalla tavalla. Ensin rennommin ravia, isoa laukkaa ja sen jälkeen muutama rauhallisempi laukkapätkä. Allin kanssa testattiin jarruja reippaammilla vedoilla ja tamma tuntui yllättävän hyvältä. Tämän jälkeen molempiin suuntiin kavaletti muutamaan otteeseen. Tein molemmilla myös saman radan. Molemmilla ensimmäinen rata oli maahankaivetuista 80 cm ja toinen rata Pyryllä 90-105 cm ja Allilla 85-95 cm.

Pyry oli huomattavasti parempi ratsastaa kuin maastoestevalmennuksessa. Se ei ollut yhtään niin "ylöspäin", vaan sillä oli myös vaihde ihan reilusti eteen eikä pelkästään taivaaseen. Muutama puomi kolisi isommalla radalla ja viimeiselle ratsastin huonon tien, mutta kokonaisuudessa onnistuttiin siinä mitä lähdettiin hakemaan; kivaa oli ja kuski pääsi hyvään fiilikseen.


Allin kanssa oli ensimmäistä kertaa esteillä gägit ja olin todella tyytyväinen niihin. Sain ratsastaa sitä esteelle ilman että se itse - kovinkaan monta kertaa - päätti ottaa ja lähteä. Pientä hakemista oli, mutta kokonaisuus taas parempaan päin. Vain muutama puomi ja sarjakin alku kyttäämisen jälkeen ei tuottanut ongelmia. Toisiksi viimeinen klippi tuli kun tamma hermostui kun kerran potkasin sitä kunnolla ja heitti sitten minut kokonaan irti satulasta. Ei siitä voikaan hyvä hyppy tulla ;) Tulin sitten toisen pystyn loppuun ettei jääty turhaan hinkkaamaan ja tammaa ärsyttämään. Kokonaisuus oli taas niin onnistunut; pikkuhiljaa ja kohti parempaa!


Alli toimi gägillä juuri niin kuin halusinkin sen toimivan. Yhtään ei rullannut ja tuli takaisin hyvin. Pystyin ratsastamaan esteelle ilman että se sinkoili sinne omia aikojaan. Tälläkin hyppykerralla oli taas paljon enemmän onnistuneita kuin epäonnistuneita hyppyjä, joten kai me vielä opimme?

Näihin kuviin ja tunnelmiin tällä kertaa
hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

Kommentit

 1. Voi ei kun söpö toi MLP este!! Awwss! <3 :D

  VastaaPoista
 2. Meidän luokka maalasi muistaakseni tuon pinkkiharjaisen ponin. :D

  Sun blogia on mukava seurata, kirjoitat kiinnostavasti ja selkeästi, suurin osa postauksista on mielenkiintoisia ja sulla on hienot hevoset! Plussaa on, että välillä näkyy vanhoja tuttuja Ypäjä-maisemia videoissa ja kuvissa. ;)

  VastaaPoista
 3. Komia loikka tuossa tokassa kuvassa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha, jep, voin sanoa että on hieman hankala roikkua tuolla kyydissä :D

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Uuden alku

 Kovasti koitin tätä blogia päivittää, mutta viimeisen kolmen vuoden aikana elämäni on muuttunut niin totaalisesti, ettei blogi ole oikein enää sama. Mielestäni on kunnioitettava nyt blogia, se oli loistokas vuosina 2012-2015. Tätä blogia on ollut aina hirmuisen ihana päivittää ja ehkä vielä jonain päivänä kun palaan takaisin satulaan voidaan tämäkin kääntää uudeksi nousuksi. Mutta sitä odotellessa haluan kiittää kaikkia blogin lukijoita kuluneista vuosista ja lukuisista kommenteista ja tuesta. Ilman teitä tämä polku ei olisi ollut puoliksikaan näin mahtava! On siis aika sulkea Kisamatkalla ja kääntää uusi lehti. Bloggaaminen on vieläkin lähellä sydäntäni, mutta mielestäni tämä blogi ei ole koskaan ollut täydellinen sille elämälle mikä minulla on tällä hetkellä menossa. Joten oli aika uuden blogin. Toivotan kaikki innokkaat mukaan myös raviurheilun maailmaan jos se vaan yhtään kiinnostaa. Kiitos vielä kerran kaikille näistä vuosista, toivottavasti nähdään vielä uudessa blogissa! Harnes

Lukijat keskustelemaan: Millainen on se-oikea kuolain?

Miksi juuri se ja miksei tuo? HOX!  Teksti on täysin minun näkemykseni asioista, kaikki ei sovi kaikille, muistakaa se! ;) Kuolain. Tuo suitsiin ripustettava häkkyrä. Meillä on jos jonkinmoista kuolainta ollut ja varsinkin Mollalla niitä on testailtu. Pidimme Mollaa aluksi vahvana ja vaikeana hevosena, jolta innostuessaan puuttui jarrut. Molla on testannut seuraavia kuolaimia: Kimblewick  - Toimi aikansa, mutta lopulta ei tuottanut haluttua tulosta. Ei ollut se-oikea valinta. Kuparirolleri - Oletettiin kaiken olevan kiinni siitä että Molla puree kuolainta vasten. Paha kämmi ja surkein kokeilu ikinä! Gäg-kuolain  - ei toiminut, teki tammasta etupainoisemman. Pelham  - Toimi myös aikansa, painaa kuitenkin kuolainta vasten Fullcheek - Ei mainittavaa eroa ratsastettavuudessa Olympia + leukaremmi  - Toimii tällä hetkellä Jannin hyppykuolaimena ja maastokuolaimena, toimiva! Mollan se-oikea kuolain on omppunivel. Toimii sillä toivotulla tavalla. Haimme syytä kov

No hei vaan tohtori!

Meillä on maailman paras eläinlääkäri . Ollaan käytetty samaa kotieläinlääkäriä jo varmasti yli kymmenen vuotta. Hän on maailman paras. Tai ainakin meille se sopivin jos ei maailman paras. Kärvisteltyäni viikonlopun yli, äiti soitti heti maanantai aamusta meidän vakiellille. Ja mikä parhainta hän pääsi tulemaan heti saman päivän aikana. On kyllä mahtavaa kun on näin huippu lääkäri tiimin vointia tukemassa! Tutkittavaksi pääsi tänään sekä Alli että Molla. Allin takia ell tallille tuli, mutta toki siinä samalla sitten katsottiin myös Mollan suu ja kysyttiin tuosta sen pahenevasta kutiamisesta. Joka tosiaan tällä hetkellä on niin "kriittisessä vaiheessa" että se yön aikana repii kyljet itseltään auki. Ensin eläinlääkäri tuikkasi Alliin hieman rauhoittavaa ja sen jälkeen tutki Mollan. Mutta koska Alli ei ensimmäisestä piikistä tuntunut rauhoittuvan laittoi se siihen vielä toisen ja jatkoi sitten ponin kimpussa.  Kävi ponin ihan perusteellisesti läpi ja antoi si